Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@02:53:42 GMT

مرمت و بازسازی میدان تاریخی حسن آباد به زودی آغاز خواهد شد

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۶۸۵۵۵

مرمت و بازسازی میدان تاریخی حسن آباد به زودی آغاز خواهد شد

به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۱، «علی اصغر طاهری» با بیان این که بنای قدیمی میدان حسن آباد که سال گذشته طعمه حریق شد و بخش های زیادی از آن آسیب جدی دیده است؛   از تعمیر و بازگشایی مجدد این میدان با کاربری های جدید فرهنگی خبر داد.

وی افزود: طراحی مرمت میدان حسن آباد که با تشکیل کار گروه تخصصی توسط دانشگاه تهران  در حال انجام است؛ به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی دانشگاه به تعویق افتاد اما به دستور این کارگروه آوار برداری انجام، دیوارهای اضافه تراشیده شده، دیوارهای اصلی نمایان و سازه های فلزی آن نیز آماده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طاهری ادامه داد: پروژه مرمت و بازسازی میدان تاریخی حسن آباد از مهم ترین و ارزشمند ترین پروژه های مرمتی در سطح کشور است که با مشارکت سازمان های تخصصی شامل دانشگاه تهران، سازمان میراث فرهنگی و سازمان زیبا سازی شهرداری تهران و شهرداری منطقه ۱۱ انجام خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: در این طرح که با روش های کاربردی جدید به اجرا در می آید، ضمن حفظ اصالت تاریخی میدان حسن آباد، دیوارهای قدیمی حفظ و احیا خواهند شد.

به گفته وی، تمام اتاق ها و رواق ها نیز که با یکدیگر مرتبط  هستند با حفظ بنا بهسازی و مرمت می شوند.

شهردار ناحیه یک منطقه ۱۱ تهران عنوان کرد که ۸ باب مغازه بر میدان و ۳۵تا ۴۰ مغازه داخل میدان با کاربری امور فرهنگی و سنتی ایجاد خواهند شد.

وی با تأکید بر این که پس از تهیه طرح و نقشه ظرف مدت ۲۴ ساعت مجوز تعمیر و بهسازی صادر خواهد شد، ابراز امیدواری کرد: شیوه مرمت میدان حسن آباد الگوی مناسبی برای بازسازی ساختمان های قدیمی پایتخت شود.

به گفته طاهری ۷۰طرح برای مرمت میدان حسن آباد جمع آوری شد که از میان آن ها ۹ طرح توسط دانشگاه تهران پذیرفته شده است و هم اکنون کارگروه تخصصی این دانشگاه در حال بررسی طرح نهایی است.

میدان حسن آباد با بیش از ۹۰ سال قدمت و ۱۳۰۰ متر مربع مساحت شامگاه چهارشنبه ۲۶ تیر ماه ۹۸ دچار آتش سوزی شد که در این حادثه ۱۱۷۰ متر مربع دچار حریق شد.

برچسب‌ها شهر تهران شهرداری منطقه یازده تهران میدان حسن آباد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهر تهران میدان حسن آباد شهر تهران میدان حسن آباد میدان حسن آباد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۶۸۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت

در جریان بارندگی‌های اخیر و سیلابی که در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد و اصفهان به‌راه افتاد بسیاری از بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی دچار آسیب‌های جدی شدند. پیگیری از مسئولان میراث فرهنگی استان سیستان و بلوچستان مشخص کرد که بیش از ۱۸۴ میلیارد ریال به بنا‌ها و آثار تاریخی استان آسیب وارد شده است. روز گذشته نیز فعالان میراث فرهنگی در زواره خبر دادند که آبگرفتگی، ۲۰۰ خانه تاریخی را تخریب کرده و خسارت شدیدی به ۱۰ خانه صفوی و قاجاری زواره وارد شده است.

  بخش اسلامی قلعه نرماشیر کاملاً فروریخته

به گزارش ایلنا، «محسن موحدی» معاون میراث فرهنگی استان کرمان نیز به تخریب بنا‌های تاریخی استان پس از بارندگی‌های اخیر اشاره کرد و گفت: استان کرمان منطقه جغرافیایی بسیار وسیعی است که آثار و بنا‌های تاریخی این استان در اقلیم کوهستانی و کویری آن پراکنده هستند.

او گفت: اغلب آثاری که در استان کرمان به دنبال بارش‌های اخیر دچار آسیب شده‌اند مربوط به اقلیم کویری است چراکه در بنا‌های این منطقه معمولا بیشترین مصالحی که به‌کار رفته، خاک و کاهگل است.

موحدی درخصوص آمار موجود و میزان خسارتی که سیل به بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی وارد کرده است، اعلام کرد: اداره میراث فرهنگی استان کرمان همچنان در حال جمع‌بندی خسارات سیل کرمان است که به محض تکمیل به وزارت میراث فرهنگی ارسال می‌شود، اما مهمترین آثاری که هم‌اکنون تخریب شده‌اند یخچال تاریخی سیرجان و قلعه نرماشیر است که قسمت مربوط به دوره اسلامی آن کاملا فروریخته.

معاون میراث فرهنگی افزود: خوشبختانه پلان و نقشه‌های بنا‌های تاریخی تخریب شده موجود هستند که بر اساس اطلاعات موجود می‌توان این بنا‌ها را به‌سرعت مرمت و بازسازی کرد.

نجات یخچال خراب سیرجان پس از بارندگی!

یخچال تاریخی سیرجان که سال‌ها قبل بدون توجه به تذکر میراث فرهنگی توسط مالک به‌صورت کاملا خودسرانه و غیراصولی مرمت شده بود، گنبد آن در جریان بارندگی و سیلاب اخیر، فروریخت.

معاون میراث‌فرهنگی استان کرمان درباره این اثر گفت: یخچال تاریخی سیرجان که یکی از مهمترین بنا‌های تاریخی کرمان است سال‌ها قبل بدون اخذ مجوز و توجه به تذکرات میراث فرهنگی توسط مالک مرمت شد که در آن زمان امکان مداخله توسط کارشناسان میراث فرهنگی وجود نداشت چراکه هر اقدامی صورت می‌گرفت این اثر تاریخی بیشتر تخریب می‌شد.

او گفت: یخچال تاریخی سیرجان، اما پس از بارندگی دچار تخریب جدی شد و گنبد مرمت شده آن فرو ریخت که درحال حاضر با توافقی که با مالک صورت گرفته، قرار است این بنای ارزشمند با اصولی علمی مرمت شود تا پایداری خود را در مواجهه با بلایای طبیعی حفظ کند.

موحدی، اما در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه تعداد بنای تاریخی شاخص در استان کرمان وجود دارد که توسط مالکین دچار دخل و تصرف‌های جدی می‌شود، ادامه داد: این سوال سختی است، اداره میراث‌فرهنگی استان کرمان تلاش دارد آثار و بنا‌هایی که در اختیار بخش خصوصی و دولتی هستند را به‌طور مداوم رصد کند. درحال حاضر بنا‌هایی که در اختیار میراث فرهنگی وضعیت خوبی دارند و در شرایط مناسبی نگهداری می‌شوند، اما بنا‌هایی که در اختیار دستگاه‌های دولتی از جمله اوقاف هستند به دلیل وجود وارث بیشتر مورد آسیب و تخریب قرار می‌گیرند.

دیگر خبرها

  • قلعه تاریخی روستای تاج آباد کهنه در آستانه تخریب + تصاویر
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان
  • نرخ خرید بازار مسکن؛ با ۵ میلیارد تومان صاحب‌خانه شوید +جدول
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • قیمت واحدهای مسکونی در منطقه ۱۹ تهران + جدول
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان