Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی‌ها نشان می‌دهد نگرانی‌های برآمده از بخشنامه جدید ستاد تنظیم بازار در زمینه امتیازاتی که برای واردکنندگان کالاهای اساسی قائل شده است، نمی‌تواند بیش از این محل دغدغه باشد. این ستاد خود مسئول قیمت‌گذاری است و در صورت کمبود، آن را مدیریت می‌کند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا؛ ستاد تنظیم بازار به تازگی مصوبه‌ای صادر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر این مصوبه اگر کالاهای اساسی وارداتی به بنادر ایران بیش از یک ماه در انبار نگهداری شوند، تنها هزینه دپوی یک ماهه را پرداخت می‌کنند. البته این امتیاز در صورتی که به واردکننده تعلق می‌گیرد که صاحب کالا در ذخیره آن قصوری نداشته باشد.

بخشنامه ستاد تنظیم بازار، این ابهام را ایجاد کرده که اجرای چنین دستورالعملی به دپوی بیش از اندازه کالاهای اساسی در بنادر بینجامد و باعث شود، کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم در مدت زمانی بیشتر از آنچه لازم است، در بنادر متوقف شود و بازار با کمبود کالا رو‌به‌رو کند.  

جدی‌ترین واکنش به این بخشنامه از سوی یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی صورت گرفته است. بنا بر گفته علی اکبر کریمی بخشنامه یادشده با معافیت هزینه انبارداری به احتکار کالاهای اساسی در بنادر دامن می‌زند، در نتیجه هرچه سریع‌تر باید لغو شود تا از اتلاف منابع ارزی کشور جلوگیری به عمل آید.

پیگیری‌های خبرنگار برنا برای شفاف‌سازی ابهامات این بخشنامه به گفت‌و‌گو با امیر جمشیدی، مدیرکل گمرک بندر امیرآباد مازندران، انجامید. او در این باره به برنا گفت: وقتی بار کشتی به بندر می‌آید، ترجیح بر این است که بدون وقفه‌ای تخلیه شود. اما آنچه مانع این جریان می‌شود، بیشتر اوقات برآمده از مشکلاتی است که به دلیل انتقالات بانکی و حواله‌ای اتفاق می‌افتد.

او افزود: وقتی صاحب بار امور بانکی را به اتمام می‌رساند و امور گمرکی در طولانی‌ترین حالت بیش از 24 ساعت طول نمی‌کشد، اگر مشکلی نباشد در کمتر از 6 ساعت کار آنها با گمرک، تمام می‌شود.

جمشیدی ادامه داد: در غیر این صورت کالا به انبار می‌رود و اگر توقفی باشد، در انبار است. ماندن کالا در انبار می‌تواند بر اثر مشکلات بانکی باشد که در جریان ترخیص پیش می‌آید یا هر دلیل دیگری، در ادامه انبار براساس مدت نگهداری کالا هزینه را محاسبه می‌کند. حالا ستاد تنظیم بازار تصمیم گرفته برای مدت زمانی توقف کالا و هزینه انبارداری در بنادر تسهیلاتی، قائل شود. مصوبات ستاد تنظیم بازار هم براساس مجوز سران سه قوا لازم‌الاجراست و حتی اگر مغایر قانون است، باید انجام شود.

از گفته‌های این کارشناس می‌توان دریافت که ستاد تنظیم بازار بر نحوه قیمت‌گذاری در بازار نظارت دارد و خود تصمیم به ارائه چنین تسهیلاتی برای واردکننده گرفته است. در نتیجه اگر در بازار کمبودی پیش بیاید ستاد یادشده می‌تواند مدیریت کند و این امتیاز تهدیدی برای تامین کالاهای اساسی در بازار به شمار نمی‌رود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کالاهای اساسی بنادر ستاد تنظیم بازار ستاد تنظیم بازار کالاهای اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۲۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قاچاق کالا عملاً روند تولید را مختل می‌سازد

استاندار سمنان با بیان اینکه موضوع احتکار به‌هیچ‌عنوان پسندیده نیست و قاچاق کالا به‌نوعی عملاً روند تولید را مختل می‌سازد، گفت: با کسی در سطح استان در این زمینه تعارف نداریم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سیدمحمدرضا هاشمی عصر امروز در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان که در محل سالن جلسات غدیر استانداری برگزار شد، اظهار داشت: بازدید‌ها و نظارت بر انبارها در این بخش برای جلوگیری از احتکار با جدیت در دستور کار قرار داشته باشد.

وی درباره لزوم مقابله با قاچاق کالا و ارز گفت: قاچاق کالا به دلیل سودآوری بالا، زمینه و بستر ایجاد رقابت در بین تولیدات کالاهای داخلی برای ارتقاء کیفیت را از بین خواهد برد‌.

وی از برگزاری منظم جلسات کمیسیون مبارزه قاچاق کالا و ارز استان قدردانی کرد و گفت: تاکنون بالغ‌ بر 95 جلسه در سطح استان تشکیل و مصوبات نیز اجرایی شده است.

استاندار سمنان گفت: کالا و ارز قاچاق شده بدون پرداخت مالیات و عوارض در مدت‌زمان کوتاه در بازار عرضه‌شده و سودآوری بسیاری دارد، لذا این موارد افراد سودجو را به قاچاق سوق می‌دهد.

هاشمی گفت: اشباع کالاهای بی‌کیفیت قاچاق در سطح بازار، عرصه رقابت در بین تولیدات و کالاهای داخلی را از بین می‌برد.

وی با اشاره به آسیب‌های مهم قاچاق کالا گفت: قاچاق کالا به‌نوعی عملاً روند تولید را مختل می‌سازد.

استاندار سمنان از قاچاق سوخت به‌عنوان نوعی دیگر از قاچاق نام برد و گفت: این نوع قاچاق نیز به دلیل سودآوری مورد توجه است.

هاشمی گفت: جلسات قاچاق کالا و ارز برای کشف و جلوگیری از وقوع این مهم باید به‌صورت مستمر و پرقدرت برگزار شود.

انتهای پیام/361

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • وفور کالاهای اساسی و آرامش در بازار/ تخلف برخی کسبه به بهانه مالیات ارزش افزوده
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • ۴۱۳ هزار تن کالاهای اساسی به مازندران وارد شد
  • کشف انبار احتکار ۳۳ میلیاردی کالاهای اساسی در بندرعباس
  • ۴ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود
  • قاچاق کالا عملاً روند تولید را مختل می‌سازد
  • ریز ارز پرداختی کالاهای اساسی و تجاری/چقدر ارز پرداخت شد؟