Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@23:33:25 GMT

نقرس چیست ؟ علائم، تشخیص، پیشگیری و درمان نقرس

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۶۵۲۵۴

نقرس چیست ؟ علائم، تشخیص، پیشگیری و درمان نقرس

 حملات نقرس می‌تواند به سرعت بروز کند و با گذشت زمان دوباره به حالت خود بازگردد، به آرامی به بافت‌های موجود در ناحیه التهابی آسیب برساند و می‌تواند بسیار دردناک باشد. فشار خون، بیماری‌های قلب و عروق و چاقی از عوامل بروز نقرس هستند. این شایع‌ترین شکل آرتروز التهابی در آقایان است و اگرچه بیشتر احتمال دارد که در مردان تأثیر بگذارد، اما زنان پس از یائسگی مستعد آن می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نکات کلیدی درمورد نقرس
نقرس نوعی ورم مفاصل است که در اثر اسید اوریک بیش از حد در جریان خون ایجاد می‌شود.
علائم نقرس به دلیل تشکیل کریستال‌های اسید اوریک در مفاصل و واکنش بدن به آن‌ها است.
نقرس از نظر کلاسیک بر روی مفصل در پایه انگشتان بزرگ تأثیر می‌گذارد.
حملات نقرس معمولاً بدون هشدار در نیمه شب رخ می‌دهد.
بیشتر موارد نقرس با دارو‌های خاص درمان می‌شوند.
درمان نقرس
بیشتر موارد نقرس با دارو درمان می‌شوند. از دارو‌ها می‌توان برای درمان علائم حملات نقرس، جلوگیری از تشدید شدن در آینده و کاهش خطر عوارض نقرس مانند سنگ کلیه استفاده کرد. دارو‌های متداول شامل دارو‌های ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، کلشیسین یا کورتیکواستروئید‌ها است. این‌ها باعث کاهش التهاب و درد در نواحی مبتلا به نقرس می‌شود و معمولاً به صورت خوراکی مصرف می‌شود.

دارو‌ها همچنین می‌توانند برای کاهش تولید اسید اوریک (مهار کننده‌های زانتیین اکسیداز مانند آلوپورینول) یا بهبود توانایی کلیه در حذف اسید اوریک از بدن (پروبنسید) استفاده شوند. نقرس اگر بدون درمان باقی بماند، یک حمله حاد نقرس از ۱۲ تا ۲۴ ساعت پس از شروع در بدترین حالت خواهد بود. فرد می‌تواند انتظار داشته باشد که طی ۱ تا ۲ هفته بدون درمان بهبود یابد، اما ممکن است در این دوره درد قابل توجهی مشاهده شود.

آزمایش و تشخیص نقرس
تشخیص نقرس می‌تواند مشکل باشد، زیرا علائم آن، هنگامی که ظاهر می‌شوند، شبیه به سایر شرایط است. در حالی که هایپروریسمی در اکثر افرادی که دچار نقرس هستند، رخ می‌دهد، ممکن است در طول تشدید درد وجود نداشته باشد. مهمتر از آن، اکثر مبتلایان به هایپراوریسمی دچار نقرس نیستند. یکی از آزمایشات تشخیصی که پزشکان می‌توانند انجام دهند، آزمایش مایع مفصل است که در آن مایعات از طریق مفصل مبتلا به سوزن خارج می‌شوند. سپس مایع مورد بررسی قرار می‌گیرد تا ببیند که آیا بلور‌های ادرار وجود دارد یا خیر.

از آنجا که عفونت‌های مفصلی همچنین می‌توانند علائم مشابهی با نقرس ایجاد کنند، پزشک می‌تواند هنگام انجام آزمایش مایعات مفصلی به دنبال باکتری باشد تا یک دلیل باکتریایی را کنترل کند. ممکن است مایعات به آزمایشگاه فرستاده شوند، جایی که برای تجزیه و تحلیل چندین روز طول می‌کشد. پزشکان همچنین می‌توانند آزمایش خون را برای اندازه گیری میزان اسید اوریک در خون انجام دهند، اما همانطور که گفته شد، افرادی که میزان اسید اوریک بالا دارند، همیشه دچار نقرس نیستند.

به طور یکسان، برخی افراد بدون افزایش سطح اسید اوریک در خون می‌توانند علائم نقرس را ایجاد کنند. سرانجام، پزشکان می‌توانند با استفاده از اسکن سونوگرافی، کریستال‌های ادرار را در اطراف مفاصل جستجو کنند. پرتو‌های ایکس نمی‌تواند نقرس را تشخیص دهد، اما ممکن است برای رد سایر دلایل مورد استفاده قرار گیرد.

انواع نقرس
مراحل مختلفی وجود دارد که از طریق آن‌ها نقرس پیشرفت می‌کند و گاهی به انواع مختلف نقرس نیز گفته می‌شود.

هایپریوریسمی بدون علامت

برای فرد ممکن است سطح اسید اوریک بالا را بدون هیچ گونه علائم بیرونی داشته باشد. در این مرحله، درمان لازم نیست، اگرچه کریستال‌های ادرار ممکن است در بافت رسوب کرده و آسیب جزئی ایجاد کنند. به افراد مبتلا به هایپریوریسمی بدون علامت ممکن است توصیه شود که برای رفع هرگونه عوامل احتمالی در ساخت اسید اوریک قدم بردارند.

نقرس حاد

این مرحله زمانی اتفاق می‌افتد که کریستال‌های اورات که رسوب شده اند به طور ناگهانی باعث التهاب حاد و درد شدید می‌شوند. به این حمله ناگهانی با درد‌های بسیار شدید همراه است و به طور معمول طی ۳ تا ۱۰ روز فروکش می‌کند. بعضی اوقات ممکن است در اثر حوادث استرس زا، الکل و مواد مخدر و همچنین هوای سرد باعث تشدید آن شود.

نقرس فاصله‌ای

این مرحله بین حملات نقرس حاد است. حملات بعدی ممکن است برای ماه‌ها یا سال‌ها رخ ندهد، اگر درمان نشوند، با گذشت زمان، می‌توانند بیشتر طول بکشند و بیشتر اتفاق می‌افتند. در طی این بازه، کریستال‌های اورات بیشتر در بافت‌ها قرار می‌گیرند.

نقرس مزمن

نقرس مزمن ناتوان کننده‌ترین نوع نقرس است. ممکن است آسیب دائمی در مفاصل و کلیه‌ها ایجاد شده باشد. بیمار می‌تواند از ورم مفاصل مزمن رنج ببرد و در مناطق خنک‌تر بدن مانند مفاصل انگشتان دچار درد‌های شدید شوند.

علت‌های مختلف نقرس
نقرس در ابتدا به دلیل وجود بیش از حد اسید اوریک در خون یا هیپراوریسمی ایجاد می‌شود. اسید اوریک در هنگام تجزیه پورین‌ها در بدن تولید می‌شود ترکیبات شیمیایی که در مقادیر زیادی در برخی از غذا‌ها مانند گوشت، مرغ و غذا‌های دریایی یافت می‌شود. به طور معمول، اسید اوریک در خون حل می‌شود و از طریق کلیه‌ها از طریق ادرار از بدن دفع می‌شود. اگر اسید اوریک بیش از حد تولید شود، یا مقدار کافی دفع نشود، می‌تواند کریستال‌هایی مانند سوزن ایجاد کرده و باعث ایجاد التهاب و درد در مفاصل و بافت اطراف آن شود.

موارد خطر زا
چندین فاکتور وجود دارد که می‌توانند احتمال بروز هیپراوریسمی را افزایش دهند، که شامل:

جنسیت: مردان نسبت به زنان اسید اوریک بیشتری تولید می‌کنند، اگرچه میزان اسید اوریک در زنان پس از یائسگی به مردان نزدیک می‌شود.

ژنتیک: سابقه خانوادگی نقرس احتمال بروز بیماری را افزایش می‌دهد.

سبک زندگی: مصرف الکل در از بین بردن اسید اوریک از بدن اختلال ایجاد می‌کند. خوردن یک رژیم غذایی پورین همچنین باعث افزایش مقدار اسید اوریک در بدن می‌شود.

قرار گرفتن در معرض سرب: قرار گرفتن در معرض مزمن سرب با بعضی از موارد نقرس مرتبط است.

داروها: برخی دارو‌های خاص می‌توانند سطح اسید اوریک در بدن را افزایش دهند. این شامل برخی از دارو‌های مدر و دارو‌های حاوی سالیسیلات است.

وزن: اضافه وزن داشتن باعث افزایش خطر نقرس می‌شود، زیرا گردش خون بیشتری در بدن وجود دارد و این یعنی تولید بیشتر اسید اوریک به عنوان یک محصول اضافی متابولیک. سطوح بالاتر چربی بدن نیز سطح التهاب سیستمیک را افزایش می‌دهد، زیرا سلول‌های چربی باعث تولید سیتوکین‌های ضد التهابی می‌شوند.

تروما یا جراحی اخیر: خطر را افزایش می‌دهد.

سایر مشکلات بهداشتی: نارسایی کلیوی و سایر مشکلات کلیوی می‌تواند توانایی بدن در حذف موثر را کاهش داده و منجر به افزایش اسید اوریک شود. سایر شرایط مرتبط با نقرس شامل فشار خون بالا و دیابت است.

علائم نقرس
علائم اصلی درد مفاصل شدید است که به ناراحتی، التهاب و قرمزی بروز می‌کند. نقرس غالباً بر مفصل بزرگ انگشتان پا تأثیر می‌گذارد، اما می‌تواند بر روی پا، مچ پا، زانو، آرنج، مچ و انگشتان نیز تأثیر بگذارد.

عوارض نقرس
در برخی موارد، نقرس می‌تواند به شرایط جدی تری تبدیل شود، مانند:

سنگ کلیه: اگر بلور‌های ادرار در مجاری ادراری جمع شود، می‌توانند به سنگ کلیه تبدیل شوند.

نقرس مکرر: برخی از افراد تا به حال فقط یک حمله داشته باشند. سایرین ممکن است حملات منظم داشته باشند، که به تدریج به مفاصل و بافت اطراف آسیب وارد می‌کند.

پیشگیری
بسیاری از دستورالعمل‌های مربوط به شیوه زندگی و رژیم‌ها وجود دارد که می‌توان برای محافظت در برابر شراره یا جلوگیری از بروز نقرس در وهله اول استفاده کرد:

مصرف مایعات زیاد حدود ۲ تا ۴ لیتر در روز
از مصرف الکل خودداری کنید
وزن سالم بدن را حفظ کنید       منبع:نمکستان

منبع: پارسینه

کلیدواژه: نقرس علائم نقرس درمان پارسی خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۵۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییراتی در چشم که باید نگران تان کند!

بعضی از علائم در چشم نشان دهنده مشکلات خفیف و قابل درمان هستند، مانند آلرژی، سندروم چشم خشک و بعضی دیگر که جدی تر می باشند. به عنوان مثال گلوکوما مشکلی است که باعث آسیب به بینایی می شود؛ بدون اینکه آن را تشخیص دهید. متاسفانه زمانی متوجه این موضوع می شوید که دیگر دیر شده است و حتی مشکلات کوچک می توانند در صورت مراقبت نکردن، شدید شوند.

به گزارش نمناک، چشم پزشکان معمولاً با بالا رفتن سن توصیه می کنند که شما آزمایش های چشم را هر سال بعد از سن 40 سالگی انجام دهید یا اگر سابقه ابتلا به بیماری های چشمی یا هرگونه از این علائم داشتید، زودتر از سن 40 سالگی این آزمایش ها را شروع کنید. در این قسمت از بهداشت و سلامت بعضی از علائم را به شما معرفی می کنیم که ممکن است نشان دهنده مشکلات بینایی و چشمی باشد.

خارش چشم

خارش زیاد چشم می تواند علامت چشم خشک باشد. معمولاً این افراد به نور حساسیت پیدا می کنند و دچار آبریزش چشم می شوند. اگر مدام در طول روز به صفحه کامپیوتر یا موبایل نگاه می کنید یا در حال کتاب خواندن یا رانندگی هستید، حتما باید مراقب چشم خشک یا همان خشکی چشم باشید.

مشکلات نزدیک شدن به یائسگی

بسیاری از افراد ممکن است در دوران یائسگی با اختلالاتی مواجه شوند که شاید نشان دهنده مشکلی در چشمشان باشد.

حرکت مایعات در چشم

حرکت مایعات در چشم می تواند علامت پیری باشد اما شروع ناگهانی یا تغییر در آن ها یا نور زدن چشم و ایجاد یک هاله در اطراف چشم می تواند علامت مشکلات شبکیه باشد. شبکیه لایه ای از بافت پشت چشم است که سیگنال های نوری را دریافت می کند.

ممکن است به پشت چشم برود که معمولاً به دلیل بالا رفتن سن، آسیب به چشم اتفاق می افتد. اگر این علائم را داشتید، حتماً باید به شکل اورژانسی آن را بهبود ببخشید، در غیر اینصورت ممکن است بینایی شما در خطر باشد.

هاله نور یا تشعشعات

هر چقدر که سن بالاتر برود، از شفافیت لنز چشم کاسته می شود و شما احساس می کنید که همه چیز را مه آلود می بینید و بینایی برایتان سخت تر می شود. ممکن است در چنین حالتی با تشعشعات یا دیدن هاله هایی از نور، مه آلودی، حساسیت به نور و تاری دید مواجه شوید یا هنگام رانندگی دوبینی پیدا کنید.

چشم درد

چشم درد خیلی علامت تخصصی نیست اما می تواند نشان دهنده یک بیماری باشد. شدت درد در تشخیص موثر است. دردی که به خاطر زخم قرنیه اتفاق می افتد، ممکن است معمولی یا شدید باشد که به دلیل حساسیت به نور رخ می دهد.

اگر از لنزها به خوبی مراقبت نکنید و یا بیش از حد استفاده کنید، ممکن است به زخم قرنیه دچار شوید که در چنین حالتی باید حتماً لنزها را خارج کنید و به پزشک مراجعه کنید.

علت های دیگر درد چشم می تواند شامل آسیب دیدگی به چشم یا عفونت چشم باشد.

حساسیت به نور

عفونت و میگرن می توانند باعث حساسیت به نور شوند. حساسیت به نور گاهی اوقات علامت تبخال چشمی هم هست که به دلیل ویروس سیمپلکس هرپس اتفاق می افتد که همین زنجیره ویروسی باعث ایجاد هرپس تناسلی هم می شود و ممکن است چند ماه یا چند سال پنهان باقی بماند و دوباره ظاهر شود که کرم و داروی مخصوص می تواند هنگام فعال بودن به ویروس کمک کند و آن را از بین ببرد.

آلرژی

چشم اشک بار و پر آب می تواند علامت آلرژی باشد که حساسیت به نور هم جزو علائم آن است. این آلرژی معمولاً فصلی است و به دلیل واکنش به بعضی از مواد آلوده در هوا اتفاق می افتد. بعضی از آلرژی های محیط داخل خانه مانند گرد و غبار و دود سیگار یا بعضی از عطر ها می تواند این وضعیت را تشدید کند. در چنین حالتی بهترین راهکار این است که از آلرژن ها دور باشید یا اشک مصنوعی را امتحان کنید.

تاری دید

دلایل زیادی برای تاری دید وجود دارد. ممکن است به عینک یا لنز نیاز پیدا کنید که این اتفاق در هر سنی رخ می دهد و حتی در حالتی که شدید باشد، باعث می شود تا شما چیز های نزدیک را هم سخت ببینید. علت های جدی تر شامل گلوکوما یا آب سیاه و تباهی لکه زرد است. تاری دید که با بالا رفتن سن اتفاق می افتد، می تواند عامل نابینایی باشد. اگر به تاری دید مبتلا شدید یا هر کدام از این علائم را داشتید، حتما به چشم پزشک مراجعه کنید.

گلوکوما یا آب سیاه

به این وضعیت دزد ساکت بینایی هم گفته می شود که با بالا رفتن سن بیشتر شیوع پیدا می کند. در مراحل اول هیچ علامتی ندارد اما به مرور زمان به عصب بینایی آسیب وارد می کند و باعث کاهش سطح بینایی می شود که برگشت ناپذیر است و به همین دلیل است که از سن 40 سالگی به بعد باید به طور منظم چشم خود را بررسی کنید و مطمئن شوید که سلامت آن حفظ می شود . روش هایی برای بهبود این وضعیت وجود دارد اما متاسفانه درمان قطعی ارائه نشده است.

خطوط موج دار

خطوط موج دار علامت تباهی لکه زرد بر اثر بالا رفتن سن هستند. این بیماری مرکز بینایی را تحت تاثیر قرار می دهد که علائمش شامل تاری دید است. خطوط موج دار با ایجاد لکه های سیاه مرکزی و مشکلات بینایی، باعث می شود تا فرد تصاویر و عکس های مختلف را بزرگتر یا کوچکتر از آنچه که باید، ببیند.

تباهی لکه زرد یک وضعیت برگشت ناپذیر است. البته با ویتامین و مکمل های معدنی، تزریقات یا لیزر قابل بهبودی و بهتر شدن است اما در هر صورت اگر این علامت را داشتید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

کاهش بینایی

اگر با کاهش ناگهانی بینایی مواجه شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید یا به نزدیکترین اورژانس سر بزنید. معمولا یکی از رایج ترین و بالاترین علت ها سکته است. اگر سکته ایسکمیک اتفاق افتاده باشد، و علت آن هم لخته خون باشد، معمولاً برایتان داروی ضد لخته خون تجویز می کنند که در عرض 3 الی 4 ساعت وضعیت بهبود پیدا خواهد کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • تغییراتی در چشم که باید نگران تان کند!
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علل عمده آن | آیا خطرناک است؟
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن