Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@04:25:53 GMT

فایل pdf کتاب «تجربه‌ای از گفتمان علمی دینی در تمدن اسلامی»

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۶۶۲۰۴

فایل pdf کتاب «تجربه‌ای از گفتمان علمی دینی در تمدن اسلامی»

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام رسول جعفریان استاد دانشگاه تهران، کتاب «تجربه‌ای از گفتمان علمی - دینی در دانش کائنات الجو یا پدیده‌های جوی در تمدن اسلامی» را درباره تجربه «علم دینی در دوره صفوی» در حوزه دانش «کائنات الجو» شامل شناخت پدیده‌های میان زمین و آسمان از باد و باران و رعد و برق و… نوشت، زمانی که کوشش می‌شد، علوم تجربی به گونه‌ای نوشته شود که با روایات دینی هم سازگار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در معرفی این اثر آمده است: دانش کائنات الجو، بخشی از طبیعیات قدیم است که محور آن بحث از پدیده‌های جوی، به طور خاص، باد و باران و رعد و برق و رنگین کمان و نیز جز و مد است. این دانش در یونان شکل عامی به خود گرفت و سپس به دنیای اسلام وارد شد. عده‌ای بر اساس آیات و اخباری که در برخی از این موضوعات وجود داشت، و برداشت‌هایی که از آنها می‌شد، سعی کردند تکلیف خود را با نظریات یونانی که اصطلاحاً متعلق به حکماً بود، روشن کنند. برخی مخالف آن بودند که گزاره‌های درست را تنها همان می‌دانستند که در متون دینی آمده بود. تصور آنها این بود که دانش طبیعیات یا بسیاری از آنها دیدگاه‌های آن، با توحید سازگار نیست. آنها تلاش می‌کردند آیات و اخبار را رو در روی طبیعیات بدانند. آثار فراوانی نوشته شد و طبیعیات در آثاری مانند شفا مدون شد. بدین ترتیب، فلاسفه کار خود را کردند و مخالفان آنان، از متکلمان و اخباریان، راه نقادانه خود را رفتند. این میراث و واکنش‌ها در قبال آن، از قرن سوم تا دوره جدید، همواره و از زوایای مختلف محل بحث بوده است. شکل اخباری آن تا نقادی‌های کلامی. این کتاب سعی کرده است جوانبی از این بحث را با عنوان تجربه‌ای از گفتمان علمی – دینی در دانش پدیده‌های جوی یا همان کائنات الجو در اختیار علاقه‌مندان به جریان اسلامی کردن علوم قرار دهد.

حجت الاسلام جعفریان فایل pdf کتاب را در این روزهای کرونایی تقدیم خوانندگان کرده است.

کد خبر 4919419

منبع: مهر

کلیدواژه: رسول جعفریان تمدن اسلامی نظریه علم دینی ماه مبارك رمضان ماه رمضان ۹۹ ویروس کرونا قرآن کنفرانس بین المللی شهید مطهری شبکه چهار سیما دعا و نیایش کاظم صدیقی معرفی کتاب رادیو گفتگو تفسیر قرآن حضرت خدیجه س

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۶۲۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرمت‌گزاری به مقام والای استاد، باید بیش و پیش از هر آیینی مدنظر باشد

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، بیژن رنجبر قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در امور استان تهران، با صدور پیامی یاد و خاطره استاد مطهری را گرامی داشته و روز بزرگداشت معلم را به استادان و معلمان خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی تبریک گفت.

بیشتر بخوانید: پرداخت هدیه نقدی به اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

در متن پیام وی آمده است: بسم الله الرحمن الرحیم امام علی علیه السلام: أَکْرِمْ ضَیْفَکَ وَ إِنْ کَانَ حَقِیراً وَ قُمْ عَنْ مَجْلِسِکَ لِأَبِیکَ وَ مُعَلِّمِکَ وَ إِنْ کُنْتَ أَمِیراً میهمانت را گرامی دار هرچند حقیر و کوچک باشد، و از جای خود به احترام پدر و استاد خود برخیز، هرچند فرمانروا و امیر باشی. (غرر الحکم و درر الکلم، ح.۲۳۴۱)

روز معلم که پاسداشت متفکر فیلسوف و اخلاق‌مدار استاد شهید مرتضی مطهری است، نمادی است برای تداعی جامعه در ارج‌گذاری به مقام والا و بلامنازع استاد. بی تردید ادامه حیات هر جامعه بشری در دانش اندوزی، علم آموزی و اخلاق‌مداری است.

این پیام می‌افزاید: از اوان تشکیل جوامع، حضور و نقش استادان برای ارشاد و آموزش، امری اجتناب ناپذیر بوده اما در جامعه کنونی که زیر سلطه تکنولوژی و حجم انبوهی از تبادل اطلاعات قرار داریم، ایفای این نقش بسیار حساس‌تر و حیاتی تر می نماید تا کشتی علم و دانش آموزی به ساحل امن برسد. در روزگاری که اخلاقیات در چنبره علوم جدید و فناوری های شگرف، مجال ظهور ندارد، این مسئولیت خطیر بر دوش استادان است تا متعهدانه و دلسوزانه در بزنگاه ها، اخلاق را دوشادوش علم پیش برند و در جامعه نهادینه سازند و از خسران جبران ناپذیری که اغلب جوامع اکنون مبتلا گشته اند، مصون دارند. تکلیف بسیار مهم دیگر استادان گرامی در دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی، حرکت به سوی مرزهای علم و دانش است. فراموش نکنیم که روزگاری مرجعیت علمی از آن ایران عزیزمان بوده است لذا، با عنایت به ظرفیت های بی بدیل کشورمان و جوانان مستعد، حمیت و همتی مضاعف می طلبد تا از دوران رخوت و سکوت، نقبی به شکوفایی علم و دانش و فرهیختگی بزنیم و جایگاه از دست رفته و اقتدار علمی را بازیابیم.

در ادامه این پیام آمده است: بنابراین با توجه به الزام نهادینه سازی علم، اخلاق، دانش، خرد و مهارت در جامعه، پاسداشت و حرمت‌گزاری به مقام والای استاد، باید بیش و پیش از هر رسم و آیینی مدنظر باشد. روز استاد را محضر استادان محترم دانشگاه آزاد اسلامی به خصوص خانواده بزرگ استان تهران، تبریک عرض می کنم و از خداوند متعال توفیقات مستمر شما فرهیختگان گرامی را در رشد و تعالی اهداف علمی و آموزشی مسئلت می نمایم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229108 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • درآمدهای غیرشهریه‌ای در دانشگاه آزاد حرف نخست را می‌زند/ کرمانشاه؛ مهد ادب و تمدن
  • افزایش یارانه اعتباری خرید کتاب هیات علمی، دانشجویان و طلاب
  • «رنگین‌کمان تمدن‌ها» رونمایی می‌شود
  • میزان بن کتاب دانشجویان اعلام شد
  • گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری
  • سقف یارانه کتاب، امسال ۸۰۰ هزار تومان است
  • گفتمان «شهر زندگی» نظام معنایی را منظم می‌کند
  • حرمت‌گزاری به مقام والای استاد، باید بیش و پیش از هر آیینی مدنظر باشد
  • لزوم تبیین گفتمان وعده صادق توسط اساتید دانشگاه 
  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر