Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-27@09:09:54 GMT

آیا زمان مناسبی برای تغییر واحد پول ملی و حذف صفرهاست؟

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۵۶۳۶۷

ساعت24-یکی از کارشناسان اقتصادی می‌گوید اگر در شرایطی که تورم تک رقم نشده، رونق اقتصادی بازنگشته و عوامل بی‌ثبات ساز اقتصادی هنوز به شکل بالقوه و بالفعل وجود دارند صفر از پول ملی حذف شود بیم آن می‌رود که بعد از هر دو سه سال یکی از صفرهای حذف شده بازگردد.

 با تصویب مجلس شورای اسلامی واحد پول ملی ایران از ریال به تومان تغییر خواهد کرد و بر این اساس بناست چهار صفر از واحد پول ملی فعلی کشور کاسته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام از جهتی برای ساده‌تر کردن محاسبات مردم است ولی از سوی دیگر برخی معتقدند زمان مناسب این کار هنوز نیست.

بهاالدین حسینی هاشمی، کارشناس اقتصادی درباره حذف چهار صفر از پول ملی گفت: پیش از این رییس کل بانک مرکزی هم گفته بودند که این اقدام اتفاق خاصی در اقتصاد نیست یعنی می‌توان گفت چنین کاری آثار مهمی بر اقتصاد نخواهد داشت و به این اعتبار نه چندان اثرات کمک کننده خواهد بود و نه به تخریب مهمی خواهد انجامید.

او افزود: با این همه حتی اگر بگوییم که این یک پدیده اقتصادی هم نیست اما فواید و محدودیتهایی هم دارد. باید برای فهم بهتر این مساله به بررسی چرایی این اقدام از سوی دولتها در دوره‌های مختلف پرداخت و پس از این بررسی آن‌گاه جزییات آن را به بحث بگذاریم.

وی تاکید کرد: معمولا رژیم پولی که سیاستگذار حوزه پول کشورهاست اقدام به چنین کاری می‌کند که دوره طولانی تورم از سر گذشته باشد و شرایط به گونه‌ای باشد که ارقام چنان افزایش یابند که حمل و نقل، محاسبات و حافظه بیشتری را اشغال کنند و از این طریق بتوان صرفه جویی اقتصادی را در دستور گذاشت.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: با این حال مساله این است که باید این اقدام در زمانی مناسب به اجرا گذاشته شود. یعنی در شرایطی که اقتصاد به دوره رونق بازگشته می‌تواند این اقدام اثرات بهتری داشته باشد. این شرایط بعد از دو سه سال رونق اقتصادی و کاهش نرخ تورم به اندازه میانگین جهانی، اشتغال کامل، نبود کسری بودجه، نبود تحریم‌ها و مثبت شدن تراز تجاری داخلی و خارجی محقق خواهد شد.

او گفت: نباید فراموش کنیم تغییر واحد پول ملی به نحوی شکست غرور ملی است چرا که با این کار در واقع به کاهش قدرت پول ملی و دارایی‌های مردم اذعان می‌شود. سیاست‌گذار با این اقدام از شکست‌های اقتصادی خود خبر می‌دهد و به این ترتیب اتفاقی است که نمی‌تواند همیشه در دستور باشد.

حسینی هاشمی تاکید کرد: اگر در شرایط نامساعد دولت چنین اقدامی انجام دهد قطعا اثرات زیادی نخواهد داشت. در روزسیه، ترکیه، امریکای لاتین و حتی آلمان فدرال نیز این اتفاق صورت گرفته است اما همه کشورهای موفق در این زمینه تنها زمانی این کار را انجام دادند که ریسک بالقوه‌ای در کشور وجود نداشته است.

او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تفاوت شرایط امروز ایران با دوره‌ ثبات به شکست این طرح نخواهد انجامید گفت: انتقاد من هم به همین مساله است که امروز این شرایط در ایران حاکم نیست. باید توجه داشته باشید که وقتی ثبات اقتصادی وجود ندارد و تورم ۴۰ درصدی است هر دو سه سال یکی از صفرها باز خواهد گشت. به نظر من این شرایط اکنون در ایران وجود ندارد و بهتر است که این اقدام در زمان بهتری صورت گیرد.

وی تصریح کرد: به هر حال مردم با واحد پول فعلی کنار آمدند و امورات خود را می‌گذرانند. نمی‌شود هر چند سال هم واحد پول ملی را تغییر داد چرا که این به معنای شکست غرور ملی است و بهتر بود سیاستگذاران کشور شرایط مناسب‌تری را برای چنین تصمیمی آماده می‌کردند.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: واحد پول ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۶۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان عملیات تعمیرات حساس کوره نم زدایی ردیف سوم گازی پالایشگاه دهم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ مدیر پالایشگاه دهم مجتمع گاز پارس جنوبی بیان کرد: تعمیرات ویژه کوره نم زدایی ردیف سوم گازی این پالایشگاه که در راستای روند تولید پایدار گاز از اهمیت بسیار بالای برخوردار بود در کمترین زمان ممکن با توان متخصصان داخل به صورت ۱۰۰ درصدی با موفقیت پایان یافت.

محمد نعمتی افزود: کوره‌های واحد نم زدایی جهت احیاء بستر‌های جاذب رطوبت گاز‌های شیرین شده بکار برده می‌شوند. رطوبت زدایی از گاز به دلیل جلوگیری از ایجاد یخ زدگی و انسداد لوله در مسیر انتقال به‌ویژه به نقاط سردسیر کشور از درجه اهمیت بالایی برخوردار است.

وی گفت: تعویض لوله‌های ردیف چهارم بخش همرفتی کوره واحد نم‌زدایی ردیف سوم گازی پالایشگاه دهم، با تلاش شبانه روزی همه مسئولین واحد‌های مرتبط پالایشگاه، یکی از اقدامات شاخص در این عملیات است.

مدیر پالایشگاه دهم مجتمع گاز پارس جنوبی اظهار داشت: این کار بزرگ و ارزشمند، با برنامه‌ریزی دقیق و نظارت بسیار مطلوب مدیران و روئسای واحد‌های عملیاتی به‌صورت شبانه روزی و فشرده در مدت زمان پنج روز، با وجود شرایط جوی ناپایدار و با رعایت دستورالعمل‌های ایمنی، بهره‌برداری، بازرسی فنی و تعمیراتی انجام گردید.

دیگر خبرها

  • طرح تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی به کجا رسید؟
  • تغییر زمان یک مسابقه از هفته ۲۶ لیگ برتر
  • تغییر زمان دیدار صنعت نفت - مس رفسنجان
  • زمان دیدار صنعت نفت - مس تغییر کرد
  • دفاع از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!
  • دفاع عجیب از عملکرد اقتصادی دولت: کسی اعتراضی ندارد!
  • نمایشگاه بین‌المللی صنایع وابسته فرش ماشینی برگزار می‌شود
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری در پی بارندگی‌های بهاری
  • پایان عملیات تعمیرات حساس کوره نم زدایی ردیف سوم گازی پالایشگاه دهم
  • پلمب ٤ مرکز غیرمجاز تفکیک و جمع‌آوری پسماند خشک