Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر مرکز تحقیقات اینترنت اشیاء گفت: طبق گزارش‌های بسیاری از مؤسسات معتبر دنیا، ایرانی‌ها ازلحاظ حوزه هوش و مهارت کامپیوتری جزء رده‌های بالای دنیا هستند و در حوزه اینترنت اشیاء یا هوش مصنوعی، استارت‌آپ‌هایی قدرتمند رشد کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، به‌طور کلی اینترنت اشیاء (Internet of Things) به اشیاء و تجهیزات پیرامون مربوط می‌شود که به اینترنت متصل شده و می‌توان آنها را توسط اپلیکیشن‌های موبایل و تبلت قابل کنترل و مدیریت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز اینترنت اشیاء با راهکارهای هوشمندی که دارد در تمام ابعاد زندگی انسان ورود کرده است. انرژی، کشاورزی، خانه و ساختمان، حمل‌ونقل، سلامت و به‌طور کلی شهر و محیط‌زیست تحت تأثیر این فناوری قرار گرفته اند.

برای اینکه با مفهوم اینترنت اشیاء و جایگاه ایران در این فناوری آشنا شویم با محمد قیصری، دبیر اجرایی مرکز تحقیقات اینترنت اشیاء گفتگو کردیم.

 

بیشتر بخوانید: آخرین پیشرفت‌ها در تکنولوژی اینترنت اشیاء

 

آنا: در ابتدا اینترنت اشیاء را به زبان ساده توضیح دهید؟

قیصری:تعریف اینترنت اشیاء (IOT) به زبان ساده را می‌توان تبدیل دنیای فیزیکی‌، مانند خانه‌ها، سیستم حمل‌ونقل و به‌طور کلی شهرها، به دنیای هوشمند دانست که قابلیت مدیریت و کنترل دقیق‌تر و به‌روزتری را به ما ارائه می‌دهد.

برای مثال مردم می‌توانند نور، دما، رطوبت و یا امنیت خانه خود را از طریق موبایل و اپلیکیشن‌هایی که روی لپ‌تاپ یا ساعت هوشمند خود دارند، کنترل و بررسی کنند.

مورد دیگر سلامت هوشمند است که می‌توان ضربان قلب، میزان کالری مصرف‌شده یا میزان خواب را روی ساعت‌های هوشمند مشاهده کرد و این اطلاعات برای پزشک ارسال شده (یا اگر شخص سالمند است، اطلاعات به فرزندان او نیز ارسال بشود) و مورد تحلیل قرار بگیرد تا به این وسیله از بیماری‌های بعدی جلوگیری شود.

کاربرد دیگر IOT شهر هوشمند است. برای مثال در حوزه پسماند می‌توان تشخیص داد که کدام سطل زباله پر شده یا خالی است. درواقع هنگام جمع‌آوری آنها، یک کار بیهوده انجام نشود، بلکه خودروی مربوطه مستقیماً سراغ سطل‌های پر برود. و همچنین خیلی از موارد کاربردی دیگر که می‌توان از خدمات آنها استفاده کرد.

پس می‌توانیم بگوئیم وقتی در دنیای خود برای ایجاد مدیریت بهتر از سنسورها استفاده می‌کنیم، یعنی تا حدودی وارد حوزه اینترنت اشیاء شده‌ایم. یعنی اتصال اکثر اشیاء به یکدیگر و درنهایت اتصال آن به انسان برای بهره‌بری و استفاده در راستای زندگی بهتر.

آنا: ایران در حوزه اینترنت اشیاء چه جایگاهی در میان کشورهای منطقه یا حتی جهان دارد و با کدام کشورها در حال رقابت است؟

قیصری: اینترنت اشیاء ظرف دهه گذشته تبدیل به یکی از ترندهای دنیای فناوری شده و مورد اولویت قرار گرفته است. بشر اکنون در دوران تحول دیجیتال است؛ در این دوران بعضی از فناوری‌ها باعث شدند که زندگی قدری دگرگون شود. یکی از آن فناوری‌ها، حوزه یا مفهوم اینترنت اشیاء است.

نکته‌ای که وجود دارد این است که در گذشته در سطح فناوری، رقابت در تولید سخت‌افزار بود و برای مثال آمریکا و چین به عنوان تولیدکنندگان تراشه‌های کامپیوتری، بدون رقیب در رده اول فناوری دنیا بودند. اما اینترنت اشیاء ترکیبی از بسیاری از فناوری‌ها بوده و یک میان‌رشته‌ای بزرگ است؛ یعنی حتماً سخت‌افزار، الکترونیک، برق، مخابرات، نرم‌افزار، شبکه، هوش مصنوعی و حتی رشته‌های مدیریتی را نیاز دارد تا یک محصول IOT شکل گرفته و وارد بازار شود.

امروزه هوش و مهارت نقش بسیار پررنگ‌تری پیدا می‌کند و کشورهایی می‌توانند در حوزه IOT موفق‌تر باشند که نیروهای ماهرتری دارند، نه اینکه صرفاً تولیدکننده بزرگ‌ترین تراشه‌ها در دنیا باشند. یعنی شاخص‌های شرکت‌های ابرقدرت در حوزه فناوری درحال تغییر است و به سمت مهارت پیش می‌رود.

خوشبختانه طبق گزارش‌های بسیاری از مؤسسات معتبر دنیا، کشور ایران ازلحاظ حوزه هوش و مهارت کامپیوتری در رده‌های بالای دنیا قرار دارد. امروز در کشور ما در بسیاری از کاربردهای حوزه اینترنت اشیاء یا هوش مصنوعی یا هوشمندسازی، استارت‌آپ‌هایی قدرتمند رشد کرده‌اند.

اگر دوره رکود چندماهه اخیر که به‌دلیل شیوع کرونا پیش آمد را نادیده بگیریم، در حوزه استارت‌آپ مخصوصاً در حوزه هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء ظرف دو سه سال گذشته شتاب خوبی ‌گرفتیم و امیدوارم این روند ادامه پیدا کند. این شتاب صرفاً به این دلیل بود که ما افراد ماهر و خوبی در حوزه رایانه و کامپیوتر داریم.

می‌توان در آینده نزدیک برای کشور جایگاه خیلی خوبی پیش‌بینی کرد، زیرا فناوری، فناوری اطلاعات یا حوزه ICT دیگر وابسته به یک تراشه، شرکت یا کشور تولیدکننده نیست، بلکه وابسته به مجموعه‌ای از مهارت‌ها و فناوری‌ها است. حتی شاید ایران صادرکننده استارت‌آپ‌های IOT در دنیا باشد. چراکه دستگاه‌ها یا استارت‌آپ‌هایی که در حوزه حمل‌ونقل در ایران مبتنی بر حوزه IOT تولید شده‌اند، یک هشتم قیمتی را دارند که در کل دنیا به‌فروش می‌رود. پس بدون شک بازار خاورمیانه و کشورهای اطراف خیلی زود به تسخیر ایران درمی‌آیند.

آنا: یکی از کاربردهای اینترنت اشیاء، بحث آموزش است. دانشگاه‌های ما چقدر به این حوزه اهمیت داده و از آن استفاده می‌کنند؟

قیصری: این موضوع یکی از چالش‌هایی است که چندین سال است درگیر آن هستم. چندین بار به وزارت علوم مراجعه کردم، و اعلام کردم باید میان‌رشته‌ای IOT داشته باشیم و به‌شدت هم این به ما کمک می‌کند. دلایلش هم در قسمت قبلی صحبتم اشاره کردم که ما می‌توانیم خیلی خوب در حوزه IOT رشد کنیم. ولی هنوز این اتفاق در دانشگاه‌ها نیفتاده است.

اخیرا خبری منتشر شد (هنوز نمی‌دانم قطعی است یا خیر)، که دانشگاه علمی کاربردی قرار است یک رشته‌ای در مقطع کاردانی به نام IOT تعریف کند. این خود قدم خوبی است اما واقعیت این است که اصلاً نباید در مقطع کاردانی و لیسانس چیزی به نام IOT ایجاد شود، بلکه فقط در مقطع فوق‌لیسانس و دکتری می‌توانیم IOT داشته باشیم. زیرا شخص باید به یک بلوغ ذهنی از حوزه تجاری و کسب و کار رسیده باشد تا بتواند به IOT وارد شود وگرنه این موضوع اصلاً در سطح مقطع کاردانی یا کارشناسی نیست. در حال حاضر هم دانشگاه پیام نور، دانشگاه شهید رجایی و یک دانشگاهی در تبریز واحد درسی IOT دارند.

در حال حاضر کتاب‌هایی در بازار وجود دارد که می‌توان وارد حوزه تدریس آنها شد.

ظرف سه چهار سال گذشته دوره‌های مهارت‌محوری IOT در سطح کشور برگزار شده است. این دوره‌ها صرفاً دانشگاهی نبوده بلکه به صورت تئوری، عملی و نیز ترکیبی برگزار می‌شود. تاکنون بیش از 2 تا 3 هزار نفر آموزش IOT دیده‌اند. سازمان‌ها نیز پا به این عرصه گذاشته‌اند و اکنون برای کارکنان‌شان دوره‌های IOT برگزار می‌کنند.

هر چیزی که شما فکر می‌کنید برای تدریس و آموزش اینترنت اشیاء در کشور نیاز است، اکنون در دانشگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های ما موجود می‌باشد.

آنا: درباره فعالیت‌های مرکز تحقیقات اینترنت اشیاء توضیح دهید؟

قیصری: سال 93 این مرکز راه‌اندازی شد ولی پیش‌از این هم به‌دلیل اینکه  در مقطع فوق لیسانس با موضوعات مربوط به IOT آشنا شده بودم و  با تعدادی از اساتید فعالیت هایی پیرامون این موضوع داشتم، تصمیم گرفتم تا به توسعه این علم بپردازم. لذا به دنبال افزایش اعضای گروه، دانشجویانی که علاقه‌مند بودند در حوزه IOT فعالیت کنند، برای انجام پروژه فوق لیسانس‌ به  این گروه اضافه شدند و گروه گسترده‌تر شد.

سال 94 شروع به ترجمه و تألیف کتاب کردم. در همان سال دوره‌های آموزشی و پژوهشی مرکز آغاز شد. پژوهش‌ها همچنان با دیدگاه کاربردی انجام می‌شود و حول محور پژوهش‌های سیستم دانشگاهی انجام نمی‌شود. برای مثال این موضوع را مطرح کردیم که در حوزه اینترنت اشیاء برای صنعت معدن چه کاری می‌توان انجام داد؟  سپس جلسات مختلفی برگزار شد، پروپوزال‌هایی درآمد، و همان‌ها از سال 94 و 95 به بعد، اکنون دارد جذابیت خودش را پیدا می‌کند. یعنی اکنون شرکت‌ها و سازمان‌ها در حوزه‌هایی همچون سلامت، صنعت، دامداری و غیره سراغ خدمات این حوزه می‌آیند.

در حال حاضر مرکز تحقیقات اینترنت اشیاء در حوزه‌های مختلفی مانند پژوهش، آموزش، مشاوره، تیم‌های استارت‌آپی ( در این مرکز سه‌ تیم مستقر و سه تیم غیرمستقر استارت‌آپی داریم ) و تولید محتوا فعالیت دارد.

سایت مرکز تحقیقات اینترنت اشیاء (www.iotiran.com) حدود پنج سال است فعالیت می‌کند و در این سال‌ها در تولید محتوا، نشر اخبار مربوطه و همچنین تأمین محتوا بسیار خوب عمل کرده است. به‌طوری‌که یک شخص وقتی به سایت مراجعه می‌کند، خارج از دیدگاه‌های شرکتی و تجاری، بتواند مقاله، فایل ارائه و پایان‌نامه دانلود کند، ایده بگیرد، خبرها را بخواند و سپس برای خودش آنها را پیاده‌سازی کرده و در این حوزه فعالیت کند.

این مرکز علاوه بر اینها خدمات مشاوره‌ای بسیاری هم ارائه می‌دهد. همچنین در اکثر شبکه‌های اجتماعی هم تأمین و تولید محتوا دارد.

آنا: با توجه به شرایطی که به خاطر ویروس کرونا پیش آمد، یک‌سری از رویدادهای شما لغو شد. آیا در آینده برگزار می‌شود؟

قیصری: بله حتما برگزار می‌شود چراکه اکثر این رویدادها قراردادی بودند. هم مرکز اینترنت اشیاء و هم دیگر همکارانمان در سطح کشور، دوره‌هایی مجازی را برنامه‌ریزی کرده‌اند، که تاکنون برخی نیز برگزار شده است.

مرکز اینترنت اشیاء نیز سیستم مدیریت یادگیری خاصی دارد، درواقع علاقه‌مندیم که افراد حتماً یک دید مهارت‌گونه داشته باشند تا اینکه فقط یک‌سری صوت و تئوری بشنوند، که در این صورت به نظرم کتاب خواندن شاید مفیدتر باشد.

انتهای پیام/4112/

منبع: آنا

کلیدواژه: هوش مصنوعی اینترنت اشیاء مرکز تحقیقات اینترنت اشیاء حوزه اینترنت اشیاء استارت آپ دانشگاه ها هوش مصنوعی برای مثال فناوری ها دوره ها حوزه IOT

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۲۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور

ایسنا/اصفهان جلسه‌ای دیگر از سلسله نشست‌های هیئت اندیشه ورز استان اصفهان، با حضور جمعی از صاحب نظران استان اصفهان به صورت برخط و حضوری با عنوان «نشست تخصصی روز آمدسازی نقشه جامع علمی کشور» در دانشگاه اصفهان برگزار شد.

در نشستی از سلسله نشست‌های هیئت اندیشه ورز استان اصفهان که در دانشگاه اصفهان برگزار شد، رضا انصاری، عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه اصفهان، اظهار کرد: هیئت‌های اندیشه ورز استانی به جهت یاری رساندن به نقشه جامع علمی کشور تشکیل شده است. نقشه جامع علمی کشور یکی از اسناد مهم ملی ما است که در سال‌های گذشته با تاکیدات رهبر معظم انقلاب در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت و به تصویب رسید. پیگیری، به روز رسانی و اجرایی کردن نقشه جامع علمی کشور یکی از دغدغه‌های مسئولین کشور در سطوح مختلف است.  

وی با بیان اینکه ستاد علم و فناوری ذیل شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شده، ادامه داد: ذیل ستاد، هیئت‌های اندیشه ورز استانی شکل گرفته است و در این راستا، یکی از برنامه‌های مهم در دستور کار هیئت اندیشه ورز استان اصفهان که به ریاست حسین هرسیج شکل گرفته، مشارکت در بروز رسانی نقشه جامع علمی کشور است. از این‌رو، دانشگاه اصفهان تصمیم دارد سلسله نشست‌هایی را با حضور اندیشمندان و صاحب‌نظران برای تحقق این مهم در اندیشکده حکمرانی برگزار کند.

در ادامه، علی ذاکری، عضو هیئت علمی و رئیس دانشکده آینده پژوهی دانشگاه اصفهان،  به بیان نکاتی در خصوص خط‌مشی‌ گذاری در حوزه علم، فناوری و نوآوری و نیز جایگاه فعلی و آینده علمی کشورهای دنیا پرداخت.

تفاوت دو رویکرد «گذشته محور» و «آینده محور» در حوزه برنامه ریزی

این عضو هیئت علمی دانشگاه در تبیین دو رویکرد اساسی در حوزه برنامه ریزی، تشریح کرد: وقتی ما به برنامه‌ریزی فکر می‌کنیم دو رویکرد کلی را می‌توان در نظر گرفت: planning from the past که بر اساس آن برنامه‌ریزی را از گذشته شروع می‌کنید (رویکرد گذشته محور) و تکنیک در حوزه فناوری، تکنیک مهندسی معکوس است. در این مورد، رویکرد راهبردی، تطبیق پذیری است و شما به دنبال شکل‌دهی به آینده نیستند. رویکرد دوم planning from the future است و در این رویکرد ما می‌بینیم که چه چیزهایی از آینده به سمت ما می‌آیند (رویکرد آینده محور) و سعی می‌کنیم آن‌ها را به دست بیاوریم. در واقع، در این حوزه، شناسایی اینکه چه چیزی در آینده ثروت آفرین و ارزش آفرین است به راحتی میسر نیست.

ایران جزء ۱۰ کشور برتر دنیا، در دو حوزه «نانو فناوری» و «بیو فناوری»

ذاکری عنوان کرد: در نگاه به آینده، برخی عوامل مانند دانه‌های زیر خاک هستند که به آن‌ها "emerging issues" به معنای پدیده‌های نوظهور می‌گوییم. داشتن نگاه Backcasting و شناسایی فرصت‌های استراتژیک از اهمیت زیادی برخوردار است. او معتقد است که اگر می‌خواهید سهم بری خودتان را از آینده افزایش دهید، بزرگترین فرصت‌ها در پدیده‌های نوظهوری است که هنوز کسی به سراغ آن‌ها نرفته است. کیون لی می‌گوید اگر می‌خواهید نقشه جامع علمی و فناوری بنویسید باید این نکته را در نظر بگیرید که پدیده‌های نوظهوری که اقتصادهای آینده را شکل می‌دهند چه مواردی هستند. یکی از ویژگی‌های آن‌ها این است که با وجود سرمایه گذاری‌هایی که انجام شده، هنوز کسی صاحب مطلق آن‌ها نیست. در ایران ما توانسته‌ایم در دو حوزه «نانو فناوری» و «بیو فناوری» موفق‌های را کسب کنیم. کشور ایران جزء ۱۰ کشور برتر دنیا در این دو حوزه به شمار می‌رود.  

اهمیت کربن و رد پای کربن در برنامه‌ریزی کشورها

وی یادآور شد: با تاکید بر اینکه آگاهی از رد پای کربن هر فرد، به این معنا که سالانه هر فرد چند تن کربن وارد جو می‌کند، نکته‌ای بسیار مهم است، حسابداری کربن به ما می‌گوید که در ۲۰ سال آینده، در کنار پول، کربن هم یکی از فاکتورهای اصلی در برنامه‌ریزی کشورها خواهد بود. از این‌رو، برای تولید هر کالا دو سوال اساسی مطرح می‌شود؛ اول اینکه هزینه کالای تولید شده چقدر است و ما چقدر می‌توانیم آن را به فروش برسانم؟ به عبارتی، اگر آن را در مقیاس بالا تولید کنیم، هزینه به چه میزان کاهش پیدا می‌کند که ما بتوانیم به نقطه سودآوری برسیم؟ و پرسش دیگر اینکه برای تولید این محصول چقدر کربن وارد جو می‌شود و آیا خریدار حاضر است چنین محصولی که برای آن به این میزان کربن تولید شده را خریداری کند یا خیر؟ همچنین، ۱۳۰ کشور دنیا به این توافق رسیده‌اند که تا افق ۲۰۵۰ رد پای کربن را به صفر برسانند. ما در کشور ناترازی انرژی داریم و چاره‌ای به جز حرکت به سمت انرژی‌های تجدید پذیر نداریم. باید در نظر داشته باشیم که بالاترین توان تابشی دنیا در اختیار ایران است و چیزی که قرن‌ها بزرگترین نقطه ضعف ما بوده، اکنون می‌تواند به بزرگترین نقطه قوت ما تبدیل شود. همچنین، قنات‌هایی که روزی توسط اجداد ما ساخته شدند، از چنین ظرفیتی برخوردارند.

رابطه علم و فناوری خطی نیست

رئیس دانشکده آینده پژوهی دانشگاه اصفهان، در پایان صحبت‌های خود با بیان اینکه ما نمی‌توانیم علم را از فناوری جدا کنیم، گفت: این نکته بسیار مهم است و باید به این فکر کنیم که چطور علم را به فناوری و ثروت تبدیل کنیم. به عبارتی، نگاه ما در ایران، در توزیع علم، تکنولوژی و فناوری، یک نگاه جزیره‌ای است و یک نگاه سیستماتیک و یکپارچه نداریم. تحقق این امر نیازمند این است که در کنار شناسایی پدیده‌های نوظهور، یک نگاه سیستماتیک و یکپارچه به علم، تکنولوژی و نوآوری داشته باشیم. همچنین، نگاهمان به تکنولوژی باید در سطوح مختلف ملی، منطقه‌ای، بخشی و تکنولوژیکال باشد.

همچنین، سید محمد قلمکاریان، عضو هیئت علمی و مسئول نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه پیام نور استان اصفهان، با تمرکز بر سند و مبانی نقشه جامع علمی کشور، اظهار کرد: مقوله علم و فناوری، از مهمترین زیرساخت‌های پیشرفت کشور و ابزار جدی رقابت در عرصه‌های مختلف است. به این ترتیب تحقق آرمان‌هایی نظیر احیای تمدن عظیم اسلامی، حضور سازنده، فعال و پیشرو در میان ملت‌ها و کسب آمادگی برای برقراری عدالت و معنویت در جهان، در گرو پیشرفتی همه جانبه در علم است؛ علمی که دارای سه شاخصة عدالت، معنویت و عقلانیت باشد.  

وی ادامه داد: اکنون که ۱۳ سال از عمر نقشه جامع علمی کشور می‌گذرد، فرصت خوبی است که کامیابی‌ها و کاستی‌ها استخراج شود و روز آمدسازی لازم صورت گیرد. دنیای علم مدام در حال تغییر است و ما باید اسناد بالادستی محکم در حوزه های مختلف داشته باشیم.

پیشنهادهای عملی بر اساس پژوهش

در این خصوص، این عضو هیئت علمی دانشگاه پیشنهادهایی را بر اساس پژوهش‌ها ارائه کرد و آن‌ها را بر شمرد وی گفت: با در نظر گرفتن تاثیرات جهانی شدن بر آموزش عالی، باید آمادگی لازم جهت رویارویی با پیامدهای جهانی شدن کسب شود و با برنامه ریزی دقیق، اصولی و حساب شده، زمینه بومی سازی آن‌ها فراهم شود. همچنین، با توجه به اینکه اهداف آموزش عالی بصورت بسیار کلی و بدون در نظر گرفتن تاثیرات جهانی شدن بر آموزش عالی بیان شده است، پیشنهاد می‌شود که اهداف مصوب آموزش عالی به صورت دقیق تبیین و نگاشته شود و در این زمینه پیامدهای جهانی شدن در اولویت قرار گیرد.

قلمکاریان افزود: با توجه به تشکیل و سازماندهی مرکز مطالعات جهانی شدن در کشور و تعیین ریاست آن توسط ریٔیس جمهور، پیشنهاد می‌شود که مرکزی مشابه در شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاسیس شود و با تعامل و بررسی همه جانبه به ارایٔه راه‌های نهادینه کردن تاثیرات جهانی شدن به ویژه در حوزه اهداف آموزش عالی بپردازند. علاوه بر این، بعد اقتصادی جهانی شدن که اکنون به عنوان یکی از جهات مهم و سرنوشت ساز مطرح است، با عنایت به لزوم تعامل کشور با سازمان‌های جهانی، بانک‌های بین المللی مورد توجه همه جانبه قرار گیرد و روند تاثیر پذیری مثبت آن مشخص شود

مسئول نظارت ارزیابی و تضمین کیفیت دانشگاه پیام نور، عنوان کرد: در ارتباط با تاثیرات بعد سیاسی جهانی شدن بایستی آمادگی لازم در دولت به ویژه در نهادهای آموزشی و دانشگاه‌ها پدید آید تا امکان استفاده بهینه از جنبه‌های مثبت اثرات فراهم شود. بعد فرهنگی جهانی شدن به دلیل ویژگی‌های خاص فرهنگ ایرانی و اسلامی توجه ویژه‌ای را می‌طلبد، لذا بایستی ارزش‌ها و هنجارهای اسلامی در مواجهه با پیامدهای جهانی شدن حفظ و صیانت گردد و در این زمینه برنامه‌ریزی و هدف گزینی دقیق صورت پذیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کرمانشاه صاحب «سرزمین اقتصاد دیجیتال» می‌شود
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد
  • چالش‌ها و فرصتهای اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • وعده تأمین اینترنت برای روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور
  • راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور
  • موافقت سازمان امور دانشجویان با راه‌اندازی و فعالیت مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان دانشگاه شهرکرد
  • یولیا زوتوا: عروس ایرانی ها شدم و بسیار خوش شانس هستم
  • طرح مرکز رشد و نوآوری توسعه اکوسیستم کارآفرینی کردستان (تاک) افتتاح شد
  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است