Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارزیابی اطلاعاتی کشورهای عضو اتحادیه اطلاعاتی فایوآیز ادعای ترامپ درباره شیوع کرونا از آزمایشگاهی در چین را رد می‌کند.

شبکه خبری سی‌ان‌ان بامداد سه‌شنبه به نقل از دو مقام اروپایی گزارش داد که یافته‌های اطلاعات مشترک کشورهای عضو اتحادیه اطلاعاتی فایوآیز نشان می‌دهد که آن‌ها اعتقاد دارند انتشار تصادفی ویروس کرونا از یک آزمایشگاه "بسیار بعید" است و منشا این ویروس بازار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فایوآیز یک اتحادیه اطلاعاتی شامل پنج کشور آمریکا، استرالیا، بریتانیا، کانادا و نیوزیلند است که در شنودهای الکترونیکی و همرسانی اطلاعات با یکدیگری همکاری دارند.

یک منبع دیپلماتیک غربی به سی‌ان‌ان گفت: ما معتقدیم بسیار بعید است که این یک اتفاق باشد. به احتمال زیاد این یک رویداد طبیعی باشد و آلودگی انسانی از طریق تماس طبیعی انسان و حیوان روی داده است.

در حالی که نهادهای اطلاعاتی آمریکا هنوز موضع رسمی در این باره اتخاذ نکرده‌اند، دو مقام اروپایی گفتند که کشورهای عضو اتحادیه اطلاعاتی فایوآیز در حال اجماع بر سر این ارزیابی هستند.

دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در یک نشست خبری مدعی شد که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در ووهان چین به بیرون منتشر شده و «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز یکشنبه این ادعا را تکرار کرد.

یک مقام دیگر غربی به سی‌ان‌ان گفت که ادعای ترامپ و پمپئو با ارزیابی‌های فایوآیز بسیار فاصله دارد؛ اگرچه هنوز احتمال انتشار این ویروس از یک آزمایشگاه منتفی نیست اما هیچ شواهدی برای اثبات چنین نظریه‌ای وجود ندارد.

«مایکل رایان» مدیر اجرایی سازمان جهانی بهداشت نیز دوشنبه شب در کنفرانس خبری روزانه خود گفت: ما هنوز هیچ داده یا شواهد خاصی از دولت ایالات متحده در ارتباط با ادعای مربوط به منشأ ویروس کرونا دریافت نکرده‌ایم.

وی افزود: از نگاه ما، این هنوز یک حدس است و ما مثل هر سازمان سندمحوری مشتاقیم که هر اطلاعاتی را درباره منشأ این ویروس دریافت کنیم. تصمیم به ارایه چنین اطلاعاتی در صورتی که وجود داشته باشد، در اختیار ایالات متحده است، اما سازمان جهانی بهداشت موظف به پشتیبانی اطلاعاتی از آن است.

رایان با بیان اینکه یافته‌های سازمان جهانی بهداشت حاکی از منشأ طبیعی ویروس کووید۱۹ است، تاکید کرد که تحقیقات در این باره باید دانش-محور باشد نه سیاسی.

مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه‌ای با شبکه «ای.بی.سی» آمریکا گفت: شواهد قابل توجهی وجود دارد که نشان میدهد کرونا از آزمایشگاهی در «ووهان» چین آمده است.
این ادعای پمپئو در حالی است که جامعه اطلاعاتی آمریکا نتیجه‌گیری کرده که کرونا «ساخته دست بشر» نیست.
«اداره مدیریت اطلاعات ملی» آمریکا پنجشنبه گذشته اعلام کرد که «اجماع علمی گسترده‌ای» وجود دارد که نشان میدهد این ویروس ساخته دست بشر نیست.
مقام‌های آمریکایی مطلع از تحلیلها و گزارش‌های اطلاعاتی در هفته‌های اخیر اعلام کرده‌اند که معتقد نیستند دانشمندان ویروس کرونا را به وجود آورده باشاند.

آنها گفته‌اند که به نظر می‌رسد این ویروس از طریق تماس انسان با حیوانات وحشی در یک بازار فروش این حیوانات در ووهان یا از یکی از آزمایشگاههای دولتی چین در ووهان آمده است.

پمپئو پنجشنبه گذشته گفته بود که هنوز مشخص نیست که کرونا از «مؤسسه ویروسشناسی ووهان» آمده است یا از بازار فروش گوشت حیوانات وحشی یا از جایی دیگر.

ترامپ رییس جمهوری آمریکا در همان روز مدعی شد که یقین دارد کرونا از یک آزمایشگاه ویروس‌شناسی در چین آمده، اما سندی برای اظهارات خود ارائه نکرد./ایرنا

 

اخبار مربوط به ویروس کرونا در ایران و جهان را اینجا بخوانید

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: اتحادیه اطلاعاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۸۷۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد

به گزارش تابناک، «دونالد ترامپ» در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» به‌شدت از «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی متحد نزدیکش در دوره ریاست جمهوری سابق خود انتقاد کرد.

حمایت‌ها از نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در داخل اراضی اشغالی در ماه‌های اخیر کاهش یافته است، زیرا رای‌دهندگان صهیونیست خواهان پاسخ‌گویی به این هستند که چگونه نیروهای اطلاعاتی و نظامی تل‌آویو تدارکات حماس در عملیات طوفان الاقصی را برای حمله‌ای که منجر به کشته شدن نزدیک به ۱۲۰۰ نفر و به اسارت بردن بیش از ۲۰۰ تن به غزه شد، تشخیص ندادند.

ترامپ در مصاحبه‌ای با تایم در ۱۲ آوریل که در عمارت مجلل او در مارالاگو انجام شد، گفت: «بی‌بی، نتانیاهو به‌حق و به‌درستی به خاطر آنچه در ۷ اکتبر اتفاق افتاد، مورد انتقاد قرار گرفته است.»

تازه‌ترین نظرسنجی‌ها در اراضی اشغالی نشان می‌دهد که نتانیاهو از رقیب اصلی سیاسی خود، «بنی گانتس» که ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی است، عقب‌تر است. گانتس که یکی از اعضای کابینه جنگ نتانیاهوست، خواستار برگزاری انتخابات در ماه سپتامبر شده است. این باعث شده است که نتانیاهو در تلاش برای تقویت حمایت عمومی برای ماندن در قدرت باشد. ترامپ هم به نتانیاهو حمله کرده است.

ترامپ گفت: «۷ اکتبر هرگز نباید اتفاق می‌افتاد.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا افزود: «همه چیز برای جلوگیری از آن مهیا بود. و بسیاری از مردم در مورد آن می‌دانستند، می‌دانید، هزاران و هزاران نفر در مورد آن می‌دانستند، اما اسرائیل از آن خبر نداشت و من فکر می‌کنم که او (نتانیاهو) به شدت به خاطر این موضوع سرزنش می‌شود.»

ترامپ زمانی از روابط نزدیک خود با نتانیاهو، که طولانی‌ترین دوره نخست‌وزیری را در اراضی اشغالی فلسطین داشته، سخن می‌گفت. زمانی که ترامپ رئیس‌جمهور بود، بسیاری از اولویت‌های نتانیاهو را دنبال کرد. ترامپ آمریکا را از توافق هسته‌ای با ایران خارج کرد، بلندی‌های جولان را به‌عنوان بخشی از اراضی اشغالی به رسمیت شناخت و سفارت آمریکا را از تل‌آویو به قدس منتقل کرد.

اما روابط زمانی تیره شد که نتانیاهو پیروزی جو بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ را تبریک گفته و ویدیویی را به مناسبت مراسم تحلیف بایدن منتشر کرد. ترامپ که همچنان به دروغ انکار می‌کند که بایدن پیروز قانونی انتخابات بوده است، از اینکه نتانیاهو وفاداری بیشتری به او نشان نداده، ناامید شده است.

ترامپ هم‌چنین در این مصاحبه‌ از بابت کنار کشیدن رژیم صهیونیستی از حمله سال ۲۰۲۰ آمریکا به عراق که منجر به جنایت ترور سردار شهید «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران شد، شکایت کرد. ترامپ به تایم گفت: «تجربه بدی با بی‌بی داشتم. و من از این موضوع خوشحال نبودم. این چیزی بود که هرگز فراموش نکردم. و این چیزی را به من نشان داد.»

ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا فکر می‌کند وقت آن رسیده است که نتانیاهو قدرت را ترک کند و آیا او می‌تواند با گانتس بهتر کار کند یا خیر، درنگ کرد و گفت: «فکر می‌کنم بنی گانتس خوب است، اما برای گفتن آن آماده نیستم. من در این مورد با او صحبت نکرده‌ام. اما شما افراد بسیار خوبی دارید که من در اسرائیل با آنها آشنا شدم که می‌توانند کار خوبی انجام دهند.»

نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه می‌گوید: در رویارویی با ایران، طرف اسرائیل را می‌گیرد.

او می‌گوید: اگر آنها به اسرائیل حمله کنند، بله، ما آنجا خواهیم بود.

ترامپ هم‌چنین می‌گوید که او نیز همانند اسرائیلی‌ها به این نتیجه رسیده است که «تشکیل دولت فلسطینی در کنار اسرائیل» همراه با صلح محتمل نیست. او می‌گوید: «زمانی بود که فکر می‌کردم راهکار دو دولت می‌تواند کارساز باشد. اکنون من فکر می‌کنم این راه بسیار بسیار سخت خواهد بود.»

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • شرط ترامپ برای کمک به اوکراین
  • پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • دادگاه نیویورک ترامپ را ۹۰۰۰ دلار جریمه کرد
  • ترامپ از نتانیاهو ابراز نارضایتی کرد
  • نامه رهبر انقلاب به دانشجویان منشا تحولات عظیم اروپا و آمریکا شد
  • استولتنبرگ: آمریکا و متحدان اروپایی فقط وعده کمک به اوکراین داده‌اند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت