Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@14:26:57 GMT

مبتلایان به آسم، ماسک زدن را جدی بگیرند

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۴۰۰۶۶

مبتلایان به آسم، ماسک زدن را جدی بگیرند


از جمله علائم آسم می‌توان حملات تنگی نفس، سرفه، خس‌خس سینه، کوتاهی تنفس، احساس تنگی در قفسه سینه را نام برد.

با توجه به آسیب‌پذیر بودن دستگاه تنفس افراد آسمی، احتمال ابتلای این افراد به ویروس کرونا می‌تواند بیشتر از سایرین باشد. از مهم‌ترین راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا و نیز پیشگیری از بروز آسم، خصوصا آسم آلرژیک و شغلی استفاده از ماسک تنفسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ماسک علاوه‌بر نقش محافظتی افراد در اپیدمی کروناویروس، مانع ورود عوامل محیطی از جمله گرده‌ها و الیاف گیاهی، گردوغبار، کپک‌ها، مایت‌ها (هیره)، پوسته و شوره بدن حیوانات خانگی و ... به ریه افراد آسمی شده و از تشدید بیماری این افراد جلوگیری می‌کند لذا در افراد مبتلا به آسم، استفاده از ماسک فایده دو سویه دارد و از موثر‌ترین و کم‌هزینه‌ترین روش‌های پیشگیری از عود بیماری آسم و ابتلا به کرونا ویروس، استفاده از تجهیزات حفاظت فردی از جمله ماسک تنفسی مناسب است.

ماسک‌ها به نحوی تعبیه شده است که در هنگام دم و عبور هوا از آن، ذرات و آلاینده‌ها در آن به دام می‌افتند.

بسته به نوع ماسک، این‌ها می‌توانند فرد را در مقابل عوامل تحریک‌کننده‌ای مانند دود سیگار، مواد شوینده، عطر، آلودگی هیدروکربنی، مواد شیمیایی و عوامل میکروبی موجود در هوا محافظت کنند.

تاکنون انواع مختلفی از ماسک‌ها با کاربرد، کارآیی و اشکال متفاوت به بازار عرضه شده است. انواع ماسک‌های موجود در بازار عبارتند از: ماسک‌های فیلتردار (مانند فیلتر هپا، فیلتر زغالی، فیلتر کربنی، ماسک‌های FFP، ماسک‌های P. و R. و N. مانند ماسک ان ۹۵ (N۹۵) و بدون فیلتر از جمله ماسک‌های سه‌لایه و ماسک‌های جراحی.

بعضی از ماسک‌ها یک‌بار مصرف بوده و برخی دیگر را می‌توان برای مدت طولانی‌تری استفاده کرد که هرکدام روش‌های مختلفی برای اتصال به سر دارند؛ از جمله حلقه گوش، نواری، گره‌ای یا بندی. یکی از پرکاربردترین ماسک‌های موجود و قابل دسترس، ماسک ان ۹۵ است.

این نوع ماسک در صورت استفاده صحیح، می‌تواند تا حدود بسیار زیادی باعث جلوگیری از ورود مواد حساسیت‌زا و عفونی به بدن فرد شود. این نوع ماسک‌ها را نمی‌توان تمیز کرد یا شست‌وشو داد، ولی با امنیت بیشتری روی صورت و ناحیه بینی قرار می‌گیرد و قادر است ذرات موجود در هوا را فیلتر کند.

برای حفاظت در برابر بیماری کرونا و آسم استفاده از ماسک جراحی مفید و بسیار کمک‌کننده است.
انواع ماسک و کاربرد آن‌ها ماسک جراحی، ماسک‌هایی است که در پزشکی کاربری بیشتری دارد. این‌ها ماسک‌هایی هستند که قابلیت مراقبت از سلامت در مقابل عوامل بیماری‌زا را داشته باشند.

بر همین اساس ملاک‌های انتخاب ماسک در این موارد، در نظر گرفتن بهداشت محیط و چگونگی به حداقل رساندن ریسک انتقال یا ابتلا به بیماری‌های حاصل از عفونت‌های بیمارستانی است. انتخاب درست و استفاده به موقع از ماسک‌های تنفسی علاوه‌بر تامین سلامت عموم جامعه، در کاهش هزینه‌های ناشی از درمان بیماران وابسته به دستگاه تنفسی نقشی اساسی دارد. ماسک‌های سه‌لایه که به عنوان ماسک بیمار استفاده می‌شود.

این ماسک صورت یک‌بار مصرف برای کاهش انتشار و شیوع بیماری‌های مرتبط با دستگاه تنفسی استفاده می‌شود. علاوه‌بر این به دلیل پوشش مناسب نیمه صورت در آلودگی محیطی ناشی از ریزگرد‌ها و ذرات معلق، بهترین استفاده را برای استفاده روزمره داراست. ماسک سه‌لایه یک‌بار مصرف آبی و سبز برای پزشکی و دندانپزشکی، جراحی، آسم و آلرژی به عنوان محافظ عمل می‌کند.

در نهایت ماسک فیلتردار که در محیط‌های آزمایشگاهی یا در صنایعی که آلودگی‌های شیمیایی فراوانی را تولید می‌کند از ماسک‌های فیلتردار استفاده می‌شود. پس افراد مبتلا به آسم برای حفاظت از خود در برابر کرونا و نیز جلوگیری از بروز و تشدید بیماری آسم می‌توانند از ماسک‌های ان ۹۵ یا جراحی یک‌بار مصرف استفاده کنند. ولی باید توجه شود که در صورت تعویض نکردن به موقع، خود ماسک منشأ آلودگی خواهد شد. رطوبت تجمع‌یافته حاصل از بازدم خود منشأ مشکلات بعدی برای فرد بوده و مانع عملکرد صحیح ماسک می‌شود؛ بنابراین نظافت و بهداشت فردی در استفاده از ماسک باید به‌شدت رعایت شود. علاوه بر نوع ماسک، باید مواردی، چون ساختار و استخوان‌بندی صورت، میزان استفاده در طول روز، مقدار هوای فیلتر شده و میزان هزینه برای خرید را نیز در نظر داشت.      

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آسم آلرژی ماسک پارسی خبر استفاده از ماسک یک بار مصرف ماسک ها نوع ماسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۰۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور

دکتر حسام‌الدین علامه با بیان اینکه آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، افزود: حدود ۱۵ درصد افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه زخم‌های مزمن ۳ دسته «عمده» و یک دسته «نادرتر» دارند، اظهار کرد: زخم‌های دیابتی در صدر دسته «عمده» قرار می‌گیرند؛ زخم‌های دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم ایجاد می‌شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی کاهش حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند.

وی با بیان اینکه زخم‌های عروقی دومین عامل ابتلا به زخم‌های مزمن هستند، اظهار کرد: زخم‌های عروقی به ۲ دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل اصلی ایجادکننده زخم‌های شریانی است. همچنین زخم‌های وریدی به دلایل نارسایی‌های عروق وریدی مانند «واریس» ایجاد می‌شود. چاقی، نارسایی‌های قلبی‌عروقی و برخی از سرطان‌ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال ایجاد می‌کنند نیز سبب ابتلا به زخم‌های مزمن وریدی می‌شوند.

علامه با بیان اینکه سومین عاملی که منجر به زخم‌های مزمن می‌شود، زخم‌های «فشاری» یا «بستر» هستند؛ افزود: طبیعی است که تعداد سالمندان یک جامعه با افزایش شاخص امید زندگی زیاد می‌شود. در چنین شرایطی، انتظار داریم بیماری‌هایی که منجر به استراحت مطلق سالمندان می‌شود به ویژه در سالمندانی که سکته کرده‌اند و دارای اختلالات حرکتی هستند و یکجانشین شده‌اند، منجر به زخم بستر یا فشاری شود. همچنین افرادی که دارای معلولیت هستند و به ناچار در یک وضعیت خاص قرار می‌گیرند، اغلب دچار زخم مزمن می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره زخم‌های مزمن «نادر» نیز گفت: برخی از سرطان‌ها منجر به زخم‌های مزمن می‌شوند که این زخم‌ها جزو موارد نادر زخم‌های مزمن هستند. همچنین برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج می‌توانند زخم مزمن ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه برآورد‌ها بیانگر این است که حدود ۰.۸ تا ۱.۵ درصد از افراد جامعه به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، خاطرنشان کرد: آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد از دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند. در حال حاضر، ۷ میلیون دیابتی در کشور زندگی می‌کنند؛ با توجه به جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور و احتمال ابتلای ۱۵ تا ۳۴ درصدی دیابتی‌ها به زخم پای دیابتی باید گفت به شرط در نظر گرفتن دیابت اثبات شده در حداقل ۷ میلیون نفر از جمعیت کشور، آنگاه حدود ۵۰ درصد از این افراد به «نوروپاتی» مبتلا می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: نوروپاتی منجر به بی‌حسی ناحیه پا می‌شود؛ در نتیجه افراد مبتلا به دیابت نه تنها متوجه تروما و آسیب‌های وارده به پا نمی‌شوند، بلکه فرایند درمان بیماری به دلیل مشکلات حسی و خون‌رسانی نامناسب کاهش می‌یابد.

وی درباره قطع عضو زخم پای دیابتی نیز، گفت: حدود ۱۵ درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند. درجات قطع عضو زخم پای دیابتی شامل قطع یک بند انگشت تا قطع کامل پا می‌شود. با توجه به جمعیت افراد دیابتی کشور و آمار و ارقام مربوط به قطع عضو زخم پای دیابتی می‌توان گفت، حدود ۲۰۰۰ نفر در کشور به صورت سالانه درجاتی از قطع عضو پا را تجربه می‌کنند.

دیگر خبرها

  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • علائم فشار خون بالا
  • کشاورزان بوشهری مراقبت‌های بعد از بارندگی در مزارع را جدی بگیرند
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد/ ممنوعیت حج برای مبتلایان به این بیماری‌ها
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها؛ زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • ممنوعیت حج برای مبتلایان به برخی بیماری‌ها / زائران حج چه واکسن‌هایی باید بزنند؟
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست