Web Analytics Made Easy - Statcounter

آشوراده تنها جزیره ایرانی دریای‌خزر که به سبب پوشش گیاهی و حیات‌وحش ارزشمند، قرار است در آینده نزدیک شاهد اجرای طرح گردشگری باشد، همچنان فاقد ایستگاه آتش‌نشانی بوده و در حال حاضر حتی امکان جابجایی تجهیزات خاموش کردن آتش به این جزیره از مسیر کوتاه دریایی بندرترکمن نیز وجود ندارد.

به گزارش ایرنا با توجه به گرم شدن هوا و نزدیک شدن موسم بروز آتش سوزی در مراتع و درختچه زارهای آشوراده، این جزیره همچنان از نبود ایستگاه اطفا حریق و ادوات آتش نشانی رنج می برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الیاس هیوه چی فرماندار بندرترکمن روز چهارشنبه در گفتگو باخبرنگار ایرنا اظهار داشت: نقص فنی لندی گراف (شناور) متعلق به شرکت ماهیان خاویاری که در مسیر جزیره آشوراده - اسکله بندرترکمن در تردد بود، سبب شد تا دسترسی ادوات لجستیکی به این جزیره از طریق دریا غیرممکن شده و انتقال ماشین آلات راه سازی نظیر لودر و یا ماشین آتش نشانی از مسیر دریایی میسر نباشد.

وی گفت : در صورت وقوع حریق احتمالی، باید این ادوات با هماهنگی شهرستان های مازندران از طریق میانکاله و بصورت زمینی از نزدیک ترین ایستگاه به میانکاله وارد جزیره آشوراده شود که به زمان بسیار زیادی احتیاج دارد.

فرماندار بندرترکمن گفت: در حال حاضر با همکاری سازمان همیاری شهرداری ها، شناور متحرک برای استفاده در این مسیر در حال ساخت است که پس از اتمام کار علاوه بر امکان جابجایی ادوات برای اجرای عملیات گردشگری، انتقال ادوات آتش نشانی از بندرترکمن به جزیره آشوراده از سر گرفته می شود.

هیوه چی تاکید کرد: مدیریت زیست محیطی جزیره آشوراده به عنوان بخشی از پناهگاه حیات وحش میانکاله بر عهده محیط زیست مازندران و شهرستان بهشهر است با این وجود برای حفظ پوشش گیاهی و درختچه‌ای این جزیره به عنوان زیستگاه ارزشمند پرندگان بومی و مهاجر و بخشی از پناهگاه حیات وحش میانکاله از هیچ کمکی دریغ نمی کنیم.

مدیریت جزیره آشوراده در غرب گلستان با حوزه پناهگاه حیات وحش میانکاله بصورت متمرکز بر عهده اداره حفاظت محیط زیست بهشهر و زیر مجموعه استان مازندران است.

بر اساس سیاست سازمان حفاظت محیط زیست، مدیریت مناطق زیست محیطی همچون پارک‌های ملی، ذخیره گاه‌های زیست‌کره و پناهگاه‌های حیات وحش که بر اساس جغرافیای سیاسی بین چند استان تقسیم شده باشد بر عهده استان دارنده بیشترین مساحت منطقه زیست محیطی است.

جزیره آشوراده که تمام سال میزبان انواع پرندگان بومی و مهاجر است و گونه‌های گیاهی و جانوری متنوع دیگری را هم در خود جای داده، سال ۱۳۵۴ خورشیدی جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد.

دولت تدبیر و امید مصوب کرده در ۱۰ درصد این جزیره طرح‌های گردشگری اجرا شود تا بدون آسیب به اقلیم و محیط طبیعی، این منطقه احیا و پویا شود.

آشوراده در زمان حاضر ساکنان کمی دارد که بیشتر کارکنان سازمان شیلات هستند.

تنها قطعه خشکی پهنه آبی دریای خزر در ایران سده‌های گذشته با حفر کانال از توده اصلی خشکی خود جدا افتاد و انگار این انزوا و تنهایی باید بخشی از سرنوشت جزیره باقی بماند.

این جزیره قبل از وقوع سیل سال ۱۳۷۲ با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند اما با طغیان رود ولگا در روسیه و وقوع سیلاب ناشی از بالا آمدن دریای خزر؛ آشوراده خالی از سکنه شد.

لینک کوتاه: asriran.com/0033BC

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دریای خزر جزیره آشوراده آتش نشانی دریای خزر حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۲۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد

 به گزارش تابناک، سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: «سیر درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش مشهد با همکاری دامپزشکان و متخصصان در حال انجام است.»

دکتر جواد نباتی،  سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: اواخر سال ۱۴۰۲، لنگش تداوم‌دار در دست این گونه ارزشمند مشاهده شد که علت آن تشنج ارس در ادامه بیماری عصبی اش تشخیص داده شد.

او ادامه داد: در عین حال گرفتن عکس از دست حیوان تحت بیهوشی در دستور کار قرار گرفت و طبق عکس اخذ شده، شکستگی دست چپ ارس مشاهده و توسط رادیولوژیست تایید شد.

سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: با توجه به جوش خوردگی نسبی استخوان و وضعیت خاص حیوان با سابقه تشنج و نظر به طولانی بودن مدت عمل و مراقبت‌های خاص بعد از جراحی که ریسک بالایی دارد تلاش می‌شود تصمیم به این کار ناشی از خرد جمعی دامپزشکان تیم درمان باشد.

نباتی ادامه داد: هر تصمیمی چه عمل جراحی و چه ادامه حیات با این حال خطرات و ریسک‌های خودش را به همراه دارد.

«ارس» توله پلنگ ایرانی است در سال ۱۳۹۱ از متخلفان شکار و صید زنده‌گیری شد و در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ بود که این گونه ارزشمند که همچنان تنها پلنگ باغ وحش مشهد است، به دلایل نامشخص دچار حملات تشنجی و عصبی شد.

پلنگ ۱۰ ساله ایرانی که آن زمان ۶ سال سن داشت، با حضور تیم تخصصی دامپزشکی و محیط زیست خراسان رضوی عکسبرداری‌های اولیه، سونوگرافی، معاینه کامل و نمونه برداری‌های مختلف شد و انجام ام. آر. آی نیز گام دوم تشخیص بیماری این پلنگ بود که صورت گرفت.

این گونه چندین سال است که سیر درمانش زیر نظر جدی دامپزشکان متخصص و دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد در جریان است.

ابهام در پرونده پزشکی این پلنگ جوان در باغ وحش مشهد، شرایط، محیط نگهداری و فضای زندگی گونه‌های جانوری در این مجموعه، مشکلات و ضعف‌های تغذیه و بهداشت محیط زیست جانوران در کنار غیراستاندارد بودن فضا و ضعف جدی مدیریت و کنترل سلامت گونه‌های مختلف بخشی از مشکلات مورد تاکید اساتید صاحبنظر و متخصصان حیات وحش در سال ۱۳۹۷ بود.

«پلنگ ایرانی» هم اکنون در لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار «اردک سرسفید» جزو گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • «پلن بی» آمریکا در برابر انصارالله چیست؟
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • آشنایی با کابل نسوز
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • اجرای طرح پایش هوشمند سوخت ماشین‌های کشاورزی در فارس
  • ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی