Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@18:46:00 GMT

بخش عمده خدمات پیشگیری از کرونا بر دوش ماماها

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۴۳۸۴۳

بخش عمده خدمات پیشگیری از کرونا بر دوش ماماها

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در پیامی روز جهانی ماما را به همه خدمتگزاران این عرصه تبریک گفت و بیان کرد: همراهی مردم و فداکاری کادر و برنامه ریزی مطلوب دولتی باعث شد در مهار کرونا موفق عمل کنیم. در این میان، بخش عمده خدماتی که برای غربالگری و پیشگیری در نظام شبکه‌های بهداشتی ما انجام شد بر دوش ماماهای شاغل در پایگاه‌ها و مراکز جامع خدمات سلامت بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار در پیامی روز جهانی ماما را به همه خدمتگزاران این عرصه و تلاشگران ماما تبریک گفت. 

وی در این پیام آورده است: "شعار امسال این روز "ما ماماها در کنار زنان حضور داریم و خرسندیم که با آنها متحد، همگام و همراه‌ هستیم" است. این شعار بیانگر این است که ماما در تمام سنین و شرایط جنسیتی و حتی زندگی اجتماعی و خانوادگی زنان با آنان همراه هستند و نیازهای سلامت باروری خانواده‌ها از بدو تولد تا یائسگی را می‌توانند دنبال کنند. معروف است که هر زن باید به یک ماما دسترسی داشته باشد و این موضوع جزو معیارهای کیفیت زندگی زنان تلقی می‌شود."

ابتکار همچنین برای تضمین ارتقا شاخص‌های عدالت جنسیتی در محور سلامت نیز نقش ماماها به واسطه سهمی که در سلامتی مادر، نوزاد و بهداشت باروری دارند را جدی خواند و افزود: "خوشبختانه شاخص های عدالت جنسیتی به این محور به طور مبسوط پرداخته و این فرصت را فراهم می کند که شرایط موجود، فرصت‌ها و تهدیدها را در هر کدام از این موضوعات ارزیابی کنیم."

معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در ادامه بیان کرد: "ماماها در کشور ما نقش آفرینی مفید و متعدد دارند و در بحران کرونا نیز نقش آنان در کنار پزشکان و پرستاران چشمگیر بوده است."

وی همچنین آورده است: "از افتخارات دولت در این دوران، مدیریت سختکوش و دلسوزانه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همه همکاران عرصه سلامت برای کنترل مناسب کووید_۱۹ است که در مقایسه با کشورهای توسعه یافته وضعیت بهتری دارد. همراهی مردم و فداکاری کادر و برنامه ریزی مطلوب دولتی باعث شد در مهار کرونا موفق عمل کنیم. در این میان، بخش عمده خدماتی که برای غربالگری و پیشگیری در نظام شبکه‌های بهداشتی ما انجام شد بر دوش ماماهای شاغل در پایگاه‌ها و مراکز جامع خدمات سلامت بود. حدود ۱۲ هزار و ۲۰۰ ماما شاغل در این مراکز کار غربالگری را انجام داده اند. در هر مرکز ۱۶ ساعته که در کل ایام تعطیلات نوروز در خدمت مردم بودند چهار یا پنج ماما با فداکاری خدمات تریاژ، غربالگری و ارجاع موارد مشکوک را برعهده داشته اند. همچنین حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ ماما در بخش درمان کشور مشغول انجام وظیفه‌اند و کاری که این افراد در این ۷۵ روز شیوع بیماری کرونا در کشور انجام دادند ارزشمند بوده است."

ابتکار در ادامه این پیام با بیان اینکه در این دوران تعدادی از ماماها به کرونا مبتلا شدند، چرا که هنگام انجام غربالگری در تماس با فرد مشکوک به کرونا بوده اند، نیز افزود: در این میان سه ماما جان خود را از دست دادند و اولین مامای قربانی کووید_۱۹ در جهان، خانم عظمت موسوی بود که نام ایشان در سایت کنفدراسیون بین‌المللی مامایی به ثبت رسیده است." 

وی اضافه کرد: "حدود ۲۵ میلیون ویزیت تنها در بخش بهداشت توسط ماماها نشان داد که ماما یک نیروی مخصوص خانواده است که نه تنها زنان باردار و زنان در سنین باروری را تحت پوشش قرار داده بلکه نیازهای سلامت تک‌تک اعضای خانواده تحت پوشش خدمات مامایی قرار گرفته‌اند. ماماها به عنوان سرباز خط مقدم نظام سلامت از کوچکترین روستاهای کشور در خدمت برنامه‌های وزارت بهداشت هستند، در مراکز مشاوره مامایی، کلاس‌های آموزشی توانمندسازی دختران و زوج‌های جوان به صورت مشاوره پیش از ازدواج و در دوران بارداری و شیردهی در دسترس هستند."

معاون رییس جمهوری همه این تلاش‌ها را نشان دهنده نقش روزافزون و غیر قابل انکار ماماها در ارتقا سطح سلامت باروری و بهداشت مادران و خانواده عنوان کرد و افزود: "امید اینکه با برنامه ریزی و مدیریت جامع در رسیدگی به وضعیت معیشتی این قشر بتوانیم از این ظرفیت و سرمایه انسانی برای حال و آینده ایران سربلند، بهره ببریم. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مامایی معصومه ابتکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۳۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد

رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: این صندوق بر دانش‌بنیان شدن حوزه سلامت کشور و در نتیجه انتفاع بیماران سرطانی از طریق تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه سلامت تمرکز دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق خیاطیان در نشستی با اعضای شورای راهبری کنگره کنسر ژنومیکس با اعلام حمایت صندوق نوآوری از برگزاری رویدادهای علمی و فناوری در حوزه سلامت از جمله کنگره کنسر ژنومیکس، اظهار کرد: شکل‌گیری کمیته تجاری‌سازی در این رویداد، در کنار توجه به توسعه علمی اتفاق قابل ملاحظه‌ای است که می‌تواند در شکل‌گیری زیست بوم پیشگیری و درمان سرطان و سلامت کشور اثربخش باشد و این صندوق آماده تقویت و حمایت از استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان مرتبط با موضوع پیشگیری و درمان سرطان از طریق ارائه تسهیلات و حمایت‌های لازم و نیز اهدای جوایز به گروه‌هایی است که مورد تایید کمیته تجاری‌سازی در نمایشگاه یا جشنواره ایده تا استارت‌آپ قرار می‌گیرند.

وی «سلامت» را از موضوعات راهبردی صندوق نوآوری و شکوفایی دانست و تاکید کرد: معاونت توسعه این نهاد را مسؤول همکاری‌های لازم با کمیته تجاری کنگره کنسر ژنومیکس معرفی کرد.

در این نشست همچنین دکتر مصطفی زمانیان، عضو هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه بر اساس بررسی‌های انجام شده در دنیا طیف مختلفی از خیرین حوزه سلامت و حتی کسانی که با نیت انتفاع اقتصادی قصد مشارکت در بخش سلامت را دارند، می‌توانند در مدل‌های تامین مالی پروژه‌های اجتماعی مشارکت کنند، افزود: صندوق نوآوری و شکوفایی با استفاده از برخی از این مدل‌ها می‌تواند انگیزه‌ای را برای مشارکت خیرین و سرمایه‌گذاران حوزه سلامت به‌ویژه در زمینه پیشگیری و درمان سرطان فراهم کند.

به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، دومین کنگره کنسر ژنومیکس با محورهای تشخیص مولکولی، پزشکی شخص محور، درمان هدفمند و بیومارکرهای سرطان، از ۲ تا ۴ آبان ماه ۱۴۰۳ در سه بخش علمی، تجاری‌سازی و مسؤولیت‌پذیری اجتماعی در تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقش ماماها در جوانی جمعیت و فرزندآوری کلیدی است
  • علت عمده «سقط جنین» چیست؟
  • علت عمده سقط جنین مسایل فرهنگی و اقتصادی است
  • خدمات رایگان مشاوره ای به آحاد جامعه
  • بهره مندی بیش از ۱۷۷ هزار نفر از خدمات روانشناسی
  • عمده شکایات مردمی از این پزشکان؛ علت چیست؟
  • عمده شکایات مردمی از پزشکان در حوزه زیبایی است
  • صندوق نوآوری حامی پیشگیری از سرطان شد
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد