Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابراهیم رهگذر از آماده سازی اولین تماشاخانه شهرستان شهریار خبر داد و گفت: این تماشاخانه با عنوان «مهر» یا «ماه» پس از دریافت مجوز اجرا، فعالیتش را آغاز خواهد کرد.

«ابراهیم رهگذر» هنرمند تئاتر و رییس انجمن نمایش شهرستان شهریار در گفت وگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری فارس عنوان کرد: ابتدا باید این را بگویم که شهرستان شهریار طبق آمار مهاجرپذیرترین شهرستان ایران و جزو 10 شهرستان پر جمعیت ایران بالغ بر یک میلیون و پانصد هزار نفر است که شهرک های اطرافش چون اندیشه هم جمعیت های زیادی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متأسفانه با وجود این آمار جمیعت اما هیچ امکانات فرهنگی این شهرستان ندارد.

عضو هیئت رییسه انجمن نمایش استان تهران در ادامه افزود: شاید الان برخی تعجب کنند، اما باید بگویم فرهنگسراهایی هم در شهریار وجود دارد که کاربری تخصصی ندارد مثلا نگارخانه یا سالن تئاتر ندارند. من نزدیک به هجده سال است که در شهریار ساکن هستم و کار هنری می کنم، سال ها به این وضعیت اعتراض کردم اما دیگر خودم هم از این جلسات تکراری بی نتیجه با فرماندار و شهردار و دیگر مسئولان خسته شدم و تصمیم گرفتم یک تماشاخانه شخصی راه بیاندازم.

 

وی با اشاره به اینکه مکان استیجاری آموزشگاهش را تبدیل به پلاتو اجرای نمایش کرده، گفت: یک بلک باکس کوچک هفتاد متری با 45 صندلی تدارک دیدیم، سایر امکانات از نور و صوت نیز کاملا حرفه ای است، چرا که چهل تا پنجاه میلیون هزینه کردیم.

رهگذر با تأکید بر اینکه این روزها به دنبال گرفتن مجوز برای اجرای نمایش در این تماشاخانه و گرفتن حمایت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، گفت: ابتدا فکر می کردم با مجوز آموزشگاه می توانم کار را شروع کنم، اما بعد متوجه شدم که باید مجوز تماشاخانه یا موسسه بگیریم، الان درخواست دادیم و همه آن چیزی که باید ارائه می کردیم، انجام شد و منتظر هستیم تا از سوی ارشاد بازبینی و سایر کارها به زودی انجام شود.

وی در ادامه گفت: تلاشمان این است تا انتهای فصل بهار و زمانی که ان شاء الله ویروس کرونا دست از سر ما برمی دارد، مجوز ما هم برسد و شروع به کار کنیم.

رهگذر در پاسخ به این سوال که این تماشاخانه به لحاظ دسترسی برای مردم کجای شهریار قرار دارد، گفت: ما مرکز شهرستان شهریار هستیم یعنی به لحاظ دسترسی وسط ترین جای ممکن شهر هستیم. امیدواریم اتفاقات خوبی برای شهرستان ما با این تماشاخانه بیافتد چرا که در شهرستان ها خیلی به سمت این طور کارهای خصوصی نمی روند و من هم چون دغدغه داشتم و برایم مهم بود که در شهر خودم یک اتفاق خوب فرهنگی و هنری بیافتد، دست به چنین کاری زدم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا هنرمندان بومی شهریار زیاد هستند و در این شهر مانده اند یا خیر، اظهار داشت: شهریار هنرمند بومی زیاد داشته که خیلی هایشان برای پیشرفت کردن و اخذ امکانات بیشتر مهاجرت کرده اند. بهرحال شهرستان های اطراف تهران مثل یک برکه کوچک بدور تهران بزرگ هستند .بنابراین هنرمندان به محض اینکه شرایط پیدا می کنند به تهران می روند. اما هنوز هم هنرمندانی داریم که در شهریار فعالیت می کنند و ما هم تمرکزمان را روی جوان ترهایی گذاشتیم که با شور فعالیت می کنند، اما امکانات نداشتند.

رهگذر اظهار داشت: در سال های گذشته فرهنگسراهای اینجا در اختیار وزارت ارشاد بود و ما خیلی راحتتر فعالیت می کردیم اما چون ملکیت آنها برای شهرداری بود، شهرداری آنها را بازپس گرفت و متأسفانه اصلا در شهرداری ها دیدگاه فرهنگی ـ هنری وجود ندارد، به همین جهت هنرمندان خیلی اذیت می شدند.

وی با بیان اینکه از زمانی فعالیت جدی خود را در این چند سال اخیر شروع کردند، نسل جوان خیلی خوبی در شهرستان شهریار تربیت شد ، افزود: اینها دنبال مکانی برای عرضه هنر خود بودند، ما بیشتر تلاشمان این است که جایگاهی و سکوی پرشی برای آنها باشیم و انتظار این را نداریم که اگر هنرمندان بزرگی شدند باز هم اینجا بمانند.

وی درباره عنوان سالن نیز گفت: اسم سالن «مهر» یا «ماه« خواهد شد حال هر کدام از اینها که مورد موافقت قرار بگیرد ما راضی هستیم.

 

رهگذر در پایان تأکید کرد: خواهش ما از  مسئولان این است که دغدغه تئاتر داشته باشند. وقتی یک نفر وارد این حوزه می شود و هزینه می کند، حداقل حمایت را بکنند تا سایرین هم دل و جرأت سرمایه گذاری داشته باشند بهرحال بزرگی و اسم و رسم هر شهر به نظر من به تعداد هنرمندان و آدم هایی است که آن شهر تربیت کرده و امیدوارم روزی برسد که همه فعالیت ها تمرکزش در تهران نباشد و این اتفاقات فرهنگی ـ هنری در همه شهرستان ها و شهرهای کوچک صورت بگیرد و دولت هم قدری حمایت کند. فکر می کنم آدم های زیادی هستند که دلشان برای جوانان شهرشان می تپد و دوست دارند گوشه چشمی ببینند تا کاری انجام دهند.

انتهای پیام/ 

 

 

 

منبع: فارس

کلیدواژه: رهگذر تماشاخانه شهریار شهرستان شهریار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۴۹۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات تقسیم استان تهران: در غرب، شهریار، ملارد، بهارستان و پرند تبدیل به یک استان می‌شوند / در شرق، ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک یک استان جدید می‌شوند

به گزارش صدای ایران، استاندار تهران با اشاره به نام شهرستان‌های غربی و جنوب شرقی استان تهران، جزئیات و ملاک‌های مورد مطالعه برای تقسیم استان‌های غربی و شرقی تهران را تشریح کرد.

علیرضا فخاری در تشریح موضوع تشکیل دو استان غربی و شرقی تهران گفت: دو منطقه در این طرح وجود دارد که در غرب شهریار، ملارد، بهارستان و پرند شهر‌های این بخش و در حوزه جنوب شرقی نیز ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک جزو محدوده‌هایی است که این ۴ شهرستان مشمول طرح جداسازی می‌شوند.

تطبیق طرح تقسیم استان‌های غربی و شرقی تهران با شرایط امروز جمعیتی

وی افزود: مطالعات این طرح مدت زیادی است آغاز شده و باید با شرایط امروز جمعیتی طرح را منطبق کنیم. براساس سرشماری هوایی که از گذشته داریم در غرب استان تهران نزدیک به ۳ میلیون نفر جمعیت داریم و در جنوب شرقی استان هم یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت داریم، لذا به لحاظ گسترش جمعیت باید ملاحظاتی را در نظر بگیریم.

مباحث اقلیمی و جمعیتی باید به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد

استاندار تهران ادامه داد: ملاحظات سرزمینی، جمعیتی و جغرافیایی هر دو منطقه و چگونگی تأمین زیرساخت‌ها بسیار مهم است. بی تردید تقسیم و تفکیک زیرساخت‌ها اهمیت بسیار زیادی دارد و قطعا باید مطالعات میزان خدماتی که مردم باید در هر دو استان بگیرند، کامل شود. باید مباحث اقلیمی و جمعیتی هم به لحاظ ترکیب دارای منطق باشد.

فخاری تأکید کرد: ترکیب بندی جمعیتی در بخش غربی استان تقریبا با عدم تجانس همراه است و در بخش جنوب شرقی دارای تجانس است و به لحاظ گویش و سایر مولفه‌هایی که تاثیرگذار است همانند مولفه‌های اجتماعی، ممکن است در نقاطی ناهمگونی و در جا‌هایی همگونی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید همه مولفه‌ها در مطالعات به خوبی دیده شود، اظهار کرد: نکته مهم این موضوع است که باید تصمیمات موجب آسایش و آرامش مردم باشد و تقسیمات باید به گونه‌ای باشد که در نتیجه مردم در رفاه نسبی با ایجاد تعادل در تأمین نیازمندی‌ها و رفع مطالبات قرار بگیرند.

استاندار تهران افزود: بنابراین تقسیم مدیریتی که هدف اجرای این طرح است و از این طریق نظام مدیریت را مقداری کوچک‌تر می‌کند، باید قابلیت دسترسی داشته باشد، همچنین باید به لحاظ ماهیتی و یک امر الزامی محقق شود و اگر این موارد محقق شد در امر تقسیمات موفق هستیم.

دیگر خبرها

  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به قم سفر کرد
  • علیرضا کوشک‌جلالی به تماشاخانه ایران‌شهر می‌آید
  • ۴ سالن ورزش دانش‌آموزی در زنجان آماده افتتاح است
  • چهار سالن ورزشی دانش‌آموزی در زنجان آماده افتتاح است
  • کوشک جلالی با «آرت» به تماشاخانه ایرانشهر می‌آید
  • تماشا خانه سیار کانون به استان فارس رسید
  • اجرای تئاتر عروسکی در مناطق کم برخوردار فارس
  • اعلام آمار فروش سالن‌های دولتی تئاتر
  • بهره‌برداری از ۱۳ پروژه ورزشی تا پایان اردیبهشت ماه در تبریز
  • جزییات تقسیم استان تهران: در غرب، شهریار، ملارد، بهارستان و پرند تبدیل به یک استان می‌شوند / در شرق، ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک یک استان جدید می‌شوند