Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-05@02:27:55 GMT

شاخص سهام از قله برگشت/استراحت بورس پس از ۲۱ روز

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۶۴۱۴۳

شاخص سهام از قله برگشت/استراحت بورس پس از ۲۱ روز

  رویداد۲۴ روز گذشته پس از ۲۱ رشد متوالی، سرانجام شاخص کل بورس تهران تصمیم گرفت تا اندکی استراحت کند. از این‌رو دیروز این نماگر با کاهش ۲۵۹۱ واحدی مواجه شد و به کانال ۹۷۷هزار واحدی عقب‌نشینی کرد. افت ۲۷/ ۰ درصدی دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای درحالی رقم خورد که در یک روند صعودی پرشتاب میزان رشد این نماگر از ابتدای سال ۹۹ تاکنون به بیش از ۹۱ درصد رسیده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
از این‌رو هرگونه کاهش قیمتی کاملا طبیعی به‌نظر می‌رسد.

 دیروز هرچند در ساعات ابتدایی معاملات شاخص سهام افت حدود ۱۵ هزار واحدی را تجربه کرد، اما در ادامه با فروکش نسبی عرضه‌ها و خودنمایی خریداران بیش از ۳/ ۱ درصد از افت خود را جبران کرد و در مرز ورود به کانال ۹۷۸ هزار واحدی قرار گرفت. روز گذشته نیز «دنیای‌اقتصاد» در گزارشی تحت عنوان «تردید بورس در مرز میلیونی» با برخی از کارشناسان بورسی به گفتگو نشست و نظر آن‌ها را درخصوص مقاومت یک میلیونی شاخص سهام جویا شد. قریب به اتفاق تحلیلگران معتقد بودند که مقاومت رخ داده که از روز سه‌شنبه خود را نشان داد عموما ساخته و پرداخته ذهن معامله‌گران است و پس از رشد ۹۱ درصدی این نماگر در سال‌جاری نیز کاملا طبیعی می‌نماید.بیشتر بخوانید: ریزش بورس چه تاثیری بر سهام عدالت می‌گذارد؟این وضعیت در معاملات روز گذشته بورس تهران نیز کاملا مشهود بود به‌طوری‌که هر چه به ساعات پایانی بازار نزدیک می‌شدیم از حجم صف‌های فروش کاسته می‌شد و جذابیت قیمت سهم‌ها بعد از کاهش اول وقت، خریداران را راهی تالار کرده بود. از این‌رو طی معاملات روز چهارشنبه بورس تهران، شاخص سهام پس از عقبگرد به کانال ۹۶۵هزار واحدی، تغییر مسیر داد و در نهایت به افت ۲۵۹۱ واحدی بسنده کرد. در این میان، اما نکته قابل‌توجه غلبه خریداران بر فروشندگان بود به‌طوری‌که با وجود افت شاخص سهام، اما شاهد صف خرید ۲۶۲۳ میلیارد تومانی در ۱۰۱ نماد معاملاتی در مقابل صف فروش ۷۹۶ میلیارد تومانی در نماد معاملاتی ۷۰ بنگاه بورسی بودیم. ارزش معاملات خرد سهام نیز که روز‌های پیش به رکورد‌های طلایی دست یافته بود، دیروز رقم ۱۲ هزار و ۸۴۳ میلیارد تومان را تجربه کرد که هرچند نسبت به دو روز قبل آن با کاهش همراه شد، اما در مقایسه با گذشته جهش قابل‌توجهی را نشان می‌دهد.

دیروز نماد‌های کوچک‌تر بازار با افت قیمت بیشتری مواجه شدند به‌طوری‌که در مقابل افت ۲۷/ ۰ درصدی شاخص کل، شاخص هم‌وزن که نشانی از اثرگذاری یکسان نماد‌ها دارد، بیش از ۷/ ۰ درصد کاهش یافت. در میان برترین گروه‌های صنعت نیزگروه بانکی‌ها با دادوستد ۲۰۵۱ میلیارد تومانی در صدر ایستاد، اما پس از آن صنایع کامودیتی‌محور بودند که در کانون توجه بورس‌بازان قرار گرفتند. در این میان گروه فرآورده‌های نفتی در روز منفی شاخص سهام، با رشد میانگین قیمت سهام زیرمجموعه خود همراه شد و صعود ۴/ ۴ درصدی را تجربه کرد. معدنی‌ها دیگر گروه کالامحور بازار بودند که با رشد میانگین قیمت‌ها به میزان ۱/ ۲ درصد همراه شدند. در آن‌سو، اما دو گروه محصولات شیمیایی و فلزات اساسی به ترتیب با کاهش ۹/ ۱ و ۰۶/ ۰ درصدی شاخص صنعت خود مواجه شدند.

«پول» و دیگر هیچ

واقعیت این روز‌های بورس تهران، جهت‌گیری قیمت‌ها با اهرمی تحت عنوان پول است. پول‌هایی که در عدم جذابیت بازار‌های موازی و به انگیزه کسب سود‌های چند صد درصدی در کوتاه‌ترین زمان ممکن، سرمایه‌گذاری در بازار سهام را برگزیده و روانه گردونه معاملات این بازار شده‌اند. این شرایط سبب‌شده تا ارزش معاملات هزار میلیارد تومانی که در دو سال اخیر رویایی برای فعالان بازار سهام بود، این روز‌ها سطوح ۱۶ هزار میلیارد تومانی را نیز تجربه کرده است تا رکوردزنی‌های متوالی در این بازار به امری طبیعی تبدیل شود. از این‌رو هر اصلاح قیمتی به فرصتی برای ورود سرمایه‌ها تبدیل می‌شود. در این اوضاع و احوال دیگر نگاه به معیار‌های ارزندگی سهام جایی ندارد و هرگونه عرضه‌ای با قدرت پول مهار می‌شود. دیروز نیز همین قدرت پول بود که توانست مسیر شاخص سهام را تغییر دهد و از افت این نماگر بکاهد. از این‌رو به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران تا زمانی که ورود نقدینگی به گردونه معاملات سهام ادامه دارد، به احتمال قوی قله‌نوردی بورس تهران نیز تداوم خواهد یافت.

بوی بهبود از بازار جهانی

دیروز بهای هر بشکه نفت‌خام برنت در زمان تنظیم گزارش (ساعت ۱۶ روز چهارشنبه) با رشد ۵/ ۳ درصدی به ۶/ ۳۱ دلار بر هر بشکه رسید. هر بشکه نفت‌خام آمریکا نیز در ششمین رشد متوالی خود به سطح ۴/ ۲۵ دلار رسید. همچنان موج گشایش‌های بعد از قرنطینه در آمریکا، اروپا و آسیا عامل اصلی جهش نفت است. البته موسسه نفت آمریکا (API) سه‌شنبه در سیگنالی منفی اعلام کرد که ۴/ ۸ میلیون بشکه نفت در هفته قبل به مخازن این کشور اضافه شده است؛ درحالی‌که تحلیلگران انتظار افزایش ۸/ ۷ میلیون بشکه‌ای موجودی‌ها را داشتند. همین موسسه خبر از کاهش ۲/ ۲ میلیونی موجودی‌های بنزین داد و سیگنال مثبتی به بازار فرستاد. بازگشایی کسب‌وکار‌ها توجه سرمایه‌گذاران را به فلز مس نیز جلب کرد و تعداد موقعیت‌های فروش (Short) مس در کمترین سطح ۱۴ هفته اخیر قرار دارد و قیمت‌ها صعودی است. از این رو بهای هر تن مس با رشد ۱/ ۱ درصدی در سطح ۵۲۰۳ دلار قرار گرفت. ادامه این روند رو به بهبود در روز‌های آتی می‌تواند معاملات بورس تهران را تحت‌تاثیر قرار دهد. به‌ویژه آنکه درحال‌حاضر بیش از ۶۰ درصد از ارزش کل بازار سهام در اختیار شرکت‌های کالامحور قرار دارد و ادامه رشد قیمت سهام این بنگاه‌های اقتصادی شاخص کل را در مسیر صعودی رهنمون خواهد کرد.

۲۸ روز با حقیقی‌ها

در روزی که شاخص سهام افت ۲۷/ ۰ درصدی را تجربه کرد، بازیگران حقیقی برای بیست و هشتمین روز متوالی در نقش خریدار ظاهر شدند. در این مسیر روز چهارشنبه حدود یک میلیارد و ۹۸۶ میلیون سهم به ارزش ۱۰۸۸ میلیارد تومان به پرتفوی حقیقی‌ها افزوده شد. در میان ۳۸ صنعت فعال بورسی نیز دیروز بیشترین خالص خرید بازیگران حقیقی در سهام زیرمجموعه گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری رقم خورد. به این ترتیب دیروز ۴۱۸ میلیارد و ۷۴۰ میلیون تومان از پرتفوی حقوقی‌ها به سبد سهام معامله‌گران خرد افزوده شد. پس از آن نیز گروه کانه‌های فلزی شاهد خالص تغییر مالکیت ۳۳۳ میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومانی در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. فلزی نیز دیروز مورد توجه معامله‌گران خرد بازار قرار گرفتند و خالص خرید ۲۰۶ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومانی را رقم زدند.

در میان شرکت‌های بورسی نیز نماد معاملاتی شرکت توسعه معادن و فلزات در اولویت خرید معامله‌گران خرد قرار گرفت. از این رو دیروز ۲۶۸ میلیون و ۶۰۰ هزار سهم «ومعادن» به ارزش ۲۹۲ میلیارد و ۳۷۰ میلیون تومان در سمت حقوقی به حقیقی جابه‌جا شد. در «وبملت» نیز حقیقی‌ها خالص خریدی به میزان ۱۹۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان را رقم زدند. سهام فولاد مبارکه اصفهان نیز دیروز مورد توجه بازیگران خرد بازار قرار گرفت. در این نماد معاملاتی روز گذشته حدود ۱۱۱ میلیون و ۵۶۰ سهم به ارزش ۱۱۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از پرتفوی حقوقی‌ها به سبد سهام معامله‌گران خرد افزوده شد.

در آن‌سوی بازار، اما این نماد‌های زیرمجموعه گروه چند رشته‌ای صنعتی بورس تهران بودند که مورد توجه معامله‌گران عمده قرار گرفتند. این گروه دیروز در غیاب «شستا» شاهد جابه‌جایی افزون بر ۸۳ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر حقیقی به حقوقی بود. «شستا» عصر روز سه‌شنبه با ارسال گزارشی روی سامانه کدال اعلام کرد میزان ۷۲/ ۱۶درصد از سهام شرکت سرمایه‌گذاری صنایع پتروشیمی مورخ ۱۰ اردیبهشت ۹۹ واگذار شده و این شرکت توانست مبلغ ۵۰۱ میلیارد تومان سود کسب کند.

همچنین دیروز درگروه رایانه، ۳۳ میلیارد و ۱۴۰ میلیون تومان به پرتفوی حقوقی‌ها افزوده شد. در میان شرکت‌ها نیز سهام شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی شاهد خالص تغییر مالکیت ۸۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان به سمت پرتفوی حقوقی‌ها بود.

در بازار چه گذشت؟

در روزی که شاخص کل بورس تهران با افت ۲۵۹۱ واحدی مواجه شد، نماد معاملاتی شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس و گروه مپنا در مجموع فشاری حدود ۴۲۰۰ واحدی بر شاخص کل تحمیل کردند. در مقابل، اما سهام بنگاه‌های پالایش نفت تهران، معدنی و صنعتی گل‌گهر و گسترش نفت و گاز پارسیان به مدد این نماگر آمدند.

بیشترین افزایش قیمت در این روز ازآن سهام شرکت‌های پارس‌خودرو، پالایش نفت تهران، زامیاد، بیمه پارسیان و مهرکام پارس شد و در مقابل شرکت‌های سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی، توسعه صنایع بهشهر، صنایع آذرآب، فرآورده‌های نسوز آذر، داده‌گستر عصرنوین و صنایع کاغذسازی کاوه بیشترین افت قیمت روزانه را تجربه کردند.

دیروز همچنین طولانی‌ترین صف‌های خرید از آن نماد معاملاتی پالایش نفت اصفهان شد. «شپنا» که در ۸ روز معاملاتی گذشته سودی بالغ بر ۴۷ درصد از آن سهامداران خود کرده است، دیروز با مازاد تقاضای ۵۴۰ میلیارد تومانی همراه شد. منبع: دنیای اقتصاد لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 بازار بورس بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۴۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، پس از مدت‌ها بحث و گفت‌وگو برای واگذاری سهام دو باشگاه ورزشی بزرگ تهران، اواخر فرودین امسال سازمان خصوصی‌سازی آگهی واگذاری سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را منتشر و قیمت پایه و شرایط عرضه سهام این باشگاه‌ها را اعلام کرد.

در همین راستا مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه در فرابورس آغاز شد و در نهایت سهام سرخابی‌ها به فروش رفت؛ اگرچه واگذاری این باشگاه چندان به فرآیند واقعی خصوصی سازی شبیه نبود و بیشتر به نظر می رسید که آن‌ها صاحبان فرمایشی جدیدی یافته اند؛ اما به هر جهت در این مزایده هلدینگ بزرگ خلیج فارس ۸۵ درصد سهم باشگاه استقلال را خریداری کرد و کنسرسیوم بانکی، صاحب سهام پرسپولیس شد.

واگذاری سرخابی‌ها تأثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد

برای بررسی تأثیر این واگذاری بر این دو باشگاه و بازار سرمایه، حمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه درباره فروش دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به صاحبان جدید آنها در بورس به خبرنگار آنا گفت: واگذاری سرخابی‌ها تاثیرات محسوسی در بازار سرمایه ندارد؛ اما خریداران آنها که از شرکت‌های بورسی می‌توانند دوران جدیدی از نظر شفافیت در پیش بگیرند.

وی ادامه داد: این باشگاه‌ها اگرچه بورسی هستند؛ اما شفافیت لازم و افشای اطلاعاتی که در مقررات بورسی هستند را رعایت نکرده اند. به همین دلیل اگر ساختار مدیریتی این باشگاه‌ها بتوانند دستخوش تغییرات مثبت شوند و بر اساس دستورالعمل‌های تیمداری اداره شوند و سیاسی‌کاری از آنها حذف شود، ممکن است که اتفاقات خوبی برای این دو باشگاه و مالکان جدید آنها رخ دهد.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: از جمله مهترین تغییراتی که می‌تواند در روند این دو باشگاه تغییرات مثبتی را پدید آورد، این است که نسبت به دریافت حق پخش بازی‌های این دو تیم اقدام شود. همچنین لازم است که مدیران این تیم‌ها رایزنی‌های لازم برای دریافت حق اتخاذ مستقیم تصمیمات اقتصادی را پیگیری کنند.

مانور‌های مدیریتی دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج می‌کند

وی تصریح کرد: با انجام این نوع مانور‌های مدیریتی می‌توان این دو باشگاه را از حالت زیان‌دهی خارج کرد. شایان ذکر است که شرکت‌هایی که این دو باشگاه را خریداری کرده اند از نظر توانایی مالی و نیروی انسانی متخصص در شرایطی هستند که می‌توانند وضعیت تأمین سرمایه پولی و نیاز کادر مدیریتی ماهر در این مجموعه‌ها را برطرف کنند؛ از این رو تحول این دو باشگاه کاملاً در دسترس است.

میرمعینی گفت: باید دید که دست مدیران شرکت‌های جدیدی که صاحب این دو باشگاه شده اند تا چه حد در بنگاهداری باز است؛ در غیر این صورت تحول خاصی را در شرایط و درآمد و ارزش سهام این دو باشگاه نخواهیم دید؛ البته طبیعی است که از طرف مالکان جدید با توجه به این‌که بخشی از منابع آنها برای این خرید صرف شده، دخالت‌های ساختاری صورت گیرد.

وی ادامه داد: این دو باشگاه حالا مالکان پولداری دارند که اگر بتوانند مدیریت مناسبی را اعمال کنند، اتفاقات خوبی خواهد افتاد. حالا فقط می‌توان یک دوره منتظر ماند تا ببینیم مالکان جدید از نظر مدیریت باشگاه و مدیریت مالی چه می‌کنند. مدیر استراتژیک و مدیر مالی مناسب در بدنه مالکان این باشگاه‌ها هست، اما این‌که چقدر دست آنها برای ایجاد تغییر باز باشد، هنوز محل سؤال است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • سلیمی تراکتور را رفت و برگشت کرد!(عکس)
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم