Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمان وزیر آموزش و پرورش گفت: باید سند تحول بنیادین آموزش و پرورش برای جامعه ملموس باشد و در این راستا ۲۵ بسته تحولی از راهبردهای سند استخراج کرده ایم که مهارت آموزی، کنترل وزن و چاقی، مدرس خوانا، آجر به آجر و مکان یابی از جمله این راهبردهاست.

"محسن حاجی میرزائی" عصر امروز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه در آئین بزرگداشت مقام معلم با حضور رییس جمهور که از طریق ارتباط ویدئوکنفرانس با استانداران برگزار شد، اظهار کرد: هر چه جریان یادگیری جامعه سنجیده تر، هوشمندانه تر و دقیق تر باشد، نهادها کیفی تر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نظام تعلیم و تربیت رکن مهم جامعه است و این نهاد تابع تصمیمات حکومت است و معلمان نقش کلیدی در نظام تعلیم و تربیت دارند و معلم کارآمد می تواند جایگزین همه کاستی ها باشد.

وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه معلم حامل امانت نظام و خانواده ها است و نظام برای دست یابی به اهدافش، چشم امید به اقدامات و تدابیر معلمان دارد و خانواده ها عزیزان خود را به معلمان می سپارند بیان کرد: هرچه معلم توانمندتر و با انگیزه تر باشد، بهتر است و سیاست ما در وزارت آموزش و پرورش تقویت توانمندی های علمی معلمان و افزایش صلاحیت های حرفه ای و انگیزه آنها و تحکیم نقش الگویی برای معلمان و ارتقاء منزلت و معیشت معلمان است.

وی افزود: قد کشی یک جامعه و اوج گیری آن به اندازه صلاحیت معلمانش است و برای اینکه معلمان با کیفیت تری داشته باشیم، ستادی تشکیل داده ایم و برای ارتقاء کیفی و کمی معلمان برنامه ریزی می کنیم.

حاجی میرزائی با اشاره به اینکه طرح رتبه بندی معلمان را با هدف تمیّز صلاحیت و توانمندی های تخصصی آنها تدوین کردیم که در این دولت به ثمر نشست تصریح کرد: در مورد مسکن فرهنگیان اقدام ویژه ای انجام و با وزرت راه و شهرسازی توافق کردیم برای ساخت ۱۷۰ هزار واحد مسکونی زمین اختصاص بدهیم و ساخته شود که روز گذشته خشت گذاری ۱۴ هزار و ۵۰ واحد از این تعداد در ۱۱ استان انجام شد.

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: مطالبات فرهنگیان در سال ۹۸ علی رغم همه سختی هایی که دولت داشت، به بهترین وجه انجام و با کمترین بدهی نسبت به سال های اخیر وارد سال ۹۹ شدیم.

وی با اشاره به شیوع کرونا افزود: این بیماری همه نظامات را متاثر کرد و فاصله ای که بین معلم، دانش آموز و مدرسه ایجاد کرد و با تعطیلی مدرسه این آسیب به وجود آمد و هیچ تجربه اندوخته ای در این زمینه در دنیا وجود نداشت و دولت جمهوری اسلامی در این واقعه هم در سطح سلامت و بهداشت و هم در آموزش واکنش بسیار سریع و سنجیده ای نشان داد.

حاجی میرزائی بیان کرد: سه روز بعد از تعطیلی مدارس، آموزش را از طریق تلویزیون آغاز کردیم و علاوه بر استفاده از پخش زنده، بیش از ۲۷ میلیون بار برنامه های آموزشی تلویزیون دانلود شده است.

وی تصریح کرد: اما پخش تلویزیونی همه نیازها را جواب نمی داد و ارتباط یک سویه بود و برای ارتباط دو سویه شبکه شاد را طراحی کردیم و اکنون بیش از ۱۱ میلیون دانش آموز و ۷۸۰ هزار معلم و مدیر در این شبکه فعال هستند و ظرفیت های متنوعی در این برنامه پیش بینی شده است.

وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: ما مسئول آموزش دانش آموزان هستیم و اگر از طریق شبکه شاد میسر نشود، از طریق رادیو و تلویزیون و تدوین برنامه های درسی کار انجام می شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: تکلیف قانونی در اجرای این سند داریم و از سال ۹۰ تلاش هایی در این زمینه صورت گرفته اما نشانی از تحول را در مدرسه به عنوان کانون اصلی تحول و دانش آموز به عنوان موضوع اصلی تحول شاهد نیستیم.

حاجی میرزائی افزود: باید سند تحول برای جامعه ملموس باشد و در این راستا ۲۵ بسته تحولی از راهبردهای سند استخراج کرده ایم که مهارت آموزی، کنترل وزن و چاقی، مدرس خوانا، آجر به آجر و مکان یابی از جمله این راهبردهاست.

وی با اشاره به جزئیات راهبرد آجر به آجر گفت: سال گذشته خیران ۸۰۰ میلیارد تومان برای مدرسه سازی به ما کمک کردند که علاوه بر خیران بزرگ دنبال خیران خرد هستیم و هر کس می تواند در حد یک آجر به ساخت مدرسه کمک کند.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ۳۰ درصد مدارس کشور نیازمند نوسازی و مقاوم سازی است، اظهار کرد: در سال های اخیر مکان یابی مدارس از قاعده علمی تبعیت نکرده و تلاش می کنیم رابطه خردمندانه ای بین مکان، تحرک جمعیت و نظام آموزشی برقرار کرده و ۳۷۰ مدرسه را در این زمینه پیش ببریم.

به گزارش ایسنا، در ارتباط ویدئوکنفرانس آئین بزرگداشت مقام معلم با حضور رئیس جمهور، استاندار کرمان، مدیرکل آموزش و پرورش، معاون توسعه منابع انسانی استانداری و معلمان نمونه استان کرمان حضور داشتند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزير آموزش و پرورش سند تحول بنیادین آموزش و پرورش استانی علمی و آموزشی وزیر آموزش و پرورش حاجی میرزائی سند تحول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۶۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در این دولت مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم، گفت: دروس و حجم آن‌ها برای اجرای فعالیت‌های ورزشی و پرورشی تغییر می‌کند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رضا مراد صحرایی با اشاره به اینکه در این دولت مرگ 2030 را اجرا کردیم، اظهار کرد: در بدنه آموزش و پرورش افرادی بودند که همچنان به سند 2030 اعتقاد داشتند و حتی برای اجرای این سند بودجه و دفتر در آموزش و پرورش وجود داشت اما برای سند تحول بنیادین اعتباری نداشتیم.

وی افزود: برخی به اجرای سند 2030 و پایین آوردن سند تحول بنیادین اعتقاد داشتند.

صحرایی در پاسخ به این پرسش که دلایل بد بودن سند 2030 چیست، گفت: سند 2030 از خارج به ما دیکته شده است و همه بخش‌های آن نگران کننده است با این حال ممکن است، موارد خوبی مانند افزایش کیفیت را داشته باشد اما این موضوع در سند تحول بنیادین هم وجود دارد، وقتی سند داخلی داریم چرا باید از خارج سند بیاوریم.در سند 2030 مواردی وجود داشت که بر خلاف فرهنگ ایرانی بود مانند برابری جنسیتی در حالی که ما به عدالت جنسیتی اعتقاد داریم.

سند 2030 از جریان برنامه‌ریزی کشور حذف شد

وزیر آموزش و پرورش درباره دلایل عدم اجرای سند تحول بنیادین گفت: عدم اجرای سند مربوط به سال‌های گذشته است، هم اکنون سند 2030 به طور کامل از جریان برنامه‌ریزی کشور کنار گذاشته شده است و بهار سند تحول بنیادین را رقم زده‌ایم.

وی افزود: سند تحول به دنبال ایجاد حیات طیبه است و نظریه تعلیم و تربیتی کشور است و باید تمام آن را اجرا کنیم اما تا تحقق اجرای کامل آن فاصله داریم، چون سند به نقشه راه نیاز داشت البته نقشه راه سند تحول در سال‌های 93 و 97 تدوین شد اما از داخل اتاق وزرا بیرون نرفته بود که دلایل مختلفی دارد چون تمرکز بر سند تحول نبود و این سند رقیب دیگری داشت.

نقشه راه سند در شورای عالی انقلاب فرهنگی

صحرایی بیان کرد: تمام دستگاه‌ها برای اجرای سند تحول بنیادین وظایفی بر عهده دارند، هم اکنون نقشه راه سند را به شورای عالی انقلاب فرهنگی بردیم تا پس از تصویب به عنوان یک قانون تکلیف شده و تمام دستگاه‌های مسئول موظف به همکاری برای اجرا باشند.

وی ادامه داد: نقشه راه سند تحول بنیادین چند ویژگی دارد از جمله شاخص و برنامه سالانه مبتنی بر وضع موجود، از سال 1403 تا 1412را در قالب برنامه ملی شاخص‌گذاری کردیم، سند تحول بنیادین 6 زیر نظام مصوب و 458 برنامه دارد و یکی از اشکالات اجرایی این است که برای اجرای برنامه‌ها اولویت‌بندی نشده است.

خوشبختی این است که رییس‌جمهور بر اجرای سند تاکید دارد

صحرایی گفت: بنده با تمام وزرایی که بعد از تصویب سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش حضور داشتند مشورت و مشاهده کردم که اراده اجرای سند را داشتند اما محیط و شرایط فراهم نبود هم اکنون خوشبختی بنده این است که رئیس جمهور بر سند تحول بنیادین تاکید دارد.

وزیر آموزش و پرورش افزود: شورای پشتیبانی سند تحول بنیادین به ریاست معاون اول رئیس جمهور و حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و سازمان اداری و استخدامی و سایر دستگاه‌ها تشکیل شد و تا کنون دو جلسه آن برگزار شده است، 7 پروژه پیشران ملی را تعریف کردیم که تصویب شد و نخستین آیین‌نامه با عنوان توسعه و تقویت مهارت‌های دانش‌آموزی در هیئت دولت تصویب شد.

2500 هنرستان کد اقتصادی می‌گیرند

وی ادامه داد: طبق این آیین‌نامه، 2500 هنرستان در کشور تولیدی و کارآفرین می‌شوند هم اکنون هنرستان‌ها آموزشی هستند و کد اقتصادی ندارند.

صحرایی گفت: هم اکنون 39.8 درصد دانش‌آموزان در هنرستان‌ها تحصیل می‌کنند و در برنامه هفتم توسعه ذکر شده است که 50 درصد دانش آموزان باید به هنرستان‌ها بروند، هر دانش‌آموز متوسطه یک مهارت در آیین‌نامه مهارت آموزی در هیئت دولت تصویب شد همچنین آمایش رشته‌های فنی و حرفه‌ای متناسب با نیاز بازار کار انجام خواهد شد و کتاب‌های درسی نیز باید تغییر کند.

آخرین وضعیت تغییرات کتاب‌های درسی

وزیر آموزش و پرورش درباره تغییرات کتاب‌های درسی گفت: هم اکنون چهارچوب شایستگی‌های پایه طراحی شده و راهنمای برنامه درسی بر مبنای آن اصلاح شد و هم اکنون نوبت اصلاح کتاب‌های درسی است، کتاب‌های جدید پایه اول ابتدایی به طور آزمایشی اجرا شد که پس از دریافت بازخورد آن را به صورت گسترده در سطح کشور اجرا خواهیم کرد.

تغییر مواد درسی و حجم آن

وی افزود: تفکر و تعقل، هویت ایرانی و اسلامی، خودباوری، استدلال و یادگیری مهارت‌ها در تغییرات کتاب‌های درسی مد نظر است همچنین جدول دروس و جدول زمان در حال تغییر به نفع فعالیت‌های ورزشی و پرورشی است تا ساعت را برای این برنامه‌ها باز کنیم و برای تحقق آن مواد درسی و حجم آن تغییر می‌کند.

امسال نهضت توانمندی معلمان اجرا می‌شود

صحرایی بیان کرد: موضوع مهمتر از کتاب‌های درسی توانمندی معلمان است و امسال سال نهضت توانمندی معلمان است و برای تمام آنها برنامه‌ریزی می‌شود تا دوره‌هایی را برای ارتقای خود داشته باشند.

وزیر آموزش و پرورش درباره کمبود معلم گفت: ناقوس خطر کمبود معلم در آموزش و پرورش سال 1399 توسط مرکز نیروی انسانی به صدا درآمد و در 20 اردیبهشت سال 1400 اعلام کردند که مهرماه امسال 200 هزار نیروی انسانی کمبود خواهیم داشت.

صحرایی با اشاره به اینکه قانون رتبه‌بندی 31 شهریور 1400 اجرا شد و معلمانی که رتبه خود را گرفتند خود را بازنشسته نکردند تا 31 شهریور 1402که ناگهان 80 هزار معلم بازنشسته شدند و با یک سونامی کمبود نیرو مواجه شدیم، گفت: اکنون دانشگاه فرهنگیان طبق برنامه هفتم توسعه باید سالانه 25 درصد توسعه زیرساخت داشته باشد.

وی ادامه داد: مشکل اصلی دانشگاه فرهنگیان، زیرساخت آموزشی است و به لحاظ فضای آموزشی به اندازه 60 هزار دانشجو ظرفیت دارد و در این دولت یک میلیون متر مربع زیر ساخت دانشگاه فرهنگیان افزایش یافت.

30 ملک در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار گرفت

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: چند روز قبل نزد رئیس جمهور بودیم و نخستین بار بود که رئیس‌جمهور از معلمان تقدیر کردند، در این برنامه رئیس دانشگاه فرهنگیان مشکل فضای آموزشی را با رئیس جمهور مطرح کردند و ایشان به بنده و رئیس دانشگاه گفتند که به همراه او به نهاد ریاست جمهوری برویم، در آنجا جلسه‌ای با حضور مسئولان مربوطه از جمله معاون حقوقی رئیس جمهور برگزار شد و آقای رئیسی پرسیدند که چرا مشکل فضای دانشگاه فرهنگیان حل نشده است و صحبت‌ها را شنیدند، در نهایت در این جلسه مقرر شد در اول مهر 30 ملک در اختیار دانشگاه فرهنگیان قرار بگیرد و تا 10 روز دیگر هر فضای خالی دیگری که شناسایی کردند باید تعیین تکلیف شود.

وی درباره مشکلات پرورشی در مدارس عنوان کرد: در بحث پرورشی مشکل اصلی نیروی انسانی است و سال‌ها به جز جذب از طریق دانشگاه فرهنگیان استخدام مربی پرورشی نداشتیم، امسال 19 هزار مربی پرورشی و تربیت بدنی برای مدارس استخدام می‌شوند همچنین طرح تحول پرورشی در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی است و موضوع دیگر جهت گیری است که امسال توجه به آسیب‌های اجتماعی است تا دانش‌آموزان را در برابر آسیب‌ها مصون کنیم و راه آن تبیین است و به همین منظور اردوهای نسل تمدن‌ساز را با حمایت نهادهای دیگر برگزار خواهیم کرد.

منبع: تسنیم

دیگر خبرها

  • صحرایی: آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد
  • آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد
  • آموزش و پرورش بر مبنای سند تحول بنیادین اداره خواهد شد
  • آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد/ معلم کارمند نیست
  • آموزش و پرورش زیربنای پیشرفت کشور/ فرهنگ ثبت رسمی در مدارس ترویج شود
  • قایباف:باید به آموزش و پرورش توجه ویژه شود
  • مسئول یک سوپرمارکت هم این همه تغییر نمی‌کند
  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • امروز پرچمدار و جلودار تحول در کشور، آموزش و پرورش است