Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام ؛ عبدالمالک شنبه‌زاده مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام گفت : در سال ۹۸ تعداد ۳۹ اثر تاریخی و شش اثر منقول این استان در فهرست آثار ملی ثبت که از این تعداد ۱۵ پرونده برای ثبت تهیه‌شده است.

او افزود: در سال گذشته تعداد ۱۰۰ قلم اشیای تاریخی در سامانه جام ساماندهی و مستندسازی و ۹۳ قلم اشیای تاریخی نیز مرمت شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان ایلام همچنین از شناسایی ۲۰۳ اثر تاریخی برای ثبت در فهرست آثار ملی خبر داد و اضافه کرد: تعداد چهار فصل کاوش، بررسی و گمانه‌زنی باستان‌شناسی آثار تاریخی شامل کاوش غار مرگرگلان توسط هیئت باستان‌شناسی مشترک ایران و خارجی، کاوش بنای گنبد جهانگیر آباد شهرستان ایوان، بررسی و شناسایی فاز دوم دشت دهلران و محوطه شهر تاریخی سیروان در سال ۹۸ توسط معاونت میراث فرهنگی انجام شده است.

او اظهار کرد: سال گذشته سه بنای تاریخی قلعه والی کهره، کنجانچم مهران و پور اشرف دره شهر، باهدف تکمیل برای واگذاری به بخش خصوصی، مرمت و بازسازی شدند.

شنبه زاده همچنین از مرمت و ساماندهی ۱۲ محوطه و بنای تاریخی استان شامل قلعه والی، عمارت والی کهره هلیلان، عمارت فلاحتی (کاخ‌موزه تاریخ کشاورزی)، شهر تاریخی سیمره، قلعه کنجانچم، قلعه میرغلام هاشمی، قلعه پوراشرف، بنای تاریخی امامزاده مهدی صالح ماژین، گنبد جهانگیر آباد، شهر تاریخی سرابکلان، سنگ‌نوشته تخت خانو قنات‌های امیرآباد در سال ۹۸ خبر داد.

حفاظت از آثار تاریخی  نیازمند سرکشی‌های مستمر و مداوم است

او با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی میراث فرهنگی ثبت آثار طبیعی، تاریخی و معنوی در فهرست آثار ملی کشور است، افزود: برای رونق صنعت گردشگری در استان و در راستای مرمت بنا‌های تاریخی در سال ۹۸ عملیات مرمت و بازسازی دو بنای تاریخی دیگر شامل طاق شیرین و فرهاد در ایوان و بنای موسوم به شهر تاریخی سیمره در دره شهر خاتمه یافت و این بنا‌ها آماده بازید گردشگران داخلی و خارجی هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام گفت: برای نخستین بار موزه سنگ و سنگواره در ایلام با حضور مدیرکل موزه‌ها در نیمه دوم اسفندماه، آماده افتتاح بود، اما به دلیل شیوع بیماری کرونا افتتاح آن به سال ۹۹ موکول شد.

او گفت : ایلام تنها استانی است که از داشتن موزه باستان‌شناسی محروم است، اما با مساعدت اداره راه و شهرسازی استان و اهدای دو هزار ۵۰۰ متر زمین کار، طراحی و مطالعه این موزه پایان یافت که خوشبختانه با اختصاص ۱/۵ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی در اولین فرصت نخستین موزه باستان‌شناسی در مرکز استان کلنگ زنی می‌شود.

شنبه زاده در ادامه به جایگاه موزه‌ها در استان جهت جذب گردشگر و رونق این صنعت اشاره‌کرده و بیان کرد: سال گذشته ۲۷ هزار نفر از سه موزه مردم‌شناسی قلعه والی، موزه کاخ فلاحتی و موزه باستان‌شناسی دره شهر بازدید کردند.

او ادامه داد: در سال ۹۸ تعیین عرصه و حریم تعداد سه اثر تاریخی شامل تپه علی کش، امامزاده سید صلاح‌الدین و قلعه هزاردر با تصویب وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به ثبت رسید.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام یادآوری کرد: همچنین سال گذشته عملیات گچ‌بری و نورپردازی مسجد شهر تاریخی سیمره به‌عنوان یک سایت موزه به پایان رسید که این سایت موزه قابل بازدید برای تمام عموم است.

او بابیان اینکه حفاظت از آثار تاریخی در استان نیازمند سرکشی‌های مستمر و مداوم است، گفت: سال گذشته در بیش از پنج‌هزارم سرکشی یگان حفاظت، ۴۴ حفار غیرمجاز دستگیر و ۱۸ دستگاه فلزیاب کشف شد.

انتهای پیام/غ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی آثار تاریخی ثبت آثار ملی جذب گردشگر گردشگری و صنایع دستی مدیرکل میراث فرهنگی فهرست آثار ملی باستان شناسی بنای تاریخی شهر تاریخی سال گذشته سال ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۳۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی

در تفاهم‌نامه‌ای بین مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور و سازمان میراث فرهنگی تلنگانه قرار شده است آثار موزه باستان‌شناسی حیدرآباد احیا خواهد شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، موزه باستان‌شناسی حیدرآباد با امضای تفاهمنامه‌ای بین سازمان میراث فرهنگی تلنگانه و مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور، رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دهلی، جانی دوباره خواهد گرفت. این تفاهمنامه در حضور خانم شایلاجا رامایر قائم‌ مقام وزیر جوانان و گردشگری ایالت تلنگانه، خانم باهارتی هولیکاری، مدیر سازمان میراث فرهنگی و دکتر مهدی خواجه پیری، رئیس مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور، به امضا رسید.

موزه باستان‌شناسی حیدرآباد با بیش از 30 هزار اثر نفیس، از جمله نسخه‌های خطی بی‌نظیر، نقشه‌های کهن، کتیبه‌ها، سکه‌ها، مینیاتورها و اسناد، گنجینه‌ای بی‌مانند از تاریخ و فرهنگ را در خود جای داده است. این موزه تحت برنامه‌ای جامع، توسط مرکز بین المللی میکروفیلم نور و کارشناسانی از ایران مرمت، فهرست‌نویسی و دیجیتال‌سازی خواهد شد.

مجموعه کم‌نظیر آثار موزه حیدرآباد، که شامل بزرگترین مجموعه سکه‌های جهان و همچنین مومیایی 2500 ساله شاهزاده نایشو از مصر می‌شود، حکایت‌گر دوره‌ های مختلف تاریخی از جمله مغول، بهمنی و تغلق است. این گنجینه گرانبها، یادگار آخرین نظام حیدرآباد، میر عثمان علی‌خان بود و برای حفظ و نگهداری به سازمان میراث فرهنگی تلنگانه سپرده شده است.

مرکز میکروفیلم نور پیش از این با 51 کتابخانه در هند همکاری داشته و پروژه‌های مرمت، بازسازی، دیجیتال‌سازی و فهرست‌نویسی را با موفقیت به انجام رسانده است.

بزرگترین شاعر شیعی کشمیر

خواجه‌پیری، رئیس مرکز میکروفیلم نور، در این مراسم گفت: امضای این تفاهمنامه، نویدبخش همکاری‌های ارزشمند بین ایران و هند در زمینه حفظ و احیای میراث فرهنگی مشترک دو کشور است. بدون شک، تبادل دانش و تخصص در این زمینه، به حفظ گنجینه‌های زبان فارسی برای نسل‌های آینده کمک خواهد کرد.

مرکز میکروفیلم نور، در راستای حفظ و نگهداری اسناد تاریخی ارزشمند، دو پروژه بزرگ دیجیتال‌سازی را در حال حاضر در دست دارد. این پروژه‌ها شامل 33 میلیون‌ سند فارسی از موسسه تحقیقاتی آرشیو تلنگانه و مجموعه دو هزار نسخ خطی فارسی و عربی انجمن ترقی اردو می‌شود. تاکنون، سه میلیون و 600 هزار سند از آرشیو تلنگانه دیجیتال‌سازی شده و 412 هزار سند نیز مرمت و 26 جلد فهرست از آن به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • متلاشی شدن باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه سه هزار ساله در ارومیه