Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیوع کرونا باعث شده است فشار زیادی از نظرمعیار‌ها و رعایت موارد بهداشتی بر دوش همه ما گذاشته شود که هرچند زندگی را کمی سخت می‌کند، اما برای پیشگیری از انتشار بیماری ضروری‌است. در این مطلب قصد داریم نکات مفید و لازم را درباره چگونگی شست‌وشو و ضدعفونی کردن میوه‌ها و سبزی‌ها به شما ارائه بدهیم.

انتقال ویروس کرونا از خوردنی‌ها
طبق گزارش‌هایی که تاکنون ارائه شده و توضیحات سازمان بهداشت جهانی شواهد قطعی وجود ندارد که نشان بدهد غذا می‌تواند وسیله‌ای برای انتقال ویروس کرونا باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکنون انتقال انسان به انسان یعنی از طریق ورود ترشحات تنفسی که فرد آلوده با عطسه یا سرفه پخش کرده، به دستگاه تنفس فرد سالم معمول‌ترین روش انتقال بوده است.


طریقه شست‌وشوی سبزی‌ها
شما باید پیش از شستن میوه‌ها و سبزی‌ها، دست‌های خود را به مدت دست‌کم ۲۰ ثانیه با آب گرم و صابون بشویید. درباره سبزیجات برگی مانند کاهو و کلم برگ، اولین لایه برگ‌ها را که معمولا پژمرده و آلوده است، دور بریزید. سپس برگ‌ها را از هم جدا کنید و یکی‌یکی بشویید. در مورد سبزی‌هایی که بافت سفت‌تری دارند (مانند خیار و فلفل دلمه‌ای) می‌توانید از یک برس مخصوص شستن سبزیجات استفاده کنید.

به‌آرامی تمام سطح سبزی را زیر شیر آب برس بکشید. در مورد گل‌کلم و بروکلی توصیه می‌کنیم ابتدا آن‌ها را به تکه‌های کوچک‌تر خرد کنید. سپس آن‌ها را در آبکش بگذارید و در آب سرد غوطه‌ور کنید. بدین ترتیب می‌توانید قسمت‌های داخلی گیاه را که در حالت معمول دسترسی به آن‌ها ندارید به‌خوبی تمیز کنید. برای شستن سبزی‌های ریشه‌ای مانند سیب‌زمینی و چغندر و هویج، می‌توانید آن‌ها را برای مدت کوتاهی در آب قرار دهید تا آلودگی روی آن‌ها نرم و جدا شود. سپس با برس یا اسفنج سطح‌شان را بسایید؛ بدون هیچ شوینده‌ای و فقط زیر شیر آب. این نوع سبزی‌ها را حتماً قبل از پوست گرفتن بشویید.


طریقه شستن میوه‌ها
توت‌فرنگی، تمشک و ... همگی بسیار ظریف هستند، بنابراین باید آن‌ها را در آبکش بگذارید و برای مدت کوتاهی در آب سرد غوطه‌ور کنید. سپس به‌آرامی با دست‌هایتان کمی بسایید و آب بکشید. میوه‌هایی را که قرار است با پوست بخورید، خوب بشویید. این میوه‌ها را زیر شیر آب بگیرید و به آرامی با دست‌هایتان بشویید. هلو، گلابی، گوجه‌سبز و ... نمونه‌هایی از این میوه‌هاست. در مورد میوه‌هایی مانند لیمو، کیوی و ... که پوست‌شان قابل خوردن نیست، باز هم شستن قبل از پوست کندن لازم است.

اگر این میوه‌ها را خوب نشویید این احتمال وجود دارد که آلودگی‌های روی پوست، از طریق چاقویی که برای پوست کندن استفاده می‌کنید به داخل میوه منتقل شود. برای نگهداری بهتر میوه‌ها و سبزی‌هایی که شسته‌اید، آن‌ها را با یک حوله یا دستمال تمیز خشک کنید.


استفاده از ضدعفونی‌کننده
کارشناسان به‌طور کلی توصیه نمی‌کنند که برای شستن میوه‌ها و سبزی‌ها از ضدعفونی‌کننده‌ها یا مواد شوینده استفاده کنید، چون ممکن است روی میوه و سبزی باقی بمانند. اما اگر اصرار دارید از ضدعفونی‌کننده برای تمیز کردن میوه و سبزی استفاده کنید، باید مطمئن شوید که این محصولات، مناسب استفاده برای مواد غذایی است. در ضمن دقیقاً طبق دستورالعمل درج شده روی محصول آن را به کار ببرید.


نکات مهم بهداشتی
دست‌هایتان را قبل و بعد از دست زدن به مواد غذایی بشویید. همچنین وسایل و سطوح آشپزخانه را بعد از شستن میوه و سبزی، تمیز کنید. میوه‌ها و سبزی‌ها را از گوشت و مرغ و ماهی خام جدا کنید. هر بار از تخته و کارد فقط برای یک ماده غذایی استفاده کنید. سبزیجات را قبل از مصرف حرارت بدهید و بپزید. حتماً قبل از تهیه سالاد، تمام مواد آن را به دقت و به درستی بشویید.         منبع:سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسی خبر ویروس کرونا میوه ها و سبزی ها استفاده کنید میوه و سبزی شستن میوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۵۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواظب این موجود خطرناک باشید

آفتاب‌‌نیوز :

امروز روزجهانی مبارزه با مالاریاست. بیماری مالاریا یکی از شایع‌ترین بیماری‌های منتقله است که به علت حضور انگل تک یاخته بنام پلاسمودیوم در خون انسان ایجاد می‌شود.

 پلاسمودیوم‌ها در داخل گلبول‌های قرمز خون رشد می‌کند و پس از رشد، تکثیر کرده و موجب پاره شدن گلبول‌های قرمز خون و بروز علائم مالاریا می‌شود. 

همه گیری شناسی

هر سال در جهان ۵۰۰– ۳۰۰ میلیون نفر به مالاریا مبتلا می‌شوند و از این تعداد بیش از ۱ میلیون نفر جان خود را از دست می‌دهند. 

در دنیا هر ثانیه، یعنی در گفتن هر کلمه مالاریا تعداد ۱۰ کودک برای مبارزه با مرگ در اثر مالاریا پنجه نرم می‌کنند.

کل موارد مالاریا در جهان بیش از ۵ برابر مجموعه (سل، ایدز، سرخک، جذام) است. عامل بیماری انگل‌های تک سلولی بنام پلاسمودیوم می‌باشد.

در ایران ۱۹ گونه پشه آنوفل شناخته شده که ۷ گونه آن ناقل بیماری هستند. پشه‌های آنوفل بیشترین زمان خونخواری را در شب انجام می‌دهند.

پیام طبرسی، متخصص بیماری‌های عفونی و فلوشیپ عفونت در نقص ایمنی در آستانه ۲۵ آوریل مصادف با ششم اردیبهشت گفت: مالاریا را یک بیماری انگلی شایع در جهان برشمرد که حذف آن یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.

این استاد دانشگاه با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت، اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفتیم.

 طبرسی افزود: بیماری مالاریا جزو بیماری‌های بومی محسوب می‌شود، اما به مناطق خاصی اختصاص دارد.

به گفته وی روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به دلیل همسایگی با کشور‌های مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور (افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه‌های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.

این متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه خاطرنشان کرد: به طور کلی مالاریا در ایران در یک وضعیت کنترلی نسبتا خوبی قرار دارد، اما در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی متاسفانه شاهد افزایش موارد ابتلا در یکسال گذشته بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل کرده و در راستای ریشه کنی و حذف بیماری گام بردارد.

وی با بیان این که مالاریا انواع مختلفی دارد، ویواکس و فالسیفارم را دو نوع مهم آن عنوان کرد که ویواکس معمولا باعث بروز بیماری خفیف تری می‌شود، اما فالسیفارم معمولا باعث ایجاد بیماری خیلی شدید و حتی گاهی کشنده می‌شود.

روش انتقال بیماری

استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه با اشاره به انتقال مالاریا از طریق پشه آنوفل گفت: پشه آنوفل در آب‌های راکد و مناطقی که دارای وضعیت نامناسب بهداشتی هستند تکثیر می‌یابد.

وی افزود: پس از گزش فرد مبتلا به مالاریا توسط پشه آنوفل، انگل بیماری وارد بدن پشه می‌شود و این پشه با گزش سایر افراد می‌تواند بیماری را به آنان منتقل کند و به این ترتیب باعث گسترش بیماری شود.

طبرسی خاطرنشان کرد:انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی‌گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی‌شود.

 طبرسی، مناطق آندمیک مالاریا در ایران را محدود به استان‌های جنوب شرقی کشورهم مرز با افغانستان و پاکستان برشمرد که شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشور‌ها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استان‌های جنوب شرقی کشور شده است.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی در سایر نقاط کشور انتقال محلی مالاریا نداریم و اکثر موارد بیماری در استان‌های جنوب شرقی کشور و مسافران به این استان‌ها مشاهده می‌شود. برخی مبتلایان نیز سابقه سفر به کشور‌های مالاریاخیز نظیر کشور‌های آفریقایی، هند، پاکستان و... داشتند و در بازگشت به میهن دچار علایم بیماری شدند.

علایم بیماری

این استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علایم بیماری مالاریا را شامل تب، لرز و تعریق برشمرد و گفت: مسافرانی که به مناطق مالاریاخیز عزیمت کردند اگر در بازگشت دچار علایمی نظیر تب، لرز و تعریق شدند در اسرع وقت باید به مراکز بهداشتی یا پزشک متخصص عفونی مراجعه کنند تا از نظر مالاریا مورد بررسی قرار گیرند.

تشخیص

به گفته طبرسی تشخیص دقیق بیماری از طریق آزمایش خون، تهیه لام خون محیطی و مشاهده اجزای انگل در آزمایشگاه انجام می‌شود. در مراکز بهداشت نیز تست سریع مالاریا برای تشخیص بیماری انجام می‌شود.

درمان

این متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه با اشاره به وجود درمان‌های موثر برای مالاریا تاکید کرد: در صورت تشخیص زودرس، بیماری بدون عارضه درمان می‌شود، اما حتما دوره درمان باید تکمیل شود. 

به گفته وی درصورت عدم شناسایی به موقع، شدید شدن بیماری و افزایش میزان درصد انگل در خون فرد متاسفانه بیماری خطرناک و کشنده شده و با عوارض زیادی همراه خواهد بود.

پیشگیری

این استاد دانشگاه تاکید کرد: افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری رعایت کنند.

پیام طبرسی به افرادی که قصد سفر به استان‌های جنوب شرقی ایران و یا کشور‌های مالاریاخیز دارند تاکید کرد قبل از سفر به این مناطق می‌توانند با رعایت چند نکته مهم و ساده از ابتلا به مالاریا پیشگیری کنند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد با هماهنگی مراکز بهداشتی می‌توانند داروی پیشگیری از ابتلا به مالاریا مصرف کنند.

 طبرسی استفاده از محافظ‌های فیزیکی، پشه بند، پماد‌های دفع کننده پشه، توری برای پنجره و درها، استفاده از پوشش برای مناطقی از بدن که در معرض گزش پشه است را از جمله نکاتی برشمرد که می‌توانند خطر گزش پشه آنوفل و ابتلا به بیماری را کاهش دهند.

طبرسی کنترل مالاریا را وابسته به وضعیت بهداشتی محیط دانست و یادآور شد که هرچه تلاش شهرداری‌ها و متولیان بهداشت محیط جامعه در راستای بهبود وضعیت بهداشتی محیط بیشتر باشد، منجر به کاهش مخزن‌های این پشه خواهد شد و در نتیجه کنترل و ریشه کنی بیماری مالاریا موفق ترخواهد بود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • چند بار باید دستان خود را بشوئید؟
  • روشی جالب برای به دام انداختن رانندگان خاطی + فیلم
  • مواظب این موجود خطرناک باشید
  • مواظب این موجود خطرناک باشید!
  • کتابخانه سیار، روشی خلاق برای ترویج کتابخوانی
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • ترکیب جدید هیئت مدیره پرسپولیس: صددرصد بانکی
  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • روشی که طول عمر شما را بیشتر می‌کند