Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@23:45:55 GMT

چاه‌های بی‌صاحب زیرپـای اهـالی!

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۵۳۱۲۶

چاه‌های بی‌صاحب زیرپـای اهـالی!

همشهری آنلاین _ رضا نیکنام:  همین معضل ما را بر آن داشت درباره چرایی وجود آن در منطقه و نگرانی‌های اهالی گزارشی تهیه کنیم. از این‌رو همراه «رحیم سعیدی» شهردار ناحیه۵ منطقه۱۸ به سمت چاه‌ها رفتیم تا از نزدیک درجریان جزئیات ماجرا قرار بگیریم. این چاه‌ها در فاصله کمی از بوستان مادر قرار گرفته‌اند و باید زودتر به وضعیت آنها رسیدگی شود تا خطری جان شهروندان را تهدید نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بوستان مادر با انواع درختان و فضای سبز زیبا موقعیت مناسبی برای گذران اوقات فراغت ساکنان محله خلیج‌فارس فراهم کرده است، اما در فاصله میان این بوستان تا بافت مسکونی، زمین بزرگی وجود دارد که اهالی بیشتر به‌عنوان یک راه میانبر از آن استفاده می‌کنند، اما با دیده شدن چند حلقه چاه عمیق در این زمین، اهالی نگران شده‌اند تا مبادا خطری جان آنها یا اعضای خانواده‌شان را تهدید کند.  

فصل بهار است و سطح زمین خالی با سبزه و علف‌های هرز پوشیده شده، طوری که به زحمت می‌توان چندمتر جلوتر را دید. در فاصله کمی که تا بوستان مادر مانده، به نخستین حلقه چاه می‌رسیم. اطراف چاه پر از علف‌های هرز است، به همین دلیل از فاصله دور دهانه چاه دیده نمی‌شود. «علی غلامی» از ساکنان محله خلیج‌فارس که متوجه حضور مسئولان شهرداری منطقه در این محل شده، خود را به ما می‌رساند و می‌پرسد: «می‌دانید این چاه‌ها را برای چه‌کاری حفرکرده‌اند؟ خیلی وقت است به این وضع رها شده و حتی روی چاه‌ها را نپوشانده‌اند؟‌» 
«رحیم سعیدی» شهردار ناحیه عنوان می‌کند که هنوز اطلاعات کاملی از علت و انگیزه حفر این چاه‌ها در این محل نداریم، اما با مدیران اداره آب و فاضلاب در تماس هستیم تا پاسخ این سؤالات را بگیریم. غلامی بازنشسته است، به همین دلیل اوقات فراغت خود را با پیاده‌روی در محله یا حضور در بوستان مادر می‌گذراند، اما با این حال او هم مثل خیلی از اهالی چیزی ندیده و نمی‌داند که چه کسی این چاه‌ها را حفر کرده است. شهردار ناحیه۵ می‌گوید: «به نظر می‌رسد در تعطیلات نوروز که رفت‌وآمد در محل کمتر بوده، این چاه‌ها حفر شده‌اند.»

خطر بیخ گوش اهالی جولان می‌دهد

زمین مجاور بافت مسکونی و بوستان مادر مالک خصوصی دارد و دراختیار شهرداری نیست. سال‌هاست که این زمین به همین شکل باقی مانده و اهالی برای عبور و مرور از آن استفاده می‌کنند. «فریبا مقدسی» از بانوان ساکن محله خلیج‌فارس است که نزدیک بوستان مادر زندگی می‌کند و این نقطه حادثه‌خیز، مسیر پیاده‌روی هر روزه‌ اوست. او می‌گوید: «من و تعدادی از بانوان هم‌محله‌ای، هر روز در محله پیاده‌روی می‌کنیم، اما زمانی که متوجه دهانه باز چاه‌ها شدیم، با احتیاط کامل از کنارشان رد می‌شویم و به فرزندان‌مان هشدار داده‌ایم که در این محدوده بازی نکنند تا خدایی ناکرده داخل چاه نیفتند.» زمانی‌ که هوا تاریک می‌شود، وضعیت این زمین بایر به مراتب خطرناک‌تر می‌شود. «سمانه کلامی» از دیگر بانوان ساکن در محله خلیج‌فارس است که درباره دردسر این چاه‌ها می‌گوید: «در این محدوده از منطقه چراغ‌های روشنایی وجود ندارد، بنابراین عابران پیاده چاه‌ها را نمی‌بینند و ممکن است داخل آنها سقوط کنند و جان‌شان را از دست بدهند.»

مهار و کنترل حادثه

«خوشبختانه تاکنون به سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گزارشی از وقوع حادثه سقوط شهروندان در چاه‌های این محدوده اعلام نشده است، اما این موضوع باعث نشد دست روی دست بگذاریم.» سعیدی، شهردار ناحیه۵ منطقه۱۸ با بیان این مطلب می‌گوید: «تا زمان روشن شدن مالکیت زمین و عوامل حفر چاه‌ها، باید این محدوده از هر نظر ایمن‌سازی می‌شد تا جان و سلامت شهروندان درامان بماند. به همین خاطر با نصب نوار هشدار، رهگذران را از وجود خطر در مسیر رفت و آمدشان آگاه کردیم. درمرحله بعد با کسب مجوز لازم، دهانه چاه‌ها را به شکل مناسب پوشاندیم تا امکان سقوط به داخل آن به‌طور کامل از بین برود. اکنون خطر به‌طور کامل مهار شده و کارشناسان اداره‌های خدمات شهری و مسیل‌ها و قنوات، همچنان پیگیر شناسایی افرادی هستند که در این محدوده اقدام به حفر چاه‌های عمیق کرده‌اند. باید به دقت بررسی شود که علت اصلی حفر این چاه‌ها چه بوده و چرا این کار بدون در نظر گرفتن جوانب ایمنی به حال خود رها شده است.» 
سعیدی در پایان از شهروندان می‌خواهد در صورت مشاهده هر مشکل شهری از جمله اقدامات غیرقانونی در زمین‌های بایر، مراتب را فوری از طریق سامانه۱۳۷ مطرح کنند تا در نخستین فرصت رسیدگی شود. 

کد خبر 508318 برچسب‌ها بافت‌ فرسوده محله همشهری آنلاین منطقه ۱۸

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بافت فرسوده محله همشهری آنلاین منطقه ۱۸ محله خلیج فارس بوستان مادر چاه ها چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۳۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت:در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام، احشام اهالی ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده است.

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، حمید سلامتی در بازدید از مناطق جنگلی گالیکش در شرق گلستان اظهار کرد: در طرح ساماندهی خروج دام، اراضی به تصرف دولت درآمده و مناطق بعد از خروج دام جنگلکاری می‌شود.

وی افزود: در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده و بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار به سطح جنگل‌های استان افزوده شده است. 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها در روستای عرب کلو و خسرو آباد در سال ۱۳۷۹ شروع شده است.

سلامتی ادامه داد: در روستای عرب کلو ۳۳ خانوار دایم و ۴ خانوار موقت با ۱۹ دامدار حضور داشتند؛ در روستای خسروآباد هم، ۲۶ خانوار دائم و یک خانوار موقت با ۱۲ دامدار حضور داشتند. ۱۲۱ نفر در طرف قرارداد با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در روستا‌های این طرح کوچ داده شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: در اجرای این طرح حدود ۷۰۰ هکتار جنگلکاری با گونه‌های پهن برگ و سوزنی برگ شده است که حدود ۳۰۰ هکتار زمین‌های خود روستا و ۴۰۰ هکتار جنگل‌های مخروبه در آن محدوده بوده است. 

سلامتی افزود: با اجرای این طرح بخش۷ وسیعی از جنگل‌های منطقه به دلیل حذف عوامل تخریب مثل حضور دام و خانوار‌های جنگل نشین با جنگلکاری بازسازی و احیا شده است که در توسع‌ها جنگل و حفظ منابع آب و خاک تاثیر بسیار مطلوبی داشته است. 

وی گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها یکی از طرح‌های خوب بوده است که به دلیل عدم وجود اعتبار تداوم پیدا نکرده است.

طبق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، در این استان شمالی با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.

دیگر خبرها

  • نماینده ولی فقیه در لرستان پای صحبت‌های اهالی رسانه نشست
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • «شروود» یک سریال جنایی در شبکه چهار
  • آزادی سرکارگر یزدی از زندان با کمک اهالی «دوشنبه‌های رهایی»
  • آزادی سرکارگر یزدی با کمک اهالی دوشنبه‌های رهایی
  • راز صاحب سینما می‌شود
  • سرآسیاب قدیمی ترین حسینیه محله کن
  • نابودی طبیعت اهالی روستای چنار رودخان را رنجیده خاطر کرد + فیلم و تصاویر
  • وعده‌های پوچ نمکی بر زخم اهالی شهرک ابریشم چهارباغ
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد