Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران موسسه های ملی سلامت دریافته اند که استفاده از علف کش دیکامبا می تواند خطر ابتلا به چندین سرطان از جمله سرطان کبد و صفرا و نیز کم خونی حاد و مزمن و مشکلات دیگر را تشدید کند.

گروه غرب از نگاه غرب خبرگزاری فارس: پژوهشگران موسسه های ملی سلامت دریافته اند که استفاده از علف کش دیکامبا می تواند خطر ابتلا به چندین سرطان از جمله سرطان کبد و صفرا و نیز کم خونی حاد و مزمن و مشکلات دیگر را تشدید کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این یافته ها در حالی مطرح می شوند که طی سه سال گذشته استفاده از این علف کش زیانبار در میلیون ها هکتار از اراضی بخش عمده ای از غرب میانه و جنوب آمریکا افزایش سرسام آوری پیدا کرده و دلیل آن تایید سازمان حفاظت از محیط زیست  برای مصرف دیکامبا در مورد محصولات سویا و کتان مهندسی ژنتیک شده است.
این مطالعه که به صورت مطالعه همتایان در نشریه بین المللی  اپیدمولوژی منتشر شده، جامع ترین مطالعه اپیدمیولوژیک در مورد  ارتباط استفاده از دیکامبا با سرطان است که تا این تاریخ انجام شده است. این کار به دنبال حدود 50 هزار  استفاده کننده از این علف کش در آیوا و کارولینای شمالی طی بیشتر از دو دهه رخ می دهد که استفاده از این علف کش و ابتلا به سرطان را مستند می کنند.
ناتان دانلی یکی از دانشمندان مرکز تنوع زیستی می گوید: «این مطالعه جامع، هزینه های وحشتاک انسانی ناشی از تصمیم از سر بی احتیاطی سازمان حفاظت از محیط زیست در گسترش استفاده از دیکامبا را نشان می دهد. تاییدیه سازمان محیط زیست برای استفاده گسترده از این سم در سطح بخش عمده ای از کشور بدون اطمینان از ایمنی آن برای مردم و محیط زیست، یک مورد دیگر  از جمله اقدامات همیشگی این سازمان در دادن مجوز بدون ملاحظات لازم همیشگی به حشره و علف کش های خطرناک به شمار می رود.»

علاوه بر اینکه مطالعات انجام شده در مورد اثرات استفاده از دیکامبا روی انسان ها، ارتباط آن را با انواع مشخصی از سرطان نشان می دهد، مطالعات روی حیوانات نیز نشان داده اند که دیکامبا می تواند کارکرد کبد را به شکلی در حیوانات تغییر دهد که برای شروع و رشد سرطان کبد در آنها در ترکیب با دیگر عوامل خطرناک است. یکی دیگر از اثرات شناخته شده دیکامبا این است که موجب جهش های ژنتیک و استرس اکسیداتیو می شود که هر دو از عواملی شناخته می شوند که موجب بروز سرطان می شود.
در سال 2015 اداره بین المللی تحقیقات پیرامون سرطان وابسته به سازمان  بهداشت جهانی، گلیفسات را که یک علف کش بسیار پر کاربرد دیگر است، بر اساس معیارهای مشابه انسانی، حیوانی و مکانیکی در رده «مواد احتمالا خطرناک برای انسان ها» دسته بندی کرد.
دانلی که در مطالعه موسسات ملی سلامت مشارکت نداشته می گوید: «درست مانند گلیفسات به غلط به ما گفته شده بود که دیکامبا برای انسان ها کاملا بی خطر است و هیچ نگرانی در مورد آن وجود ندارد. با توجه به توانایی دیکامبا برای جا به جا شدن در شعاعی چندین کیلومتری در اطراف منطقه مورد استفاده، در بسیاری از مناطق کشور اکنون عده زیادی از مردم مرتبا مجبور به تنفس این آفت کش خطرناک هستند.»
با تصویب دیکامبا برای استفاده مفرط در مزارع کتان و سویای دستکاری ژنتیکی شده، سازمان حفاظت از محیط زیست نتیجه گیری می کند که این علف کش «احتمالا برای انسان ها خطرناک نیست.» با توجه به این برداشت بوده که این سازمان استفاده گسترده از دیکامبا را در سال 2016 و بدون تجزیه و تحلیل خطرات سرطان زایی که این آفت کش باعث می شود، به تصویب رسانده است.

بعلاوه در سال 2018 سازمان حفاظت از محیط زیست استفاده گسترده ار دیکامبا را با وجود گزارش های مستند شده ای تایید کرد که نشان می دادند این آفت کش در سال های 2016 و 2017 بر مساحت تقریبی 5 میلیون هکتار از محصولات کشاورزی، درختان و باغ های خانگی آسیب وارد آورده است.
انتظار می رود که سازمان حفاظت از محیط زیست در پایان سال جاری بار دیگر دیکامبا را مورد تایید دوباره قرار دهد.
«ائتلاف ملی مزارع خانوادگی»، «شبکه اقدام آفت کش ها»، «سرطان برای ایمنی غذایی و سرطان برای تنوع زیستی» تصویب مجدد استفاده از دیکامبا را در محصولات دستکاری ژنتیکی شده به چالش کشیده اند. تصمیمی که انتظار می رود به زودی اتخاذ شود. این سازمان ها خواستار آن شده اند که دادگاه ها استفاده دوباره از دیکامبا را رد کنند و با این کار در سال جاری مانع از به کار رفتن میلیون ها کیلو از این ماده در سراسر کشور گردند.
نویسنده: مرکز تنوع زیستی (Center For Biological Diversity)
منبع: https://b2n.ir/475602

انتهای پیام. 

منبع: فارس

کلیدواژه: سرطان محیط زیست علف کش سلامت سازمان حفاظت از محیط زیست استفاده گسترده علف کش انسان ها آفت کش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۹۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید

دریافت 3 MB

به گزارش همشهری آنلاین، حکیم حسین خیراندیش گفت: فراموشی برشی معمولا برای همه پیش می آید، مثلا گاهی اسم یا آدرس یا تلفن فراموش می شود.

او ادامه داد: اما اگر کسی می ترسد مبتلا به آلزایمر شود یعنی میزان سردی در مغز افزایش پیدا کرده است. خوردن شربت عسل آب زعفرانی، ترک سردی شبانگاه، استشمام عطر، دود اسپند صبح و شب توصیه می شود. شب ها هم بهتر است شام را سردی نخورند.

کد خبر 849354 منبع: باشگاه خبرنگاران جوان برچسب‌ها طب سنتی خبر مهم بیماری - آلزایمر بیماری - بیمارستان تلویزیون - صدا و سیما

دیگر خبرها

  • خطر ابتلا به سنگ کلیه با انجام این ۸ مورد
  • افزایش سرطان‌های سطح چشم / تشدید علائم بیماری‌های چشمی با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • کاهش ریسک ابتلا به سرطان با مصرف روزانه ۲ عدد گوجه فرنگی
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد/ دیدار گسترده وزیر خارجه با مقامات ارشد کشورهای اسلامی