Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از  شرق، این جلسه که حول‌محور معاملات غیرمجاز ارز برگزار شده بود، نمایانگر سوداگری در این بازار و فعالیت غیرقانونی ارزی در پشت‌پرده اشتغال صوری از سوی متهمان بود. نگاهی به اتهامات نشان می‌دهد فعالیت‌ها به‌صورت مخفیانه و عمدتا در دفتر آسانسور صورت گرفته است.

در این جلسه، علی باقری‌اصل نماینده دادستان به بیان محتویات پرونده، اقاریر متهمان و گردش حساب‌های بانکی آنها در سال‌های ۹۶ تا ۹۸ پرداخت و گفت: با بررسی محتویات پرونده و اظهارات و اقاریر متهمان مشخص شد که به معاملات غیرمجاز ارز و فردایی مشغول بودند، همچنین معاملات کاغذی ارز در شبکه‌های مجازی صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باقری‌اصل در ارتباط با متهم فرزاد اصغرزاده تصریح کرد: نامبرده به‌صورت مخفیانه معاملات ارزی انجام داده است و روزانه ۵۰ هزار دلار معاملات غیرمجاز ارزی داشته است. متهم مهدی نصیری‌زاده حق کمیسیون به متهم تقی‌زاده به‌دلیل استفاده از دفتر وی پرداخت می‌کرده است.

همچنین بر اساس محتویات پرونده متهمین سعی در امحای مدارک داشتند که موفق نمی‌شوند. وی افزود: متهم امیر سوقانی متواری است و دلال شناخته‌شده قاچاق ارز است که با همراهی مسعود جاویدان که متهم سابقه‌داری است معاملات غیرمجاز ارزی انجام می‌داده است. همچنین متهم ابراهیم جلالی روزانه بین ۲۰ تا ۱۰۰ هزار دلار معاملات غیرمجاز ارزی انجام داده است. نماینده دادستان گفت: متهم یاشار سلطان‌زاده یکی از دلالان کاغذی کار و فردایی کار است که محل فعالیت وی در مرکز قاچاق ارز چایخانه کوشک بوده و روزانه چهارهزار دلار معاملات کاغذی ارز به مدت هشت ماه به‌صورت تلفنی و از طریق کانال‌های غیرمجاز انجام داده است.

وی افزود: متهم محمد اکبری معروف به محمد چینی یکی از دلالان شناخته‌شده بازار ارز است و در سال ۹۶ تا ۹۷ به‌صورت مخفیانه معاملات ارزی را انجام داده است. همچنین متهم منوچهر روشنی یکی از دلالان غیرمجاز ارز بوده که با دفاتر قاچاق ارز ارتباط داشته است و معاملات را به‌صورت تلفنی و در فضای مجازی انجام داده است، بررسی دفاتر ثبت معاملات ارزی نشان می‌دهد متهم روشنی سه میلیون و ۴۸۰ هزار دلار معاملات غیرمجاز داشته است. متهم چنگیز تقی‌نیا هم یکی از دلالان قاچاق غیرمجاز ارز بوده که سال گذشته شناسایی و به هفت ماه حبس محکوم شد اما پس از آزادی از زندان مخفیانه اقدام به معاملات غیرمجاز ارز در فضای مجازی کرد.

  ماجرای ارزهای نیم‌سوخته از زبان متهم خویی

پس از آن، متهم حسن خویی برای بیان دفاعیات در جایگاه حاضر شد و در پاسخ به پرسش قاضی موحد در مورد ارزهای نیم‌سوخته مدعی شد: یکی از دوستانمان ارزهایش در منزل آتش می‌گیرد که مقدار آن حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار دلار بود، ما در آمریکا آشنایی داشتیم که گفت اگر بالای ۵۰ درصد ارزها سالم باشد می‌شود کاری کرد، اما در پرونده آمده ما را در حال سوزاندن دلارها دستگیر کردند. درحالی‌که ماجرای ارزهای نیم‌سوخته همان بود که توضیح دادم.قاضی موحد به استعلامات از سال ۹۶ تا ۹۸ اشاره می‌کند که نشان داده بیش از ۲۵۸ میلیارد و ۲۴۳ میلیون تومان گردش حساب این متهم بوده است، اما متهم خویی آن را رد می‌کند. بااین‌حال، نماینده دادستان اعلام می‌کند که از بانک و پلیس امنیت اقتصادی در این رابطه استعلام گرفته شده است. اما خویی تأکید می‌کند که عمده فعالیت او در رابطه با طلا آن‌هم در سال ۹۸ بوده است. جالب آنکه متهم خویی ادعا می‌کند که از تراکنش‌های خود نه‌تنها سودی نبرده که ضرر هم داده است. اما قاضی خطاب به او می‌گوید: زمانی‌ که هرروز قیمت خودرو، ارز، طلا و دلار افزایش می‌یابد ادعای شما مبنی بر متضرر شدن موجه نیست.

  تعمیرکار ماشینی که دلال ارز شد

یوسف غریبی، متهم ردیف دوم در جایگاه قرار گرفت و گفت: شغل من تعمیرگاه ماشین بود و بیش از یک سال نیز نمایشگاه ماشین داشتم. من نزدیک دو ماه با این افراد همکاری می‌کردم و روزانه دو تا سه هزار بسته ارزی تهیه می‌کردیم که یا از دلال می‌خریدیم یا از کانال‌های تلگرامی. او در حین پرسش و پاسخ، می‌پذیرد که اقدامش غیرقانونی است، اما در واکنش به سخنان مستشار دادگاه که گفته بود این متهم روزانه ۷۰ هزار دلار به‌صورت نقدی و کاغذی معامله داشته، مدعی می‌شود سود آن فقط ۹ میلیون تومان بوده است.

  سوءاستفاده متهم ناظری از تغییر نام خانوادگی خود

در ادامه متهم مهدی ناظری‌دوست (خویی) در جایگاه قرار گرفت. او با اعلام اینکه به همراه برادر خود معامله طلا و سکه می‌کردند، مدعی می‌شود سودی حاصل از دلار به دست نمی‌آمد. قاضی خطاب به متهم گفت: شما از ابتدا حقیقت را نگفتید و کتمان کردید، همان‌گونه که نسبت‌تان با برادرتان را کتمان کردید. این ادعا درست نیست که شما سه میلیون تومان حقوق می‌گرفتید؛ چراکه شما اختیار تام داشتید، اظهارات اولیه شما در پرونده موجود است و عنوان کرده‌اید روزانه معادل ۷۰ هزار دلار معامله می‌کردید اما حال می‌گویید این رقم معامله برای یک هفته بوده است.

  فعالیت غیرمجاز ارزی در دفتر آسانسور

متهم مهدی نصیرزاده برای بیان دفاعیات در جایگاه حاضر شد. متهم نصیرزاده گفت: ما چهار دوست هستیم و دفتر برای برادر رسول قناد که با وی دوستی قدیمی داشتم است که در آن دفتر کارهای مربوط به آسانسور انجام می‌دادند و بنده دو روز یک بار به آنها سر می‌زدم. چند فیش بانکی و دفتری را که دفتر مشق فرزندم است، از منزلم کشف کردند و گفتند، چون فلان عددها را در دفتر نوشتی پس فعالیت ارزی داشتی.قاضی موحد گفت: در دفتری که مربوط به خدمات آسانسور است، کار خریدوفروش ارز انجام می‌دادید درحالی‌که مجوز نداشتید، بررسی دفاتر ثبت معاملات ارزی نشان می‌دهد شما روزانه هشت هزار و ۵۰۰ دلار معاملات ارزی داشتید که از تاریخ ۱۵/۱۰/۹۸ تاکنون برابر صدهزار دلار بوده است، چقدر سود برده‌اید؟ متهم نصیرزاده پاسخ داد: حدود یک میلیون تا یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان سود داشتیم.

این ادعا موردپذیرش قاضی قرار نمی‌گیرد.در ادامه متهم علی عبدالحسینی در جایگاه حاضر شد و گفت: از دوستان آقای تقی‌زاده هستم و برای دفتر مجوز داشتیم، سه ماه است که کارهای مشارکت ساختمانی و پیمانکاری شهرداری انجام می‌دهم. دخترم به خارج رفته بود و مقداری ارز اضافه داشت، ارزها در جیبم بود و می‌خواستم بفروشم که همان موقع مأموران آمدند. ترسیده بودم و آقای نصیرزاده گفت دفترها را که برای حساب‌وکتاب شخصی بود، پاره کنید. بعد گفتند شما در حال معدوم‌سازی مدارک بودید.در ادامه قاضی از متهم علیرضا مقام‌آسا در جایگاه قرار گرفت و گفت: من از برج شش با آقای غلامی دفتری را اجاره کردم و در آنجا خریدوفروش ماشین و گوشی را نیز انجام می‌دادیم. خریدوفروش فیزیکی ارز نداشتیم و فقط در چند مورد برخی از رفقایمان که در خارج از کشور بودند، می‌خواستند دلارهایی را حواله کنند که ما نقش واسط را ایفا می‌کردیم. 

کد خبر 508601 برچسب‌ها ارز - بازار داخلی دادگاه فساد

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ارز بازار داخلی دادگاه فساد هزار دلار معاملات انجام داده یکی از دلالان معاملات ارزی غیرمجاز ارزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۰۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار دادگاه لاهه به اسرائیل درباره ارعاب دادگاه و کارکنان

دفتر دادستانی دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) هشدار داده است که می‌توان علیه کسانی که «تهدید به تلافی» یا تلاش برای «ممانعت یا ارعاب» مقامات این دادگاه می‌کنند، اقدام کرد.

اسرائیل پیشتر ابراز نگرانی کرد که دیوان کیفری بین‌المللی ممکن است برای صدور حکم بازداشت برای مقامات ارشد سیاسی و نظامی اسرائیل به اتهامات مربوط به انجام جنگ در غزه آماده شود. دادگاه هیچ نشانه‌ای مبنی بر قریب الوقوع بودن ضمانتنامه‌ها ارائه نکرده است و هیچ اظهار نظری در مورد ادعا‌ها نکرده است.

هشدار امروز دیوان کیفری بین‌المللی پس از آن است که نتانیاهو دستگیری‌های احتمالی را "رسوایی در مقیاس تاریخی" خواند. وی همچنین گفت که هرگونه تصمیم دیوان بین المللی کیفری بر اقدامات اسرائیل که عضوی از دادگاه نیست، تأثیری نخواهد داشت.

دفتر دادستانی دیوان کیفری بین‌المللی در بیانیه‌ای که در X منتشر شد، گفت که تهدید علیه دادگاه یا کارکنان آن می‌تواند "بر اساس ماده ۷۰ اساسنامه رم، جرمی علیه اجرای عدالت باشد".

این دفتر می‌افزاید: «این دفتر اصرار دارد که تمام تلاش‌ها برای ممانعت، ارعاب یا نفوذ نادرست بر مقامات خود فورا متوقف شود.»

پیشتر، وب‌سایت آمریکایی آکسیوس به نقل از مقامات صهیونیستی و آمریکایی گزارش داد که رژیم اشغالگر، دولت بایدن را تهدید کرده است که اگر دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت سران این رژیم را صادر کند، گام‌های تلافی‌جویانه‌ای علیه تشکیلات خودگردان فلسطین که ممکن است منجر به فروپاشی آن شود، برمی دارد.

از سال ۲۰۲۱، دادگاه کیفری بین‌المللی، مستقر در لاهه، در حال بررسی جنایات جنگی احتمالی توسط نیرو‌های اشغالگر صهیونیستی است که مربوط به جنگ بین این رژیم علیه غزه در سال ۲۰۱۴ است.

به گفته دادستانی کل، این تحقیقات به حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۴ و جنگ جاری در غزه از آن زمان تاکنون گسترش یافته است.

به گفته همین منابع، رژیم صهیونیستی طی چند هفته گذشته به آمریکا اطلاع داده است که اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می‌دهد مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین بر دادستان دادگاه کیفری بین المللی برای صدور حکم بازداشت علیه سران رژیم صهیونیست فشار می‌آورند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • قیمت روز ارزهای مبادله‌ای/ دلار افزایشی شد
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد | قیمت جدید انواع ارزهای دیجیتال
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • معاملات مسکن به این روش عجیب انجام می‌شود
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • هشدار دادگاه لاهه به اسرائیل درباره ارعاب دادگاه و کارکنان
  • ماجرای کشف جسد زن جوان در باغ شخصی یک مرد
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان