Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@12:58:07 GMT

آثار تاریخی مازندران از زلزله دماوند آسیب ندیدند

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۷۷۱۵۹

آثار تاریخی مازندران از زلزله دماوند آسیب ندیدند

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران ، مهدی ایزدی با اشاره به انجام بازرسی‌های لازم از ابنیه تاریخی و میراثی این استان افزود : در همان دقایق اولیه وقوع زمین‌لرزه و با هماهنگی روسای شهرستان‌های سوادکوه و آمل موضوع زلزله پیگیری و در بررسی اولیه مشخص شده هیچگونه خسارتی به آثار تاریخی استان وارد نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به فراوانی آثار تاریخی در این شهرستان‌ها ، گفت : صبح امروز نیز با هماهنگی خوب بخشداران و دهیاران روستاهای واقع در ارتفاعات، اطلاعات به روز بناهای تاریخی دریافت شده است.

معاون میراث فرهنگی مازندران گفت: با وجود این که بررسی‌های مقدماتی و اولیه برای بررسی بناهای تاریخی مازندران درشهرستان‌های نزدیک به کانون زلزله انجام شده بود، به منظور بررسی دقیق وضعیت بناهای تاریخی در این مناطق، کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی استان ب شهرستان‌های سوادکوه و آمل اعزام شدند تا از بناها و آثار میراثی بازدید دقیق‌تری داشته باشند.

ایزدی با اشاره به ثبت بیش از ۷۷۰ اثر تاریخی مازندران در فهرست آثار ملی ایران اظهار کرد: در دو شهرستان سوادکوه و آمل که در مجاورت کانون زلزله بامداد جمعه قرار داشتند، در مجموع ۶۴۲ اثر حفاظتی و ۱۱۰ اثر ثبتی وجود دارد که از این تعداد ۶۲ اثر ثبتی و ۲۸۹ اثر حفاظتی مربوط به شهرستان آمل و ۴۸ اثر ثبتی و ۳۵۳ اثر حفاظتی در حوزه شهرستان سوادکوه است.

زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۱ ریشتر در ساعت ۴۸ دقیقه بامداد جمعه ۱۹ اردیبهشت در حوالی دماوند رخ داد که کلانشهر تهران را لرزاند. این زمین لرزه که باعث خروج ساکنان تهران از منازل و اقامت موقت در معابر و پارک‌ها شده بود، در مناطقی از مازندران، البرز، قزوین، سمنان و قم نیز احساس شد.

برچسب‌ها مازندران میراث فرهنگی آمل سوادکوه زلزله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مازندران میراث فرهنگی آمل سوادکوه زلزله مازندران میراث فرهنگی آمل سوادکوه زلزله میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۷۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان گفت: آثار تاریخی کشف شده در گذر کمرزرین، مشخص‌ترین و گویاترین زبان تاریخ این کلان‌شهر است و اطلاعات خوبی را می‌توان از این آثار به دست آورد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدعلی ایزدخواستی امروز _شنبه پانزدهم اردیبهشت_ در حاشیه بازدید شهردار اصفهان از گذر کمرزرین اظهار کرد: باستان‌شناسی گذر کمر زرین در راستای کشف شواهد گام برداشت، اما در حال حاضر در حال بررسی و تحلیل این اکتشافات است و تصمیم دارد تمام موارد این آثار کشف شده را مورد بررسی قرار دهد.

وی افزود: در حال حاضر باستان‌شناسان، این گذر را به ۱۰ لایه تاریخی تقسیم کرده‌اند و تمام این لایه‌ها در حال بررسی است، همچنین این موضوعات در راستای شفافیت تصویر اصفهان در ادوار مختلف، بسیار تأثیرگذار است.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تاکید کرد: این شواهد تاریخی، مشخص‌ترین و گویاترین زبان تاریخ این کلان‌شهر است و در حال حاضر به یک شاهد دست نخورده‌ای دست پیدا کرده‌ایم و اطلاعات خوبی می‌توان از این آثار به دست آورد که بهتر از اطلاعات مکتوب است.

ایزدخواستی گفت: با هماهنگی میراث فرهنگی و شهرداری در حال توسعه کاوش این گذر هستیم.

کد خبر 750485

دیگر خبرها

  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • نجات ۴ کوهنورد گمشده در قله دماوند
  • نجات جان کوهنوردان گمشده در قله دماوند
  • نجات جان ۴ کوهنورد مفقودی در ارتفاعات قله دماوند
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • چهار حفار غیرمجاز اماکن تاریخی در تربت‌حیدریه دستگیر شدند
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • رقابت ۴ نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در مازندران