Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد امید در استودیو گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: در حال حاضر حدود ۲۰ میلیون نفر روستایی و تقریبا یک میلیون نفر عشایر در کشور داریم که چیزی حدود ۲۶ درصد جمعیت کشور را شامل می‌شوند.

او ادامه داد: ۲۶ درصد از جمعیت کشور در ۶۲ هزار آبادی و روستا ساکنند که ۳۹ هزار روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند و ۲۳ هزار روستا دارای جمعیتی کمتر از ۲۰ خانوار می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان این آمار می‌توان گفت: تقریباً کمتر از ۲/۶ درصد ازجمعیت روستایی در مناطق کمتر از ۲۰ خانوار ساکنند و ۹۷/۴ درصد از جمعیت روستایی در آبادی‌های دارای بالای ۲۰ خانوار زندگی می‌کنند.

امید با بیان اینکه جمعیت روستایی کشور در سال ۹۸ کاهشی نبود افزود: از سال ۶۵ الی ۹۵ حدود ۱۳ هزار روستای کشور، خالی از جمعیت شده اند، اما بر اساس آمار ثبت شده از سال ۹۶ تاکنون با رشد جمعیت جوان در روستا‌ها مواجه بوده ایم.

وی از اتصال روزانه ۱۰۰ روستا به شبکه ملی اطلاعات در دولت فعلی خبر داد و افزود: در حال حاضر به صورت هفتگی ۴۱ روستا به شبکه گاز روستایی متصل می‌شوند به گونه‌ای که تا این لحظه ۹۰ درصد از روستا‌های کشور از خدمات گاز رسانی برخوردارند.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: در خصوص شبکه آبرسانی هم به صورت هفتگی ۳۰ روستا به شبکه آبرسانی روستایی و آب آشامیدنی کشور متصل می‌شوند.

او آمار زیرساخت‌های توسعه روستایی کشور را به طور میانگین ۹۳ درصد عنوان کرد و گفت:در بحث سال جهش تولید در دوره دوم دولت تدبیر و امید حدود یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی در اختیار مجموعه روستایی قرار گرفته که تاکنون بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان از این مبلغ به هدف نشسته به طوری که تاکنون ۲۰۰ هزار موقعیت شغلی در روستا‌ها ایجاد شده در سال جدید هم پیش بینی می‌شود با تدوین طرح‌های جدید روستایی حدود پنج هزار میلیارد تومان برای توسعه روستایی صرف و هزینه گردد.

حجت ورمزیاری عضو هیات علمی دانشگاه تهران در سوی دیگر این برنامه گفت: براساس سیاست‌های برنامه ششم توسعه باید به نرخ رشد اقتصاد هشت درصد برسیم امابر اساس آمار سال ۲۰۱۷ نرخ رشد اقتصادی ایران ۲/۳ درصد بوده احتمالا اگر آمار سال ۲۰۲۰ تدوین شود نرخ رشد اقتصادی ایران بدتر هم خواهد بود.

او با بیان اینکه جهش تولید هر کشور باید از طریق رشد بنگاه‌های کوچک و خرد شکل بگیرد افزود: با توجه به دست فرمان فعلی اقتصادی در کشور، ​ نمی‌توانیم خلاء‌های موجود را پر و به رشد اقتصادی هشت درصد برسیم در خصوص اشتغال روستایی هم پس از فعالیت‌های جهاد سازندگی، اقدامات چشم گیری نداشته ایم.

معاون توسعه روستایی و منطق محروم کشور گفت: دیر به فکر موضوع اشتغال روستایی افتاده ایم.

محمد امید همچنین افزود:​ در حال حاضر با طرح ایجاد اشتغال روستایی دو هدف اشتغال و واگذاری اختیارات اقتصادی به شهرستان‌های مطبوع را دنبال می‌کند.

او ادامه داد: در طرح اشتغال روستایی، بخشی به واگذاری اختیارات اقتصادی به شهرستان‌ها اشاره دارد که طبق آن، ادارات ذیربط در شهرستان‌ها می‌توانند پس از تصویب طرح مورد نظر آن طرح را از بودجه تحت اختیارشان بهرمند گردانند در حقیقت تخصیص‌های مالی هر طرح در شهرستان‌ها بر عهده کمیته تشخیص مستقر در هر شهرستان می‌باشد.

ورمزیاری عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در سوی دیگر استودیو گفت: تا این لحظه طبق آمار ۸۲ درصد بودجه طرح‌های پرداختی به افراد حقیقی و ۱۸ درصد آن به اشخاص حقوق که می‌توانستند در راه اندازی حرفه و اشتغال موثر باشند پرداخت گردیده، مضاف به آن، ۷۹ درصد تسهیلات پرداختی تاکنون به افراد دیپلمه و زیر دیپلمه پرداخت شده و اشتغال دانش بنیان و دانش آموختگان نادیده گرفته شده است.
او ادامه داد: تا پایان مرحله چهارم تخصیص‌های ایجاد اشتغال که شامل حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان می‌باشد، حدود ۲ هزار و چهارصد و هشتاد نفر به تنهایی ۴۴ درصد وام‌های پرداختی را از آن خود کرده اند.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت:​ این در حالی است که جمعیت فعال اقتصادی ما در سال ۹۷ حدود هفت میلیون نفر بوده است حال نکته جالب اینکه مبالغ وام‌های دریافتی این دو هزار و خرده‌ای نفر حدود نیم میلیارد تومان بوده است.

ورمزیاری در سوی دیگر برنامه گفت:​ با شناسایی قابلیت‌های شغلی و خوشه بندی اطلاعات جمعیت اشتغال پذیر روستا‌ها و آبادی‌ها و همچنین تخصیص درست و دقیق منابع به اشتغال پایدار روستایی در شهرستان‌های کشور دست می‌یابیم.


منبع: پارسینه

کلیدواژه: جمعیت روستاها پارسی خبر سال جهش تولید نیروی جوان اشتغال روستایی میلیارد تومان توسعه روستایی شهرستان ها میلیون نفر ۲۰ خانوار روستا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۳۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود

بتول دانش شهرکی گفت: وجود بیش از ۳۱۰ کیلومتر نوار ساحلی و ظرفیت‌های فراوان بالقوه مناطق ساحلی چابهار، کنارک و دشتیاری، سیستان و بلوچستان را به مرکز تولید و اشتغال این منطقه تبدیل و زمینه‌های سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف را فراهم کرده است.

وی تاکید کرد: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شیلاتی محرک توسعه اقتصادی سواحل بکر مَکُران است که می‌توان با سرمایه‌گذاری بیشتر در این حوزه علاوه بر ایجاد اشتغال و نقش‌آفرینی گسترده در صادرات آبزیان و ارزآوری، زمینه توسعه هرچه سریعتر این سواحل را فراهم کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: چابهار، دشتیاری و کنارک از شهرستان‌های ساحلی زیبا و با ظرفیت‌های فراوان در حوزه گردشگری، شیلات، اقتصادی، تجاری، ترانزیتی و اشتغالزایی به دلیل نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب و درجه حرارت سواحل این شهرستان در طول سال مناسب برای پرورش میگو و صید و صیادی و بویژه تن ماهیان است.

وی بیان کرد: حوزه شیلات یکی از بخش‌های کم هزینه برای ایجاد اشتغال است و می‌تواند اشتغال را به چند برابر افزایش دهد و به نوعی سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات با صرفه‌ترین راه و اقتصادی‌ترین فعالیت در سواحل مشکُران محسوب می‌شود.

شهرکی با اشاره به ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان در حوزه صنعت گفت:وجود ۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی با مساحت چهار هزار و ۵۳۶ هکتار بستر مناسبی را همراه با مشوق‌های لازم برای جذب سرمایه گذار در حوزه‌های مختلف صنعتی، صنایع تبدیلی معدنی، کشاورزی و شیلاتی فراهم آورده است.

وی افزود: علاوه بر و جود سه کارخانه تولید سیمان و تعداد هشت واحد تولیدی شناور سازی ۳۰ درصد پاکت سیمان، ۴۰ درصد پای بند ریل آهن، ۱۲ درصد سموم دفع آفات مورد نیاز کشور نیز در این استان تولید می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارد؟ 
  • کدام مناطق تهران بیشترین سالمند را دارند؟ 
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • طرح توانمندسازی و کارآفرینی مردم پایه در دشتستان اجرا می‌شود
  • اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان به حوزه رسانه در سال جاری
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • تجلیل از مادر ۲۷‌ ساله اناری با پنج فرزند
  • آب شرب ۹۰ درصد روستا‌های سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد