Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-29@23:22:02 GMT

کتاب گویای «صلح امام حسن (ع)» رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۴۵۷۰۰

به گزارش خبرنگار ایلنا، آیین رونمایی از کتاب گویای «صلح امام حسن (ع)» نوشته آیت‌الله شیخ راضی آل یاسین با ترجمه آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی)، تولید شده در پایگاه کتاب گویای ایران صدا با روایت ناصر نظامی، محی‌الدین تقی‌پور، احمد گنجی و ابولفضل شاه بهرامی ظهر روز سه‌شنبه (16 اردیبهشت‌ماه) در ساختمان شهدای رادیو واقع در سازمان صداوسیما برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمید شاه‌آبادی (معاون صدای سازمان صداوسیما)، حجت الاسلام صلح میرزایی (ریاست موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی دفتر قم)، مهدی شاملو (مدیر ایران صدا)، محمدحسین رجبی دوانی (کارشناس تاریخی، سیاسی)، هراتی (مدیر انتشارا انقلاب اسلامی)، حجت الاسلام والمسلمین مجتبی صابری (مدیریت محتوای نشر انقلاب اسلامی) و عوامل تولید و ساخت کتاب گویای «صلح امام حسن(ع)» مدعوین این مراسم بودند.

در ابتدای مراسم نماهنگی از روند تولید و انتشار کتاب «صلح امام حسن(ع)» پخش شد و سپس مهدی شاملو (مدیر ایران صدا) خطاب به حاضران گفت: ایران صدا پس از تولیدچند اثر به بهانه دیگری به زندگی یکی دیگر از ائمه پرداخت و انشالله عمری باشد تا به باقی ائمه نیز پرداخته شود.

شاملو در ادامه ضمن تشکر از انتشاران انقلاب اسلامی و عوامل تولیدکننده کتاب گویای «صلح امام حسن(ع)» گفت: برخلاف تصور این کتاب اثری تخصصی است و آنها که با نگاهی پژوهشی فعالیت می‌کنند، می‌توانند از آن استفاده کنند و بهره ببرند.

شاملو گفت: ترجمه شیوای رهبر انقلاب باعث شده مخاطبان عام نیز با این اثر همراه شوند و این ویژگی بارز آن بوده است.

در ادامه مراسم نماهنگ بخشی از حضور گویندگان رادیو در پروژه کتاب گویای «صلح امام حسن (ع)» پخش شد و پس از آن حجت‌الاسلام صلح میرزایی ضمن تبریک ولادت امام حسن مجتبی(ع) و آرزوی از بین رفتن هرچه زودتر بیماری کرونا، گفت: ما طلبه‌ها با رادیو مانوس‌تر هستیم و بسیاری از صداهایی که از رادیو شنیده‌ایم برایمان خاطره‌انگیز است و حال با تولید کتاب گویای صلح امام حسن(ع) تصویر آن گویندگان را نیز می‌بینیم.

حجت‌الاسلام صلح‌میرزایی افزود: یکی از ویژگی‌های این کتاب گویا ادای درست اسامی است و حالت نمایشی دارد که این نیز ویژگی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: اولین اقدام رهبر انقلاب در زمینه ارائه آثار مکتوب در سن 16 سالگی بوده که تاریخ آن سال 1334 است و ایشان از ان مقطع به بعد حفظ مبارزه و روشنگری را مدنظر داشته‌اند و فعالیت‌های بعدی ایشان در این زمینه ادامه پیدا کرده است.

او گفت: متدین‌ها در دوران طاغوت محدود به روضه و دعا بودند و در زمان مبارزه پا پس کشیدند و زمانی که نام امام حسن(ع) می‌آمده آنها می‌گفته‌اند او صلح کرده و ما نیز نباید مبارزه کنیم و رهبر انقلاب از زندگی اهل بیت(ع) آثاری را منتشر کردند تا آن متدین‌ها روشن‌تر شوند.

وی ادامه داد: پس از آغاز ترجمه کتاب ساواک به دنبال ایشان می‌روند و ایشان نیز با مشورت همسرش در حوالی مشهد پنهان می‌شوند و این در حالی است که کتاب و منابع زیادی در اختیار نداشتند و در این شرایط کتاب صلح امام حسن(ع) را ترجمه کردند.

حجت‌الاسلام صلح‌میرزایی در ادامه گفت: بیانات حضرت آقا در رادیو و تلویزیون به خوبی پوشش داده می‌شود. اگر ویژگی رهبری ایشان را کنار بگذاریم باید بگویم آثارشان آنطور که باید شناخته نشده و باید در این زمینه تلاش شود. تفکر ایشان را در راستای افراط و تفریط وجود ندیده‌ام و قرآن و حدیث نقطه اساسی بیانات ایشان است. ایشان اولویت سنجی دارند و به مطالب اولی می‌پردازند. رهبر انقلاب در آثارشان بحث اختلافی نکرده‌اند و کتاب‌های ایشان برای اهل تسنن نیز قابل خواندن است.

در ادامه محمدحسین رجبی دوانی گفت: مقطعی که امام حسن(ع) به امامت رسید، برهه‌ای حساس و پرمخاطره برای عالم اسلام بود، زیرا بامدعی پرقدرت و سرکشی چون معاویه مواجه بود و معاویه در خلافت امام علی(ع) بحران‌های بسیار ایجاد کرده بود.

رجبی دوانی ادامه داد: معاویه نمی‌خواست امام حسن(ع) پس از خلافت، فعالیت کند. او می‌دانست که تخریب امام حسن(ع) زمانّ‌بر و هزینه‌بر است و امام حسن(ع) با خیانت مردمی مواجه بود که از ارزش‌های الهی دور شده بودند و دنیا را به آخرت ترجیح می‌دادند. هیچ کدام از آن مردم به امام حسن(ع) پاسخ مثبت ندادند و با او همراه نشدند و این درحالی بود که پدر و برادرش با چنین مشکلی مواجه نبودند. امام با مردم اتمام حجت کرد و به آنها گفت نباید جز شمشیر میان ما و معاویه حکم کند اما کسی از ایشان حمایت نکرد و امام حسن(ع) صلح کرد. ایشان صلح کرد و امام حسین(ع) اهل جنگ و جهاد بود.

رجبی دوانی افزود: معاویه صاحب قدرت بود و امام حسن(ع) با صلح برنده میدان بود و حتی اهل تسنن می‌گویند ایشان باعث ایجاد وحدت شده است.

در ادامه مراسم، راوی و بازیگران کتاب گویای «صلح امام حسن(ع)» درباره جزییات اثر و نحوه همکاری با ایران صدا توضیحاتی داد و سپس حمید شاه‌آبادی (معاون صدای صداوسیما) خطاب به حاضران گفت: اگر به زندگی رهبر انقلاب نگاهی بینداریم، خواهیم دید که دغدغه‌های ایشان همیشه در آثارشان وجود داشته است. اهل بیت(ع) فراتر از تاریخ و زمان و مکان در طول تاریخ امتداد یافته‌اند و در این میان قرعه به نام رهبر افتاده که به صلح امام حسن(ع) بپردازند و حال جامعه بیش از زمانی که رهبر این کتاب را نوشته به آن احتیاج دارد.

شاه‌آبادی در ادامه گفت: از همکارانم در ایران صدا تشکر می‌کنم و این نشست بهانه خوبی برای پرداختن به آثار است و ما تا 400 مراجعه به آثار را داشته‌ایم و این روند بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. سالانه نیز چندصد کتاب گویا تولید می‌شود و نشست‌های این چنینی فرصتی برای نسل امروز و فعالان است تا آن گنجینه‌های عظیم و زحمت‌هایی که برای آنها کشیده شده، دیده شود.

معاون صدای سازمان صداوسیما در پایان گفت: مردم برای انتخاب بسته‌های فرهنگی حق انتخاب دارند و در این زمینه پایگاه ایران صدا فرصت خوبی است.

در پایان مراسم ضمن رونمایی از کتاب گویای «امام حسن(ع)» و رونمایی از دست خط رهبر انقلاب که در کتاب نیز وجود دارد از عوامل تولیدکننده آن تقدیر شد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کتاب تلویزیون رسانه ملی رهبر انقلاب سازمان صدا و سیما رادیو کتاب گویا امام حسن ع ایران صدا آیت الله العظمی خامنه ای انقلاب اسلامی صلح امام حسن ع رهبر انقلاب کتاب گویای رجبی دوانی ایران صدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۵۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا می شناسیدش؟

آیت الله سید مهدی امام جمارانی، و تو چه دانی او کیست؟ 

عالمی فرهیخته و دانا 

سیدی جلیل و فروتن 

جلوه ای از خلق خوش محمدی 

با سابقه ای طولانی در خدمتگزاری برای عامه مردم 

مورد احترام همه جناح ها 

میزبان امام خمینی (ره) 

کسی که خانه شخصی خود را در جماران برای سکونت امام خمینی در اختیار قرار داد  

خانه ای که قبل از انقلاب مأمن انقلابیون بود 

و حسینیه ای را که جد او بانی اش بود محل ملاقات های عمومی امام خمینی کرد. 

با این همه سوابق نسل جدید او را نمی شناسد و حق دارد 

چون بیش از پانزده سال است در صدا و سیما نه نامی از او برده می شود و نه تصویری 

ضد انقلاب هم که از او خوشش نمی آید تا او را معرفی کند 

پس جوان بیست ساله ایرانی از کجا او را شناخته باشد؟ 

چه می گویم، اصلا در این روزگار چه نیازی به شناخت چنین افرادی هست؟ 

امثال پناهیان و صدیقی کافی هستند تا شب و روز، شام و سحر، جمعه و غیر جمعه همه شبکه های صدا و سیما دربست در اختیار آنان باشد تا هرگونه اراده می کنند راجع به پیامبر و اسلام و امام زمان سخن بگویند و دین پاک و خالص مردم را دستکاری کنند.  

زمانه عجیبی است، سید مهدی امام جمارانی که از باب « اهل البیت ادری بما فی البیت» صدها خاطره شنیدنی و آموزنده از مصاحبت با امام خمینی در سینه دارد باید سکوت کند و مردم نباید در مناسبتها و سالگردهای رحلت امام و یا پیروزی انقلاب راجع به شخصیت و دیدگاه های امام از او بشنوند. بلکه شخصیت امام خمینی را در صدا و سیما از زبان کسانی باید آموخت که در تمام عمرحتی یک جلسه با امام همصحبت نبوده اند. چرا؟ پاسخ روشن است، تا امام را آن گونه معرفی کنند که در مسیر تحقق اهداف شان مفید و کارساز باشد و برای نسلی که باید برای اهداف خاص تربیت شوند کاربرد داشته باشد. امامی خشن، گوشت تلخ، وجودش پر از خشم مقدس نسبت به ملتهای جهان حتی به مردم خودش. 

 ولی امام جمارانی که از نزدیک شاهد رفتار و سیره امام بوده روایتهایی کاملا متفاوت دارد. یک بار ایشان برای ما نقل می کرد در ملاقاتهای پاریس یک روز دختر خانمی حدود بیست ساله با روسری و لباسی که نوعا ما اینگونه افراد را بد حجاب می نامیم از میان جمع برخاست و دو سؤال و تقاضا کرد. اول اینکه مشخص فرمایید مقصودتان از حجاب چیست؟ پاسخ امام خمینی یک جمله کوتاه بود فرمود همین که شما دارید. تقاضای دوم این بود که من مایلم با شما ازدواج کنم. با این سؤال عجیب توجه حاضران به چهره امام جلب شد که به عنوان یک مرجع تقلید و رهبر یک انقلاب بزرگ چه برخوردی خواهد داشت. امام با خنده ملیحی فرمودند پس خانم چی (امام همسرشان را همیشه با کلمه«خانم» خطاب می کردند) آن دختر بیست ساله گفت من در خدمت خانم خواهم بود. امام در میان خنده حضار فرمودند نه، ولی من دعا می کنم که یک همسر خوب و مورد پسند نصیبتان شود. 

رفتار امام خمینی، بنیانگذار انقلاب اسلامی کجا و برخوردهای کسانی که امروز به نام اسلام و انقلاب و امام و شهیدان با مردم دارند کجا! 

آری بیان اینگونه وقایع از سیره امام خمینی، از نگاه فرهنگی حاکم بر جامعه امروز، بدآموزی دارد و نباید مطرح شود. 

اما چند روز پیش سعادت یار شد و به همراه دو تن از دوستان شفیق به زیارت آقای امام جمارانی نایل شدم. 

محضرش شیرین و جذاب و سخنانش مثل همیشه دلنشین و سودمند بود 

حسرت خوردم چرا باید جامعه از چنین شخصیتهایی محروم باشد 

چرا نزدیکترین یاران امام باید یا محصور، یا محبوس، یا ممنوع التصویر و یا منزوی باشند؟ 

بگذریم، اگر خداوند توفیقی را بر این قلم عنایت کند زوایای ناشناخته ای را از راز انزوای یاران نزدیک امام خواهد نوشت. والسلام

محمدعلی خسروی

دیگر خبرها

  • ماجرای جنجالی اهانت به امام خمینی (ره) در کتاب درسی هند؟
  • اهانت به امام خمینی(ره) در کتاب درسی هند؟
  • جمعی از معلمان با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
  • داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد
  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • آیا می شناسیدش؟
  • مراسم رونمایی از فصلنامه «ماجرا» برگزار می‌شود
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد