Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – محمدحسن مقدم نیا، برخی می‌گویند معلم‌ها پرتوقع هستند روی‌هم ۱۵۰ روز در سال کار نمی‌کنند اما دریافتی‌شان با تحویل‌دار بانک که ۳۵۰ روز در سال کار می‌کند یکی است برخی هم‌نظری متفاوت دارند و می‌گویند اگر قرار است مدیران ماهانه بیش از ۱۰ میلیون تومان درآمد داشته باشند آنانی که این افراد را تربیت کرده‌اند چرا نباید این میزان را دریافت کنند؟

برخی می‌گویند معلم‌ها همه‌چیز دارند و کمتر معلمی را می‌بینید که حداقل خانه و یک خودرو نداشته باشد آن‌ها باکاری که ساعت مشخصی دارد صبح تا ظهر است و دغدغه‌ای هم ندارد نه ارباب‌رجوعی در کار است و نه سیستم خشک اداره‌ای، اما برخی دیگر هم معتقد هستند، سال‌ها درس دادن در دورترین روستاهای بخش بیارجمند و کالپوش و طرود و کوه زر و … طاقت زیاد و همتی بلند دارد که کمتر کسی از عهده آن برمی‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شغل دشوار معلمی

صحبت پیرامون معلمان استان سمنان زیاد است اما کمتر پیش می‌آید که به‌جز هفته گرامی داشت، به یاد این قشر ارزشمند در جامعه باشیم. قشری که کارش نه با پول، سنگ و آجر، ماشین و حمل‌ونقل، بیل و کلنگ و داس، بلکه با انسان است انسانی که روح و جان و تن دارد.

معلمانی که از دورترین روستاهای کالپوش میامی در شرقی‌ترین نقطه استان سمنان تا روستاهای ایوان‌کی و آرادان از بزرگ‌ترین و مجهزترین مدارس شاهرود و سمنان تا کلاس‌های درس در کوه زر دامغان و کلاس‌های درس در حسین‌آباد کالپوش، یک رسالت و وظیفه مشترک دارند آن‌هم فداکاری برای تربیت فرزندان و آینده‌سازان این مرزوبوم.

معلمانی که سالی یک‌بار آن‌هم در روز گرامی داشت مقام معلم از آن‌ها یاد می‌شود و با جملات کلیشه‌ای مانند معلمی شغل انبیا است، معلمان فداکار هستند، معلمی شغل دشواری است و … دلشان خوش می‌شود و باز تا سال دیگر از آن‌ها سخن و خبری نیست.

تجلیل معلمان از هر ۴۰۰ نفر یکی!

کافی است بدانیم استان سمنان بیش از هشت هزار و ۴۰۰ معلم دارد اما فقط ۵۲ نفر از آن‌ها در هفته معلم تقدیر شدند و این یعنی از هر ۴۰۰ نفر یکی! از سوی دیگر دریافتی معلمان به‌خصوص آنانی که در آموزشگاه‌های خصوصی و غیرانتفاعی کار می‌کنند آن‌قدر اندک است که در خیلی مواقع حتی به یک‌میلیون تومان هم نمی‌رسد. از سوی دیگر در پیام یک صفحه‌ای مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان به مناسبت روز معلم حتی پنج لغت درباره ضرورت ارتقای وضعیت معیشتی و صنفی معلمان ذکر نشده است و این یعنی مطالبه گری در زمینه مشکلات صنفی معلمان در استان سمنان چه جایگاهی دارد!

استان سمنان بیش از هشت هزار و ۴۰۰ معلم دارد اما فقط ۵۲ نفر از آن‌ها در هفته معلم تقدیر شدند و این یعنی از هر ۴۰۰ نفر یکی عباس معصومی یک معلم درباره مشکلات صنفی معلمان استان سمنان به خبرنگار مهر، می‌گوید: معلمان دارای مشکلات عدیده‌ای هستند که روزبه‌روز هم بخشنامه‌های عجیب‌وغریب آن‌ها را افزایش هم می‌دهند یک‌بار از رتبه‌بندی سخن به میان می‌آید اما معلوم نیست اصلاً این رتبه‌بندی به چه شکل انجام می‌شود از طرف دیگر افزایش حقوق اصلاً با تورم و مسائل اقتصادی همسو نیست و درنهایت هم طرح خدمت در مناطق محروم سبب ایجاد تبعیض بین معلمان شده است.

معصومی بابیان اینکه هر معلم باید یک‌ششم طول خدمت خودش را در مناطق محروم بگذراند اما معلمانی داریم که خانه‌شان شاهرود است و بیش از یک دهه در میامی و روستاها درس می‌دهند در عوض معلمانی هم هستند که با یک سال سابقه کار خدمتی در روستا به شهر منتقل شده‌اند هرچند از زمان روی کار آمدن مدیرکل جدید کمی اوضاع بهتر شد اما هنوز هم این تبعیض‌ها دیده می‌شود.

وی بابیان اینکه همین امروز آماده هستم تا شغل و حتی خانه و خودرویم را با هر کارمندی در هر اداره دولتی که معتقد است شغل معلمی راحت بوده و درآمد و مزایایش بیشتر است، عوض کنم، ابراز می‌کند: از معلمان بپرسید همه دوست دارند سریع‌تر بازنشسته شوند، هستند معلم‌هایی که از ۱۰ سال سابقه عبور می‌کنند به تقویم شماری می‌افتند! هیچ جای دنیا چنین سبک و سیاقی نیست.

دریافتی ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان

الهه عرب عامری دیگر معلم مقطع راهنمایی بابیان اینکه حقوق دریافتی من با ۱۳ سال سابقه دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان هم نیست، به خبرنگار مهر، می‌گوید: هر کارمند دولتی در هر اداره‌ای با ۱۳ سال سابقه که شش سالش هم در روستا و شهرهای حومه بوده بیشتر از این میزان حقوق می‌گیرد اما اینجا آموزش‌وپرورش است.

امیدوارم یک‌بار مدیرکل، معاونان و هشت مدیر شهرستانی آموزش‌وپرورش استان سمنان فیش حقوقی خودشان را در فضای مجازی قرار دهند تا همه ببینند چقدر دریافت می‌کنند عرب عامری بابیان اینکه موضوع تنها حقوق نیست بلکه دستورالعمل‌های عجیب‌وغریب و خلق‌الساعه از سوی آموزش‌وپرورش هرازگاهی سبب شگفتی فراوان می‌شود، ابراز کرد: چندی پیش بخشنامه‌ای از سوی آموزش‌وپرورش آمد که به مدیران اعلام کرده بود تا دو ماه دیگر فرصت دارند مبلغ کتاب‌های سال آینده دانش آموزان را واریز کنند! هرچند این بخش‌نامه با اعتراض‌های گسترده روبرو و لغو شد اما شما با همین اقدام می‌توانید ببینید شرایط در مدیریت آموزش‌وپرورش استان سمنان چقدر طنزگونه است.

وی بابیان اینکه «تبعیض» دیگر مشکل معلمان است، ابراز می‌کند: امیدوارم یک‌بار مدیرکل، معاونان و هشت مدیر شهرستانی آموزش‌وپرورش استان سمنان فیش حقوقی خودشان را در فضای مجازی قرار دهند تا همه ببینند چقدر دریافت می‌کنند، معلمان ۲۰ سال و ۲۵ سال سابقه در بیارجمند و دامغان و بسطام و گرمسار و … هم فیش حقوقی‌شان را قرار دهند تا مردم اختلاف را ببینند. جالب است بدانید در مجموعه آموزش‌وپرورش نجومی بگیران هم داریم کافی است به وزارت‌خانه و ادارات کل و… سری بزنید و حقوق و مزایا و پاداش‌ها را جمع بزنید تا ببینید در طول یک سال یک مدیر چقدر دریافت می‌کند.

اهمیت شغل معلمی

یک معلم بازنشسته نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه رابطه معنی‌داری بین باسوادی و کاهش بزهکاری است، می‌گوید: بالاترین نرخ باسوادی در استان سمنان مربوط به شهرستان شاهرود و کمترین نرخ باسوادی مربوط به شهرستان میامی است و اگر در بین پرونده‌های قضائی جست جو کنیم اتفاقاً بیشترین میزان جرایم مرتبط با بزهکاری‌های اجتماعی، مواد مخدر و … در بین اقشار کم‌سوادتر جامعه رخ می‌دهد و این نشان‌دهنده ارزش کار معلمان است.

ابراهیم عامری بابیان اینکه با علم به اینکه نرخ باسوادی در بزهکاری چه تأثیری می‌گذارد، گفت: نمونه آن را در بالا بین شهرهای میامی و شاهرود بیان کردیم با یک جست جو می‌توانید دریابید که اتفاقاً کمترین دستمزدها را معلمان در میامی که بیشترین نیاز به نرخ باسوادی و کاهش بزهکاری است می‌گیرند. یعنی ما نتوانسته‌ایم به‌خوبی معلمانمان را تغذیه کنیم تا باانگیزه مضاعف کار کنند و درنهایت میوه و ماحصل این امر، ارتقای جامعه ازلحاظ فرهنگی و … است.

وی بابیان اینکه باید بین حقوق معلمان و کار و اثرگذاری که دارند تعادلی برقرار باشد تا هم معلمان، انگیزه داشته باشند و هم جامعه ضرر نکند، می‌گوید: وقتی دانش‌آموزی نگاه می‌کند که معلمش بعد از ۲۵ سال درس خواندن و کار کردن به‌زور توانسته یک پراید قسطی بخرد اما پدرش مثلاً در بنگاه ماشین توانسته یک اتومبیل ۵۰۰ میلیون تومانی را طی چهار سال بخرد، چطور باید باور کند که درس خواندن برای آینده او لازم است؟ متأسفانه امروز موضوع این است که معلمان در جایگاهی قرار دارند که هیچ دانش‌آموزی با ملاک‌های اقتصادی امروزی دوست ندارد مانند وی باشد.

شرایط معلمان و کار دشوارشان

این معلم بازنشسته بابیان اینکه معلم انسان می‌سازد اما ابزار هم باید داشته باشد، بیان می‌کند: معلمان اگر هزاران بار در کلاس درباره مزیت‌های درس خواندن بگویند اما دانش‌آموز سرووضع، ماشین و خانه معلمان و شرایط زندگی‌شان را نگاه کنند، باور نخواهند کرد که با درس خواندن هم می‌توانند موفق شده و مثلاً ماشین ۵۰۰ میلیون تومان تومانی داشته باشند.

تا همین دو دهه پیش هم معلمان می‌توانستند با پس‌انداز و وام خانه و خودرو بخرند اما امروز فکر نمی‌کنم یک معلم جوان تازه استخدام‌شده توان خرید یک ماشین را هم داشته باشد، حال خانه بماند عامری بابیان اینکه تبعیض در زمان کار ما هم بود و این امر رکن جدایی‌ناپذیر آموزش‌وپرورش شده است، می‌گوید: در همان موقع هم روستاهای دورافتاده خارتوران بیارجمند متعلق به گروهی بود که اصطلاحاً در اداره، آشنایی نداشتند و یا پایه خدمتی‌شان اندک بود آن زمان یک خارتوران با جمعیت بالای روستایی بود و یک مینی‌بوس قراضه تا بیارجمند که معلمان بقیه راه را هم باید با یک لاندیور طی می‌کنند نه جاده دسترسی درستی وجود داشت و نه شرایط مناسب بود اما حالا اوضاع بهتر شده هرچند که حقوق و دریافتی معلمان نسبت به آن سال‌ها به‌مراتب بدتر شده است.

وی می‌افزاید: تا همین دو دهه پیش هم معلمان می‌توانستند با پس‌انداز و وام خانه و خودرو بخرند اما امروز فکر نمی‌کنم یک معلم جوان تازه استخدام‌شده توان خرید یک ماشین را هم داشته باشد، حال خانه بماند. لذا وقتی شرایط معلمان این‌گونه است چه توقعی از شرایط اجتماعی و فرهنگی حاکم بر جامعه باشد داشته باشیم؟

مشکلات مدارس غیرانتفاعی رفع شود

حسن اکبری از کارشناسان آموزش و پرورش استان سمنان اما معتقد است مدارس غیرانتفاعی به گونه‌ای خودگردان هستند یعنی باید شهریه‌ای باشد تا بتوانند حقوق معلمان را بدهند در نتیجه مجبور به استفاده از معلمان حق‌التدریسی هستند که با توجه به ساعات درسی شأن، حقوق می‌گیرند.

اکبری با بیان اینکه فقط در یک شهر شاهرود ۸۰ درصد از ۹۰ فضای آموزشی غیردولتی شاهرود استیجاری بوده و تعداد دانش آموزان آنها بیش از هفت هزار نفر است، می‌افزاید: این مدارس که معمولاً باید خانه‌های دربستی یا بزرگ باشند تا دانش آموزان در آنها فضا برای تحصیل داشته باشند، غالباً با مشکل اجاره بهای سنگین روبرو هستند. امروز یک خانه ۳۰۰ متری در بست در شاهرود حداقل ۱۰۰ میلیون پول پیش و ماهانه چهار میلیون تومان اجاره می‌خواهد لذا مدارس هم در این زمینه مشکلات عدیده‌ای دارند.

در استان سمنان حدود ۱۲۰ هزار دانش‌آموز تحصیل می‌کنند که هشت هزار و ۴۰۰ معلم به آنها درس می‌دهند یعنی به ازای هر ۱۴.۵ دانش‌آموز یک معلم وجود دارد اما به این موضوع نیز باید توجه داشت که اولاً طبق اعلام آموزش و پرورش استان سمنان تا سال ۱۴۰۴ تعداد فراوانی از معلمان بازنشسته می‌شوند و ثانیاً استخدامی در آموزش و پرورش بسیار اندک شده است پس مشکل کمبود معلم نیز در کنار مشکل کمبود فضای آموزشی در سطح استان سمنان طی سال‌های آتی نمود بیشتری خواهد یافت.

به نظر می‌رسد یکی از دلایل عدم پذیرش معلمان همین عدم توانمندی وزارت آموزشی و پرورش در پرداخت حقوق‌ها است که سبب می‌شود تا بار معلمان بازنشسته بر روی دوش معلمان دیگر قرار گیرد یعنی کار مضاعف بدون افزایش حقوق و این یک پیش بینی ساده برای پنج سال آتی آموزش و پرورش در استان سمنان خواهد بود.

تصمیم در تهران بازخواست از معلم شهرستانی

یک مدرس جامعه‌شناسی نیز بابیان اینکه معلمی در این شرایط یکی از دشوارترین مشاغل است، می‌گوید: مدیران پایتخت‌نشین بدون دادن اختیارات به شهرستان‌ها و معلمان از آن‌ها بهترین عملکرد را می‌خواهند درحالی‌که زمان وقوع کوتاهی یا ایراد اتفاقاً مردم همین معلمان و مدیران شهرستانی را مقصر اصلی می‌دانند در واقع معلمان شهرستانی معمولاً سیبل انتقادات کارهایی می‌شوند که تهران نشینان تصمیماتش را گرفته‌اند.

معلمان شهرستانی معمولاً سیبل انتقادات کارهایی می‌شوند که تهران نشینان تصمیماتش را گرفته‌اند علیرضا معصومی بابیان اینکه این موضوع می‌تواند سبب سرخوردگی، ناامیدی و بی انگیزگی در بین معلمان شود، بیان کرد: معلمی کاری است که با عشق و علاقه و اصطلاحاً دل انجام می‌شود و وقتی دل خوشی وجود نداشته باشد نباید هم توقع داشت تا بهترین اتفاقات رقم بخورد.

وی بابیان اینکه شرایط جامعه اینگونه است که دستورات از بالا ابلاغ می‌شود اما انتقادات از پایین جامعه صورت می‌گیرد، بیان کرد: در کنار تمام مشکلات معیشتی و اقتصادی و صنفی که معلمان دارند، شرایط اجتماع و تصمیمات خلق‌الساعه مدیران نیز توانسته اثر سوئی بر کار معلمان بگذارد از سوی دیگر شرایط کاری امروز با وجود فضای مجازی و آگاهی‌های غیرمرتبط با دروس، توسط دانش آموزان دشوار شده است شاید دو دهه پیش اگر معلمی جواب سوالی را نمی‌دانست کسی متوجه نمی‌شد اما امروز مگر می‌شود در کلاس حرف و سخنی را گفت که کمی با واقعیت تفاوت داشته باشد؟

شرایط تغییر کرده است

این مدرس جامعه شناسی با اشاره به اینکه موضوع بعد این است که دانش آموزان نیز با دانش آموزان دو و سه دهه قبل متفاوت هستند چرا که توقعات افزون گشته و شرایط متفاوت است، بیان کرد: امروز دانش آموزان معمولاً والدین دهه پنجاهی و شصتی دارند یعنی کسانی که کودکی خودشان با انقلاب، جنگ، بمباران، مدارس دولتی شلوغ، سرهای تراشیده و … همراه بود و شرایط دشواری را تجربه کردند و حال فرزندانشان را به گونه‌ای تربیت کرده‌اند که کوچک‌ترین تندی و سختگیری را بر نمی‌تابند، گو اینکه فکر می‌کنند با این کار به فرزندانشان لطف کرده‌اند حال اینکه یکی از دشوارترین کارهای جامعه امروزی تعلیم و تربیت این فرزندان با چنین شرایط و تحت تأثیر فضای مجازی و تهاجم فرهنگی دشمنان و… است. آن‌هم دانش‌آموزی که از اینفلوئنسرهای اینستاگرامی بیشتر حرف شنوی دارند تا معلم خویش! پس ما نیاز داریم تا معلممان بیش از پیش بکوشد اما در مقابل کمترین حقوق را بگیرد.

نظرات در عین تفاوت، تقریباً مشترک هستند. مشکلات اقتصادی حاکم بر زندگی معلمان سبب شده تا این قشر نتوانند آن‌طور که باید و شاید و آن گونه که لایقش هستند، زندگی کنند. وقتی یک خودروی بی کیفیت ایرانی به ۱۳۰ میلیون تومان می‌رسد معلمانی که دو و نیم میلیون تومان حقوق می‌گیرند و نهایتاً در این شرایط اقتصادی اقساط و بدهی بانکی، قبوض و بنزین و گوشت و مرغ و … نهایتاً بتوانند یک ششم حقوق شأن را پس‌انداز کنند که آن‌هم در بسیاری از ماه‌ها نمی‌شود، بیش از ۱۵ سال طول می‌کشد تا یک اتومبیل بخرند چرا که به محض جمع آوری پول خودرو از سوی معلمان، آن ماشین در بازار گران‌تر می‌شود.

موضوع معلمان سوژه‌ای نیست که بتوان آن را در یک گزارش به اتمام رساند. در این مقال سعی کردیم درباره معیشت و مشکلات صنفی معلمان استان سمنان مطالبی را بیان کنیم آن‌هم از قول خود معلمان شاغل و بازنشسته استان سمنان اما در گزارش‌های دیگر موضوع کرونا و تأثیرات آن بر آموزش‌وپرورش، سامانه آموزش از راه، کیفیت درسی و مسائل مرتبط با معلمان را بررسی خواهیم کرد.

کد خبر 4916917

منبع: مهر

کلیدواژه: مدارس روز معلم معلمان دانش آموزان شاهرود سمنان استخدام معلمان مشکلات معیشتی ویروس کرونا ماه مبارك رمضان شیراز بوشهر شیوع کرونا ایلام قزوین گرگان شهرکرد کمک به نیازمندان مواسات بیرجند بارش باران جهش تولید معلمان استان سمنان پرورش استان سمنان آموزش وپرورش استان سمنان آموزش و پرورش میلیون تومان نرخ باسوادی دانش آموزان صنفی معلمان مشکلات صنفی داشته باشند فضای مجازی درس خواندن سال سابقه یک معلم یک بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۹۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح «بوم»؛ شکوفایی خلاقیت‌ها یا باری روی دوش معلم؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، از سال ۱۳۹۷ طرحی تحت عنوان «بوم» در مدارس ابتدایی و متوسطه اول کشور به صورت آزمایشی اجرا شد و امروزه تعداد مدارسی که این طرح را اجرا می‌کنند، افزایش پیدا کرده است.

این طرح مخفف عبارت «برنامه ویژه مدرسه» است و قرار بود براساس بند ۵ -۵ سند تحول بنیادین و بند ۲ -۱۳ برنامه درسی ملی، بخشی از برنامه درسی در اختیار مدرسه قرار بگیرد و با افزایش اختیار عمل مدارس، به نوعی انعطاف در برنامه آموزشی ایجاد کرده و فعالیت‌هایی که دانش‌آموزمحور هستند را در مدارس گسترش بدهیم.

بیشتر بخوانید طرح شهاب آموزش و پرورش بعد از ۱۲ سال چه دستاوردی داشت؟ / استعدادیابی تنها روی کاغذ

محمود امانی طهرانی مشاور علمی سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی و مولف کتاب راهنمای عمل برنامه ویژه مدرسه (بوم) درباره جزئیات این طرح می‌گوید: بوم یا برنامه ویژه مدرسه یعنی اینکه مدیریت مدرسه، شورای مدرسه و معلمان مدرسه اجازه دارند و می‌توانند برای زمان معینی از آموزش رسمی مدرسه، خودشان موضوع و محتوا ارائه دهند. همچنین مواد آموزشی تولید کنند، آموزش دهند، ارزشیابی کنند، کارنامه ارائه دهند و به طور کامل یک برنامه درسی را طراحی و اجرا کنند.

وی افزود: محتوای برنامه ویژه مدرسه از نظر من از ۳ جنس است؛ یک جنس، محتواهایی هستند که یک موضوع مناسب و جذاب آموزشی را ارائه می‌دهند؛ این موضوع‌ها در ساحت‌های ششگانه تربیت (تربیت اخلاقی، اعتقادی و عبادی، تربیت علمی و فناوری، تربیت اجتماعی و سیاسی، تربیت هنری و زیبایی شناخت، تربیت اقتصادی و حرفه‌ای، تربیت زیستی و بدنی) وجود دارد؛ مثلا درباره یک موضوع علمی یا دینی یا اجتماعی یا ورزشی یا شغلی و ... محتوایی تدارک دیده می‌شود و به دانش آموزان ارائه می‌شود.

براساس گفته‌های طهرانی در این طرح هر معلمی در عین اینکه مسئولیت تدریس کتاب‌ درسی خود را برعهده دارد، ۲ هفته از تدریس را خالی می‌کند و برای این ۲هفته پیشنهادی جدید می‌دهد یا ممکن است برنامه جدیدی ارائه نکند اما تحت مدیریت خودش، فردی را بیاورد و برنامه‌ای را ارائه دهد.

از این صحبت‌ها و شروع آزمایشی طرح تقریبا پنج سال گذشته اما آیا طرح در اجرا موفق بوده و توانسته در بهبود عملکرد مدارس موثر باشد؟ از معلمان پرسیدیم که بعد از پنج سال این طرح چطور اجرا می‌شود و یکی از معلمان ابتدایی تهران در این خصوص به ایسکانیوز گفت: برای اجرای طرح بوم هر بار چیز جدیدی از معلمان درخواست می‌کنند. در سال‌های اخیر اجرای طرح اینگونه بوده که ما باید مهارتی به دانش‌آموز بیاموزیم که با کمک آن بتواند کسب درآمد کند. آموزش‌ها باید در مجموع ۶۰ ساعت باشد و هر هفته تقریبا ۲ ساعت زمان بگذاریم.

مقایسه صحبت‌های ایده‌پرداز طرح و معلمان نشان می‌دهد که قدم اول در اجرا یعنی آموزش و تفهیم نحوه اجرا برای معلمان و مدیران به درستی شکل نگرفته است یعنی مدیر مدرسه و معلمی که مجری است، به درستی نمی‌دانند که باید چه کاری انجام بدهند و چطور می‌توانند طرح را اجرا کنند.

از جهتی موانعی هم سر راه اجرای طرح وجود دارد که می‌‍تواند مانع تحقق اهداف طرح شود. معلم دیگری در این باره به ایسکانیوز گفت: در ظاهر ۲ ساعت در هفته برای اجرای طرح زیاد نیست اما آموزش و پرورش از ما می‌خواهد که چندین طرح را هم‌زمان با هم پیش ببریم و زمان گذاشتن برای همه آن‌ها دشوار است.

حجم بالای کتاب‌های درسی

وی با اشاره به اینکه حجم بالای کتاب‌های درسی هم مانعی برای اجرای طرح است، عنوان کرد: از طرفی کتاب‌های درسی در سال‌های اخیر دشوارتر از قبل شده و ما باید روی تدریس کامل مباحث کتاب وقت بگذاریم؛ پیش از این کتاب طوری طراحی شده بود که دانش‌آموز بدون حضور در کلاس و با کمک اولیا می‌توانست درس را متوجه شود و تمرین‌های بسیاری هم در کتاب وجود داشت اما امروز هم تعداد تمرین‌ها کم و مباحث متعدد مطرح شده است.

معلم پایه ابتدایی ادامه داد: یکی از کتاب‌هایی که تغییرات بسیار داشته و سنگین‌تر شده، درس ریاضی است که تمرین‌های کمی هم دارد و ما مجبور هستیم با تکرار مبحث، به یادگیری کودک کمک کنیم. در این شرایط زمانی برای خلاقیت و اجرای طرح «بوم» باقی نمی‌ماند.

کلاس‌های پرجمعیت و فشار کاری روی دوش معلم

وی افزود: وجه دیگر ماجرا اینجاست که کلاس‌های ما پرجمعیت هستند و از استاندارد تعریف شده که ۲۵ دانش‌آموز است، بسیار بیشتر هستند. چطور می‌توان از معلم انتظار داشت که پنج یا ۶ طرح را در کنار تدریس پیش ببرد و توجه داشته باشد که کیفیت کار هم بالا باشد. بیشتر همکاران آموزش اوریگامی (ساخت اشکال با کمک تا کردن کاغذ) را انتخاب می‌کنند که راحت‌تر از دیگر موارد است و بچه‌ها هم استقبال می‌کنند؛ چراکه تجربه آموزش مهارتی مثل قلاب‌بافی برای کودکان نشان داده که این کار می‌تواند خطراتی برای آن‌ها داشته باشد و معلم هم توانایی کنترل بیش از ۴۰ دانش‌آموز را ندارد.

این معلم با بیان اینکه یکی از مشکلات مهم در این حوزه آموزش ندیدن معلمان است، گفت: من باید خودم مهارتی را آموزش دیده باشم که آن را به دانش‌آموز هم آموزش بدهم. درحقیقت اجرای طرح «بوم» محدود شده به پر کردن فرم‌های تشریفاتی که فقط بگوییم طرح را اجرا کردیم. علاوه بر این بسیاری از معلمان حتی نمی‌دانند که طرح «بوم» چیست و چه کاری باید انجام دهند.

وی ادامه داد: کمبود نیرو هم باعث شده تا مدارس ما معلم ورزش، پرورشی و مشاور نداشته باشند و از معلم‌های دیگر بخواهند که این خلا را پرکنند و در این شرایط کاری هم روی دوش معلمان اضافه شده است. این طرح‌ها شاید ماهیت خوبی داشته باشند اما مشکلات ما زیرساختی‌تر از این است و اول باید مشکل کمبود معلم و مدرسه را حل کنیم تا فرصتی برای اجرای ایده‌های دیگر هم باقی بماند.

مدرسه هزینه استفاده از مربی را ندارد

معلم ابتدایی توضیح داد: علاوه بر این آوردن مربی از بیرون مدرسه هم هزینه‌بر است. مدارس هم در رفع نیازهای اولیه خود مانده‌اند و با بودجه‌ای که می‌گیرند به پرداخت قبوض فکر می‌کنند؛ در این شرایط پولی نمی‌ماند که بخواهند برای آموزش خارج از کلاس دانش‌آموزان هزینه کنند.

به گزارش ایسکانیوز، طرح «بوم» روی کاغذ طرح خوبی است و اهداف بلندی دارد اما آموزش و پرورش باید ابتدا زیرساخت‌ها را درست کند تا یک طرح به نتیجه برسد وگرنه بدون اینکه تغییری در عملکرد مدارس ایجاد شود و کیفیت ارتقا پیدا کند، صرفا فشار کاری معلمان را بیشتر می‌کند.

تراکم بالای کلاس‌های درس و کمبود معلم خود یکی از اصلی‌ترین چالش‌های موجود است چراکه معلم باید زمان کافی داشته باشد تا بتواند به تک تک دانش‌آموزان رسیدگی کند. از جهتی حجم کتاب‌های درسی و مباحثی که باید ارائه شود با طرح‌ها همخوانی ندارند و معلم نمی‌داند به کدام یک رسیدگی کند.

گذشته از همه این‌ها یکی از مشکلات اساسی آموزش و پرورش در اجرای بیشتر طرح‌ها، ضعف در دوره‌های ضمن خدمت است. تا ابعاد کامل یک طرح برای معلم روشن نشود، آموزش کافی نبیند که چطور آن را اجرا کند، اجرای طرح موثر نخواهد بود. نیروی کارآمد و آموزش دیده کیفیت کار را بالا می‌برد و وقتی پای آموزش بلنگد، نمی‌توان انتظار داشت که به اهداف بزرگ برسیم.

انتهای پیام /

پرستو خلعتبری کد خبر: 1228375 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • مهارت آموزی معلمان در دستور کار آموزش و پرورش باشد
  • تجلیل از هزار و ۸۰۰ معلم نمونه در طرح سراسری «سپاس معلم»
  • معلم فداکاری که کلاس درس را به منزل دانش آموز بیمار برد + عکس
  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲
  • گرامیداشت روز معلم
  • تجلیل از ۲۴ معلم نمونه بیرجند
  • برپایی پنج میز خدمت در نماز جمعه تهران
  • ۷۱۰ عنوان برنامه در هفته عقیدتی سیاسی در مرکزی برگزار می‌شود
  • طرح «بوم»؛ شکوفایی خلاقیت‌ها یا باری روی دوش معلم؟
  • نرخ حق‌التدریس معلمان ۲برابر می‌شود