Web Analytics Made Easy - Statcounter

درگذشت نجف دریابندری در کنار اخباری از لغو دیدار سالیانه شاعران با رهبر معظم انقلاب و برگزاری مراسم تودیع و معارفه در حوزه کتاب مهم‌ترین اخبار این هفته از اردیبهشت‌ماه بودند.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، در این گزارش مروری بر مهم‌ترین اخبار هفته گذشته در حوزه ادبیات و کتاب داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درگذشت نجف دریابندری نویسنده و مترجم برجسته کشور مهم‌ترین خبر هفته گذشته بود. همچنین در این هفته اخباری از لغو دیدار سالیانه شاعران با رهبر معظم انقلاب، برگزاری مراسم تودیع و معارفه در حوزه کتاب و اعلام جزئیاتی از اجرای طرح «بهارانه کتاب۹۹» مهم‌ترین اخبار این هفته از اردیبهشت‌ماه بودند.

برگزاری مراسم تودیع و معارفه سرپرست مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی

ابتدای هفته با مراسم تکریم قادر آشنا؛ مدیرعامل سابق مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران و معارفه ایوب دهقانکار سرپرست جدید این مؤسسه آغاز شد. این مراسم روز شنبه ۱۳ اردیبهشت در محل مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران با حضور محسن جوادی؛ معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعدادی از مدیران حوزه نشر و کتاب برگزار شد.

اجرای طرح «بهارانه کتاب۹۹» با اعتبار۲۰میلیارد ریالی

دومین روز هفته با اعلام خبری از طرح بهارانه کتاب از سوی نیکنام حسینی‌پور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب همراه بود. حسینی‌پور خبر داد: میزان یارانه اختصاص یافته به طرح «بهارانه کتاب۹۹» ۲۰میلیارد ریال و یارانه خرید کتاب ۲۰درصد و سقف مجاز خرید برای هر خریدار یک میلیون و ۵۰۰ هزار ریال است.

این طرح از روز شنبه ۲۰ اردیبهشت همزمان با ولادت امام حسن مجتبی(ع) تا سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه در کتاب‌فروشی‌های عضو طرح در سراسر کشور برگزار می‌شود.

درگذشت نجف دریابندری

مهم‌ترین اتفاق حوزه ادبیات و کتاب در هفته گذشته روز دوشنبه پانزدهم اردیبهشت‌ماه رخ داد. نجف دریابندری، مترجم و نویسنده مطرح کشورمان پس از یک دوره بیماری در سن 91 سالگی بر اثر ایست قلبی درگذشت.

دریابندری از تأثیرگذارترین مترجمان زبان فارسی است که آثار بسیاری در حوزه ادبیات داستانی و فلسفه را در طی سال‌ها فعالیت و کار به فارسی برگردانده بود. پس از درگذشت این چهره ماندگار ادبیات فارسی مقامات و چهره‌های مختلف کشور پیام تسلیت صادر کردند.

خبرگزاری آنا در گزارشی مروری بر زندگی و آثار مهم و تأثیرگذار او در طول سالیان طولانی با سه محور آثار داستانی ترجمه شده، آثار فلسفی ترجمه‌شده و آثار تالیفی او داشته است که می‌توانید در اینجا بخوانید.

برگزاری مراسم تودیع و معارفه مدیرکل کتابخانه‌های عمومی تهران

مراسم تکریم و معارفه مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تهران، هم یکشنبه ۱۴ اردیبهشت‌ماه با حضور شکرالله حسن‌بیگی، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و محمدهادی ناصری مدیرکل جدید کتابخانه‌های عمومی استان تهران و علی نیکنام مدیر سابق این اداره‌کل در مرکز نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد.

امهال پرداخت حق بیمه سهم کارفرما برای کتاب‌فروشی‌ها و ناشران

لادن حیدری؛ معاون توسعه مدیریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی روز سه‌شنبه این‌هفته خبری برای کتاب‌فروشی‌ها و ناشران، داشت، او اعلام کرد: با اشاره به بخشنامه سازمان تأمین اجتماعی در ۲۶ اسفند ۹۸ باتوجه به پیگیری‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر امهال حق بیمه اسفند، فروردین و اردیبهشت‌ماه سهم کارفرما برای فعالیت‌ها و کارگاه‌های مشمول عناوین ده‌گانه این‌مهم محقق شد.

به‌این‌ترتیب براساس بخشنامه سازمان تأمین اجتماعی کتاب‌فروشی‌ها، انتشاراتی‌ها، مراکز توزیع کتاب، مراکز و مجتمع‌های فرهنگی و آموزشی از امهال پرداخت حق بیمه سهم کارفرما برای ماه‌های اسفند ۱۳۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ برخوردار هستند.

برگزاری اختتامیه مجازی جایزه هفت اقلیم

مراسم اختتامیه نهمین دوره جایزه هفت اقلیم هم سه‌شنبه شب ۱۶ اردیبهشت در فضای مجازی برگزار شد و برگزیدگان این‌جایزه در دو حوزه رمان و مجموعه‌داستان معرفی شدند.

لغو دیدار سالیانه شاعران با رهبر معظم انقلاب

روز چهارشنبه 17 اردیبهشت‌ماه خبرگزاری آنا از احتمال برگزاری مجازی دیدار سالانه شاعران با مقام معظم رهبری در نیمه ماه مبارک رمضان، به دلیل شیوع بیماری کرونا در کشور خبر داد. این خبر در روز پنجشنبه از سوی محمد حمزه‌زاده، قائم مقام حوزه هنری تأیید شد.

گفتنی است، به ابتکار مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، جمعی محدود از شاعران برای بزرگداشت این مناسبت که به تعبیری سال تحویل شعر فارسی بود، نشستی صمیمی تدارک دیده‌اند. بر این اساس برنامه تلویزیونی «دیدار ماه» در شام میلاد امام حسن مجتبی(ع) پخش مستقیم شعرخوانی شاعران برجسته ایران و جمعی از شاعران کشورهای همسایه در حوزه هنری را روی آنتن خواهد برد. پخش این برنامه زنده ساعت ۲۱:۱۵ جمعه، ۱۹ اردیبهشت از شبکه چهار سیما خواهد بود.

انتهای پیام/4028/

منبع: آنا

کلیدواژه: نجف دریابندری نیکنام حسینی پور برگزاری مراسم تودیع و معارفه درگذشت نجف دریابندری کتابخانه های عمومی کتاب فروشی ها بهارانه کتاب اردیبهشت ماه حوزه ادبیات مهم ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۶۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین رونمایی از فصلنامه تاریخی_سیاسی «ماجرا» با حضور علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت امورخارجه، منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری و جواد موگویی سردبیر فصلنامه روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه در خانه اندیشه‌ورزان جوان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، جواد موگویی پژوهشگر تاریخ که سردبیری فصلنامه «ماجرا» را نیز برعهده دارد با بیان اینکه تصمیم چاپ فصلنامه «ماجرا» مربوط به سال ۱۴۰۰ بود، اظهار داشت: حوادث ۱۴۰۱ انتشار فصلنامه را تعویق انداخت. از طرفی اولین شماره را درباره دکترین نظام درحالی قبل از عملیات طوفان‌الاقصی شروع کردیم که واقعا نمی‌دانستیم قرار است چه اتفاقاتی رقم بخورد که نکته قابل توجه اینجاست انتشار ماجرا به اتفاقات طوفان الاقصی برخورد. در محافل و فضای مجازی شنیده‌ایم که گفته شده ما این فصلنامه را بعد از حمله به اسرائیل شروع کرده‌ایم که باید بگویم چنین چیزی نیست.

وی در ادامه به تشریح رویکرد فصلنامه ماجرا پرداخت و گفت: رویکرد فصلنامه حوادث بعد از انقلاب خواهد بود و علت آن این است که ما در تاریخ‌نگاری بعد از انقلاب غفلت عظیمی کرده‌ایم و تاریخ‌نگاری دهه ۶۰ را در افکار عمومی باخته‌ایم هرچند یک دهه بعد و در موضوع تاریخ‌نگاری دهه ۷۰ مسئله بکر است.

سردبیر فصلنامه ماجرا عدم دسترسی به اسناد را نقطه ضعف برای پرداختن به تاریخ دانست و خاطرنشان کرد: وزارت خارجه هنوز اسناد مشروطه، مسئله ملی شدن صنعت نفت و حکومت پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است و دستگاه‌های سندی ما مثل مرکز اسناد خیلی سلیقه‌ای عمل می‌کنند. عدم بازگویی خاطرات از طرف رجال سیاسی نیز یک مسئله مهم است که متاسفانه در کشورمان پابندی به جلسات خاطره‌گویی نیستند و افراد براساس سلیقه خاطرات را می‌گویند و همین باعث می‌شود ما افکار عمومی را از دست بدهیم.

وی با تاکید براینکه دنبال دیده شدن فصلنامه «ماجرا» نیستیم، عنوان کرد: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب برداشته‌ایم و امیدوارم ابعاد این مسئله به بحث و گفتگو گذاشته شود.

فصلنامه ماجرا ابتکار و شجاعت به خرج داده است

در ادامه، علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت خارجه ابتکار و شجاعت را ویژگی مهم فصلنامه «ماجرا» دانست و با تاکید براینکه ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت و شهامت و فکر می‌خواهد، گفت: مجموعه مصاحبه‌ها و تصاویر جمع‌آوری شده در این فصلنامه ارزشمند است که نشان می‌دهد در آینده با سلسله مطالبی روبرو خواهیم بود که می‌تواند نیاز‌های نسل کنونی و آینده کشورمان و دیگر کشور‌ها را که دغدغه فرایند انقلاب دارند را از دل پژوهش بشناسند.

وی پژوهش تاریخ را یک میدان خطیر دانست و عنوان کرد: پرداختن به پژوهش تاریخ یک میدان بسیار خطیر است که فعالیت در آن آسان نیست، چون چندگانگی نگاه و ایده و تفکر در آن جولان پیدا می‌کند و طبیعی است که تلاقی نگاه‌ها در این میدان وجود دارد.

معاون سیاسی وزارت خارجه در ادامه گفت: جای چنین پدیده‌ای در میان منشورات انقلاب اسلامی خالی بود که امیدواریم با ارتقا کیفی مجموعه به محصولات و تولیدات معتبرتر و مستحکم‌تر و قابل اعتنا بیشتری دست پیدا کنیم. آن چیزی که به‌نظرم مهم می‌آید، این است که آن کاری که نتیجه این زحمت و تلاش خودش را نشان دهد، این است که ما به یک الگو و الگو‌هایی در عرصه حکمرانی جمهوری اسلامی با نگاه رهبر مقام معظم رهبری برسیم تا زمینه ارتقا حکمرانی دینی در کشور صورت گیرد. باقری هدف از پرداختن به تاریخ پژوهشی انقلاب را الگوسازی دانست و گفت: علوم انسانی مثل ریاضی نیست که رابطه علی و معلولی قطعی مشخص را نشان دهد لذا علوم انسانی پیچیدگی و شیرینی خاص خودش را دارد پس ما باید با این نگاه این کار را روشمند ببینیم.

او به تشریح خطرات جدی انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت: کارکرد و نتیجه این مجله باید روشن شدن فرایند و ساز و کاری باشد که کشورمان را به این نتیجه رساند که در بیش از سه دهه گذشته از خطرات جدی که می‌توانست کشور را در عرصه دیگری وارد کند، چیست و چه ویژگی‌هایی وجود داشت که ما توانسته این این موفقیت را کسب کنیم.

معاون سیاسی وزارت خارجه با بیان اینکه روایت‌ها معمولا از تنگناهاست، گفت: فهم من این است که رمز اصلی این موفقیت و کلید واژه اصلی آن حکمت است حکمتی که رهبری و شالوده حکمرانی جمهوری اسلامی در دوره امام (ره) و رهبر انقلاب از آن بهره داشته است.

حکمت علاوه‌ بر اینکه دانش و اطلاعات دارد، نور دارد که ناشی از ایمان شخصی و تقوای حاکمیتی (سیاسی) است. این تقوا یعنی اینکه به الزامات یک حکومت دینی پایبند باشید.

در ادامه مراسم، منوچهر متکی وزیر اسبق خارجه کشورمان به ذکر خاطراتی از دوران مسوولیت در وزارت خارجه پرداخت و نگاه مردم نسبت به مجلس شورای اسلامی و دشواری‌های فعالیت در آن را تشریح کرد. در بخش پایانی این مراسم، فصلنامه تاریخی_ سیاسی «ماجرا» با حضور میهانان ویژه رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دیدار ۴۰ نفر از فرهنگیان کردستان با مقام معظم رهبر/معلم استوار ترین مربی برای انسان ها است
  • از ایران تا پاکستان/ شعر شاعر پاکستانی در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • شعر شاعر پاکستانی در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • تعاون به عنوان رکن مهم مشارکت مردم، مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • دیدار جمعی از معلمان سراسر کشور با رهبر انقلاب
  • گام اول فصلنامه «ماجرا»، پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب است
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک
  • معلمان با رهبر معظم انقلاب دیدار می‌کنند
  • ۴۰ نفر از معلمان زنجانی با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند