Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-28@07:47:24 GMT

آمارها همین امروز چه چیزهایی نشان می دهند

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۷۱۱۵۵

آمارها همین امروز چه چیزهایی نشان می دهند

ساعت 24 -این روزها حال دنیا چطور است ؟ هیچ آدم اشنا به روندها و خبرها و کسی که دسترسی به اطلاعات و اماردارد نمی تواند بگوید حال دنیا خوب است. حال دنیا حتی بدتر از 100 روز پیش است که کرونا ی هراس انگیز شناخته شد و به جان شهروندان جهان افتاد ونامش را بر سر زبانها انداخت.

درآن روزها امید بیشتری بود که دنیا از پس این ویروس ناشناخته بر می آید و چشم امید مردم جهان به اروپا و امریکا بود تا چین و کره جنوبی .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا اما شهروندان جهان با شنیدن خبرهای هرروزه کشتار و تهدید کرونا و اینکه دارو و واکسنی برای مهار ان پیدا نشده است هراس بیشتری دارند. دولتهای جهان نیز از هراس زمینگیر و از نفس افتادن کسب وکارها به این نتیجه رسیده اند که بی خیال این بیماری شده و شهروندان را به سرکارهایشان بفرستند .

ویروس کرونا (سارس کوو۲) همچنان در جهان بیداد می‌کند، با وجود این در اکثر کشورها اقدامات گوناگونی برای بازگشت به «زندگی عادی» صورت می‌گیرد.اینکه آیا «زندگی عادی» همانی باشد که پیش از کرونا وجود داشت یا اینکه جهانیان چه زمانی بر این ویروس کشنده چیره می‌شوند، پرسش‌هایی هستند که کسی نمی‌تواند پاسخ قاطعی به آنها بدهد.اما پرسش‌هایی وجود دارد که می‌توان با مراجعه به آمار و داده‌های رسمی، پاسخ‌هایی هر چند نسبی به آن داد. مثلا اینکه چند درصد کشورها اوج کرونا را پشت سر گذاشته‌اند و در کدام کشورها مرگ و میر به نسبت جمعیت بیشتر بوده است؟تاکنون گزارش‌ها و آمارهای گوناگونی در باره ویژگی‌های این ویروس، ابتلا به آن و مرگ و میر بر اثر کووید۱۹، بیماری ناشی از آن، منتشر شده است. برخی رسانه‌ها آمارها را هم با یکدیگر مقایسه کرده‌اند و به نتایج نسبتا مشابهی رسیده‌اند.تازه‌ترین نمونه را روزنامه سوییسی «نویه تسورشه تسایتونگ» ارایه کرده است. این روزنامه در گزارش جامعی که با نمودارهای آماری و نقشه‌های گوناگون تزیین شده به این نتیجه رسیده است که در اکثر کشورها میزان ابتلای روزانه به ویروس کاهش یافته و در شماری از کشورها ثابت مانده است.  البته شماری از کشورها هنوز با افزایش مرگ و میر و ابتلا روبرو هستند. در میان این کشورها می‌توان به برزیل و روسیه که در میان فهرست «ده کشور برتر» مبتلایان هستند اشاره کرد. 

آمار مرگ و میر

در فهرست مرگ ومیر نسبت به جمعیت «نویه تسورشه»، بلژیک رده نخست را به خود اختصاص داده است. در این کشور از هر یکصدهزار نفر بیش از ۷۳ نفر بر اثر ابتلا به کووید۱۹ درگذشته‌اند.در میان ۲۰ کشوری که تاکنون بیشترین تعداد جان‌باختگان را داشته‌اند، آلمان با میانگین ۷۷/ ۸ نفر از هر یکصدهزار نفر در رده چهاردهم و ایران با میانگین ۷۳/ ۸ نفر در رده شانزدهم قرار گرفته‌اند.البته لازم به ذکر است که در بلژیک افرادی را که بر اثر این بیماری در خانه‌های سالمندان فوت کرده‌اند شمارش می‌کنند در حالی که سایر کشورها فقط آمار تلفات در بیمارستان‌ها را در نظر می‌گیرند.

تا روز چهارشنبه بیش از ۲۵۰ هزار مورد فوت بر اثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ ثبت شد. بیشترین آمار قربانیان را ایالات متحده دارد.در آن دسته از کشورهای اروپایی که بیشترین آمار ابتلا را دارند، آمار مرگ و میر هم به مراتب بیشتر است. در راس این کشورها بریتانیا قرار دارد و سپس ایتالیا، اسپانیا و فرانسه.  البته آمار مبتلایان در وهله نخست به تعداد آزمایش‌هایی که انجام می‌شود بستگی دارد. مثلا در ایالت واشنگتن شمار مبتلایان ثبت‌شده بیشتر از دیگر ایالت‌هاست. واشنگتن نخست ایالت آمریکا بود که آزمایش افراد را آغاز کرد، زیرا نخستین فرد مبتلا در آنجا کشف شده بود.

آمار آزمایش‌ها

روزنامه سوییسی فهرستی از ده کشوری که بیشترین آزمایش‌ها برای یافتن بیماران را انجام داده‌اند ارایه کرده است. در این فهرست بحرین در صدر قرار دارد و فرانسه در قعر آن جا گرفته است.در بحرین به ازای هر یک میلیون نفر ۸۶ هزار و ۵۶ نفر مورد آزمایش قرار گرفته‌اند و در فرانسه هشت هزار و ۸۸۴ نفر.آلمان با ۳۰ هزار و ۷۶۵ نفر به ازای هر یک میلیون، در رده پنجم قرار گرفته و نام ایران در این فهرست اصلا ذکر نشده است.

اوضاع چین

از اواخر ماه مارس شمار مبتلایان در کشورهای دیگر از مبتلایان چین پیشی گرفت، به گونه‌ای که این کشور از فهرست «ده کشور برتر» (تاپ تن) خارج شد.روز ۱۸ اردیبهشت چین در میان کشورهای درگیر با بحران کرونا در رده یازدهم قرار گرفت.ایران در رده دهم است

در کشوری که منشا این ویروس کشنده به‌شمار می‌رود، تعداد قابل توجهی از بیماران شفا یافته‌اند.  در استان هونان به طور مثال، از هر هزار بیمار فقط چهار نفر جان باختند و در استان آن‌هویی شش نفر.بر اساس داده‌های دولت چین، در استان هوبای، جایی که نخستین مورد بیماری ثبت شد، دیگر هیچ فرد مبتلا به کووید۱۹ وجود ندارد.با وجود این، کارشناسان هشدار می‌دهند که هنوز هم باید احتیاط را رعایت کرد تا راهی برای بازگشت ویروس باز نشود.

جنسیت مبتلایان

روزنامه سوییسی آماری از شهروندان سوییسی و لیختن‌اشتاینی که نتیجه آزمایششان مثبت بوده ارایه کرده است که نشان می‌دهد اکثر مبتلایان زیر ۶۰ سال زن هستند و اکثر مبتلایان از ۶۰ سال به بالا مرد.حدود ۶۱ درصد مبتلایانی که حالشان وخیم بوده و باید در بیمارستان بستری می‌شده‌اند، مرد هستند.

رسیدن به اوج شیوع کرونا

بر اساس گرافیک روزنامه «نویه تسورشه تسایتونگ» شمار قربانیان در بسیاری از کشورها کاهش یافته است.در فهرست ۳۰ کشوری که بیشترین قربانیان را داشته‌اند، بیش از دوسوم آنها قله بیماری را پشت سر گذاشته‌اند.البته این به معنای عبور از خطر نیست بلکه بیانگر نتیجه مثبت اقداماتی است که دولت‌ها برای جلوگیری از مرگ ومیر بیشتر انجام داده‌اند، اقداماتی که به مرور از شدتشان کاسته می‌شود.تمامی کارشناسان بر این نظرند که اگر دولت‌ها و مردم به سرعت از محدودیت‌های اعمال شده مانند فاصله‌گذاری فیزیکی و رعایت نکات بهداشتی چشم بپوشند، موج دوم شیوع ویروس به‌راه خواهد افتاد.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: مرگ و میر بر اثر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۱۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ توسعه هوش مصنوعی در سال های اخیر با سرعت زیادی انجام شده است و این روزها به کمک این فناوری می توان تقریبا تمام فعالیت های روزانه و حتی برخی از مشاغل که  انجام آن‌ها به صورت دستی زمان زیادی نیاز داشت را در کسری از ثانیه انجام داد. اما این فناوری در کنار تمام فوایدی که دارد در صورت از کنترل خارج شدن یا مورد سوء استفاده گرفتن توسط برخی افراد می‌تواند باعث ایجاد فاجعه شود تا حدی که ایلان ماسک مالک تسلا و اسپیس ایکس این فناوری را خطرناک‌تر از بمب اتمی اعلام کرده است.

همزمان با روند توسعه هوش مصنوعی در جهان کشورها نیز برای حفظ امنیت فضای سایبری خود تصمیم به وضع قوانین خاصی برای هوش مصنوعی گرفتند؛ از آنجایی که اکثر این قوانین در اوایل راه اندازی فناوری هوش مصنوعی تصویب شده بود و با توجه به پیشرفت این فناوری بسیاری از قوانین اثرگذاری لازم را نداشت، برخی از کشورها تصمیم به وضع قوانین جدیدی برای این فناوری گرفتند.

ایتالیا

چند روز پیش بود که دولت ایتالیا اعلام کرد مجازات سوء استفاده از هوش مصنوعی در این کشور سنگین‌تر خواهد شد. بر اساس پیش نویس لایحه قانون جدید این کشور، دولت ایتالیا در حال بررسی برای بالا بردن مجازات جرائم سایبری به خصوص روی هوش مصنوعی است.

در این پیش نویس اعلام شده مجازات‌هایی برای تقلب در بازار با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در نظر گرفته شده و مستقیما اعلام شده از این فناوری برای پولشویی نیز دارای مجازات بسیار سنگینی است. همچنین در لایحه گفته شده جریمه‌هایی برای نقض قانون کپی رایت با کمک هوش مصنوعی تعیین و تا ۳ سال حبس برای مجرمانی که از هوش مصنوعی برای ایجاد دیپ فیک استفاده کنند، مشخص شده است.

اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا همواره دغدغه مدیریت و کنترل هوش مصنوعی را داشته و چندین بار قوانین به خصوصی را در این زمینه به تصویب رسانده است. به تازگی نیز این اتحادیه قوانین جدیدی را برای کنترل هوش مصنوعی به تصویب رسانده است که شامل شفافیت سیستم‌های هوش مصنوعی، مدیریت هوش مصنوعی پرخطر، محدودیت‌های کاربردی هوش مصنوعی، محدودیت در نظارت بیومتریک و محدودیت در نظارت بیومتریک از جمله بندهای آن است.

اتحادیه اروپا در این قانون به طور مستقیم مشخص کرده که توسعه دهندگان هوش مصنوعی باید اطلاعات واضح از نحوه فعالیت هوش مصنوعی طراحی شده توسط آنان را به اتحادیه اروپا ارائه دهند. علاوه بر این اتحادیه اروپا در قوانین جدید خود لزوم نظارت بیشتر بر نحوه فعالیت هوش مصنوعی را اعلام کرده و برخی از هوش مصنوعی ها را با عنوان پرخطر نام گذاری خواهد کرد که به این ترتیب نظارت بر آن ها چند برابر خواهد شد.

سازمان ملل

نگرانی درباره فناوری هوش مصنوعی به سازمان ملل هم رسده و این سازمان در اوایل فروردین ماه سال جاری قطعنامه‌ای را به تصویب رسانده و محبوبیت این قطعنامه تا حدی بود که سازمان ملل بدون رای گیری آن را به تصویب رساند و 120 کشور عضو سازمان ملل از این قطعنامه حمایت کردند.

بر اساس قطعنامه به تصویب رسیده در سازمان ملل، از کشورهای عضو سازمان ملل و سایر کشورها خواسته شده است که از استفاده ازهوش مصنوعی ناسازگار با قوانین بین‌المللی حقوق بشری خودداری کنند. به‌عبارتی همان حقوق اساسی که افراد در سراسر جهان از آن برخوردار هستند، باید در بخش دیجیتال نیز دنبال و از آن محافظت شود.

انگلستان

انگلیس به طور مستقیم قوانین جدیدی را برای مدیریت هوش مصنوعی به تصویب نرسانده است اما بر اساس اعلام موسسه تحقیقات سیاست عمومی این کشور حدود 11 درصد از وظایف کارکنان انگلستانی توسط هوش مصنوعی انجام می شود و در صورت ادامه استفاده از هوش مصنوعی با همین رویه، احتمال افزایش این رقم تا 60 درصد وجود خواهد داشت و به این ترتیب حدود 8 میلیون شغل در خطر نابودی قرار خواهند گرفت. به این ترتیب دولت انگلستان به طور جدی به دنبال وضع قوانین سختگیرانه ای برای کنترل هوش مصنوعی در کشور خود است.

چین

کشور چین یکی از کشورهای پیشتاز در زمینه تدوین قانون برای هوش مصنوعی بوده و همواره سعی کرده اتس با بروزرسانی قوانین این حوزه قوانین خود را نیز بروز کند. در حال حاضر در کشور چین  هوش مصنوعی مولد، براساس الگوریتم‌هایی که می‌توانند برای تولید محتوای جدید از جمله صوت، کد، تصویر، متن، شبیه‌سازی و ویدیو استفاده شوند، توصیف شده است.

دولت چین معتقد است پیشرفت‌های فناوری در این حوزه می‌تواند نحوه اندیشه مردم درباره تولید محتوا را شدیداً تغییر دهد و برای این صنعت نیز قوانین خاصی را مدنظر خود قرار داده که هنوز به طور رسمی منتشر نشده است اما برخی منتقدان ایم حوزه بر این باورند که قوانین چین بسیار سختگیرانه خواهد بود و در برخی موارد استفاده از هوش مصنوعی خطرناک در این کشور را به طور کامل ممنوع خواهد کرد.

آمریکا

در آمریکا نیز خطرات از کنترل خارج شدن هوش مصنوعی وجود دارد و جینا رایموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده آمریکا و میشل دونلان، وزیر فناوری انگلیس، پس از تعهدات اعلام شده در نشست ایمنی هوش مصنوعی در بلچلی پارک در ماه نوامبر سال گذشته میلادی یادداشت تفاهمی را در واشنگتن امضا کردند تا به طور مشترک آزمایش مدل هوش مصنوعی پیشرفته را توسعه دهند.

دونلان نیز افزود: این نخستین توافق در نوع خود در سراسر جهان است. هوش مصنوعی در حال حاضر یک فناوری خارق‌العاده برای عموم مردم جامعه است و پتانسیل زیادی برای مقابله با برخی از بزرگترین چالش‌های جهان دارد، اما به شرطی که بتوانیم این خطرات را کنترل کنیم.

انگلیس و ایالات متحده قصد دارند حداقل یک تمرین آزمایشی مشترک را بر روی یک مدل در دسترس عموم انجام دهند و در حال بررسی تبادل پرسنل بین مؤسسه‌ها هستند. هر دو در تلاشند تا مشارکت‌های مشابهی با سایر کشور‌ها برای ارتقای ایمنی هوش مصنوعی توسعه دهند.

کلام پایانی

به طور کلی تمام کشورهای جهان از خطرات هوش مصنوعی اطلاع دارند و تقریبا تمام آن ها در این حوزه قانون گذاری کرده‌اند ای خداقل با تصویب لایحه هایی تا زمان تصویب قانون این فناوری را تحت کنترل قرار داده‌اند؛ اما در کشور ما تاکنون مصوبه یا قانونی منتشر نشده است و مشخص نیست متولیان این حوزه یعنی شورای عالی فضای مجازی چه زمانی قصد ورود و مدیریت توسعه این فناوری را خواهد داشت.

بسیاری از منتقدان بر این باور هستند که هوش مصنوعی مانند اینترنت و شبکه های اجتماعی نیست که بتوان پس از گستردگی استفاده در میان کاربران روی آن مدیریت داشت و باید پیش از همه گیر شدن استفاده از آن وضعیت این فناوری را مشخص کرد.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز | چیزهایی که درباره این میوه پرخاصیت نمی‌دانید
  • آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی
  • مسمومیت ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ وحشی/ رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • افزایش مبتلایان به مالاریا در افغانستان
  • آیا تمام مبتلایان به ویروس اچ پی وی به سرطان مبتلا می شوند؟ تفاوت واکسن گارداسیل و پاپیلوگارد
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند