Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نظر می‌رسد خروج سامانه‌های ضدموشکی پاتریوت از عربستان سعودی پس از تماس تلفنی تهدیدآمیز ترامپ با بن‌سلمان، بدین معناست که آمریکا در حال رها کردن متحدان عربی خود است و یا اینکه می‌خواهد آنها را برای خرید تسلیحات بیشتر تحت فشار بگذارد. ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۳ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رای الیوم، عربستان سعودی طبق عادت خود، درباره گزارش‌های رسانه‌ای یا مواردی که به‌ویژه درباره جبهه داخلی این کشور یا جنگ‌های خارجی نفتی یا نظامی آن افشا و مطرح می‌‌شود، اظهارنظر نمی‌کند و مجال گسترده‌ای را در اذهان رسانه‌ها و خبرنگاران‌شان برای بحث و تحلیل‌ها در این‌باره باز می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشور، همان‌طور که می‌گوید، مداخله در امورش را ردّ می‌کند.

مسئله‌ای که به نظر می‌رسد عصبانیت عربستان سعودی را برانگیخته و آن را وادار به انکار آن کرده است، گزارش اخیر خبرگزاری" رویترز" بوده که به نقل از منابع خود درباره تماس تلفنی "دونالد ترامپ" رئیس‌جمهوری آمریکا و "محمد بن‌سلمان" ولیعهد سعودی سخن گفته است. طبق این گزارش رویترز، ترامپ با وقاحت بی‌سابقه‌ای، حاکم فعلی عربستان سعودی را تهدید می‌کند و هشدار می‌دهد در صورتی‌که عربستان سعودی به کاهش تولید نفت خود در چارچوب نبردش با روسیه، که باعث شده است قیمت هر بشکه نفت به اندازه قیمت یک وعده غذای ناچیز یا کمتر از آن سقوط کند، اقدام نکند در مقابل او نیز نخواهد توانست قانونگذاران آمریکایی را از تصویب قانون خارج کردن نیروهای آمریکایی از عربستان سعودی منع کند.

ریاض در رویارویی با این افشاگری رویترز، بلافاصله در اقدامی ‌کم‌سابقه شفاف‌سازی کرد؛ چرا که این امر مربوط به شاهزاده محمد بن‌سلمان بوده است که توسط همپیمان آمریکایی‌اش صریحا تهدید می‌شود به حدی که این شاهزاده از دستیاران خود می‌خواهد اتاق را ترک کنند تا او بتواند بحث را با ترامپ ادامه دهد. این تهدید شامل عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی و خارج کردن سامانه پدافند هوایی "پاتریوت" از این کشور پادشاهی است. انکار این گزارش توسط ""فهد ناظر" سخنگوی سفارت عربستان سعودی در واشنگتن در صفحه کاربری‌اش در توییتر، قابل توجه است.

طبق ادعای ناظر، این گزارش‌ها کاملا مضمون مکالمه را تغییر داده و عکس احترام متقابل بین دو مقام را منعکس کرده بود. این سخنگو همچنین در توییت خود خاطرنشان کرده است که این گزارش‌های رسانه‌ای "ادعاهایی بی‌اساس و نادرست هستند".

انکار سعودی درباره این تماس تلفنی تهدیدآمیز ممکن است مجال سوال کردن در این زمینه و واقعیت آنچه بین این دو همپیمان افتاده و همچنین شکل و ماهیت "احترام متقابلی"، که فهد ناظر از آن سخن گفته است را باز نگه داشته باشد. عربستان سعودی بعد از این تهدید ادعا شده ترامپ و در کمتر از 10 روز با روسیه بر سر کاهش تاریخی و بررسی‌شده تولید نفت خام به توافق رسید و حتی ترامپ به شکل غیرمستقیم، به قدرت خود در پایان دادن به اختلافات میان عربستان سعودی و روسیه افتخار کرده، و آن‌گونه که خبرگزاری "بلومبرگ" گزارش داده است ولی ترامپ به این مسئله اشاره‌ای نکرده که با چه شیوه و روشی عربستان سعودی را به این توافق مجاب کرده است. این بدان معناست که حکومت ریاض بدون در نظر گرفتن لحن درخواست آمریکایی‌ها، خواسته‌های ترامپ را اجرا کرده است.

به نظر می‌رسد "عمق و استحکام" روابط استراتژیک سعودی- آمریکایی که حدود 75 سال قدمت دارد و سخنگوی سفارت سعودی در واشنگتن از آن سخن گفته است، و نیز غرق کردن بازارها با نفت برای ریاض کمک‌رسان نبوده است؛ چرا که اخیرا وزیر دارایی عربستان سعودی از مرحله ریاضت اقتصادی و اتخاذ تدابیری شدید سخن گفته است امری که سعودی‌ها را به دلیل افزایش بیشتر قیمت‌ها، اعمال مالیات و، متوقف شدن پروژه‌های دولتی نگران و مضطرب کرده است و در این میان، ویروس کرونا مسئول اول این بحران معرفی می‌شود. افزون بر اینها، کاهش چشمگیر صادرات نفتی و غیرنفتی عربستان سعودی و نیز تصمیم این کشور برای اخذ وام و افزایش هزینه‌ها و بدهی‌های عمومی، طرح چشم‌انداز 2030 را تحت الشعاع قرار داده است.

 روزنامه "وال استریت ژورنال"، که از منابع نزدیک به محافل تصمیم‌گیرنده در دولت آمریکا محسوب می‌شود، به نقل از مسئولان آمریکایی نوشت که دولت واشنگتن قصد دارد سامانه‌های ضد موشکی پاتریوت و تعدادی از پرسنل نظامی این کشور را از خاک عربستان سعودی خارج کند. در این گزارش آمده است که این تصمیم دولت آمریکا می‌تواند به مثابه پایان تقویت نظامی عربستان در مقابل ایران تلقی شود.

وال‌استریت همچنین افزود، آمریکا در حال بررسی کاهش "سایر قابلیت‌های نظامی" خود در عربستان سعودی است.

به گفته مقام‌های آمریکایی، 4 سامانه پاتریوت و ده‌ها نفر از کادر نظامی آمریکایی که پس از حمله به پهپادی جنبش "انصارالله" یمن به تاسیسات نفتی عربستان سعودی در این کشور مستقر شده بودند نیز مشمول این تصمیم آمریکا خواهند شد.

قابل توجه این است که مقام‌های آمریکایی همچنین اعلام کردند که آمریکایی‌ها می‌خواهند نیروی دریایی این کشور را در خلیج‌فارس کاهش دهند. این مقام‌ها گفته‌اند که دو اسکادران جنگنده آمریکایی نیز منطقه را ترک کرده‌اند.

این اقدامی، که وزارت دفاع آمریکا( پنتاگون) انجام می‌دهد، بر اساس ارزیابی‌ها، بدین معناست که ایران دیگر تهدیدی استراتژیک برای منافع واشنگتن ایجاد نمی‌کند. با این حال، این عقب‌نشینی آمریکا باعث ایجاد سوالاتی در مورد زمان اجرای آن شده است که به نظر می‌رسد در راستای اجرای تهدیدهای ترامپ بوده است که خطاب به شاهزاده بن‌سلمان گفته در صورتی‌که عربستان سعودی تولید نفت را کاهش ندهد نیروهای آمریکایی را از این کشور خارج می‌کند. با وجودی که ریاض از تصمیم خود برای غرق کردن بازارها از نفت عقب‌نشینی کرده است، این سوال مطرح می‌شود که این کشور نفت‌خیز بهتر است چه کاری برای بازگرداندن اعتماد همپیمان آمریکایی‌اش انجام دهد.

ارزیابی‌های اطلاعاتی حاکی‌ست که ایران دیگر تهدیدی استراتژیک برای واشنگتن محسوب نمی‌شود حتی اگر لحن تهدیدآمیز میان این دو کشور اخیرا تشدید شده است.

"جیمز ماتیس" وزیر دفاع آمریکا تصمیم گرفت سامانه‌های دفاعی را از کویت، بحرین و اردن خارج کند و همین امر نیز زمینه را برای طرح سئوالات بحث برانگیز درباره دلایل و زمان‌بندی آن ایجاد کرده است، که آیا آمریکا قصد دارد متحدان نام‌برده خود را رها کند یا اینکه می‌خواهد آنها را برای معاملات تسلیحاتی بیشتر و اجرای "معامله قرن" تحت فشار قرار دهد؛ با توجه به اینکه اردن و کویت مواضع تقریبا سختگیرانه‌ای درخصوص این طرح ضدفلسطینی دارند. همین امر ایجاب می‌کند این کشورهای عربی و همچنین عربستان سعودی، که به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها در حال دست شستن از آن هستند، در نقشه ائتلاف‌های‌شان تجدیدنظر و باب مذاکره با دشمنانشان را باز کنند.

انتهای پیام/

R1016196/P/S8,90,95,1128/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "آمریکا" اخبار "عربستان سعودی"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آمریکا اخبار عربستان سعودی اخبار آمریکا اخبار عربستان سعودی عربستان سعودی نظر می رسد سخن گفته بن سلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۵۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه

در جریان سفر وزیر خارجه آمریکا به عربستان، وی با همتای سعودی خود تحولات مربوط به اوضاع غزه و شهر رفح را مورد بررسی قرار داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا امروز در سفر به عربستان سعودی دیداری با «فیصل بن فرحان» همتای سعودی خود در حاشیه نشست مشترک با وزرای خارجه کشورهای عربی داشت.

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان، دو طرف در این دیدار درباره روابط دوجانبه و همکاری مشترک در زمینه‌های مختلف و همچنین تحولات مربوط به نوار غزه و شهر رفح و اهمیت برقراری آتش‌بس در غزه گفتگو کردند.

«محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی» نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر هم در این نشست اعلام کرد که باید تلاش‌هایی در راستای حل مسالمت‌آمیز همه درگیری‌ها انجام شود و منطقه از خطرات جنگ در امان بماند.

وی تأکید کرد: مهمترین چالش برای دستیابی به صلح، شکست جامعه جهانی در حل مسئله فلسطین است.

وزیر خارجه قطر تأکید کرد: خواهان آتش‌بس فوری در غزه و پایان عملیات نظامی (تجاوزات رژیم صهیونیستی) و آزادی اسیران و رساندن کمکها هستیم.

در شرایطی که دولت آمریکا همچنان به حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهد و مانع توقف جنگ غزه می‌شود، وزیر خارجه این کشور مدعی شد: باید تلاش‌ها را برای رسیدن به ثبات و جلوگیری از گسترش درگیری‌ها در منطقه تقویت کنیم.

روز گذشته نیز ریاض شاهد برگزاری نشست کمیته وزرای تعیین‌شده از سوی اجلاس مشترک عربی ـ اسلامی درباره نوار غزه بود. این نشست در ریاض با حضور نمایندگان قطر، مصر، اردن و ترکیه به‌همراه «حسین ابراهیم طه» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی و همچنین «حسین الشیخ» دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) برگزار شد.

وزارت امور خارجه عربستان سعودی با صدور بیانیه‌ای درباره این نشست اعلام کرد که در نشست کمیته وزرای تعیین‌شده در اجلاس عربی ـ اسلامی از جامعه بین‌المللی خواسته شد در واکنش به نقض قوانین بین‌المللی و قوانین حقوق‌بشری جهانی توسط اسرائیل و جنایت‌های جنگی آن در غزه و کرانه باختری اشغالی، تحریم‌های مؤثری علیه این رژیم از جمله توقف صادرات سلاح برای آن اعمال شود.

حاضران در این نشست همچنین بر لزوم فعال کردن سازوکارهای حقوقی بین‌المللی جهت محاکمه مسئولان اسرائیلی به‌خاطر جنایت‌های آنها علیه مردم فلسطین و همچنین بر ضرورت توقف تروریسم شهرک‌نشینان صهیونیست علیه فلسطینی‌ها و اتخاذ مواضع جدی و قاطع در برابر این جنایت‌ها تأکید کردند.

درخواست کمیته وزرای کشورهای عربی و اسلامی برای تحریم اسرائیلنشست 6جانبه عربی در ریاض درباره تحولات غزه

انتهای پیام/+

دیگر خبرها

  • واکاوی گرایش‌های ضد اسرائیلی «نسل زِد» در آمریکا
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • بلینکن: روابط عربستان و اسرائیل به زودی عادی می‌شود
  • ریاض: به توافق امنیتی با آمریکا نزدیک شده‌ایم
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • درخواست آمریکا پس از کمک به اوکراین چیست؟
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی