Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، علی مطهری در نطق میان دستور جلسه علنی امروز مجلس ضمن تبریک به مناسبت هفته کارگر، روز معلم و ایام بزرگداشت شهادت آیت‌الله مطهری و با انتقاد از عملکرد شورای نگهبان در انتخابات اخیر اظهار کرد: اعتراض نمایندگان بر رفتار شورای نگهبان جنبه شخصی ندارد. این طور نیست چون خود نماینده رد صلاحیت شده اعتراض کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکثر آن‌ها نگران آینده انقلاب و نظام جمهوری اسلامی هستند. معتقدند این مسیر موجب اختلاف، و کاهش سرمایه اجتماعی می‌شود.

وی یادآور شد: در ضمن بررسی اصلاح قانون انتخابات شاهد بودید که اصول‌گرا و اصلاح طلب چه کسانی که صلاحیت‌شان رد شده بود و چه افرادی که صلاحیت‌شان رد نشده بود همه تلاش داشتند این موضوع به سرانجام برسد و نگرانی‌هایی در این باره داشتند.

شورای نگهبان باید تجدید نظری در رفتار خود داشته باشد، مخصوصا که در این دوره عامل جدیدی به خاطر اظهارنظرها در موضوع رد صلاحیت مطرح بود. اساسا چنین چیزی در قانون اساسی نداریم. شاید قبلا هم بوده ولی این بار علنا آن را اظهار می‌کردند. می‌گویند این را گفتی باید چنین چیزی می‌گفتی. این به شما چه ربطی دارد که نمایندگان چه بگویند؟ ماهیت مجلس این است که هر شخصی حرف خودش را بزند و فردا روزی نماینده‌ای دیگر بیاید سخن دیگری را مطرح کند.

مطهری ادامه داد: خیال نکنید که مجلس یازدهم مجلس مطیعی خواهد بود. از میان همین نمایندگان مجلس یازدهم افراد حر و آزاده‌ای خواهند بود که به رفتارهای شما اعتراض خواهند کرد.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: گاهی می‌گویند مجلس ناکارآمد است. مجلس دهم از مجلس نهم و هشتم ضعیف‌تر نبوده و در برخی نقاط هم قوی‌تر بود. اگر کارآمدی آن ضعیف شده نمی‌توان نقش عوامل خارجی را در این موضوع نادیده گرفت.

در اوایل همین مجلس درباره رد صلاحیت بعد از رأی مردم راجع به منتخب مردم اصفهان استفساریه‌ای داشتیم. در این خصوص مجلس تصویب کرد که شورای نگهبان حق ندارد پس از تأیید صلاحیت و رأی مردم کسی را رد صلاحیت کند. هنوز مجمع تشخیص مصلحت به این موضوع رسیدگی نکرده است. این موضوع را پیگیری کردم گفتند چون یک سال از این موضوع گذشته خود به خود رأی شورای نگهبان حاکم است. می‌گویند آیین‌نامه مجمع تشخیص مصلحت نظام این را می‌گوید. مگر می‌شود آیین‌نامه خلاف عدالت باشد؟ این موضوعات است که موجب تضعیف مجلس می‌شود.

مطهری عنوان کرد: اکنون نیز موضوع منتخب مردم تفرش باید به مجلس بیاید. اگر قرار است حذف شود باید مجلس این کار را انجام بدهد نه اینکه شورای نگهبان خود رأسا اقدام کند. شورای هماهنگی اقتصادی سران سه قوه نیز دست مجلس را بست. از سوی دیگر انطباق مصوبات مجلس با سیاست‌های کلی نظام واقعا خطری است که مجلس را تهدید می‌کند. این موضوع چه معنایی دارد که نهادی غیر از شورای نگهبان مصوبات مجلس را بررسی کند. این موضوع خلاف قانون اساسی است.

هیچ نهادی غیر از شورای نگهبان نمی‌تواند مصوبات مجلس را در انطباق شرع و قانون اساسی بررسی کند. تشخیص انطباق مصوبات با سیاست‌های کلی نیز با خود مجلس است. اگر می‌خواهند در مجلس حضور پیدا کنند و در این خصوص توضیح دهند ولی هنگامی که مجلس به موضوعی رأی داد دیگر شما حق ندارید آن را بررسی کنید و با استناد به یک سیاست مصوبات ما را یک یا دو سال در مجمع تشخیص مصلحت نظام نگه دارید. بلایی که بر سر موضوع پالرمو آمد در همین خصوص بود.

وی با بیان این‌که «ما که دیگر از این مجلس می‌رویم اما مجلس یازدهم این مسائل را دنبال کند» ابراز عقیده کرد: موضوع دیگر مسئله استیضاح و مصلحت‌سنجی‌هایی است که گاهی هیأت رئیسه انجام می‌داد و یا همچنین موضوع تأثیرپذیری از خارج مجلس، برای مثال استیضاح وزیر کشور را در آبان و یا آذرماه مطرح کردیم. وزیر کشور مقصر اصلی حوادث آبان است که در آن مدت افراد زیادی کشته شدند. ما هم بر سر این موضوع محکم ایستاده بودیم تا از حد نصاب نیفتد. از آقای لاریجانی با وجود اینکه داماد ما هم هستند انتقاد داریم ولی اجازه ندادند که این کار انجام شود. ابتدا به ما گفته شد اکنون شرایط مناسبی برای این موضوع نیست و آن را به بعد از انتخابات موکول کنید.

حالا هم گفتند این موضوع به دلیل کرونا عقب بیفتد. حال باید توجه کنیم هنوز هم دیر نشده که این موضوع را در دستور جلسه بگذارید، همه امضاکنندگان هم پای امضای‌شان هستند.

نماینده مردم تهران ادامه داد: بعد می‌گویند مجلس ناکارآمد است. خب نمی‌گذارند ما کارمان را انجام دهیم. لازم است مجلس یازدهم این مسئله سیاست‌های کلی را برطرف کند؛ چرا که مجلس بسته می‌شود این سیاست‌ها همچون قانون اساسی و یا متمم قانون اساسی نیست. به مسئله آزادی بیان و حقوق ملت اهمیت بدهید. شما نماینده کل مردم ایران هستید نه صرفا افرادی که به شما رأی دادند. شما نماینده نظام نیستید. برخی به اشتباه فکر می‌کنند که نماینده نظام هستند در صورتی که شما نماینده مردم هستید. اگر تزاحمی میان حق نظام و حق مردم پیدا شد باید ببینید حق با کدام طرف است. این‌که به بهای حفظ نظام حقوق افراد ضایع می‌شود شما نباید بی‌تفاوت باشید.

مطهری در پایان عنوان کرد: آمریکا، اسرائیل و عربستان از برجام نیمه جان نیز می‌ترسند. آن‌ها تلاش می‌کنند تحریم‌ تسلیحاتی ایران را تمدید کنند و پرونده ایران را به شورای امنیت ارسال کنند. ایران باید موضع قاطعی در این باره داشته باشد. خروج کامل از برجام و NPT می‌تواند جواب روشنی در این خصوص باشد.

کد خبر 508457 برچسب‌ها علی مطهری شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: علی مطهری شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان مجلس یازدهم قانون اساسی رد صلاحیت سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۵۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا و دبیران جریانات سیاسی دیگر بر وحدت گروه‌های انقلابی تاکید کرد.

بیشتر بخوانید؛ محسن رضایی: ارتباط ایران با جبهه مقاومت دستوری و آمرانه نیست

وی در دیدار با نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و احمد نادری و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش‌های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده‌محوری به جای شخص‌محوری است.

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و عملیات «وعده صادق» اظهار کرد: موقعیت ایران در غرب آسیا بیش از گذشته تعیین‌کننده شده است، بنابراین فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنین شرایطی وحدت نیروهای انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره‌برداری از فرصت‌هاست. هر نوع تک‌روی و سهم‌خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروز بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

رضایی با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ باوجود شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد که نشان دادند تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه‌های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی‌تر و بیشتر می‌کند.

وی گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش‌های جدید مهیا باشد. تحمل سلیقه‌های سیاسی علامت بلوغ عقلانیت گروه‌های سیاسی است.

در این نشست‌های جداگانه نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی‌پور و سعید محمد از صبح ایران، با تشریح روند شکل‌گیری جریان‌ها و تشکل‌های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله‌مندی‌ها پرداختند و آمادگی خود برای گفت‌وگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند.

محسن رضایی نیز در جلسه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا هم نظراتشان را بیان کردند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229413 برچسب‌ها محسن رضایی

دیگر خبرها

  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶ مرحله اخذ رای الکترونیک/ نشست رئیسی و استانداران
  • اخبار سیاسی ۱۶ اردیبهشت؛ ۶مرحله اخذ رای الکترونیک/نشست رئیسی با استانداران
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • انتقاد عضو حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان
  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی
  • (عکس) لاریجانی و ناطق در سالگرد مطهری
  • انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور
  • ۲ عکس از چهره غمگین علی لاریجانی و ناطق نوری در یک مراسم