Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-29@18:11:22 GMT

نازک‌ترین کاغذ جهان ساخته شد

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۵۹۰۶۴

به گزارش روز چهارشنبه تارنمای خبری ساینس، این کاغذ با استفاده از مواد اولیه ساده و یک فرایند نه چندان محرمانه ساخته شده، اما محصول به دست آمده از آن، قابلیت‌های جادویی دارد.
در این فرآیند فیبرهای نازک کاغذ روی بستر بسیار نازک و لطیفی درهم تنیده می‌شوند و آن‌چه به صورت یک برگه خیس تشکیل شده، پس از خشک شدن، به یک صفحه تقریبا نامرئی تبدیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کارخانه هایداکا واشی‌ از سال ۱۹۴۹ میلادی به صورت تخصصی به کار تولید کاغذ مشغول بوده است. درون این کارخانه، دیگ‌های آب گرم قلیایی در حال جوش هستند و ساقه نوعی درخت توت موسوم به کوزو درون این دیگ‌ها خیسانده می‌شوند.

کارگران خاک را از کوزو جدا کرده و آن را به شکل الیاف رشته‌ای درمی‌آورند. سپس این الیاف را درون دیگ‌های حاوی آب و یک مایع غلیظ موسوم به نری قرار می‌دهند تا خاصیت چسبندگی و انعطاف لازم را برای قطعه قطعه شدن و تبدیل شدن به الیاف نازکتر به دست آورند. در مرحله بعد، این الیاف نازک درون ظرفی ریخته شده و مالیده می‌شوند تا به شکل یک صفحه بسیار نازک با ضخامتی در حدود ضخامت تار عنکبوت درآیند. پس از خشک شدن مایع، این الیاف به صورت بافته شده باقی مانده و نازکترین صفحه کاغذی جهان را تشکیل می‌دهند.
کاغذ تنگوجو برای ترمیم و تقویت صفحات کاغذی قدیمی و آسیب دیده کاربرد دارد. الیاف بلند آن یک ساختار مناسب برای تقویت ساختار کاغذهای قدیمی را فراهم کرده و به دلیل شفافیت بسیار زیاد، تقریبا دیده نمی‌شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۹۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع‌آوری «نامزد گلوله‌ها» سال گذشته از نمایشگاه کتاب به شدت غیرفرهنگی بود!

حجت‌الاسلام والمسلمین هادی شیرازی مدیر عامل انتشارات خط مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار آنا درباره برنامه‌های این نشر برای نمایشگاه کتاب تهران گفت: ما تولیدات جدید هم در زمینه‌هایی که پیش از این در آن فعال بودیم همچنان خواهیم داشت، البته در قالب‌ها و زمینه‌های جدید هم فعالیت‌هایی داریم و این باعث شده که امسال در نمایشگاه هم کتاب کودک و نوجوان در دفتر قمقمه عرضه کنیم و هم رمان‌های جدید به نمایشگاه کتاب بیاوریم و هم در بحث فرماندهان، روایت‌های جدی از فرماندهان جبهه مقاومت داشته باشیم که کتاب «میاندار» شاخص این قصه است.

وی درباره چالش‌های پیش روی این نشر اظهار داشت: یک چالش ما در خود فضای نشر، مسئله مجوز، مسئله کاغذ، مسئله دیده شدن و... است که به هر حال چالش‌های پیش روی یک ناشر است. اما در مورد نمایشگاه یکی بحث رفاه و امکانات برای ناشران است و دیگری هزینه‌های تبلیغات در نمایشگاه که هزینه‌های بالایی هستند و معمولا ناشران امکان پرداخت این هزینه‌ها را ندارند و فقط ناشران دولتی چون پول دارند می‌توانند از تبلیغات استفاده کنند، اما برای ناشر خصوصی این طور نیست و متاسفانه این عدالت شکل نگرفته است در واقع ناشری که توان اقتصادی چندانی ندارد نمی‌تواند با ناشر دولتی رقابت کند. این مسئله مهمی است که نشان می دهد عدالت در تبلیغات نیست تا به همه به‌طور یکسان نگاه شود.

گلایه از جمع آوری کتاب «نامزد گلوله‌ها» از نمایشگاه کتاب سال گذشته

وی در مورد مشکلاتی که سال گذشته برای این نشر روی داد، گفت: پارسال مشخصا رفتار دور از شأنی رخ داد و کتاب «نامزد گلوله‌ها» از نمایشگاه جمع شد؛ یک کار به شدت غیر فرهنگی بود و ادعا کردند که کتاب مجوز نداشته اما روشن بود که چه اتفاقی پشت صحنه افتاده است. کتاب‌های بدون مجوز معروف و شناخته شده در نمایشگاه هر ساله فروخته می‌شود اما اینکه چرا این اتفاق برای این کتاب افتاد، باید مسئولان پاسخ بدهند و روشن بیان کنند که چرا این اتفاق افتاد؟

شیرازی گفت: ما مشخصا در موضوع مجوز مسئله اساسی داریم و هنوز مشکل حل نشده است. آقای وزیر هم در جلسه‌ای گفتند که ما می‌خواهیم مجوز را به اهالی فرهنگ بدهیم، اما کی قرار است این اتفاق بیفتد، معلوم نیست و این حرف سال‌ها زده می‌شود. یا گفتند موضوع کاغذ را حل و کاغذ داخلی تولید می‌کنیم، اما کاغذ دولتی با نرخ جهانی و با قیمت غیر رقابتی و صرفاً یک مقدار ارزان‌تر از کاغذ خارجی که کیفیت خارجی بهتر هست، چه فایده ای دارد؟

مشکلات ناشر با کاغذ: تولید کاغذ داخلی بی کیفیت چه ارزش افزوده‌ای برای صنعت نشر داشته‌ است؟

مدیر انتشارت خط مقدم گفت: این کاغذی که با میلیاردها تومان هزینه تولید شده و در عین حال بی کیفیت است، چه ارزشی ایجاد کرده است؟ من ناشر وقتی می‌خواهم کاغذ بخرم می‌بینم کاغذ داخلی را بی‌کیفیت تولید می‌کنند از آن طرف کاغذ با کیفیت‌تر خارجی را که چاپخانه هم با آن مشکلی ندارد(بسیاری از چاپخانه‌ها با کاغذ ایرانی مشکل دارند) را با یک نسبت کم در حد 40-50 هزار تومان تهیه می‌کنم.

وی افزود : وقتی از کاغذ سبک خارجی استفاده می‌شود، مخاطب یک محتوای خوب را با یک کیفیت خوب تحویل می‌گیرد و هزینه‌اش هم خیلی تفاوت ندارد. تولید کاغذ داخلی بی کیفیت چه ارزش افزوده‌ای برای صنعت نشر داشته‌ است؟ به هر حال اینها چالش‌های جدی است و مسئولان امر باید برای این موضوع تدبیری کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صد و پنجاه و نهمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • مستند کوین اسپیسی در راه پخش در سراسر جهان است
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • صد و پنجاه و هشتمین کاغذ خبر ایسکانیوز منتشر شد
  • رفع ترکیدگی خط انتقال آب شرب مجتمع روستایی نازک شهرستان پلدشت
  • (عکس) واکنش معنادار دروازه‌بان آلومینیوم به شکست پرسپولیس
  • مسیر شفافیت از ارتباطات سامانه‌ای با حذف کاغذ می‌گذرد
  • کردستان، مهد هنر نازک کاری
  • جعبه آماده ۵۰ عددی از کجا بخریم
  • جمع‌آوری «نامزد گلوله‌ها» سال گذشته از نمایشگاه کتاب به شدت غیرفرهنگی بود!