Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-28@07:23:04 GMT

نقش ایران در بازار انرژی جهان کم رنگ شد

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۵۴۱۰۰

نقش ایران در بازار انرژی جهان کم رنگ شد

استاد انرژی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اوضاع ایران در بازار کنونی انرژی گفت: در دهه 70 میلادی زمانی که اوپک راه‌اندازی شد، ایران صحنه‌گردان این سازمان بود و نقشی را ایفا می‌کرد که امروز عربستان ایفا می‌کند، اکنون ایران به دلیل تحریم‌های بین‌المللی جایگاه خود را از دست داده و بیشتر به نظاره‌گر تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هاشم اورعی استاد انرژی دانشگاه شریف درباره اوضاع بازار جهانی گاز بعد از تغییرات قیمتی نفت اظهار داشت: تا قبل از شیوع کرونا مصرف نفت جهان 100 میلیون بشکه در روز بوده، در حال حاضر تقاضای جهانی برای این سوخت فسیلی 30 درصد کاهش پیدا کرده است. در توافق بین اوپک و اوپک‌پلاس قرار بر این شد که 9.7 میلیون بشکه از تولید روزانه کم شود اما اوپک‌پلاس همکاری نکرد و عربستان هم در لجبازی و نشان دادن ضرب شصت به روس‌ها 2 تا 3 میلیون هم اضافه تولید کرد و اوضاع خراب‌تر شد. سه تولیدکننده بزرگ امریکا، روسیه و عربستان بیش از 10 میلیون بشکه تولید دارند و امریکا که تولید از شیل هزینه بالایی را متحمل می‌شود به کاهش روسیه و عربستان امید بسته است. در هر حال اکنون جدای کاهش تقاضا و قیمت نفت، در کل انرژی فسیلی با مشکل نبود مشتری مواجه است.

وی افزود: طبق پیش‌بینی‌ها برای نیمه قرن حاضر، تقاضای نفت تا 2026 و گاز تا 2023 در حد ماکزیمم و افزایشی خواهند بود و سپس به سمت نزولی شدن می‌روند، از آن پس جایگزین قاطع این دو حامل انرژی فسیلی برق خواهد بود و به شدت سهم خود را در سبد انرژی دنیا زیاد می‌کند، به طوری که تا 2050 سهم برق از انرژی جهان 2 برابر می‌شود که از این میزان دو سوم انرژی را نیز نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین خواهند کرد.  در هر حال نفت تا حدود 6 سال و گاز تا 16 سال دیگر در اوج خواهند بود و بعد به سمت سراشیبی تقاضا رفته و البته شیب کاهش شیب تقاضای نفت تندتر خواهد بود. اما نه به این معنا که مشتری نخواهند داشت بلکه روند افزایشی تقاضا نخواهند پیمود.

این استاد انرژی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اوضاع ایران در بازار کنونی انرژی گفت: در دهه 70 میلادی زمانی که اوپک راه‌اندازی شد، ایران صحنه‌گردان این سازمان بود و نقشی را ایفا می‌کرد که امروز عربستان ایفا می‌کند، اکنون ایران به دلیل تحریم‌های بین‌المللی جایگاه خود را از دست داده و بیشتر به نظاره‌گر تبدیل شده تا تصمیم ساز. بنابراین فعلا تا وقتی که تحول آنچنانی در صحنه بین‌المللی نداشته باشیم نقشی در جهان انرژی نخواهیم داشت، عراق و قطر هم که جای ما را گرفته‌اند، البته این هم اهمیت دارد که کاهش قیمت نفت تاثیری روی ایران نداشته چون صادرات ما کم شده و آن میزان هم که می‌فروشیم به خاطر موضوع FATF بازگشت پول نداریم بعبارت دیگر وابستگی ما به درآمد نفت بالاجبار بشدت کاهش یافته و تقریبا اقتصاد ما از قیمت جهانی نفت مصون می‌شود. 

وی خاطرنشان کرد: اوضاع ایران زمانی بسامان می‌شود و می‌تواند در بازار نفت و گاز و یا انرژی الکتریکی حرفی برای گفتن داشته باشد که مشکلات صحنه بین‌الملل برداشته شود و بتواند یکی از بازیگران مهم صحنه انرژی و اوپک باشد.

اورعی تاکید کرد: ما از نظر نیروگاه حرارتی و تجدیدپذیر پتانسیل بالایی داریم و شبکه برق خوبی هم داریم،  در فاصله 100 کیلومتری مرز  دو کشور افغانستان و پاکستان می‌توانیم مزارع بادی داشته باشیم، باید نفت و گاز را فراموش کنیم و به سمت برق رفته و اقتصاد انرژی را بر مبنای صادرات برق پی‌ریزی کنیم، باید در  زمینه انرژی، 3 دهه آینده را نگاه کنیم، وقتی سیگنال مشخص می‌گیریم که تقاضای انرژی به سمت برق می‌رود، ما هم باید اولویت‌ها را از نفت و گاز به سمت برق ببریم، منطق و اقتصاد اقلیمی هم همین را می‌گوید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۴۱۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شصت‌ودومین شماره مجله تصویری نفت و انرژی (متنا)

دریافت 59 MB

نفت واژه‌ای موجز با داستانی پرایجاز، قهرمانانی شاخص و تاریخی بسیار شنیدنی‌ است… 

نفت در قاب خاطرات مردم این سرزمین هم غرورآفرین، هم پرجذبه، هم پررمزوراز، هم نمود نعمت، هم محل آرامش و هم محل پرسش است…

صنعتی که هرگاه توسعه یافته و با دانش روز همگام شده و رشد کرده، موجبات ترقی در مناظر دیگر صنعت و توسعه کشور را فراهم آورده است. 

اکنون نیز این قدیمی‌ترین صنعت ایران‌زمین، بخش مهمی از تاریخ روبه‌رشد صنعت و فناوری را شکل می‌دهد. آنچه در صنعت نفت در حال وقوع است می‌تواند درخشان‌ترین فصل آن باشد و این مهم بسته به توان و خواست همه‌ کسانی است که چراغ‌های روشن این صنعت را فراراه پیشرفت و توسعه‌ پایدار این بوم می‌شناسند.

شرح و بسط توانمندی‌ها، کارایی‌ها و کارگشایی‌های این منبع عظیم و تأثیرگذار انرژی در سراسر جهان بر کسی پوشیده نیست و در توصیف اهمیت برخورداری از منابع عظیم نفت و گاز همین نکته بس که ممالک صاحب منابع طبیعی در جهان، همواره در تمام عرصه‌های مهم بین‌المللی تأثیرگذار و نقش‌آفرین بوده‌اند. 

تلاش و مطالعه، پژوهش و علم‌آفرینی و فعالیت مجدانه در این عرصه، بی‌تردید راه‌حلی دقیق و مستند برای رسیدن به اهداف کلان توسعه‌ای و ملی‌مان خواهد بود. 

دیگر خبرها

  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷
  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟
  • پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند
  • شصت‌ودومین شماره مجله تصویری نفت و انرژی (متنا)
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان/ سقوط سودآوری بیت‌کوین