Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- بیماری کرونا و شیوع آن عرصه سینما را به صورت کامل فلج کرده است، اکثر آثار سینمایی تولید خود را متوقف کرده و اکران‌ها نیز به صورت کامل تعطیل و یا به تعویق افتاده‌اند، اما نکته قابل تامل آنجاست که چرا نهادهای سینمایی در شرایط کنونی تا این حد منفعل عمل کرده و هیچ راهکاری برای برون رفت از آن ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 09:34 - 17 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۱۸۴۹۱

خبرگزاری میزان - بعد از سه ماه تعطیلی کامل سینماها با شیوع ویروس کرونا، این عرصه اتفاقات متفاوتی را تجربه کرده است، سینما طی سالهای گذشته فراز و فرود‌های متفاوتی را پشت سر گذاشته اما از لحاظ کیفیت و محتوا همواره مورد نقد بسیاری از صاحبان آثار و منتقدان قرار گرفته است. 

از سویی اظهار نظرات متفاوتی نسبت به زمان و چگونگی بازگشایی سینماها اعلام می‌شود، هر چند در حال حاضر بیشترین تمرکز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معطوف به جبران خسارات به وجود آمده برای سینماگران و اهالی سینما بوده اما این اتفاق نباید عاملی برای نبود دورنمایی مشخص برای بازگشایی سالن‌های سینما باشد. 

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

برخی از اهالی سینما بازگشایی سینماها در وضعیت فعلی را خطرناک و غیر قابل قبول دانسته اند، آنها این بازگشایی زودهنگام و بدون برنامه ریزی را ریسکی بالا در قبال جان مردم اعلام کرده اند، البته آنها نیز در پاسخ به سوال اینکه چگونه باید سینماها بازگشایی شوند جواب را به نهادهای درمانی و سینمایی ربط می دهند. 

از سویی برخی دیگر با توجه به شروع چرخه اکران آنلاین آثار سینمایی معتقدند که شرایط بوجود آمده ظرفیت تازه‌ای را برای اهالی سینما به وجود آورده و نباید به راحتی از آن گذشت، شاید چرخه اکران آنلاین در شرایط فعلی بتواند علاوه بر ادامه دار شدن روند حرکت سینما بتواند نگاه تازه‌ای را به تماشاگر و سازنده تزریق کند. 

البته در این میان استقبال از طرح‌های جدید اکران آثار سینمایی همچون اکران آنلاین و سینما ماشین به خوبی صورت گرفته و مخاطب نشان داده که در صورت نیاز می‌تواند نگاه خود به تماشای آثار سینمایی را تغییر دهد. اتفاقی که شاید در صورت استمرار بتواند مشکلات فراوانی را در زمینه اکران آثار سینمایی مرتفع سازد. 

به صورت سالانه چرخه اکران دچار گلایه و شکایت‌های فراوانی در قبال نبود عدالت در آن بوده است، اکثر صاحبان آثار از سانس و ساعات اکران آثارشان راضی نیستند، از سویی به دلیل کمبود سینما و افزایش تولیدات اکثریت آثار با چند ماه و یا چند سال اختلاف زمان از برهه تولید روی پرده نقره ای میروند، اتفاقی که شاید اثر را از حال و هوا انداخته و به نوعی بیات کند. 

اما فارغ از تمام بحث‌های بوجود آمده نهادهای اصلی جریان سینما، همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان سینمایی و خانه سینما هنوز هیچ راهکار و یا پیشنهادی در قبال چگونگی و زمان آغاز دوباره فعالیت سینماها ارائه ندا‌ده‌اند، اتفاقی که می‌تواند از نبود تصمیمی واحد در این نهادها حکایت داشته باشد. 

سینماها نزدیک به سه ماه تعطیل بوده اند و طبیعتا این زمانی کافی برای به دست آوردن یک راهکار درست بوده است، اما تاکنون هیچ نهادی نظری رسمی و قطعی در این باره ارائه نداده است، هر چند بیماری کرونا بحرانی بزرگ در سینمای ایران و جهان محسوب می شود اما مشخص نیست که چرا نهادهای مربوطه سینمایی برای چنین بحرانی هیچگونه راهکار خروجی ندارند و مهمتر آنکه آیا در نهادهایی چنین عریض و طویل حتی پیش از بروز بحران هیچ پروتکی برای مقابله با بحران در نظر گرفته شده است یا خیر. 

اتفاقی که با شرایط موجود مشخص می نماید که این نهادها هیچ گونه آمادگی برای مقابله با وضعیت کنونی را نداشته اند و اتفاقاتی همچون اکران آنلاین و سینما ماشین هم بدعت سازندگان آثاری همچون «خروج» و «طلا» بوده و ربطی به چاره اندیشی مسئولین نداشته است. 

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار سینما سینمای ایران اکران آنلاین آثار سینمایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۱۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای جنگ شهاب حسینی و پارسا پیروزفر مقابل جواد عزتی و الناز حبیبی

ماهرخ عباسپور: حالا تقریبا ده روز از شروع اکران فیلم سینمایی «مست عشق» می‌گذرد، فیلمی با کارگردانی حسن فتحی که در یک هفته گذشته با فروش ۳۴ میلیارد تومانی صدر نشین جدول گیشه است و در این مدت ده روز

«مست عشق» در روز اول اکران توانست ۵۰ هزار مخاطب را به سینما بیاورد و به نوعی رکوردشکنی انجام داد. پیش از این همواره فیلم‌های کمدی صدرنشین گیشه یودند و حالا این جزو معدود دفعاتی است که فیلم‌های غیرکمدی صدرنشین گیشه شده است.

اگر مجموع فروش ده روز گیشه را هم در نظر بگیریم«مست عشق » در مجموع ۴۶ میلیارد تومان فروش داشت که جایگاه دوم فروش گیشه کل را به خود اختصاص داد و«تمساح خونی» با کارگردانی جواد عزتی نیز با فروش ۱۳۰ میلیارد تومانی صدرنشین گیشه کل است اما در گیشه هفتگی با فروش ۱۰ میلیارد تومانی جایگاه دوم را دارد.

در حالیکه از اوایل اسفندماه سال گذشته، شایعات پراکنده درباره اکران نوروزی این فیلم در محافل سینمایی مطرح می شد، به یکباره و به دلایل نامشخص (و البته مشخص!) از گردونه اکران نوروز کنار رفت و زمزمه این شایعات از اکران نوروز به اکران عید فطر تبدیل شد. اما عدم اکران این فیلم در عید فطر باز هم بر حواشی نه چندان کم این فیلم افزود تا آنکه عوامل تولید فیلم با رونمایی از موسیقی تیتراژ فیلم با صدای علیرضا قربانی خبر از اکران فیلم در هفته پس از عید فطر دادند اما این خبر نیز نقطه پایان حواشی تمام نشدنی این فیلم نبود چراکه در فاصله یک روز تا شروع اکران، روابط عمومی فیلم خبر از تعویق اکران فیلم به دلایل فنی و آماده نبودن فیلم داد که همین موضوع با توجه به زمان طولانی تولید فیلم، بر حواشی آن بیش از پیش افزود و بسیاری گمان کردند که فشار سازمان سینمایی سبب شده تا این ماجرا پیش بیاید، اما در گفت‌وگو با علی سرتیپی، پخش کننده فیلم مشخص شد که این ماجرا فقط بخاطر مشکلات فنی ایجاد شده است.

در حال حاضر فیلم سینمایی «سال گربه» با ۱۵۲ هزار مخاطب و فروش ۸ میلیارد تومانی جایگاه سوم گیشه را به خود اختصاص داده است که نسبت به هفته گذشته با کاهش ۴۰ هزار مخاطب و ۲ میلیون مخاطب همراه بوده است. بهرام افشاری، سارا بهرامی و هومن برق نوررد از بازیگران این فیلم هستند در خلاصه داستان یک خطی فیلم سال گربه که بهرام افشاری بازیگر نقش اصلی آن است آمده است: داستان فیلم سال گربه داستان کسی است که دوست داشت معروف شود حالا به هر طریقی که شده.

در ادامه «بی بدن» با ۷۳ هزار مخاطب، «آسمان غرب» با ۴۳ هزار مخاطب، «ایلیا جست‌وجوی قهرمان» با ۲۴ هزار مخاطب، «آپاراتچی» با ۱۱ هزار تماشاگر، «نوروز» با ۸ هزار مخاطب و «پرویز خان» با فروش دو هزار بلیت به ترتیب جایگاه چهارم تا ششم گیشه را به خود اختصاص دادند.

۲۴۵۲۴۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902474

دیگر خبرها

  • نظارت بر فیلم‌های خارجی و چند ابهام    
  • ماجرای جنگ شهاب حسینی و پارسا پیروزفر مقابل جواد عزتی و الناز حبیبی
  • ادامه رونق اکران‌های مردمی فیلم‌های سینمایی / فروش سال ۱۴۰۳ از یک میلیارد تومان عبور کرد
  • «فسیل» در نمایش برخط هم رکورد زد
  • رکورد فروش اکران برخط فیلم‌های سینمایی جابه‌جا شد
  • جزئیات مست عشق؛ مولانا و شمس در پرده سینما
  • بازیگر قدیمی سینما به کما رفت
  • بازیگر قدیمی سینما به کما رفت/ عکس
  • اعلام اولویتهای تولیدی از سوی رئیس سازمان سینمایی
  • «میان ستاره‌ای» نولان اکران مجدد می‌شود