Web Analytics Made Easy - Statcounter

چون زولبیا و بامیه داخل سینی و قفسه است و فرد فروشنده این مواد خوراکی را با انبرک داخل جعبه یا نایلون می گذارد، خطر خاصی در خصوص انتقال ویروس کرونا مردم را تهدید نمی کند اما ....

به گزارش خبرگزاری برنا؛ رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت  در خصوص شرایط خرید مواد غذایی رایج در ماه مبارک رمضان مانند آش و حلیم، زولبیا و بامیه و خرما و سبزی با توجه به شیوع کرونا مطالبی را اعلام کرد که به شرح ذیل است :

ظروف یکبار مصرف آش و حلیم و خطر ابتلا به کرونا!

مردم به دلیل شیوع کرونا، باید در ماه مبارک رمضان از مراکزی که مجوز قانونی فعالیت های طبخ را دارند مانند رستوران ها و مراکز تهیه غذای معتبر آش و حلیم و غذا تهیه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: در این ایام مردم سعی کنند برای خرید غذا از بیرون، با خود ظرف ببرند و اگر امکان بردن ظرف نداشته اند و آش و حلیم را در ظروف یکبار مصرف خریداری می کنند، به محض آوردن غذا به منزل، آن را از ظروف یکبار مصرف خالی کرده و ظرف را در زباله بیندازند. بنابراین اکیدا توصیه می کنیم ظرف یکبار مصرف را در یخچال و حتی در قسمتی از خانه نگذارند.

بهتر است آش و حلیم خریداری شده را حرارت بدهید

غلامی در خصوص مصرف آش و حلیم خریداری شده هم گفت: روزه داران اگر آش و حلیم را نزدیک افطار تهیه کرده اند و گرم است و حرارت کافی دارد نیاز به گرم کردن مجدد آن نیست می توانند میل کنند اما اگر چند ساعت قبل افطار تهیه و سرد شده است، باید حتما مجددا آن گرم کنند و استفاده کنند. در ضمن بعد از جابجایی غذا و خارج کردن آن از ظرف یکبار مصرف نیز شستشوی دست نباید فراموش شود.

همچنین این مسئول وزارت بهداشت گفت: فروشنده ها و عرضه کنندگان آش و حلیم باید به دلیل شیوع کرونا مسائل بهداشتی فردی را بیش از پیش رعایت کنند. استفاده از ماسک، لباس کار و کلاه مناسب برای فروشندگان بسیار مهم و ضروری است.

خرمای فله ای نخرید و نخورید!

وی در خصوص ظروف ارائه ی غذا به مشتریان نیز خاطرنشان کرد: فروشندگان برای عرضه ی غذا به مشتریان باید از ظروف یکبار مصرف مناسب استفاده کنند یعنی ظروف شفاف و نازک یکبار مصرف استفاده نشود. اولویت فروشندگان آش و حلیم برای عرضه ی غذا به مشتریان باید استفاده از ظروف آلومینیومی با کیفیت و ظروف یکبار مصرف گیاهی باشد.

در ادامه مهندس غلامی گفت: با توجه به اینکه مصرف خرما در ایام ماه مبارک بسیار زیاد است، مردم امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا در جامعه، جدا از خرید خرماهای فله ای خودداری کنند و از خرماهای بسته بندی استفاده کنند.

زولبیا و بامیه را از چه مراکزی بخریم و چگونه بخوریم تا کرونا نگیریم؟

رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت در رابطه با تهیه ی زولبیا و بامیه هم گفت: زولبیا و بامیه هم از محل تولید مانند قنادی و مراکز تهیه این مواد خوراکی باید تهیه شود. از طرفی چون زولبیا و بامیه داخل سینی و قفسه است و فرد فروشنده این مواد خوراکی را با انبرک داخل جعبه یا نایلون می گذارد، خطر خاصی در خصوص انتقال ویروس مردم را تهدید نمی کند.

او توصیه ای بهداشتی هم برای مصرف زولبیا و بامیه داشت: قبل از خوردن زولبیا و بامیه بهتر است آن را داخل فر یا ماهیتابه حرارت بدهید زیرا امکان دارد دست آلوده به این مواد غذایی برخورد کرده باشد و ما نیز به آن دست بزنیم و دستمان آلوده شود و در نتیجه دست آلوده پس از برخورد با چشم و بینی و صورت، ممکن است باعث ابتلا به کرونا شود.

سبزی خوردن را گندزدایی کنید و بعد بخورید!

سیدرضا غلامی هشدار داد: مردم از هیچ ماشین سیار و دوره گردی که مشغول عرضه ی  آش و حلیم، زولبیا و بامیه است خرید نکنند، خصوصا در این ایام که ویروس کرونا شیوع پیدا کرده و بسیار خطرناک است.

وی تصریح کرد: مردم برای مصرف سبزی خوردن نیز در افطار و سحر بسیار باید احتیاط داشته باشند و سالم سازی، شستشو، گندزدایی و انگل زدایی را طبق سنوات قبل رعایت کنند چون کرونا ویروس احتمالا در سطح می ماند و فقط با گند زدایی سبزیجات از بین می رود.

جایگزینی مطمئن و خوب برای افطاری دادن در ایام کرونایی

رئیس اداره بهداشت مواد غذایی و بهسازی اماکن عمومی وزارت بهداشت در آخر گفت: امسال بهتر است مردم در کارهای خیری که سال های گذشته در ماه مبارک رمضان انجام می دادند، تغییراتی بدهند مثلا اگر به مردم فقیر و نیازمند افطاری می داده اند امسال مواد غذایی اولیه خشک مورد نیار  برای افطار سحر و یا مبلغ نقدی آن را هدیه و خیرات کنند.

 

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا ظروف یکبار مصرف زولبیا و بامیه وزارت بهداشت مواد غذایی ماه مبارک آش و حلیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۰۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسید کربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب دیده، اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب دیده است اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه داشته باشد، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان برای بیمار به همراه دارد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که یک دندان پوسیدگی سطحی دارد با یک ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان هم کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده شده و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی از مواد غذایی گفت: دندان وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارد، اولین حساسیتی که نشان می‌دهند به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد این مواد لا به لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده شده که بعد از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماه غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل گرفته و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله دندان احتمال دارد دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد خیلی شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری از اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی از افراد عادت دارند لیمو ترش را با دندان فشار دهند و این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زود هنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار دارد، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر بوده و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به خوبی رعایت می‌کنند و استفاده مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید دارند، مراجعه آنها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک بار انجام شود.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، باید مراجعه کودکان به دندان‌پزشک هر شش ماه یا سالی یک بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده شده و مداخله زودتر هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندانپزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم در موارد انتهای پوسیدگی دندان اگر به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به بیمار تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان هم ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟
  • این غذاها را با هم نخورید!
  • این مواد غذایی را با نوشابه نخورید
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • خواص بی نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • نکات مهم قبل از انتخاب و خرید بهترین باربیکیوها