Web Analytics Made Easy - Statcounter

چقدر روی رفتار دیگران با خودتان یا نگاهی که به شما دارند حساس هستید؟ ممکن است فکر کنید حساسیت چندانی روی دیگران ندارید، اما صفات ظریفی هستند که پرده از این بعد شخصیت شما برداشته و میزان حساسیت شما نسبت به دیگران را افشا می‌کنند.

جهت‌گیری‌های میان فردی
به گزارش ستاره همه ما کسانی را می‌شناسیم که بسیار حساس بوده و مدام نگران هستند که دیگران در برابر اعمال و رفتار آن‌ها چه واکنشی نشان می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اشخاص بسیار حساس به شدت نگران حرف مردم هستند و به همین دلیل دیگران در حضور آن‌ها کاملاً دقت می‌کنند که مبادا حرفی بزنند که آن‌ها را برنجاند. البته اشخاص فوق حساس حالتی افراط‌گرایانه دارند. اما همه ما تا اندازه‌ای با حساسیت‌های اجتماعی درگیر هستیم.

بررسی‌های انجام‌شده در دانشگاه تافتز در مد فورد ماساچوست از سوی والتری سواپ و جفری رابین حقایق جالبی را در این مورد افشا می‌کند. این ۲ روان‌شناس در مدت ۲ سال ۹۰۰ دانشجو را بررسی کردند و به مقیاسی درزمینه جهت‌گیری میان فردی دست یافتند. در ادامه می‌توانید این تست را به‌صورت آنلاین انجام دهید و اگر تمایل به انجام دستی آن دارید، می‌توانید سؤالات مربوط به این آزمون را بعدازآن مطالعه کنید.

تست حساس بودن اگر نمی‌دانید حساسیت اجتماعی‌تان نسبت به دیگران چگونه است پرسشنامه زیر را تکمیل کنید و به ازای هر جواب «درست» به خودتان ۱ امتیاز بدهید. در انتها امتیازات خود را جمع بزنید.
۱- ترجیح می‌دهم مسائل شخصی‌ام را با دیگران در میان بگذارم.
درست        غلط ۲- هر چیزی را که شک داشته باشم مال دزدی است نمی‌خرم.
درست        غلط ۳- برای من مهم است که باکسانی که دوست دارم کارکنم، حتی اگر این کار سبب شود مسئولیت‌های کمتری را عهده‌دار شوم.
درست        غلط ۴- وقتی کسی برای من کاری انجام می‌دهد احساس وظیفه می‌کنم که متقابلاً کاری برای او انجام بدهم.
درست        غلط ۵- من و دوستانم علائق موسیقیایی مشابهی داریم.
درست        غلط ۶- گمان می‌کنم از متوسط مردم بخشنده‌تر هستم.
درست        غلط ۷- اغلب از خودم می‌پرسم کسانی که در اتوبوس در کنارم می‌نشینند برای گذران زندگی چه‌کار می‌کنند.
درست        غلط ۸- وقتی باکسی وقت صرف می‌کنم بلافاصله موضوعی مشخص درباره خودم را با او در میان می‌گذارم.
درست        غلط ۹- به نظر می‌رسد هر چه باکسی بیشتر وقت صرف کنم از او بیشتر خوشم می‌آید.
درست        غلط ۱۰- اگر فقیری از من پول یا غذا بخواهد برایم جواب نه دادن مشکل است.
درست        غلط تفسیر نتایج  امتیاز نتیجه امتیاز ۸ تا ۱۰ حرف و نظر دیگران روی روحیه شما تأثیر فراوان می‌گذارد. امتیاز ۵ تا ۷ درزمینه حساسیت اجتماعی در حد متوسط قرار دارید. امتیاز ۰ تا ۴ روی حرف و نظر دیگران حساسیت چندانی ندارید. احتمالاً شخصی رقابت‌جو هستید که نیازهای اجتماعی چندان زیادی ندارید. حساسیت اجتماعی این پرسشنامه میزان حساسیت اجتماعی شمارا اندازه‌گیری می‌کند. هر جواب درست به این معناست که به نظر دیگران بهای فراوانی می‌دهید. برخی از موارد در ظاهر بی‌ارتباط به نظر می‌رسد. اما نتایج به‌دست آمده نشان می‌دهد، اشخاصی که حساسیت‌های اجتماعی شدید دارند در این پرسشنامه به خوبی مشخص می‌شوند. کسی که در این پرسشنامه امتیاز زیادی می‌آورد، به دیگران و حرف و نظر آن‌ها توجه دارد، نسبت به رفتارهای دیگران حساس است و قضاوت آن‌ها را شخصی قلمداد می‌کند. کنار آمدن با اشخاص حساس آسان نیست. آن‌ها گاه به شدت واکنشی هستند و نمی‌توانند به‌راحتی باکسی دوستی کنند. کسانی که حساسیت اجتماعی کم دارند، کمتر به اطرافیان خود توجه دارند. آن‌ها بیشتر به روابطی توجه می‌کنند که اهداف شخصی‌شان را برآورده سازد. این اشخاص به اعمال و رفتار دیگران توجه چندانی ندارند و تحت تأثیر آن‌ها قرار نمی‌گیرند. آنان به مشاغلی درزمینه‌های علوم، حسابداری و مهندسی علاقه‌مند هستند.

حساسیت زیاد
اگر شما هم در این آزمون امتیاز بالایی به دست آورده‌اید باید فکری برای این وضعیت خود بکنید. چون این ویژگی شما را دچار مشکل می‌کند. بکوشید که با مطالعه و مراجعه به مشاوران خوب یک سری صفات خوب را در خودتان تقویت کنید تا بتوانید حساسیتتان را کنترل کنید. البته بی‌توجهی خیلی زیاد به نظر دیگران هم باعث می‌شود انسان بی‌ملاحظه‌ای به نظر برسید. پس بهتر است ۱ تعادل نسبی در این زمینه ایجاد کنید. تعادلی که متناسب با اطرافیان شماست و منجر به آرامش بیشتر شما می‌شود. شما چقدر روی دیگران حساس هستید؟ آیا می‌توانید این حساسیت را کنترل کنید یا خیر؟ چقدر از توان فکری شما بابت حساسیت روی حرف و فکر دیگران هدر می‌رود؟ 2323 کد خبر 1385073

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سلامت سلامت روان حساسیت اجتماعی نظر دیگران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۱۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: اگرچه فراگیری همدلی با کودکان مهارتی بسیار مهم و ضروری است، اما بسیاری از خانواده‌ها با آن غریبه‌اند و آگاهی از آن ندارند.

سمیه سلیمانی در گفت و گو با ایسنا، مهارت‌های زندگی را لازمه بهزیستی دانست و افزود: فراگیری آشنایی با مهارتی تحت عنوان «همدلی» یا به عبارتی درک احساس دیگران ضروری است.

وی با بیان اینکه روانشناسان از سال ۱۹۵۷ تلاش داشتند تا دریابند منشاء همدلی کجاست و چگونه می‌توان فرزندان همدل‌تری تربیت کرد، اظهار کرد: بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام شده مشخص شد در کنار عواملی چون نظم و انضباط، گرمی و عشق در رابطه، صبوری، تأیید و تشویق و تنبیه به موقع والدین، بهترین پیش‌بینی کننده همدلی در مردان و زنان ۳۰ ‌ساله رابطه‌ای بود که آن‌ها در ۵ سالگی با والدین خود داشتند.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی بیان کرد: در این تحقیقات مشخص شد هرچه رابطه والدین و فرزندان در سنین دبستان خوب و صمیمی‌تر باشد، کودکان، همدلی (توانایی درک احساسات و عواطف دیگران و دیدن دنیا از زاویه دید آن‌ها) را بهتر یاد می‌گیرند و بزرگسالان همدل‌تری می‌شوند و هرچه رابطه والد و فرزندان در این سنین رو به سردی و فاصله و «ول کن بابا» و حوصله‌اش را ندارم پیش رود در بزرگسالی احتمال اینکه کودک به سمت خودمحوری، خودکامگی، بی‌توجهی به حال و احوال و خواسته‌های دیگران پیش رود، بیشتر است.

وی در پاسخ به اینکه چطور می‌توان مهارت همدلی خود را ارتقاء داد؟ گفت: همان‌طور که گفته شد این یک مهارت مهم برای ایجاد رابطه قوی و ارتباط مؤثر است.

سلیمانی با بیان اینکه برای فراگیری و بهبود مهارت همدلی چند راه وجود دارد که می‌توان آنها را به کار گرفت، اذعان کرد: تمرین گوش دادن فعال، خود را جای آن‌ها گذاشتن، توجه کردن به نشانه‌های غیرکلامی، تمرین کردن ذهن آگاهی، خواندن داستان و به دنبال بازخورد بودن بخشی از این راه‌ها برای بهبود مهارت همدلی است.

وی با تأکید بر اینکه باید گوش دادن فعال را تمرین کرد، افزود: وقتی فرزندتان با شما صحبت می‌کند بدون وقفه با تلاش برای ارائه راه‌حل به آنچه می‌گوید تمرکز کنید. با برقراری تماس چشمی، تکان دادن سر و پرسیدن سؤالات «شفاف» نشان دهید به او گوش می‌دهید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی همچنین از والدین خواست خود را جای فرزندشان بگذارند و سعی کنند مسائل را از دید طرف مقابل ببینید، مثلاً تصور کنید اگر در موفقیت‌های آن‌ها بودید چه احساسی داشتید یا سؤالاتی بپرسید تا درباره تجارب آن‌ها بیشتر بدانید.

وی با بیان اینکه باید به نشانه‌های غیرکلامی توجه کرد، تصریح کرد: مردم اغلب احساسات خود را از طریق زبان بدن، لحن صدا و حالات چهره خود بیان می‌کنند باید به این نشان‌ها توجه کرد تا درک بهتری از احساس طرف مقابل داشته باشید.

سلیمانی همچنین تمرین کردن ذهن آگاه را ضروری دانست و افزود: ذهن می‌تواند به شما کمک کند تا آگاهی بیشتری ‌نسبت به افکار و احساسات خود ایجاد کنید که به نوبه خود می‌تواند به درک بهتر و همدلی با دیگران کمک کند.

وی در خصوص خواندن داستان گفت: این کار می‌تواند به شما کمک کند تا مهارت‌های همدلی خود را توسعه دهید، زیرا به شما امکان می‌دهد جهان را از دیدگاه‌های مختلف ببینید و احساسات و انگیزه‌های شخصیت داستانی را درک کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی با تأکید بر اینکه والدین باید به دنبال بازخورد باشند، اظهار کرد: باید از دوستان و اعضای خانواده در مورد مهارت‌های همدلی خود بازخورد بخواهید. آن‌ها ممکن است بتوانند پیشنهاداتی در مورد چگونگی بهبود شما ارائه دهند.

وی خاطرنشان کرد: همدلی مهارتی است که با تمرین و تلاش می‌توان آن را توسعه داد. با تمرکز بر درک و ارتباط با دیگران، می‌توان مهارت‌های همدلی خود را بهبود ببخشید و روابط قوی‌تری ایجاد کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در پایان گفت: اگرچه فراگیری همدلی با کودکان مهارتی بسیار مهم و ضروری است اما بسیاری از خانواده‌ها با آن غریبه‌اند و آگاهی از آن ندارند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هوای خرمشهر در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس
  • کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند
  • امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجویان دکتری
  • راهی متفاوت طی کن (+فیلم)
  • معلم تراز در جمهوری اسلامی باید روحیه انقلابی و جهادی داشته باشد
  • تست شخصیت با کلید؛ انتخاب کلید دلخواه از شخصیت پنهان شما می گوید!
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • ۸ موقعیتی که نیازی نیست درباره آنها به دیگران توضیح دهید
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست