Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول اسبق سازمان بسیج سازندگی گفت: اگر امروز ما جهادسازندگی را داشتیم، یقیناً بهترین وزیران و مدیران در همه سطوح امروز تربیت شده بودند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سردار مجید خراسانی مسئول اسبق سازمان بسیج سازندگی و مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه در آستانه تشکیل سازمان بسیج سازندگی در جمع فعالان جهادی و جهادگران گفت: در طول حیات ائمه اطهار خیلی تلاش‌ها شد که یک نظامی بر اساس مبانی دینی با پایه‌گذاری شود و به جز در دوران خلافت حضرت علی (ع) که چند سال کوتاهی بود و عمدتاً هم به جهاد و جنگ و مبارزه با منافقین و جبهه های داخلی و خارجی مشغول شدند ما دیگر چنین توفیقی را نداشتیم تا اینکه امام (ره) در چهل سال پیش یا می‌توان گفت از سال ۴۲ حرکتی را شروع کردند و اولین بار به شکل جدی وارد این صحنه شدند که آن چه که اسلام ادعا کرده بود به عنوان اینکه اسلام توانایی دارد که هم در ابعاد مادی هم در ابعاد معنوی نیازمندی های مردم را تامین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امام اولین جهادگری بود که این ادعا را به نظر ما با ماموریتی که از حضرت ولی عصر (عج) داشتند، پیاده سازی کردند. اولین گام‌های حضرت امام، تأسیس اصل نظام، استقرار نظام به شکل قانونی بود که بحث قانون اساسی و تشکیل مجلس، تشکیل دولت و... مطرح شد و واقعاً انقلاب ما یکی از انقلاب های استثنایی در قرن های اخیر است که در کمترین زمان آن پایه های حکومت به شکل قانونمند با رأی مردم پایه گذاری شد.

خراسانی گفت: امام در همان اوایل تشکیل انقلاب چندین نهاد را به شکل انقلابی و جهادی پایه گذاری کردند؛ از جمله تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که همه‌ جهان و دشمنان دنبال این بودند که ببینند این همان ارتش است یعنی با همان قواره و روش‌ها یک حرکت بدیعی بود‌. بسیج مستضعفین باز یکی از آن نهادهای بدیعی بود که حضرت امام ابداع کردند، در همان ماه های اول انقلاب،  یک سری از جوانان دانشجو، طلبه به صورت خودجوش به مناطق محروم و روستا برای کمک به محرومین رفتند. امام از این موضوع الهام گرفتند و بنابر پیشنهادی که آن جمع انقلابی دادند، دستور تأسیس جهادسازندگی را صادر فرمودند.

وی افزود: بهترین محیط، بهترین فضا برای تربیت مدیران جهادی که بنده شاهد بودم از زمان تأسیس جهادسازندگی تا زمان انحلال جهادسازندگی بود. یعنی اگر امروز ما جهادسازندگی را داشتیم، یقیناً بهترین وزیران و مدیران در همه سطوح امروز تربیت شده بودند. در همان مقطع کوتاه بنده شاهد بودم، هم گزینش، گزینش انقلابی و خودجوش بود و هم فرآیند تربیت نیروهای انقلابی، واقعا یک فرآیند طبیعی و با کیفیت بالا و می‌توان گفت که به شکل انقلابی کاری که باید در ۴۰ سال به آن رسید، و کسب کند، در مدت زمان محدودی در صحنه‌ی عمل این اتفاق می‌افتاد.

خراسانی تصریح کرد: به نظر بنده اتفاقی که افتاد، هوشمندانه بخش نفوذ مدیریت کرد و دوتا پیشنهاد به رهبری ارائه کردند یکی ادغام سپاه و ارتش، که حضرت آقا مخالفت کردند و دوم ادغام جهاد و وزارت جهاد، چون فرآیند های قانونی آن در کشور طی شد، آقا مخالفتی نکردند و متاسفانه به نظر بنده یا دوستان نادان یا دشمنان نفوذی دانا، این فرصت را از انقلاب گرفتند فرصت تربیت نیروهای جهادی و اینکه ما بتوانیم یک الگویی برای حتی قوه مجریه خودمون ارائه بکنیم که کشور را چگونه باید اداره کرد به یقین هستم که اگر امروز جهاد سازندگی وجود داشت، ما نه یک جهادسازندگی بلکه شاهد حداقل ۵ نهاد انقلابی تخصصی می بودیم با دستاوردهای خیلی شفاف می‌توانست جهادسازندگی حوزه سلامت، صنعت، کشاورزی و عرصه ها استراتژیک داشته باشیم، که امروزه نیاز کشور ما برای استقلال آن است.

وی تاکید کرد: خب این اتفاق هوشمندانه انجام شد و متاسفانه فرآیند قانونی آن طی شد و نهایتاً این ادغام صورت گرفت؛ در حقیقت ادغام نبود، انحلال یک حرکت انقلابی بود در ۱۷ اردیبهشت سال ۷۹ حضرت آقا با آن دوراندیشی و واقعاً  دیدگاه با بصیرتی که نسبت به آن جایگزین انقلابی جهادسازندگی، در یک ملاقاتی که وزیر جهاد وقت جناب آقای سعیدی‌کیا و فرمانده  بسیج وقت سردار حجازی داشتند، هردو را در آن زمان خواسته بودند و فرموده بودند که کاری انجام دهید که این جوان ها بتوانند بروند در روستاها و همان حرکت را ادامه بدهند منتهی در بستر بسیج، بعد از این ملاقات طرحی به نام طرح بسیج سازندگی ثبت شد و اقداماتی انجام شد که بایستی در جای خودش آن اتفاقات رو دوستان توضیح بدهند

خراسانی تصریح کرد: در مقطعی که بین سال ۷۹ تا ۸۴ بود، بنده در جریان قرارگرفته بودم که در هر صورت یک تعامل مشترکی بین مجموعه بسیج‌ و دولت بود، و دولت آقای خاتمی هم در آن زمان مستقر بود و  با این طرح خیلی همراهی نکرد از نظر پشتیبانی‌هایی که بایستی انجام می شد، چون بنابر این بود که عرصه‌ حضور جوانان را دولت پشتیبانی بکند، مدیریت عزیمت جوانان به مناطق محروم را بسیج، در سال ۸۳، اینها در حقیقت پشت صحنه های اتفاقاتی بوده که ما در دوران جهاد و بعد بسیج سازندگی است که به نظرم جا دارد که این پشت صحنه ها امروزه ضبط و ثبت شود.

وی افزود: بنده سعی کردم یک کتابی به نام جهاد تا جهاد را در همان سال ۸۵_۸۴ تدوین بکنم که  هم از آقای سعیدی‌کیا، سردار حجازی و بنده این تاریخ و اومهات بحث را بیاورم که اگر علاقه مند بودند به ثبت تاریخ، بتوانند آن فرازها را به شکل قانونی و مستند ثبت کنند، الآن هم جا دارد که تاریخ شفاهی و ثبت این اتفاقات را به نظرم ما پیگیری بکنیم و انجام دهیم.

مسئول اسبق سازمان بسیج سازندگی تاکید کرد: سال ۸۳ ظاهراً فرمانده کل سپاه وقت سردار رحیم صفوی، خدمت حضرت آقا بودند بعد آقا در ملاقات، که بنده همه صحبت‌ها را بر نمیدارم آن چیزی که فرمانده محترم کل وقت سردار رحیم صفوی و سردار حجازی به بنده منتقل فرمودند، انتظار حضرت آقا این نبوده است که، در این این چند سال انجام شد البته دلایل موجهی بود برای اینکه چرا نبود، چرا نشد، و اگر از آن انتظارت بگذریم، فرمودند که کاری بکنید که واقعاً آن دیدگاه و نظراتی که بود پیاده شود.

وی گفت: در همان ایام بنده در یک مسئولیتی بودم هم سردار صفوی هم سردار حجازی بنده را خواستند و ما را در جریان ملاقات خود قرار دادند و فرمودند که انتظار آقا این است که واقعاً اتفاقی بیفتد، بنده خب متوجه این نبودم که منظور ایشان این است که به بنده این مطالب را اشاره می‌کنند، چون بنده در مسئولیت مهندسی و کارهای اجرایی دیگری بودم بعد اینطور متوجه شدم که انتظار آقا فقط مهندسی نیست، انتظار آقا یک بحث نیروی انسان محور می باشد، بنده از سردار صفوی پرسیدم که شما که خدمت حضرت آقا بودید برداشت شما از ملاقات این بود که، آقا می‌خواهند کشور را بسازیم، یا می‌خواهند جوانان کشور را بسازیم، یا اگر هر دو است، به نظر شما کدام است.

خراسانی یادآور شد: یک بحث چالشی بین بنده، سردار صفوی و سردار حجازی بود که بلاخره ما باید حرف آقا را پیاده کنیم بنا نیست که حرف خودمان را یا آن چیزی که خودمان فهمیدیم، برداشت شخصی خود را پیاده کنیم. بنده مجددا این بحث را به چالش کشیده بودم، که مطمئن شوم بلاخره انتظار آقا چیست؛ اینکه ما نرویم سراغ کارهای دیگر و بعد از ۵سال آقا بگویند اینکه من گفتم در آن حد نشد.

وی تصریح کرد: واقعا بحث و چالش جالبی بود و نظرات موافق و مخالف، بنده این طور برداشت کردم که اول انتظار آقا از بسیج سازندگی، تربیت مدیر جهادی است. بعد سازندگی کشور و کمک به آن می باشد، چون بنا نیست که بسیج سازندگی برود جای دولت بشیند؛ بنا است این اتفاق به دست جوانانی انجام شود که اینها خودشان بلد هستند مدیران آینده کشور شوند. بنده ۹۰ درصد تئوری تحول در بسیج سازندگی را نیروی انسان محور گذاشتم، اگر که ده هزار مدرسه در آن تاریخ از دولت گرفتم و طرح هجرت را پیاده کردم و طرح بسیار موفقی هم بود، سالیان ۳۰۰هزار نفر دانش آموز می آمدند در طرح و واقعاً تربیت می شدند با محوریت بسیج دانشجویی و دوستانی که می‌توانستند این دانش آموزان را راهبری کنند. یا سالی ۱۰۰هزار گروه جهادی ۱۰۰هزار دانشجو فقط از بسیج دانشجویی به مناطق محروم عزیمت می‌کردند. 

مسئول اسبق سازمان بسیج سازندگی تاکید کرد: البته خروجی این حرکت نیرو انسان محور در حقیقت، سازندگی کشور هم بود. سالی چند هزار مسجد مرمت و بازسازی می‌شد؛ تیم های پزشکی خاطره: ما اومدیم یک ۶ماهی در سال ۸۴ که بنده دیگه این مسئولیت را پذیرفتم یعنی به بنده گفتند که ما دنبال یک فردی هستیم که هم دیدگاه فرهنگی و هم دیدگاه مهندسی داشته باشد، چون نمی‌خواهیم برویم سد و یا خانه به هر صورتی بسازیم، ما می‌خواهیم که جهادی خانه بسازیم، احیاء حرکت جهادی و فرهنگ جهادی اصل است من ۶ماه شخصاً به همراهی بعضی از دوستانی که در این نشست هم هستند بنده آمدم ۴۰ الی ۳۸ گروه شناسایی را ظرف مدت ۶ماه در کشور شناسایی کردیم. گروه آل یاسین و گروه های مختلفی بودند که عمدتاً هم در تهران و البته گمنام، آنهایی بودند که چندین سال به مناطق محروم می رفتند ولی نه تابلویی، نه چیزی بنده خودم شخصاً خدمت این عزیزان برای دست بوسی رسیدم، با اینها ساعتها صحبت کردم ولی نمی‌دانستند که ما چی می‌خواهیم و به دنبال چه چیزی هستیم.

وی گفت: در هر صورت بعد از ۶ماه که ما این عزیزان را شناسایی کردیم، بر سر یک دوراهی قرار گرفتیم که، آیا این حرکت را به دست این جمع مدیریت بکنیم یا اینکه خودمان برویم مستقلاً در بسیج کاری انجام دهیم، بنده به راه حل اول رسیدم، بنده این ۴۰ گروه را که خودشان بعضاً همدیگر را نمی شناختند در یک نشستی در سال ۸۵، جمع کردم و به اینها عرض کردم که انتظار آقا از بنده، بر اساس فرمایش سردار صفوی این است که، ما یک انقلاب جهادی نیاز داریم به این دلیل که جهاد سازندگی را از ما گرفتند، ما باید جایگزین آن را حتماً با همین نسلی که است طراحی بکنیم که این فضای جهادی، ادبیات جهادی که مربوط به اول انقلاب است، از دست نرود.

خراسانی اظهار داشت: به دوستان گفتیم که، بلاخره شما دیگر نسل جدید حرکت های جهادی هستید، چون نسل قبلی دیگر وزارت جهاد بودند و ما به آنها ارادت داشتیم و این جمع هم جمع جوان بودند، یعنی نسل دقیقاً دوم و سوم انقلاب بودند بنده به اینها عرض کردم که شما دو تا مسیر دارید، یک اینکه خودتان تنهایی بروید به بهشت، می‌رسید، حالا ر‌عایت کنید بروید در روستا خدمت کنید و یک حرکتی هم امام به ما یاد دادند که بیایم ساختارسازی  کنیم یعنی بیایم دست میلیون ها نفر در جهان اسلام را بگیریم، کدام را شما انتخاب می‌کنید، گفتند که نظر شما چیست و گفتم من نظرم، نظر مدل حضرت امام است من با کار انفرادی در حال حاضر دیگر معتقد نیستم آن مال زمانی بود که تقیه می‌کردیم، ائمه در فشار و معذورات بودند، الآن دیگر این حرف، حرف به نظرم جالبی نیست.

وی گفت: اتفاق نظر شد که ما بایستی با مدل حضرت امام یعنی ساختارسازی و کار تیمی کنیم؛ آنها نمی‌دانستند که بنده چه چیزی را می‌خواهم بگویم، یعنی این مقدمات را بنده ۶ ماه مطالعه، فکر، مشورت با دوستان کرده بودم. به آنها گفتیم که خودتون بشید محور، معلم و راهبر ما پشتیبان می‌شویم. ما صرفاً فقط حمایت می‌کنیم اصلا خودتون نسخه رو بنویسید بنا نیست که ما تأسیس کردیم،  بنا است که بگوییم شما یعنی نسل جوان انقلابی تأسیس کردید.

مسئول اسبق سازمان بسیج سازندگی اظهار داشت: پرچم را در دست گرفتیم، چه اتفاقی افتاد، واقعاً بنده که مدیریت خدا را شاهد و ناظر بودم، خود خدا این ریل را هموار و طراحی کرد به خاطر این که نفوس پاکی که این جوانان ما در آن تاریخ داشتند. بسیج دانشجویی که انصافاً در طول این دهه‌ها گذشته پرچم دار بوده و حتی در تأسیس جهادسازندگی منظور بنده به جوانان دانشجو است.

خراسانی تاکید کرد: ما فکر کردیم که این حرکت باید تکثیر شود چون اینها که جهادی هستند، تجربه دارند استاد این کار هستند با اینکه سن زیادی هم نداشتند و عمدتاً بین ۲۰ تا ۲۵ سال بودند. بسیج دانشجویی به شکل پراکنده  ۶۰۰ نفر را از سراسر کشور در یک تعامل مشترک با بسیج سازندگی معرفی کرد و سه شبانه روز این ۶۰۰ نفر در جمکران مستقر شدند، نمی‌دانستند که چه اتفاقاتی قرار است رغم بخورد، خیلی جالب بود آن صحنه هایی که بنده دیدم خود ما هم در آن سه شبانه روز در خدمت آنها بودیم  بعضی هم دوستان در این نشست هم بودند.

وی گفت: آنجا نه بحث سوریه بود نه بحث یمن بود نه بحث لبنان بود ما پیغام حضرت آقا را در آن جلسه مطرح کردیم که سخنرانی حقیر است و خب مدیریت و محوریت با بسیج دانشجویی بود ولی ما هم به عنوان بسیج سازندگی در خدمت آنها بودیم، بسیج سازندگی برای پشتیبانی و راهبری کلان قضیه بود. در آن نشست علاوه بر اینکه آن ۴۰ نفر خودشان کتاب رسم هجرت را به شکلی ابتکاری تدوین کردند و در آنجا برای ۶۰۰ نفر ارائه کردند که ما کجا می‌خواهیم برویم به کجا می‌خواهیم برسیم. خود این ۴۰ نفر استاد آن ۶۰۰ نفر شدند. نقطه حرکت، حرکت‌های جهادی برای تکثیر این موضوع بود، حالا البته صحبت در آنجا خیلی جالب بود بچه ها می آمدند مطالبی می‌گفتند که چون اولین بار بود که اصلا اسم جهادی را می‌شنیدند ولی بچه های انقلابی بودند ولی خب با این ادبیات هنوز آشنا نبودند.

مسئول اسبق سازمان بسیج سازندگی ادامه داد: دوستان بسیج دانشجویی هم کمکی کردند این مطلب کاملا جا افتاد. ما در آنجا یک صحبتی هم کردیم گفتیم که همین جمع روزی در یمن، سوریه و در کشورهای جهان اسلام خواهند بود با اینکه آن زمان باور کردنی نبود که این صحبت ها برای چی است ولی اینها گفته شد و امروز حقیر که توفیق داشتم و مأموریت هایی هم داشتیم به آن صحنه های سوریه و جاهای مختلف، شاهد بودم با اسم میتوانم بگویم که کدام افرادی که در حرکت های جهادی دانشجویی، محلات، طلاب و سایر اینها بعد از آن حرکت قم به روستاها رفتند و بعضی ها هم به عنوان شهدای مدافع حرم شهید شدند. باب شهادت را باز کردند.

وی افزود: به نظر بنده در یک حرکت مبارکی بین بسیج سازندگی و بسیج دانشجویی این کار به اصطلاح فونداسیون آن ریخته شد و این حرکت شروع شد. حالا دوستان ما زحمت کشیدند هم در تدوین قانون، بهترین قانون را در بسیج سازندگی تدوین کردند، شورای عالی هجرت را با مسئولیت رئیس جمهور بدون اینکه ما وابسته به دولت باشیم، همه وظایف تعریف شد و به هر صورت در حوزه های بهداشتی، دانشجویان رشته های پزشکی خاطرات بسیار زیادی از این عزیزان دارم که

خراسانی گفت: در آن زمان ۱۰ تا گروه جهادی پزشکی بود اما در حال حاضر و بحمدالله و به حول قوه الهی این حرکت های جهادی خیلی توسعه پیدا کرد در بحث طلاب، گروه های ترکیبی که هم طلبه، دانشجوی متخصص بود که هم مسجد، مدرسه و... می‌ساختند و هم در حوزه فرهنگ اثرگذاری فوق العاده انقلابی داشتند یعنی، مثلا در روز عید غدیر، بنده سر زده رفتم در یکی از این روستاهای اردبیل اصلا باور نمی‌کردم که در روز عید غدیر هر کسی باید در  خانواده باشد اما رفتم دیدم که یک گروهی از این خواهرها حدود ۱۰ نفر باور نمی‌کردند ما برویم در یک منطقه ای که ۲الی ۳ ساعت راه خاکی و جاده صعب العبور رفتیم و آنها جا خوردند صحبت می‌کردیم دیدم که ظرف نیم ساعت تمام خانم های روستا که حدود ۵۰ نفر را جمع کرده بودند. و حدود ۱۰۰نفری هم بچه های دبستانی پسر و دختر روستا را جمع کرده بودند و آنها همان جا در حضور بنده شروع کرده بودند به خواندن قرآن هایی که ظرف مدت دو هفته حفظ کرده بودند را خواندند.

وی ادامه داد: از این خاطرات که بخواهم بگویم فوق العاده زیاد است یادم است که ما یک گروهی را بازدید کردیم البته عرض کردم که ما رفته بودیم برای عرض ادب نه اینکه بخواهیم بازدید کنیم حقیقتا رفتیم که ببینیم این حرکت چقدر پیشرفت کرده است، تقریبا در جایی بودیم که تصمیم گرفتیم که بیایم تهران در مناطق ایلام، تلفنی به بنده گفتند یک گروه هم در این تپه ها و روستا ها است بعد گفتم این را هم برویم، رفتیم بنده خودم هم باور نمی‌کردم که حدود ۳۰ نفر از نخبگان دانشگاه شریف با آن سطح علم بیایند و استقبال بکنند.

خراسانی اظهار داشت: در هر صورت این اتفاقات بعد از تأسیس بسیج سازندگی سال ۷۹ آن نظرات حضرت آقا، خب یک حرکت کاملا مردمی با محوریت بسیج سازندگی ولی در حوزه جهادی با پیشتازی بسیج دانشجویی واقعا بعد این حرکت شد محله محور، بسیج محلات حرکت‌های جهادی و بعد هم کم کم سایر اقشار هم به این حرکت پیوستند خب بنده خیلی به دنبال این بودم که ببینم آقا راضی شدند یا نه هر زمانی که سردار صفوی و سردار حجازی خدمت آقا می‌رسیدند، بنده از آنها خواهش می‌کردم که سوال بپرسند، اولا اینکه به ما گفته بودند گزارش مستقیم بده با اینکه در سلسله مراتب معمولاً ما باید از طریق فرماندهان اینکار انجام شود، ولی اجازه داده بودند که سالی یک بار مستقیم بنده دستخط می‌نوشتم چون آقا معلوم بود که دقیق می‌خواهند بدانند این حرکت داره به کجا می‌رود.

وی گفت: در سال ۸۵ به لطف امام زمان حضرت آقا بعد از ۲سال حرکت شبانه روزی بسیج دانشجویی و دوستان ما در بسیج‌ سازندگی، یک پیغام دادند که منتقل نکنید ولی یک جایی را حضرت آقا می آیند و سر زده تو یکی از این کارهای جهادی، حالا اون روز بعد از دوسال فکر کنم به غیر از آن ۴۰تا گروه، مثلا حدود ۲۰۰ تا گروه در سطح کشور وجود داشت حدود آن را حفظ نیستم ولی عدد یه رقمی در این حدود بود.

خراسانی با اشاره به یکی از دیدارهای جهادگران با رهبر انقلاب ادامه داد: واقعا یکی از نقاط عطف این حرکت های جهادی همین دیدار بود که حالا جملاتی که بنده شاید اشتباه گفتم چون در ذهن بنده است. فرمودند که حضور یک جوان مومن انقلابی در روستاها و مناطق محروم مصداق مظهر مجسم آیه های قرآن است یعنی یک جوان انقلابی را با بروز آیات نشان دهند و این درست بود. یعنی یک جوانی که بدون مزد و منت، به شکل جهادی می‌رود می‌تواند برود به سراغ خیلی از اتفاقات دیگر و وقت خودش را در آنجا صرف بکند یا برود به جایی که نه آب است نه حمام است نه امکانات است، برای چی این کار را بکند اینکه واقعا به جزء تکیه بر آیات قرآن و تجسم به این حرکت، و فراز هایی داشتند منتهی، نکته مهم این بود که آقا فرمودند ما باید به اهداف عالی قله‌ی این حرکت های انقلاب برسیم یعنی این استراتژی را در آنجا نشان دهیم آن قله را آقا در آن نشست مشخص فرمودند بنده نمی‌خواهم وارد جزئیات صحبت های حضرت آقا بشوم.

مسئول اسبق سازمان بسیج سازندگی افزود: این منشاء این شد که منشور حرکت های جهادی توسط جمعی که دیگر بهم پیوسته بودند و همان السابقون، السابقون محوریت آن را داشتند همان ۳۰ الی ۴۰ گروه جهادی ولی جمع هایی هم به اینها ملحق شده بودند که یک کار مطالعاتی را در هماهنگی نزدیک با بسیج دانشجویی انجام دادیم که تدوین نقشه راه حرکت های جهادی بود.

وی گفت: بعد اتفاقاتی که افتاد حالا بنده بعد از آن را نمی‌خواهم اشاره کنم به عنوان تاریخ ولی با سرعت و به شکل خودجوش از درون این مساجد و دانشگاه ها بود که از سال ۸۹ به بعد، واقعاً این حرکت های جهادی کاملاً نهادینه شد. امروز اگر می‌بینید که اشاره می‌کنند که سیل لرستان، گلستان و سیستان ده ها گروه جهادی می‌روند در منطقه، به برکت نفوذ حضرت آقا در سال ۷۹ بود که فرمودند، کاری بکنید که جوان ها بتوانند بروند در مناطق محروم و اینها خدمت رسانی بکنند.

خراسانی ادامه داد: ما به شکر خدا در مانورهای کرونا در مانورهای سیل، زلزله و این حوادثی که بود تلاش جهادگران را دیدیم. به خصوص حوادث تبریز که بعضی از دوستان همراه ما بودند، ۳هزار نفر جهادی فقط در تبریز آمدند چادر زدند. عمق زلزله ۸۰کیلومتر در ۳۰ کیلومتر، روستاهایی بود که در آن روستاها آنقدر صعب العبور بود که بنده شاهد بودم تریلی آهن چپ کرد یعنی آنقدر سخت، ولی آنها ماه ها رفتند آنجا مستقر شدند در یک چادر و کمک کردند، حالا حوادث اخیر، سال گذشته بخصوص یک مانور محبت بود، مانور اقوام ایرانی در مناطق زلزله، سیل و کرونا هم که غوغا کرد. در ماجرای کرونا واقعا اقدامات جهادی یک الگوسازی برای جهان بود.

وی در ادامه با اشاره به شهادت سردار سلیمانی تاکید کرد: شهادت قاسم سلیمانی، نقطه عطف حرکت‌های جهادی در جهان اسلام است، حالا ما البته همان بچه های جهادی رفتند در سوریه شهید شدند و می‌دانید شما همه آدرس آن را دارید می‌توانید با اسم بگویید که همین ها بودند که در روستا ها آمدند حضور پیدا کردند ولی شهادت قاسم سلیمانی، این حرکت را در جهان اسلام نهادینه می‌کند.

وی گفت: رهبر انقلاب در ملاقات سال گذشته خود و نه در جلسه خصوصی فرمودند که خودتان را برای حوادث بزرگ آماده بکنید، اینها حتما امدادهای غیبی است؛ بنده تردید ندارم و این اتفاق خواهد افتاد آن مدیران تحول حرکت های جهادی در جهان اسلام همین بچه های جهادی هستند که دارند این تمرین ها را در کشور انجام می‌دهند و ان شاء الله می‌توانند اینها منشأ باشند به نظر بنده مدل پیاده شد در کشور امروز باید در جهان اسلام پیاده سازی شود.

مسئول اسبق سازمان بسیج سازندگی گفت: برداشت بنده این است که پتانسیل در جهان اسلام، حتی در جهان غیر اسلام، بسیار فراوان است و عطش وجود دارد برای اینکه یک داوطلبی برود این حرکت را منتقل بکند و حالا ما  این تجربه را در سومالی داریم در کشورهای منطقه داریم و بایستی به آن سمت ان شاء الله حرکت کنیم.

وی افزود: بنده در ۴ الی ۵ سالی که در بسیج سازندگی مسئولیت داشتم، به حدود ۳هزار گروه رسید ولی واقعا گروه‌هایی بود که شناسنامه آنها تدوین شده بود. بنده اعتقادم این است که اگر اخلاص در این حرکت وجود نداشته باشد، هیچ برکتی برای توسعه آن ما نخواهیم دید و اگر اتفاقاتی افتاد، آن بخش توسعه مربوط به اخلاص بوده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بسیج سازندگی جهادی اسلام حرکت های جهادی مناطق محروم بسیج دانشجویی جهان اسلام سردار حجازی نظر بنده سردار صفوی انتظار آقا گروه جهادی شاهد بودم حضرت امام شده بودند حضرت آقا ۶۰۰ نفر صحنه ها آن زمان یک حرکت بچه ها سال ۷۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۸۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی و عمل انقلابی امکان‌پذیر است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، متن پیام تبریک فرمانده کل سپاه به مناسبت فرارسیدن روز بسیج سازندگی بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم


 کار جهادی به معنای کار برخاسته از ایمان و به کارگیرنده هرچه بیشتر از ظرفیت وجودی انسان است مقام معظم رهبری


۱۷ اردیبهشت ماه در تقویم تاریخی میهن اسلامی مزین به نام " بسیج سازندگی" از نهاد‌های روییده از بطن حقیقت انقلاب اسلامی است؛ امروز بسیج سازندگی ارائه تعریف نوینی از مدیریت جهادی در عرصه‌های خدمت خالصانه و بی منّ و اذی در پرتو ولایتمداری در مسیر تابناک آرمان‌های انقلاب اسلامی به شمار می‌رود.


بسیج سازندگی طی سال‌های فعالیت خود با اتکا به انگیزه و همت والای جوانان مومن و انقلابی و ورود به میدان‌های سازندگی، خدمت رسانی و محرومیت زدایی و دیگر عرصه‌های مختلف نیاز کشور به ویژه عمرانی، آبرسانی، نهضت کمک‌های مومنانه، اقتصاد مقاومتی و نهضت مسکن محرومان و شتافتن به کمک مردم در بلایای طبیعی، به شایستگی از توانمندی‌های شگفت آور و غیر قابل انکار خود برای آبادانی ایران عزیز رونمایی کرد و با ترسیم نقش موثر پویا و حیاتبخش تجربه گرانبها و الهام بخشی فراروی علاقمندان به انقلاب و نظام اسلامی فراتر از جغرافیای این سرزمین گشود.


حضور مجاهدانه و هوشمندانه در صحنه‌های پرمسئولیت خدمت رسانی و مردم یاری با نصب العین قرار دادن منویات و رهنمود‌های حکیمانه رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی حضرت آیت الله امام خامنه‌ای از شاخصه‌های برجسته‌ی " سازمان بسیج سازندگی" است که موجبات گسترش فرهنگ و تفکر ناب جهادی بعنوان یادگار ارزشمند حضرت امام خمینی (ره) را بین جوانان ایران اسلامی رقم زده است.


اینک در گام دوم انقلاب اسلامی که تجلی عزت مداری، اقتدار، پیشرفت و شکوه ایران عزیز در مسیر تمدن سازی و درک عصر ظهور است، باور داریم رفع محرومیت تنها با اتکال به خداوند متعال و برخورداری از تفکر و روحیه جهادی و عمل انقلابی و اعتماد به نیروی انسانی مخلص و شیفته خدمت و فداکاری امکان‌پذیر خواهد بود.


اینجانب سالروز تشکیل بسیج سازندگی را به مسئولین ارجمند و یکایک جهادگران خدوم این نهاد مقدس تبریک می‌گویم و امیدوارم حرکت متعهدانه و مخلصانه جهادگران ولایی و انقلابی تحت تعالیم اسلام ناب محمدی (ص) و آموزه‌های تاریخی انقلاب، در راستای جلب رضای پروردگار و خرسندی رهبر عزیز و جانباز انقلاب و آرامش بخشی به ملت شریف ایران، شکوهمندانه و پرفروغ‌تر از گذشته تداوم یابد.


سرلشکر پاسدار حسین سلامی

فرمانده کل سپاه 

دیگر خبرها

  • گروه‌های جهادی بسیج مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • اجرای ۲۵ برنامه طی هفته بسیج در شهرستان تربت جام
  • پیام سرلشکر سلامی به مناسبت روز بسیج سازندگی
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی و عمل انقلابی امکان‌پذیر است
  • گروه‌های جهادی ۱۸۰ برنامه در شاهرود اجرا می‌کنند
  • بسیج‌ سازندگی در عرصه‌های مورد نیاز کشور خوش درخشیده است
  • آبرسانی به روستاهای آذربایجان شرقی با همت بسیج سازندگی
  • فعالیت ۵ هزار گروه جهادی در آذربایجان‌شرقی
  • پرداخت ۱۴۵ میلیارد وام اشتغالزایی توسط بسیج سازندگی