Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-01@03:16:08 GMT

سازگاری با شرایط کم‌آبی و کرونا ضروری است

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۵۱۴۹۰

سازگاری با شرایط کم‌آبی و کرونا ضروری است

استاندار اصفهان گفت: همان‌طور که این روزها خود را برای شرایط و تمهیدات زندگی با کرونا آماده می‌کنیم، باید برای شرایط کم‌آبی نیز برنامه‌ریزی داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری برنا در اصفهان، عباس رضایی در حاشیه چهل و سومین جلسه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی، گفت: مردم استان اطلاع دارند که اصفهان در یک منطقه خشک و شرایط کم‌آب قرار دارد و باید در بخش‌های مختلف خود را برای زندگی در چنین شرایطی آماده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: در همین راستا وزارت نیرو و سازمان برنامه بودجه کشور از استان اصفهان درخواست کرده بودند مجموعه برنامه‌های پیشنهادی خود را برای سازگاری با این شرایط را ارائه دهند.

استاندار اصفهان افزود: دستگاه‌های مختلف مجموعه برنامه‌هایی برای سازگاری در این شرایط ارائه کردند که در جلسه امروز به بحث و گفت‌وگو گذاشته شد.

وی اظهار کرد: به‌عنوان‌مثال استفاده از پساب در بخش صنعت یا استفاده از شیرهای پدالی در مساجد، مدارس و امثال آن به‌منظور جلوگیری از هدر رفت آب شرب ازجمله برنامه‌هایی است که می‌توان برای کاهش مصرف آب به کار گرفت.

رضایی اضافه کرد: همچنین در بخش کشاورزی استفاده از روش‌های نوین آبیاری به‌جای روش‌های غرق آبی یا تغییر الگوی کشت به سمت گیاهان گلخانه‌ای، گیاهان مقاوم در برابر خشک‌سالی و گیاهانی که آب کمتری مصرف می‌کنند از اقدامات بخش کشاورزی است.

وی به نقش مردم در کاهش مصرف آب اشاره کرد و ادامه داد: جلوگیری از اسراف و هدر رفت آب علاوه بر اینکه یک ضرورت عقلی، اجتماعی و عرفی است از منظر مذهب نیز جایگاه ویژه‌ای دارد.

استاندار اصفهان افزود: در ادبیات دینی آب مهریه حضرت زهرا (س) قلمداد می‌شود و مصرف صحیح و دوری از اسراف آن جایگاه ویژه‌ای درآیات و روایات دارد.

وی درپایان گفت: بر همین اساس ضرورت دارد مردم در مصرف آب شربی که با هزینه‌های بسیار تهیه می‌شود نهایت دقت و صرفه‌جویی داشته باشند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اصفهان استاندار استانداری کم آبی کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۱۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟

به گزارش هلث دی نیوز، محققان گزارش می دهند که به نظر می رسد افزایش سطح دی اکسید کربن در جو و فضاهای داخلی عامل اصلی افزایش طول عمر انواع کووید موجود در قطرات ریز معلق در هوا باشد.

«آلن هادرل»، محقق ارشد و دانشیار ارشد علوم آئروسل در دانشگاه بریستول بریتانیا، گفت: «ما می‌دانستیم که کروناویروس مانند دیگر ویروس‌ها از طریق هوایی که تنفس می‌کنیم پخش می‌شود. اما این مطالعه نشان‌دهنده یک پیشرفت بزرگ در درک ما از اینکه دقیقاً چگونه و چرا این اتفاق می‌افتد، و مهم‌تر از همه، چه کاری می‌توان برای متوقف کردن آن انجام داد، است.»

در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که افزایش غلظت دی اکسید کربن در هوا می تواند مدت زمان عفونی ماندن ویروس های موجود در هوا را افزایش دهد.

به گفته محققان، هوای معمولی در فضای باز دارای ۴۰۰ ppm دی اکسیدکربن است.

بر اساس نتایج منتشر شده، افزایش غلظت CO۲ به تنها ۸۰۰ ppm، بقای ویروس های معلق در هوا را افزایش می دهد.

محققان دریافتند وقتی هوای داخل خانه به غلظت CO۲ ۳۰۰۰ ppm می رسد- مشابه غلظت یک اتاق شلوغ- حدود ۱۰ برابر بیشتر ویروس بعد از ۴۰ دقیقه مسری تر باقی بماند.

هادرل گفت: «ویروس ها به دلیل اسیدیته کمتر قطرات بازدمی، عفونی شدن خود را از دست می دهند. اما CO۲ هنگام تعامل با قطرات مانند یک اسید عمل می کند و به ویروس ها اجازه می دهد در هوای بیشتری زندگی کنند.»

هادرل گفت: «این نشان می‌دهد که باز کردن یک پنجره ممکن است قوی‌تر از آن چیزی باشد که در ابتدا تصور می‌شد، به ویژه در اتاق‌های شلوغ و با تهویه ضعیف، زیرا هوای تازه غلظت کمتری از CO۲ دارد و باعث می‌شود ویروس خیلی سریع‌تر غیرفعال شود.»

هادرل افزود: «نتایج همچنین نشان می دهد که چگونه اهداف تغییر آب و هوا که به دنبال محدود کردن سطح CO۲ در جو زمین هستند می تواند به کاهش انتشار ویروس های موجود در هوا کمک کند.»

محققان خاطرنشان کردند که علوم هواشناسی اخیر پیش بینی کرده است که غلظت CO۲ در جو تا پایان قرن به بیش از ۷۰۰ ppm برسد.

هادرل در پایان می‌گوید: «داده‌های مطالعه ما نشان می‌دهد که افزایش سطح CO۲ در جو ممکن است با افزایش قابلیت انتقال سایر ویروس‌های تنفسی از طریق افزایش مدت زمانی که آن ها در هوا عفونی می‌مانند، همزمان باشد.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • اعلام آماده‌باش در اصفهان در پی صدور هشدار نارنجی
  • اسراف در مصرف آب به لطف آبیاری گل‌ها در محدوده پل آذر اصفهان + فیلم و تصاویر
  • اختصاص ۶۵ میلیارد ریال جایزه کم‌مصرفی به مشترکان کاشانی
  • مصرف این ۴ ماده غذایی برای مردان ضروری است
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • تأمین آب ۴۱ آب‌نمای منطقه ۸ اصفهان از شبکه آب‌رسانی شهری نیست
  • تأمین آب ۴۱ آب‌نمای منطقه ۸ اصفهان از شبکه آبرسانی شهری نیست