Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک وکیل دادگستری می‌گوید: آئین‌نامه قوه قضائیه، کانون را نه تنها اصلاح نمی‌کند بلکه اخراب می‌کند و اولین نتیجه آن عکس‌العمل مراجع بین‌المللی است که کانون عضو آنهاست.

«سیدمحمود علیزاده طباطبایی»، حقوقدان و وکیل دادگستری، درباره تهیه آئین‌نامه توسط قوه قضائیه برای کانون وکلا و اعتراض برخی از وکلا به این آئین‌نامه به خبرنگار خبرگزاری برنا گفت: در اینکه این آئین‌نامه استقلال کانون وکلا را زیر سوال می‌برد شکی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۱۳۳۲ مرحوم دکتر مصدق با اختیاراتی که از مجلس گرفته بود استقلال وکلا را تصویب کرد و بعد از سقوط مصدق هم، اولین مصوبه مجلس شورای ملی بود. بعد از انقلاب یکی، دو بار با هجمه‌ قوه قضائیه از دست رفت و الان هم برای انتخاب اعضای هیات مدیره‌ کانون وکلا مرجع رسیدگی به صلاحیت دادگاه انتظامی قضات شده است. در این دادگاه بدون بررسی، استدلال و منطق الان معتبرترین، پاک‌ترین و سالم‌ترین وکلای دادگستری را که الان عضو هیات مدیره هستند و چند دوره عضو هیات مدیره بودند، رد صلاحیت کرده‌اند و تنها ایرادشان این بوده است که مطیع و تسلیم دستگاه قضایی نبوده‌اند.

او این اقدام را فراقانونی دانست و اظهار کرد: الان هم یکی بحث استقلال و دیگری اختیار قانونی است. آقای رئیسی از روز اول بر اجرای قانون تاکید کردند، الان می‌خواهند کار فراقانونی انجام دهند. آیین‌نامه اجرایی این قانون با پیشنهاد کانون وکلای مرکز و تصویب وزارت دادگستری انجام می‌شود. اولا اختیار وزیر دادگستری است نه رئیس قوه قضائیه، کانون وکلا هیچ وابستگی به قوه قضاییه ندارد، کانون وکلا یک مجمع صنفی و سازمان غیردولتی مستقل و از معدود سازمان‌هایی بوده که عضو مجامع بین‌المللی است و اگر این استقلال از آن گرفته شود، عضویتش در مراجع بین‌المللی سلب می‌شود. الان هیات مدیره کانون وکلای مرکز که مرجع صالح برای پیشنهاد اصلاح آئین‌نامه است، می‌گوید آئین‌نامه نیازی به اصلاح ندارد.

علیزاده طباطبایی افزود: قوه قضائیه با برداشت خیلی موسع می‌گوید با توجه به سیاست‌های کلی نظام که گفته‌اند باید همه چیز اسلامی شود، ما می‌خواهیم کانون را اسلامی کنیم. حالا با چه ابزاری و چطور می‌خواهند اسلامی کنند، مشخص نیست.

این حقوقدان با تاکید بر فراقانونی بودن این اقدام، عنوان کرد: رئیس قوه قضائیه چنین اختیاری ندارد و هیات مدیره کانون وکلای مرکز و هیات‌های مدیره‌ی کانون وکلا، چنین پیشنهادی به قوه قضائیه نداده‌اند بلکه خودشان برای اصلاح آئین‌نامه پیشقدم شده‌اند، اصلاحی که اخراب است. حدود این آئین‌نامه از قانون فراتر رفته و اختیار کانون وکلا را به معاون قضایی قوه قضائیه می‌دهد یعنی معاون رئیس قوه قضائیه در راس کانون وکلا قرار می‌گیرد و این به هیچ عنوان مورد قبول کانون‌های وکلا نیست.

این وکیل دادگستری با بیان اینکه نظارتی که مدعی آن هستند دخالت است، توضیح داد: این آئین‌نامه کانون را نه تنها اصلاح نمی‌کند بلکه اخراب می‌کند و اولین نتیجه آن، عکس‌العمل مراجع بین‌المللی است که کانون عضو آنهاست و قوه قضائیه برای اینکه استقلال کانون را بگیرد با یک تبصره قانون برنامه که اعتبار محدودی داشت، مشاوران حقوقی را تاسیس کرد و اجازه صدور پروانه وکالت به آنها داد، آیا موفق شده در یکی، دو دهه اخیر مشاورین را عضو مراجع بین‌المللی وکلا کند؟ قوه قضائیه باید وکلای خودش را داشته باشد و بگذارد کانون وکلا هم با همین هیات مدیره‌های منتخب فعالیت کند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کانون وکلا استقلال کانون وکلا آیین نامه قوه قضائیه مراجع بین المللی رئیس قوه قضائیه آئین نامه هیات مدیره کانون وکلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۰۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد جدید برای دوچرخه سواری در تهران | عضو شورا : ۱۰ هزار دوچرخه رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گیرد

به گزارش همشهری آنلاین، مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران در دویست و سی و دومین جلسه علنی شورا در واکنش به گزارش بازدید امانی از محله جوادیه گفت: سد معبر به یک فرهنگ تبدیل شده است. اگر مردم از این افراد خرید نکنند چنین شرایطی پیش نمی آید اما این موضوع به یک فرهنگ اشتباه تبدیل شده و عادی شده است.

او با بیان اینکه تمام مسائل تخصصی و دغدغه ما وسایل حمل و نقل عمومی است افزود: کسی که در شورا مسئله شخصی با دیگری ندارد و همه دغدغه رفع مشکلات حمل و نقل عمومی هستند.

رییس شورای شهر تهران تاکید کرد: می‌توان استفاده از دوچرخه در روزهای سه شنبه را دوباره رواج داد و به جای اینکه دوچرخه‌ها زیر باد و باران از بین برود، بهتر است در صورت استفاده مردم از بین برود.

او ادامه داد: وزیر آموزش و پرورش هفته گذشته این موضوع را مطرح کرد که اگر زمینی در اختیار آنها قرار بگیرد با توان خود و یا خیرین مدرسه ساز نسبت به ساخت مدارس و نوسازی آن اقدام خواهند کرد.

در ادامه نایب رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران امروز در جلسه علنی شورا به شهرداری تهران پیشنهاد کرد به منظور احیا و گسترش فرهنگ دوچرخه سواری، ۱۰ هزار دوچرخه به صورت رایگان در اختیار دبیرستان‌های پسرانه کم برخوردار پایتخت قرار دهد.

سیدمحمد آقامیری با بیان اینکه در دوره‌های گذشته بیش از ۳۰۰ کیلومتر مسیر دوچرخه در سطح شهر تهران ساخته شده که حدود ۸۰ کیلومتر آن در سطح پارک ها و بوستان ها است، گفت: متأسفانه این مسیرها بلا استفاده اند و ۳۰۰ دوچرخه سوار روی این ۳۰۰ کیلومتر مسیر نداریم!

او افزود: به شهردار تهران پیشنهاد کردم چون این وسیله حمل و نقل توسط مردم ما انتخاب نشده است و با ورود موتورهای برقی هم فکر نمی‌کنم دیگر جایی برای دوچرخه در بعد حمل و نقل پیدا شود، این بودجه‌ای که ما برای نگهداری مسیر دوچرخه در معاونت حمل و نقل دیده ایم به صورت عمده دوچرخه خریداری شود و به صورت رایگان به دبیرستان ها اهدا شود. با این رقم چیزی در حدود ۱۰ هزار دستگاه دوچرخه می توان خریداری کرد.

آقامیری با تأکید بر اینکه این بودجه سالانه صرفا هزینه خرید رنگ و ... می شود تاکید کرد: شهرداری ۱۰۰ دبیرستان کم برخوردار سطح شهر را شناسایی کند و به آنها دوچرخه رایگان اهدا کند. با این اقدام نوجوانان ما مسیر مدرسه تا منزل را با دوچرخه طی کنند. در اوقات فراغت هم می توانند خرید منزل و رفت و آمدهای خود را داشته باشند. آن وقت است که می توانیم با خیال راحت بگوییم ۱۰ هزار نوجوان از این مسیرها استفاده می کنند.

رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران هم در این باره گفت: مدیریت شهری باید شانس گرفته شده از مردم برای دوچرخه‌ها را دوباره به آنها برگرداند.

تشکری هاشمی با اشاره به برگزاری مناقصه برای ساماندهی وضعیت دوچرخه ها گفت: گویا چندین مرتبه مناقصه برگزار و برنده نیز مشخص شده؛ اما با گرفتاری در یک سیکل معیوب اداری کار متوقف شده است.

رئیس کمیسیون عمران و حمل ونقل شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: تقاضای من این است که اجازه دهند مردم شهر از امکان دوچرخه سواری استفاده کنند و بارها انجمن‌هایی که مرتبط با دوچرخه هستند به کمیسیون مراجعه کرده‌ و از ما خواستند که مانع استفاده از دوچرخه نباشیم.

او افزود: اخیرا با مدیرعامل سازمان ترافیک جلسه‌ای در همین خصوص داشتیم که قول دادند در اسرع وقت موانع را مرتفع کنند.

کد خبر 848391 منبع: ایسنا برچسب‌ها فرهنگ شوراى شهر تهران دوچرخه سواری

دیگر خبرها

  • پیشنهاد جدید برای دوچرخه سواری در تهران | عضو شورا : ۱۰ هزار دوچرخه رایگان در اختیار دانش آموزان قرار گیرد
  • اعضای هیات مدیره پدیده مشخص شدند
  • دیدار وزیر دادگستری با رییس کانون فدرال سردفتران روسیه
  • زمان برگزاری مجمع باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس
  • مراقبت از جایگاه وکلا و کارشناسان دادگستری ضروری است
  • تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود
  • اولین جلسه هیات مدیره استقلال با مالکان جدید
  • رئیس کل دادگستری قزوین منصوب شد
  • وحشت نتانیاهو از صدور حکم بازداشت از سوی دیوان بین‌المللی دادگستری
  • انتقاد از برگزاری جلسات هیات مدیره باشگاه‌های خوزستانی در تهران