Web Analytics Made Easy - Statcounter


هادی خسرو شاهین، پژوهشگر روابط بین الملل ، با بیان این مطلب و اشاره به ریشه‌های تاریخی تمامی مفاهیم حوزه روابط بین الملل و دیپلماسی، بیان کرد: نمی‌توان مفاهیم را از دل تاریخ و سوابق گذشته جدا کرد و مستقل از زمینه‌های اجتماعی و فرهنگی آن را مورد بررسی قرار داد. در نظام بین الملل بیشتر مفاهیم بین الملل برآمده از مناسبت‌های میان قدرتهای بزرگ بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مفهوم شهر در ساختار سیاسی قدرتهای بزرگ بویژه در جوامع غربی، تاریخی و جدی بوده است.

او در ادامه با بیان اینکه نظام‌های سیاسی در یونان باستان برمبنای دولت-شهر قلمداد می‌شدند و واژه «دموکراسی» برآمده از نظام دولت-شهر است، یادآور شد: شهر و مفهوم شهر در منظومه‌ فکری جهان غرب، در مناسبت‌های سیاسی و ساختار سیاسی جایگاه ویژه‌ای دارند. بعد از دوران جنگ سرد، نخستین موج‌ نظری در روابط بین الملل، رئالیسم بود؛ رئالیسم تکیه بسیاری به نقش آفرینی دولت‌های ملی در روابط بین الملل و حوزه دیپلماسی دارد. بنابر این نظریه، دولت‌ها برای سایر بازیگران فراملی یا فرو ملی یا بازیگران غیردولتی جایگاهی قائل نیستند.

او شهرداری‌ها را مهمترین بازیگرانِ ایفاگر نقش در دیپلماسی دانست و افزود: در کشورهایی مشابه ایران هنوز با غلبه نقش دولت بر سایر ارگان‌های غیردولتی مواجه هستیم. در ایران به علت دامنه گسترده نفوذ ساختارهای دولتی، امکانی برای بازیگران غیردولتی یعنی شهرداری‌ها وجود ندارد.

خسروشاهین در ادامه توضیح داد: شهرداری‌ها از زمان نخستین دولت مدرن در ایران، ذیل دولت فعالیت می‌کردند. اگر قوت و قدرت در روابط دیپلماسی شهری میان کشورهای توسعه یافته و غرب مشاهده می‌شود به علت نقش کمرنگ دولت در حوزه سیاست و اقتصاد است که این نقش آفرینی را نمی‌توان در حوزه شهرداری‌های کشورهای درحال توسعه یا کمتر توسعه پیدا کرد و علت آن نقش گسترده دولت در حوزه‌های داخلی است.

به گفته این پژوهشگر روابط بین الملل؛ فعالیت در حوزه‌های کم چالش‌تر و نرم‌تر، امکانی برای همکاری‌های غیرحساسیت‌زا شهرداری‌ها به وجود می‌آورد.

او با تأکید براینکه همکاری در سطح‌های کم چالش‌تر، امکانی برای اشاعه همکاری‌ شهرداری‌ها از حوزه‌های نرم به حوزه‌های سخت فراهم کند، یادآور شد: خواهرخواندگی‌ها و ارتباط شهرداری‌ها با مجموعه‌های بین المللی به عنوان روزنه‌های امیدی در آینده تلقی می‌شوند. دولت‌های ملی در بسیاری از حوزه‌های روابط بین الملل، قادر به ایفای نقش نیستند که در این حوزه‌ها بازیگران غیردولتی یعنی شهرداری‌ها امکان حل چالش‌ها را خواهند داشت.

این پژوهشگر روابط بین الملل در پایان توصیه کرد: دولت باید زمینه‌های لازم را فراهم کند و موانع ساختاری را از مقابل مسیر نهادهای غیردولتی بردارد تا شهرداری‌ها در راستای منافع کشور بهتر ایفای نقش کند.

 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: روابط بین الملل شهرداری ها حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۲۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه بر توسعه صادرات در جهت جهش تولید

صفری در دومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در سال جاری توسعه صادرات را از راهبرد‌های مهم درجهت رونق و جهش تولید دانست و در ادامه اجرایی سازی برخی از اقدامات و طرح‌ها را تبیین کرد.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، دومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در سال جاری به میزبانی وزارت امور خارجه و ریاست مهدی صفری، معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با دستور کار "راهکار‌های عملیاتی تحقق شعار سال (جهش تولید با مشارکت مردم) با بهره گیری از ظرفیت‌های روابط اقتصادی خارجی " و با حضور نمایندگان دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های ذی ربط برگزار شد.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در ابتدای این نشست با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ به نام "جهش تولید با مشارکت مردم" از سوی مقام معظم رهبری، رشد تولید را از مهم‌ترین اولویت‌های رهبر معظم انقلاب در نام‌گذاری سال‌های اخیر دانست.

صفری توسعه صادرات را از راهبرد‌های مهم درجهت رونق و جهش تولید دانست و در ادامه اجرایی سازی برخی از اقدامات، طرح‌ها و برنامه‌های ضروری از سوی نهاد‌های مختلف ذیربط در جهت دستیابی به این مهم را تبیین کرد.

در ادامه نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، صندوق توسعه ملی، سازمان توسعه تجارت، سازمان شیلات، انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی و مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری برخی از برنامه‌ها و اهداف تعیین شده نهاد‌های متبوع خود در حوزه بهره گیری از ظرفیت‌های روابط اقتصادی خارجی درجهت تحقق شعار سال را ارائه کردند.

در این نشست بر رفع موانع تجاری، متنوع سازی شرکای تجاری، تقویت صادرات محصولات دانش بنیان، استفاده از ظرفیت موافقت‌نامه‌ها و پیمان‌های بین المللی، توسعه صدور خدمات فنی و مهندسی، تسهیل قوانین، استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان، بهره‌گیری از ظرفیت نمایشگاه‌های بین‌المللی و ... به عنوان برخی از برنامه‌ها در راستای تحقق شعار سال تاکید شد.

در پایان مهدی صفری بر لزوم اهتمام وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی درجهت اجرایی سازی برنامه‌های آن دستگاه‌ها در حوزه روابط اقتصادی خارجی بمنظور تحقق شعار سال تاکید کرد.

دیگر خبرها

  • پیگیری ویژه جهت تصویب نخستین طرح هادی شهری پیربازار
  • تعامل مسئله‌محور می‌تواند راه نجات سازمان‌ها و رسانه‌ها باشد
  • استفاده از توانمندی‌ دانش‌بنیان‌ها برای رشد و توسعه مدیریت شهری اصفهان
  • اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم
  • عملیات اجرایی طرح رود دره خرداد ماه آغاز شود
  • بزرگ نمایی تحریم، چالش حوزه روابط مالی نفت و دولت
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۲/ رئالیسم نوین ایرانی
  • دولت به تعهد خود در بازآفرینی شهری بندرعباس عمل کند
  • تاکید معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه بر توسعه صادرات در جهت جهش تولید
  • نبود آموزش‌های شهروندی در حوزه فرهنگی و اجتماعی/ فعالیت‌های پردوام و فاخر محدود است