Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@14:47:51 GMT

ضبط ۷۰ تریلیون فریم بر ثانیه توسط سریع‌ترین دوربین دنیا!

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۳۹۶۲۳

ضبط ۷۰ تریلیون فریم بر ثانیه توسط سریع‌ترین دوربین دنیا!

یک دوربین جدید با استفاده از پالس‌های لیزری فوق سریع می‌تواند تصاویر را تا ۷۰ تریلیون فریم در ثانیه ثبت کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، بهترین دوربین‌های گوشی‌های هوشمند می‌توانند تصاویر آهسته را با کمتر از ۱۰۰۰ فریم در ثانیه ضبط کنند و دوربین‌های حرفه‌ای نیز توانایی ثبت چند هزار فریم بر ثانیه را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما همه اینها در مقایسه با صاحب رکورد جدید سریع‌ترین دوربین جهان هیچ است، چرا که این دوربین می‌تواند تصاویر را با سرعت ۷۰ تریلیون فریم در ثانیه ضبط کند. این دوربین به اندازه‌ای سریع است که می‌تواند حرکت امواج نور را ثبت کند.

این فناوری که در موسسه فناوری کالیفرنیا مشهور به "کلتک"(Caltech) توسعه یافته است، "عکاسی طیفی فوق سریع فشرده"(CUSP) نامیده می‌شود.

همانطور که از نرخ ثبت فریم باورنکردنی آن مشخص است، این دوربین مانند دیگر دوربین‌های معمولی عمل نمی‌کند. این دوربین از پالس‌های بسیار کوتاه نور لیزر استفاده می‌کند که هر یک فقط یک فمتوثانیه(یک کوادریلیوم یا میلیون میلیاردم ثانیه برابر با ۱۰ به توان منفی ۱۵ ثانیه) طول می‌کشند.

یک سامانه نوری این پالس‌ها را به شلیک‌های کوتاه‌تری تقسیم می‌کند. سپس هر یک از این پالس‌ها به یک حسگر تخصصی در دوربین برخورد می‌کنند و یک تصویر تولید می‌کنند و این اتفاق ۷۰ تریلیون بار در هر ثانیه رخ می‌دهد.

سامانه "CUSP" مبتنی بر یک فناوری پیشین است که توسط "لیهونگ وانگ" سرپرست این پروژه ساخته شده بود. نسخه قبلی معروف به "عکاسی فوق سریع فشرده"(CUP) توانست حداکثر سرعت ۱۰۰ میلیارد فریم در ثانیه را در سال ۲۰۱۴ به دست آورد. سپس در سال ۲۰۱۸ این گروه با استفاده از نسخه پیشرفته‌تری از این فناوری موسوم به "T-CUP" به سرعت ۱۰ تریلیون فریم بر ثانیه رسید.

اکنون این گروه به نرخ هفت برابر سریع‌تر از نشخه پیشین رسیده است. "وانگ" و گروهش معتقدند که فناوری "CUSP" می‌تواند برای تحقیق در دنیای فیزیک بنیادی و کمک به ایجاد قطعات الکترونیکی کوچک‌تر و حساس‌تر استفاده شود.

"وانگ" می‌گوید: ما کاربردهای متنوعی از پدیده‌های بسیار سریع مانند انتشار نور بسیار کوتاه، انتشار امواج، همجوشی هسته‌ای، انتقال فوتون در ابرها و بافت‌های بیولوژیکی و زوال فلورسنت در زیست مولکول‌ها و موارد دیگر را برای استفاده این فناوری پیش‌بینی می‌کنیم.

گروه‌های دیگر در حال استفاده از فناوری‌های مختلفی هستند تا این حوادث فوق سریع و زودگذر را با سرعت بالا ضبط کنند. محققان ژاپنی در سال ۲۰۱۴ به سرعت ۴.۴ تریلیون فریم بر ثانیه رسیدند و یک گروه سوئدی در سال ۲۰۱۷ به سرعت ۵ تریلیون فریم بر ثانیه رسید، اما این نخستین بار است که یک دوربین به توانایی ضبط باورنکردنی ۷۰ تریلیون بر ثانیه می‌رسد.

این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دوربين سریع ترین دوربین دنیا فریم در ثانیه فوق سریع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۹۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی ادوبی ویدیو‌های تار را ۸ برابر واضح‌تر می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینرینگ، محققان ادوبی از «ویدئو گیگا گان» (VideoGigaGAN)، یک مدل خلاقانه هوش مصنوعی که می‌تواند حوزه ویرایش ویدیو را متحول کند، رونمایی کردند. این فناوری جدید می‌تواند کیفیت و وضوح ویدیو‌های موجود، قدیمی و تار را تا ۸ برابر افزایش دهد.

وب سایت این پروژه همچنین ویدیو‌های نمایشی این مدل هوش مصنوعی را منتشر کرده است. این ویدیو‌ها قابلیت «ویدئو گیگا گان» را برای گرفتن ویدیو‌های تار و با وضوح پایین و تبدیل آنها به فیلم‌های بکر و با کیفیت بالا نشان می‌دهد.

از طریق این توسعه، ادوبی قصد دارد به طور بالقوه استاندارد جدیدی برای بازیابی و بهبود ویدیو ارائه دهد. تصور کنید که ویدیوی مورد علاقه خود را از یک فرم تار و پیکسلی (رزولوشن ۱۲۸×۱۲۸) به یک شاهکار واضح و با جزئیات ۱۰۲۴×۱۰۲۴ تبدیل کنید.

همچنین، این فناوری به سادگی وضوح را افزایش نمی‌دهد. در ویدیو‌هایی که موجودات زنده را به نمایش می‌گذارند، به جزئیات ظریف مانند بافت پوست، چین و چروک‌ها و تک تک رشته‌های مو توجه ویژه‌ای می‌کند.

طبق گفته محققان، «ویدئو گیگا گان» یک مدل جدید «وی اس آر» VSR (ویدئو با وضوح فوق العاده) است که می‌تواند ویدیو‌هایی با جزئیات فرکانس بالا و سازگاری زمانی تولید کند.

توجه به جزئیات

در حالی که مفهوم ارتقاء مقیاس ویدیو جدید نیست، چیزی که «ویدئو گیگا گان» را متمایز می‌کند توجه آن به جزئیات است.

محققان می‌گویند: آزمایش‌های ما نشان می‌دهد که برخلاف روش‌های قبلی «وی اس آر»، «ویدئو گیگا گان» ویدیو‌های سازگار زمانی با جزئیات ظاهری ظریف‌تر تولید می‌کند. ما کارایی «ویدئو گیگا گان» را با مقایسه آن با مدل‌های پیشرفته «وی اس آر» در مجموعه داده‌های عمومی و نمایش نتایج ویدیویی با وضوح فوق‌العاده ۸ برابر تأیید می‌کنیم.

اصطلاح «گان» (GAN) در «ویدئو گیگا گان» مخفف شبکه متخاصم مولد است، یک تکنیک هوش مصنوعی که برای ایجاد تصاویر واقعی شناخته شده است. مدل ادوبی مبتنی بر «گیگا گان» (GigaGAN) است، سیستمی که برای ارتقاء محتوای تصویر طراحی شده است.

اما ویدیو‌ها از چندین فریم به صورت متوالی پخش می‌شوند. حفظ ثبات بین این فریم ها، حذف اشکالات بصری، و حفظ جزئیات واضح در طول ویدیو چالش برانگیز است. محققان ادوبی با ترکیبی از نوآوری‌های فنی بر این چالش‌ها غلبه کرده اند.

در مقاله تحقیقاتی آمده است: مدل ما قادر به نمونه‌برداری ۸ برابری ویدیویی با ثبات زمانی خوب و کیفیت در هر فریم با جزئیات غنی است.

محدودیت‌ها و برنامه‌های آینده

با این حال، برخی از مشکلات با «ویدئو گیگا گان» نیز وجود دارد. در حال حاضر، مدل هوش مصنوعی با مشکلاتی برای ویدیو‌های بیش از ۲۰۰ فریم و رندر کردن اجسام کوچک در داخل فیلم مواجه است. هنگامی که این مسائل حل شود، این فناوری جدید می‌تواند آینده کار خلاقانه را شکل دهد.

در همین حال، ادوبی به طور فعال هوش مصنوعی را در نرم افزار خود ادغام کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ژاپن بر روی اینترنت نسل۶، ۵۰۰برابر سریع‌تر از نسل۵ کار می‌کند!
  • خیز ژاپن برای اینترنت نسل ۶، ۵۰۰ برابر سریع‌تر از نسل ۵!
  • «شبکه ملی ساخت سریع فناوری‌های راهبردی» راه اندازی شد
  • آیا خرید عینک آفتابی گران قیمت ارزش دارد!؟
  • ساخت نوعی باتری سدیمی که ظرف چند ثانیه شارژ می‌شود
  • دستاوردهای عملیات‌ وعده صادق ‌در عرصه علم و فناوری چه بود؟
  • هوش مصنوعی ادوبی ویدیو‌های تار را ۸ برابر واضح‌تر می‌کند
  • تصاویر تلسکوپ فضایی وب از یک سحابی در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری
  • رونمایی از ارزان‌ترین گوشی تاشو دنیا با دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی
  • فریم هایی از مردان معدن