Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-07@09:49:02 GMT

نحوه احراز هویت غیرحضوری سجام اعلام شد

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۷۱۸۱۰

خرداد: مشاور فناوری و نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: احراز هویت غیرحضوری سجام با تکیه بر تکنولوژی هوش مصنوعی و با همکاری معاونت علمی و فناوری جمهوری اسلامی و تیم‌های دانش بنیان انجام می‌شود.
«علیرضا ماهیار» امروز (پنج‌شنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اعلام کرد که اکنون به جز ۲هزار و ۵۰۰ مجموعه دفاتر پیشخوان دولت که به کار احراز هویت فعالند، یک هزار و ۵۰۰ شعبه کارگزاری و بانک منتخب هم در حال انجام این اقدام هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: هفته آینده چند بانک دیگر و نیز شبکه پست و پست بانک به یک هزار و ۵۰۰ شعبه کارگزاری و بانک منتخب که اکنون به عنوان شعب منتخب در حال احراز هویت هستند، اضافه خواهند شد و ظرفیت‌ها تا حدود ۹ هزار مرکز افزایش پیدا می‌کند.
ماهیار به ساز و کار احراز هویت غیرحضوری و الکترونیکی سجام اشاره کرد و گفت: احراز هویت غیرحضوری سجام با تکیه بر تکنولوژی هوش مصنوعی و با همکاری معاونت علمی و فناوری جمهوری اسلامی و تیم‌های دانش بنیان انجام می‌شود.
مشاور فناوری و نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی خاطرنشان کرد: این تکنولوژی‌ها در اختیار اپراتورهای احراز هویت قرار داده می‌شود و تا چند روز آینده اپراتورها اطلاعات لازم را از طریق سایت سجام به مردم اطلاع‌رسانی می‌کنند.
وی اظهار داشت: بعد از درج اطلاعات لازم در زمینه احراز هویت غیرحضوری در سایت سجام، سهامداران می‌توانند از طریق اپراتورها اقدامات لازم در این زمینه را انجام دهند.
ماهیار خاطرنشان کرد: فرآیند احراز هویت غیرحضوری به این صورت است که علاوه بر گرفتن عکس و تطابق آن با عکس‌های مربوطه در ثبت احوال، دارا بودن شماره تلفن همراه به نام فرد الزامی است.
مشاور فناوری و نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: براساس ارزش‌های هوش مصنوعی، کاربر یک ویدئویی از خود به صورت سلفی می‌گیرد و یک سری علائم و جملات را به صورت موردی مطرح می‌کند که بعد از این اقدامات از سوی سهامدار باید آن ویدئو را از طریق بحث در حیات بودن مورد تایید قرار دهیم.
وی اظهار داشت: برای اینکه بتوان نقاط ضعف تکنولوژی را برطرف کرد، یک مجموعه حقوقی، ویدئو را به صورت آفلاین و غیرحضوری با مرجع اصلی کشور مورد مطابقت قرار می‌دهد که با این اقدام ضریب ایمنی احراز هویت غیرحضوری افزایش می‌یابد.
به گفته ماهیار، این اقدام ترکیبی از هوش مصنوعی و روش الکترونیکی همراه با اصالت سنجی آفلاین است که توسط برخی از اپراتورها انجام می‌شد.
مشاور فناوری و نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی با بیان اینکه لینک‌های مربوط به احراز هویت غیرحضوری در سامانه سجام گذاشته می‌شود، گفت: سهامداران می‌توانند با کلیک بر روی این لینک‌ها از طریق تلفن همراه یا سیستم مجهز به دوربین، کد پیگیری که از زمان ثبت نام در سامانه سجام دریافت کردند و شماره ملی و تلفن همراه که در سامانه سجام ثبت شده است فرآیند احراز هویت را انجام دهند.
وی به زمان اجرای احراز هویت غیرحضوری اشاره کرد و گفت: اکنون منتظر دریافت مجوز نهایی هستیم، این اقدام از لحاظ امنیتی با برخی از پیچیدگی‌ها همراه است که باید برخی از ملاحظات حکومتی و قانونی رعایت شود. بنابراین به نظر می‌رسد از هفته آینده طرح احراز هویت غیرحضوری به مرحله اجرا برسد.
ماهیار به افرادی که معترض به قطعی سیستم بانک‌ها و دفاتر پیشخوان برای احراز هویت هستند، اشاره کرد و اظهار داشت: روز چهارشنبه ۲۰۰ هزار نفر و روز سه شنبه ۱۸۵ هزار نفر در سامانه سجام ثبت‌نام کردند و روزی ۱۰۰ هزار نفر برای احراز هویت به بانک‌ها مراجعه می‌کنند که تاکنون استقبال از شعب بانک‌ها بسیار خوب بوده است.
مشاور فناوری و نوآوری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی خاطرنشان کرد:  با توجه به اینکه برخی از افراد معترض به قطعی سیستم در مراجع منتخب برای احراز هویت هستند اما دیروز بیش از ۱۰۸ هزار نفر احراز هویت شده‌اند.
وی با بیان اینکه استقبال سهامداران از حضور در بازار سرمایه را باید به فال نیک گرفت و متناسب با آن ظرفیت سازی کرد، گفت: تمام تلاش خود را در بازار سرمایه به کار گرفته ایم که اقدامات مربوط به احراز هویت را بدون هیچ خطایی انجام دهیم.
برچسب ها: سجام

منبع: خرداد

کلیدواژه: سجام احراز هویت غیرحضوری سامانه سجام هوش مصنوعی هزار نفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۱۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی تصویب شد

‌به گزارش خبرگزاری مهر، شیوه‌نامه «خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی» در راستای اجرای راهکارهای نهم و دهم از مأموریت هفتم قوه قضائیه در سند تحول و تعالی قوه قضائیه، در تاریخ ۱۱ اردیبهشت‌ ۱۴۰۳، به تصویب رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور رسید.

راهکارهای نهم و دهم سند تحول در راستای تحقق مأموریت هفتم قوه قضائیه (حمایت از حقوق مالکیت اشخاص) عبارت است از: ارائه الکترونیکی تمام خدمات ثبتی از طریق «سکوی خدمات دیجیتال ثبتی» و «پنجره ملی خدمات دولت هوشمند» و الزام به استفاده از امضای الکترونیکی برای دریافت خدمات ثبتی و ارائه غیرحضوری تمامی خدمات ثبتی قابل ارائه در دفاتر اسناد رسمی از طریق سکوهای بخش خصوصی و با تائید حضوری (در محل دفترخانه یا به صورت سیار خارج از آن) یا غیرحضوری توسط یکی از سردفتران اسناد رسمی با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط.

متن شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی

در اجرای راهکارهای (۹) و (۱۰) از مأموریت ۷ (مربوط به حمایت از حقوق مالکیت اشخاص) مسند تحول و تعالی قوه قضائیه مصوب ۱۴۰۳/۱/۷ ریاست محترم و مالی قوه قضائیه و توجه به ظرفیت مقرر در فراز (ج) ماده ۶۷ قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه کشور و فراز الفاز ماده ۶۸ همان قانون و ماده ۶۵۵ قانون آئین‌نامه دادرسی کیفری و نیز بند ج از ماده ۴ آئین‌نامه توسعه خدمات الکترونیک دستگاه‌های اجرایی به شماره ۲۰۶/۹۳/۷۷۴۰- ۹۲/۶/۱۰ مصوب ۱۳۹۳ شورای‌عالی اداری و توجهاً به عمومات قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲ به منظور سهولت و دسترسی سریع عموم مردم به خدمات غیر حضوری قابل ارائه در دفاتر اسناد رسمی، شیوه‌نامه خدمات غیر حضوری دفاتر اسناد رسمی به شرح زیر ابلاغ می‌شود:

بخش اول: درخواست غیرحضوری تنظیم اسناد رسمی و سایر خدمات ثبتی

ماده ۱- با راه‌اندازی سامانه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی در (سکوی کاتب) کلیه درخواست‌های تنظیم اسناد رسمی و خدمات ثبتی به دفترخانه از سامانه سکوی مزبور پذیرش خواهد شد.

ماده ۲ - سردفتر مکلف است به محض دریافت درخواست نسبت به بررسی پذیرش یا عدم پذیرش درخواست غیرحضوری تنظیم سند یا سایر خدمات ثبتی اقدام نماید.

تبصره ۱- در صورت عدم پذیرش درخواست سردفتر مکلف است در اجرای ماده ۲۰ قانون دفاتر اسناد رسمی با ذکر علت مراتب را زیر درخواست مربوطه درج نماید. در این صورت متقاضی امکان ویرایش درخواست را خواهد داشت.

تبصره ۲ - در صورت نقص مدارک یا نیاز به اطلاعات و مدارک تکمیلی سردفتر مکلف است اطلاع‌رسانی لازم موارد نقص را به‌صورت جامع زیر درخواست مربوطه به متقاضی اعلام نماید. متقاضی باید از طریق سکوی کاتب نسبت به تکمیل مدارک و رفع نقص اقدام کند.

تبصره ۲ - چنانچه پس از پذیرش درخواست تنظیم سند و انجام سایر خدمات لبنی امکان‌پذیر نباشد سردفتر باید علت را مطابق تبصره ۱ زیر درخواست درج و اعلام کند.

بخش دوم: تنظیم غیر حضوری اسنادرسمی و سایر خدمات ثبتی

ماده ۳ - ثبت کلیه اسناد و خدمات ثبتی قابل ارائه با احراز هویت الکترونیک و استفاده از امضای دیجیتال و بدون مراجعه حضوری، متقاضی در دفتر اسناد رسمی امکان‌پذیر است.

تبصره - استاد و خدمات ثبتی قابل ارائه با اعلام سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و درج از طریق سکوی کاتب تعیین می‌شود.

ماده ۴ - سردفتر به محض احراز هویت الکترونیک از طریق سکوی کاتب و امضای دیجیتال توسط متقاضی یا اصحاب سند نسبت به تأیید نهایی اقدام می‌نماید.

تبصره ۱ - توجهاً به اطلاق و عموم واژه «امضا» در عبارت «امضای شخص یا اشخاص» مندرج در تبصره ۱ ماده ۷ قانون جامع حدنگار مصوب ۱۳۹۳ به امضای فیزیکی و نیز دیجیتال تأیید نسخه پیش‌نویس باید توسط اصحاب سند از طریق سکوی الکترونیک خدمات ثبتی کاتب انجام و ملاک عمل برای اخذ شناسه یکتا توسط سردفتر است.

تبصره ۲- اطلاعات مربوط به تأیید الکترونیک متقاضی اصحاب سند در نسخ پشتیبان و نهایی سند درج می‌شود.

ماده ۵- پرداخت کلیه هزینه‌های متعلقه توسط متقاضی، از طریق سکوی الکترونیک خدمات ثبتی (کاتب) به صورت الکترونیک انجام می‌پذیرد.

ماده ۶ - متقاضی ارائه خدمات غیر حضوری بعد از پذیرش درخواست نیز در هر مقطعی می‌تواند ادامه فرآیند را به صورت حضوری در همان دفترخانه پیگیری و انجام دهد در این صورت هزینه‌های وصولی بابت ارائه خدمات غیر حضوری مسترد نخواهد شد.

ماده ۷ - فرآیند اطلاع‌رسانی خدمات موضوع این شیوه‌نامه از طریق سکوی کاتب انجام می‌پذیرد.

ماده ۸ - نظارت بر اجرای صحیح این شیوه‌نامه بر عهده معاونت امور اسناد معاونت توسعه فناوری و خدمات الکترونیک ثبتی دفتر مدیریت عملکرد و بازرسی و کانون سردفتران و دفتریاران است.

کد خبر 6097597 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • آغاز فروش غیرحضوری نمایشگاه کتاب + آدرس سایت و جزئیات
  • زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور ساخته شد
  • جزئیات نام آزمون جهش تحصیلی دانش‌آموزان + شرایط و نحوه بررسی صلاحیت‌های هوشی
  • شیوه‌نامه خدمات غیرحضوری دفاتر اسناد رسمی تصویب شد
  • احراز قصور برخی مسؤولان در جریان آتش‌سوزی امامزاده ابراهیم شفت
  • قصور برخی مسئولان در جریان آتش‌سوزی امامزاده ابراهیم شفت احراز شد + جزئیات
  • احراز قصور برخی مدیران ‌در آتش‌سوزی شهرک چوبی امامزاده ابراهیم
  • روش ثبت نام وام 100 میلیون تومانی بانک آینده به صورت غیرحضوری
  • تسویه بدهی شهرداری با بانک‌ها/ قرارداد چین ابهامی ندارد
  • آرتتا: برای پیروزی مقابل منچستریونایتد به اولدترافورد می‌رویم؛ از دیروز به قهرمانی نزدیک‌تریم