Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-01@03:13:37 GMT

روشن کردن کولر و بستن درها، از دلایل افزایش موارد کرونا

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۵۵۶۲۱

سیدرضا غلامی امروز ۱۴ اردیبهشت ماه در حاشیه بازدید از مراکز بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، اظهار کرد: در همه‌گیری کروناویروس در جهان و به تبع آن در ایران، برنامه‌ریزی‌های کلان کشور و دانشگاه‌های علوم پزشکی و مشارکت دستگاه‌های نظارتی و اجرایی و مردم باعث شده تاکنون در مقابله با این ویروس به حد قابل قبولی برسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اهمیت کنترل سلامت محیط و کار، افزود: با توجه به شرایط همه‌گیری ویروس کرونا، یکی از راه‌های اصلی افزایش انتشار این بیماری، ارتباطات محیطی زیاد است.

رئیس اداره مواد غذایی و فوکال پوینت برنامه کووید- ۱۹ مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: در سال‌های گذشته شاهد اپیدمی‌های متفاوت در استان‌های مختلف از جمله خوزستان بودیم؛ در خوزستان به دلیل سفرهای اربعین حسینی و راهیان نور، همکاران ما تجربه‌های خوبی در زمینه اپیدمی‌ها به دست آوردند و این تجربه‌ها را در کنترل بیماری کووید- ۱۹ به کار گرفتند و این موضوع موجب شد در مقابله با کرونا بهتر قدم بردارند.

وی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از ابتدا، روند شیوع کروناویروس را به خوبی کنترل کرد اما از ۲۳ فروردین ماه، با فعال کردن بیشتر غربالگری و آغاز فعالیت اصناف و صنعت، روند رو به افزایش بیماری مشاهده شد.

غلامی با بیان اینکه روند افزایش ابتلا در روزهای اخیر به علت افزایش غربالگری و فعالیت اصناف بوده است، گفت: تلاش برای غربالگری موجب افزایش تعداد موارد مثبت کروناویروس شده است. فعالیت اصناف و صنعت نیز از این بابت که مردم در فاصله‌گذاری اجتماعی کم‌توجهی کنند، نگرانی ما را بیشتر کرده است.

وی با اشاره برگزاری جلساتی در استانداری خوزستان برای بررسی مساله افزایش موارد مثبت کروناویروس در این منطقه، تصریح کرد: امیدواریم با برنامه‌ریزی مناسب‌تر و هدفمند کردن فعالیت‌ها و نقطه‌یابی و شناسایی چگونگی وارد آمدن صدمه و رفع موارد، به نتیجه مطلوب برسیم. با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، قطعا در روزهای آینده موارد ابتلا رو به کاهش خواهد بود البته این موضوع، منوط به مشارکت بیشتر مردم است.

رئیس اداره مواد غذایی و فوکال پوینت برنامه کووید- ۱۹ وزارت بهداشت گفت: همچنان توصیه ما، در خانه ماندن است و مردم باید تنها برای موارد ضروری و با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از وسایل حفاظت شخصی، از منزل خارج شوند.

غلامی تصریح کرد: احتمالا در مناطق گرمسیر مانند استان‌های جنوب کشور، اتاق‌های در بسته و روشن بودن کولر بدون تهویه طبیعی می‌تواند یکی از عوامل افزایش ابتلا به کرونا باشد بنابراین باید هنگام روشن بودن کولر، در و پنجره اتاق باز باشد تا ماندگاری هوا در اتاق و سالن‌ها کاهش یابد زیرا تهویه مناسب، یکی از راه‌های کنترل این بیماری در فضای مسقف است.

وی عنوان کرد: از اهداف استراتژی مرکز سلامت در بحث کنترل کووید ۱۹، مد نظر قرار دادن سلامت محیط است تا ارتباط بین افراد و تماس با سطوح کاهش یابد و آلودگی سطوح کنترل شود.

رئیس اداره مواد غذایی و فوکال پوینت برنامه کووید- ۱۹ مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت افزود: یک سری فعالیت‌ها در جامعه انجام می‌شود مانند برخی تجمعات در دفاتر پیشخوان دولت. در بانک‌ها نیز در پی آغاز فعالیت اقتصادی، تجمعاتی دیده می‌شود. همکاران ما باید به نقاط پرخطرتر توجه کنند. با توجه به همزمانی این شرایط با ماه رمضان نیز، باید کنترل فعالیت‌های خاص ماه رمضان انجام شود.

وی گفت: هر چند طبق مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا، برگزاری مراسمات در اماکن مذهبی تا اطلاع ثانوی ممنوع است اما فعالیت‌های جانبی از جمله تهیه و توزیع شیرینی‌های سنتی مانند زولبیا و بامیه و آش و حلیم انجام می‌شود که باید همکاران ما بیشتر به این مساله توجه کنند.

غلامی اظهار کرد: انتظار می‌رود کسانی که در این اصناف، ادارات و صنعت‌ها فعالیت می‌کنند، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند و گندزدایی سطوح را بیشتر مد نظر قرار دهند. مدیران این واحدها نیز باید همکاری بیشتری داشته باشند.

وی بیان کرد: انتظار می‌رود مردم هنگام مراجعه به مراکز برای دریافت خدمت، در تجمعات از ماسک استفاده کنند و فاصله‌گذاری اجتماعی را مد نظر قرار دهند. شست‌وشوی مرتب دست‌ها چه در منزل و چه در خارج از منزل نیز باید در برنامه رفتاری مردم قرار بگیرد. هر چه مشارکت رفتاری مردم بیشتر باشد، قطعا کنترل بیماری بهتر خواهد بود.

رئیس اداره مواد غذایی و فوکال پوینت برنامه کووید- ۱۹ مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: از سایر دستگاه‌ها به ویژه استانداری‌ها انتظار می‌رود حمایت دستگاه‌ها برای همکاری با دانشگاه های علوم پزشکی را بیشتر جلب کنند و بر اجرای مصوبات ستاد استانی مدیریت کرونا نظارت کنند.

وی گفت: شروع فعالیت‌های اقتصادی به معنی رسیدن به انتهای خط کنترل و بی‌خیال شدن مردم نیست. هر چند نباید از کووید- ۱۹ ترس داشته باشیم اما باید آن را جدی بگیریم تا کنترل بیماری بهتر انجام شود.

* ایسنا

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: سلامت محیط و کار وزارت بهداشت مرکز سلامت علوم پزشکی فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۵۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ثبت نشدن مورد بومی مالاریا طی چهار سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در کشور، پیشتازی ایران در منطقه در زمینه مبارزه با مالاریا را نشان می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، حسین فرشیدی اظهار کرد: یکی از دستاوردهای خوب ایران، به‌رغم سختی‌های همه‌گیری کووید، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی بوده است در حدی که در مدیترانه شرقی به رغم همه کارشناسان بین‌المللی ایران در این زمینه پیشتاز است.

وی افزود: این پیشرفت‌ها در شرایط سخت سال‌های اخیر با توجه به تحریم‌های فلج کننده، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین‌المللی و بار سنگین پاندمی کووید ۱۹ به دست آمده که بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های تکنیکال و فنی این سازمان، دستیابی به این موفقیت میسر نبوده است.

معاون بهداشت گفت: در کنار این کمک‌ها تلاش به ویژه در دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور، استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، سبب شده که ما در کنار کشور به شدت آلوده‌ای مثل پاکستان با تخمین بیش از دو میلیون مورد سالیانه مالاریا، چنین دستاورد بزرگی داشته باشیم.

فرشیدی تصریح کرد: ثبت نشدن مورد بومی مالاریا طی چهار سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در کشور، پیشتازی ایران در منطقه در زمینه مبارزه با مالاریا را نشان می‌دهد؛ به دلیل افزایش بار بیماری در سال ۱۴۰۱ به دنبال وقوع سیل در پاکستان نه تنها افزایش بیش از حد تصور موارد وارده مالاریا از پاکستان و افغانستان و به دنبال آن افزایش ریسک برقراری مجدد چرخه انتقال مالاریا در داخل شهرستان‌های مرزی استان سیستان بلوچستان را به شکل قابل توجهی افزایش داده است، که به رغم مشاهده نشدن شواهد اثبات شده مبنی بر برقراری چرخه انتقال محلی مالاریا، سازمان جهانی بهداشت بر موارد اندکی از انتقال بیماری در داخل مرزهای کشور، نظر دارد.

وی گفت: باید به این نکته مهم توجه داشت که ایران یک کشور پهناور و بزرگ و قابل قیاس با کشورهایی نظیر امارات و مراکش که در سال‌های گذشته و دو کشور آذربایجان و تاجیکستان که سال پیش گواهی حذف مالاریا را دریافت کرده‌اند، نیست، ما بیش از ۸۰ میلیون جمعیت داشته و در جوار کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان قرار داریم که آمار بیماری مالاریا در آنها بیش از خیلی از کشورهای منطقه است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اضافه کرد: در دو سال گذشته بعد از نزدیک به ۱۰ سال کاهش موارد مالاریا، افزایش مواردی را شاهد بودیم که همه این موارد، موارد وارده از مرزهای جنوب و جنوب شرقی کشور و از کشور پاکستان بوده و به هر حال برنامه ما را متأثر خواهد ساخت، نگرانی ما و همکاران این است که موارد وارده از کشورهای افغانستان و پاکستان تبعاتی برای برنامه ایران در مهار و حذف مالاریا به همراه داشته باشد.

فرشیدی افزود: این افراد همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق سیستان بلوچستان به ویژه شهرهای سرباز، چابهار و سراوان داشته‌اند و مربوط به نیروهای نظامی و انتظامی شاغل در منطقه و کسانی که در امر جابه‌جایی سوخت بین مناطق مرزی ما و پاکستان اشتغال داشته‌اند، هستند.

وی تصریح کرد: سال گذشته پرونده موارد مالاریای کشور با حدود ۱۰ هزار مورد بیماری بسته شد که به اعتقاد ما، همه این موارد، اعم از داشتن ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی وارده از خارج از کشور بوده‌اند، همانطور که ذکر شد ایرانی‌هایی که از موارد وارده این بیماری را گرفته‌اند به دلیل شغل حمل سوخت قاچاق در مرزهای جنوب شرقی یا حسب ضرورت‌های شغلی دیگر در مناطق صفر مرزی مشغول به خدمت بوده یا به آن سوی مرزهای شرقی کشور تردد داشته‌اند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم با مشارکت نیروهای نظامی و انتظامی، حمایت مسئولان سیاسی و تلاش پزشکان و کارکنان بخش سلامت، با حساسیت هر چه بیشتر در راستای شناسایی به موقع و درمان فوری و کامل بیماران هشیارانه عمل و افقی روشن برای برنامه مبارزه با مالاریا ترسیم کنیم.

کد خبر 748708

دیگر خبرها

  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • پس‌لرزه عروسی دختر در هتل گران | تکلیف خودتان را از حیث اقتصادی روشن کنید | چرا همیشه صحبت شما و فرزندانتان است؟
  • رئیسی: رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل است
  • استمرار روند کاهشی تورم، رشد نقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل و مراقبت جدی است
  • استمرارروند کاهشی تورم، رشدنقدینگی و قیمت ارز نیازمند کنترل و است
  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است