Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@02:16:48 GMT

کاهش ۵۵ درصدی آورد رودخانه مارون

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۵۹۷۹۴

کاهش ۵۵ درصدی آورد رودخانه مارون

مهدی خواجه‌پور روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: از ابتدای سال آبی (مهر ۹۸) تاکنون آورد رودخانه مارون ٨٨٣ میلیون مترمکعب بوده که در طول دوره آماری ۶٨ ساله در رتبه ۴٢ قرار دارد؛ همچنین سال آبی گذشته (۹۸-۹۷) با آورد ۱.۹ میلیارد مترمکعب رتبه ١١ را در طول دوره آماری داشته است.

وی اضافه کرد: متوسط دبی سال آبی جاری این رودخانه ۴۵ مترمکعب بر ثانیه و متوسط دبی در سال آبی گذشته ١٠١ متر مکعب بر ثانیه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی حجم فعلی سد مارون ٨٢۵ میلیون مترمکعب، حجم مفید آن ۶۵٠ میلیون مترمکعب و حجم خالی این سد ٣٢٣ میلیون مترمکعب است.

خواجه‌پور همچنین گفت: نخستین نشست شورای حفاظت از منابع آب شهرستان بهبهان روز چهارشنبه در فرمانداری این شهرستان تشکیل و محدودیت‌های آبی در حوضه مارون در این نشست تشریح شد.

وی افزود: در این نشست بر ممنوعیت کشت شلتوک در سال زراعی جاری تاکید و از مدیر جهاد کشاورزی و بخشداران مرکزی، زیدون و تشان خواسته شد که در این باره اطلاع رسانی کاملی صورت گیرد.

لزوم مسدود کردن ۶۳ درصد چاه‌های آب بهبهان

دبیر شورای حفاظت منابع آب شهرستان بهبهان با اشاره به اعلام وضعیت منابع آب زیرزمینی منطقه شرق خوزستان در این نشست، گفت: ۶۳ درصد از کل چاه‌های منطقه شرق خوزستان غیرمجاز و موقت خشکسالی هستند که باید با همکاری نیروی انتظامی و فرمانداری و ارگان‌های مربوطه نسبت به پر و جلوگیری از بهره‌برداری آنها اقدام کرد.

وی توضیح داد: تعداد چاه‌های مجاز در منطقه شرق خوزستان (شامل دشت‌های بهبهان، خیرآباد و زیدون) ٣۴۴ حلقه و چاه‌های غیرمجاز و موقت خشکسالی ۵٩٩ حلقه است.

خواجه‌پور با اشاره به مسدود کردن ٢۴ حلقه از چاه‌های غیرمجاز در پارسال با همکاری دادستان شهرستان بهبهان، افزود: با توجه به تنش شدید در هنگام اجرای چنین حکم‌هایی برای کارکنان امورآب و گروه گشت و بازرسی منطقه، همکاری بیشتر نیروی انتظامی در این مورد ضروری است.

وی در ادامه درباره برداشت غیرمجاز آب از چاه و آبفروشی گفت: پارسال از متخلفان علاوه بر تعهد ثبتی لازم مبنی بر نفروختن آب، خسارت به آبخوان نیز اخذ شد.

وی یکی از راه‌های جلوگیری از این تخلفات را نصب کنتور حجمی هوشمند بر روی چاه‌ها بیان کرد و ادامه داد:نصب کنتور از الزامات قانونی و جزو برنامه‌های اصلی در امسال بوده و پارسال ٢١ عدد کنتور بر روی چاه‌ها توسط امور آب نصب شد.

بر اساس این گزارش، سازمان آب و برق خوزستان در روزهای گذشته در اطلاعیه‌ای کشت شلتوک در زمین‌های زیرپوشش حوضه‌های مارون - جراحی و زهره‌ - هندیجان و بخشی از زمین‌های دشت آزادگان را ممنوع اعلام کرد.

محدودیت منابع آبی و میزان حجم آب قابل برنامه‌ریزی با اولویت تامین آب شرب طرح آبرسانی غدیر از کانال انتقال آب در دشت آزادگان و کشت‌های دایمی از جمله باغات و نخیلات دلیل این ممنوعیت اعلام شده است.

تنش آبی در حوضه مارون و زهره در حالیست که در ماه‌های اخیر بخش دیگری از استان خوزستان در حوضه‌های کرخه و دز در وضعیت سیلابی قرار داشت.

پیش از این، رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان هدف گذاری کشت تابستانی امسال را در سطح ۳۸۹ هزار هکتار بدون احتساب کشت‌های دایمی اعلام کرده و گفته بود: از این سطح زیرکشت ۲۰۰ هزار هکتار برای شلتوک و ۱۰۰هزار هکتار نیز به کشت ذرت دانه‌ای و علوفه‌ای اختصاص خواهد یافت.

کشت شلتوک در خوزستان تا ۲ ماه آینده شروع می‌شود.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی برنج سازمان آب و برق خوزستان وزارت نیرو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی برنج سازمان آب و برق خوزستان وزارت نیرو وزارت جهاد کشاورزی برنج سازمان آب و برق خوزستان وزارت نیرو میلیون مترمکعب منابع آب سال آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۵۹۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا و سکه امروز 12 اردیبهشت 1403

به گزارش صدای ایران، امروز چهارشنبه 12 اردیبهشت 1403 قیمت طلا به شرح زیر است:

قیمت اونس طلا امروز

هر اونس طلا، امروز به ۲،۲۸۳ (دو هزار و دویست و هشتاد و سه) رسید که نسبت به روز قبل، کاهش ۰.۶۶ درصدی داشته است.

آخرین نرخ گرم طلا ۱۸ عیار

قیمت طلا پایین آمد و هر گرم طلا ۱۸ عیار، امروز به ۳،۴۰۰،۵۰۰ (سه میلیون و چهارصد هزار و پانصد) تومان رسید که نسبت به روز قبل، کاهش ۱.۱۷ درصدی داشته است.

آخرین نرخ مثقال طلا ۱۸ عیار

همچنین هر مثقال طلا ۱۸ عیار با کاهش ۱.۱۶ درصدی نسبت به روز قبل، ۱۴،۷۳۰،۰۰۰ (چهارده میلیون و هفتصد و سی هزار) تومان معامله شد.

آخرین نرخ سکه امامی

قیمت سکه امامی به ۴۱،۶۰۰،۰۰۰ (چهل و یک میلیون و ششصد هزار) تومان رسید که نسبت به روز قبل، کاهش ۰.۴۹ درصدی داشته است.

آخرین نرخ نیم سکه

نیم سکه، امروز به ۲۴،۰۰۰،۰۰۰ (بیست و چهار میلیون) تومان رسید که نسبت به روز قبل، کاهش ۰.۴۲ درصدی داشته است.

آخرین نرخ ربع سکه

همچنین ربع سکه با کاهش ۰.۶۵ درصدی نسبت به روز قبل، ۱۵،۲۰۰،۰۰۰ (پانزده میلیون و دویست هزار) تومان معامله شد.

آخرین نرخ سکه گرمی

هر سکه گرمی در بازار داخلی هم ۷،۲۰۰،۰۰۰ (هفت میلیون و دویست هزار) تومان قیمت خورد.

دیگر خبرها

  • کاهش ۲ درصدی حجم مخازن سد‌های لرستان
  • پیشرفت ۷۰ درصدی ساخت پل عنافچه شهرستان باوی
  • قیمت طلا و سکه امروز 12 اردیبهشت 1403
  • صدور هشدار هواشناسی برای ارتفاعات مازندران
  • افزایش ۵۳ درصدی خرید گندم در خوزستان ‌
  • بارش باران در ۵ استان شدید خواهد بود
  • بیت المقدس عملیاتی منجر به آزادسازی پاره تن ایران+فیلم
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
  • طوفان و بارش سنگین در راه ۱۴ استان ؛ از طغیان رودخانه‌ها و تگرگ تا صاعقه و رعد و برق
  • رشد ۶۲ درصدی صادرات آبزیان از خوزستان