Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-29@18:36:26 GMT

پایان عصر کشتی‌های هوایی با «سانحه هیندنبورگ»

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۶۵۱۶۱

پایان عصر کشتی‌های هوایی با «سانحه هیندنبورگ»

تین نیوز

83‌ سال پیش در چنین روزی، برابر ششم می ‌١٩٣٧ میلادی، وقتی کشتی هوایی «هیندنبورگ» طی سفر از شهر فرانکفورت آلمان به لیک‌هرست نیوجرسی در ایالات متحده، نزدیک مقصد با یک دکل برخورد کرد و آتش گرفت، روند استفاده از این وسیله برای حمل‌ونقل هوایی کم‌کم به فراموشی سپرده شد. طی این حادثه که به «سانحه هیندنبورگ» شهرت یافت، ٣٦ نفر جان خود را از دست دادند و نتیجه آن تغییر بنیادین قوانین استفاده از زپلین‌ها برای جابه‌جایی مسافر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تین نیوز، روزنامه شهروند نوشت: «فردیناند آدولف آوگوست ‌هاینریش گراف فن زپلین که اختصارا در مطلب پیش‌ رو «فردیناند زپلین» خطابش می‌کنیم، پس از تأسیس کمپانی گراف زپلین در شهر فریدریش‌هافن (اگر اسم این شهر برایتان آشناست باید یادآوریکنیم فریدریش‌هافن محل اقامت تیم‌ ملی فوتبال ایران در جریان مسابقات جام‌ جهانی ٢٠٠٦ آلمان بود)، نخستین «کشتی هوایی» تاریخ به اسم «زپلین» را با کمک مهندس مکانیکی به نام تئودور کوبر ساخت. نخستین پرواز این وسیله نقلیه هوایی غول پیکر در دوم ژوئیه ١٩٠٠ میلادی بر فراز دریاچه بودِن‌زِه انجام شد و به این ترتیب در عصر فقدان هواپیماهای مسافری بزرگ و پهن‌پیکر، استفاده از کشتی‌های هوایی برای حمل‌ونقل مسافر در تعداد بالا به مرحله عمل درآمد. با این اختراع فردیناند زپلین، عرصه حمل‌ونقل هوایی در دهه پایانی قرن ١٩ و سه دهه نخست قرن بیستم در سیطره کشتی‌های هوایی قرار گرفت.

در تعریف زپلین‌ها و عملکردشان باید گفت کشتی‌هایی هوایی بودند که مخزن‌شان با گاز‌های سبکی چون هلیوم و هیدروژن انباشته شده و مانند بالن به ‌پرواز درمی‌آمدند. اما نکته اینجاست که بر خلاف بالن‌ها که شدت وزش باد جهت و سرعت حرکت‌شان را معین می‌کرد، زپلین‌ها با استفاده از اصول آیرودینامیک و صد البته بهره‌گیری از نیروی ‌موتور به راحتی قادر بودند در آسمان مانور بدهند.

در اواخر ژانویه ١٩١٦ میلادی، هنگامی که زپلین‌های آلمانی، ‌پاریس، پایتخت فرانسه را هدف بمباران هوایی قرار دادند، در کنار همه مزایا، قابلیت‌های مرگبار این وسیله نیز با تمام وجود احساس شد. البته کشتی‌های هوایی با وجود توانایی بالا برای حمل تعداد زیادی بمب (نسبت به هواپیما) با یک مشکل بزرگ مواجه بودند که همانا قدرت مانور پایین و سرعت ناچیزشان بود. همین ضعف آنها را به شکاری سهل‌الوصول برای هواپیماهای شکاری و جنگنده دشمن تبدیل می‌کرد و نهایتا موجب شد استفاده از زپلین‌ها برای بمباران پس از مدتی کاملا متوقف شود.

اما چیزی که بهره‌گیری از کشتی‌های هوایی را برای همیشه به بایگانی تاریخ فرستاد، نه ناتوانی‌شان در جنگ که تعداد بالای سوانح آنها بود. در واقع با وجود گازی بسیار مشتعل‌شونده‌ چون هیدروژن، در کنار ایمنی پایین سازه کشتی‌های هوایی، زپلین‌ها به بمب‌های پرنده تبدیل شده بودند. چنین شد که ٨٣‌ سال پیش در چنین روزی، برابر ششم می ‌١٩٣٧ میلادی، وقتی کشتی هوایی «هیندنبورگ» طی سفر از شهر فرانکفورت آلمان به لیک‌هرست نیوجرسی در ایالات متحده، نزدیک مقصد با یک دکل برخورد کرد و آتش گرفت، روند استفاده از این وسیله برای حمل‌ونقل هوایی کم‌کم به فراموشی سپرده شد. طی این حادثه که به «سانحه هیندنبورگ» شهرت یافت، ٣٦ نفر جان خود را از دست دادند و نتیجه آن تغییر بنیادین قوانین استفاده از زپلین‌ها برای جابه‌جایی مسافر بود.»

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: کشتی های هوایی برای حمل حمل ونقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۵۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومینوی حادثه برای مقامات اسرائیلی؛ پای بنی‌گانتس شکست

منابع صهیونیستی امروز-دوشنبه- گزارش دادند که بنی‌گانتس، عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در نزدیکی شهرک صهیونیست‌نشین یاد مردخای واقع در غلاف غزه دچار حادثه شده و پای‌اش آسیب دیده است.

به گزارش ایسنا، منابع خبری گزارش دادند که بعد از انجام آزمایشات پزشکی مشخص شد که پای گانتش شکسته است. این مقام صهیونیست اکنون تحت درمان است و قرار است در بیمارستان تل‌هشومیر آزمایشات بیشتری بدهد.

پیش از این «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی روز جمعه دچار سانحه رانندگی شده بود، وی روز گذشته با سه دنده شکسته از بیمارستان خارج شد.

روزنامه عبری «تایمز اسرائیل» گزارش داد این مقام صهیونیست در پی گذشتن از چراغ قرمز، تصادف کرد و دچار شکستگی در ناحیه دنده شد.

 

بر اساس گزارش‌ها، بن گویر و دخترش که در این سانحه در خودرو حضور داشت، کمربند ایمنی نداشتند. در تصاویری که از این حادثه منتشر شده، خودروی وزیر صهیونیست پس از عبور از چراغ قرمز در مسیر حرکت خودروی دیگری قرار گرفته و آسیب می‌بیند.

در گزارش رسانه عبری آمده است: «دفتر بن گویر عبور او از چراغ قرمز را تایید نکرده، اما اعلام کرده است که این کار در بعضی مواقع لازم است، زیرا بن گویر یکی از تهدیدشده‌ترین وزرای کابینه اسرائیل است. با این حال، شواهد نشان نمی‌دهد که او در زمان وقوع تصادف در معرض تهدید قرار داشته باشد.»

فردی که خودرویش به خودروی بن گویر برخورد کرده، می‌گوید بلافاصله پس از حادثه محافظان وزیر صهیونیست اسلحه‌های خود را به سوی او نشانه رفتند و مدتی طول کشید تا این فرد به آن‌ها اثبات کند یهودی است و قصد سوءقصد به جان بن گویر را ندارد.

پدر این فرد هم به رسانه‌ها گفت وقتی به صحنه تصادف رسیده، دیده است که بن گویر به بیمارستان منتقل شده، اما فرزند او هنوز در ماشین بوده و کسی به کمک او نرفته است.

روز شنبه نیز خودرو «حییم بیتون» وزیر آموزش رژیم صهیونیستی دچار حادثه شده بود. گفته شده پدر این وزیر در این سانحه مصدوم شده است.

دیگر خبرها

  • ۴ کشته و یک مصدوم در سانحه رانندگی پارس آباد
  • دومینوی حادثه برای مقامات اسرائیلی؛ پای بنی‌گانتس شکست
  • سومین حادثه برای مقامات صهیونیست؛ پای بنی‌گانتس شکست
  • پیکر بسکتبالیست نوجوان قزوینی تشییع شد
  • حادثه تلخ برای مهمان ویژه استقلال که باعث قطع دست او شده است
  • اماواگر‌های ۲ مسابقه حساس در مسیر پاریس-آلبانی برای برادران گرایی؛ انتخابی با پایانِ باز!
  • اتفاق تلخ در بسکتبال/ سومین نوجوان حادثه تصادف هم پر کشید
  • ورزشکار نوجوان ایران آسمانی شد | سومین مرگ بعد از حادثه تلخ
  • دو سانحه رانندگی با ۱۴ حادثه‌دیده در بم
  • تاکسی هوایی امارات تا پایان 2025 به راه می افتد