Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@17:41:59 GMT

بحران زباله آمل و شهرهای مازندران یک بحران ملی است

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۰۰۳۶

بحران زباله آمل و شهرهای مازندران یک بحران ملی است

ایسنا/مازندران شهردار آمل گفت: بحران زباله آمل و شهرهای مازندران یک بحران ملی است و این استان نباید هزینه زباله کشور را بپردازد، ما میزبان خوبی برای کشور هستیم و زباله آنان را تحمل می‌کنیم، حال عمارت خوب نیست، امیدواریم با کمک ملی و کمک مدیران استانی لکه‌های زباله استان بویژه در آمل برطرف شود.

سیدحمید هاشمی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خان طومان بویژه شهید حاجی‌زاده اظهار کرد: خوشبختانه بیشتر روسای سازمان‌های وابسته شهرداری برنامه‌های قوی و قابل دفاعی در سال ۹۹ ارائه کردند که امیدواریم با اجرایی شدن تعدادی از آن‌ها در سال جاری و فراهم شدن زیر ساخت‌های تعدادی دیگر، خدمات در خور توجهی به شهروندان فهمیم آملی ارائه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اداره روابط عمومی شهرداری آمل؛ وی تصریح کرد: به سرانجام رسیدن برخی پروژه‌ها سال‌ها طول خواهد کشید، مهم این است که چشم‌انداز و برنامه خوبی برای سال‌های آینده برای آمل داشته باشیم.

شهردار آمل با اشاره به اینکه سازمان آتش نشانی بایستی قوی‌تر عمل کند، خاطرنشان کرد: با به کارگیری فیلم‌های جذاب انیمیشن در بخش آموزش می‌توان به کاهش حوادث و کاهش تلفات و خسارت‌ها امیدوار بود.

هاشمی با بیان اینکه شهرهای مازندران فاقد درختان جنگلی است، افزود: با کاشت درختان جنگلی در شهر انشالله در اصلاح این گونه‌ها اقدام خواهیم کرد، با کاشت درختان جنگلی سازگار با محیط شهری  می‌توان یک جنگل شهری داشت و به احیای درختان جنگلی نیز کمک کرد.

انتظارات از حوزه فرهنگی بالا است

وی با بیان اینکه فرهنگ شاخصه اصلی توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی هر جامعه بوده و توقع و انتظارات از شهرداری برای اجرای برنامه‌های فرهنگی وهنری نیز بالا است، گفت: فرهنگ شاخصه اصلی توسعه اقتصادی و اجتماعی است. با هزینه در بخش فرهنگی و تولید محتواهای آموزشی، بسیاری از هزینه های سازمان ها و شهرداری ها پایین خواهد آمد.

شهردار آمل ادامه داد: سازمان فرهنگی در گام دوم انقلاب بایستی جوانان با استعداد شهرستان را از هر گروه و جناهی که مورد قبول انقلاب است را شناسایی کند.

نیازهای خودرویی آتش نشانی برطرف می‌شود

هاشمی به ظرفیت‌های بالای فنی درسازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری آمل اشاره کرد و افزود: نوسازی ناوگان آتش نشانی شهرداری و بکارگیری ماشین آلات جدید همسو با بلند مرتبه سازی شهری پیشرفتی نداشته و به طور حتم در سال جاری این اتفاق مهم برای سازمان آتش نشانی آمل عملیاتی خواهد شد.

وی بر انجام آموزش‌ها وخلاقیت‌های هنری در راستای ارتقای فرهنگ ایمنی در میان شهروندان تاکید کرد و گفت: ارائه این آموزش‌ها باعث افزایشی ضریب سلامت و امنیت جانی شهروندان شود باید درسال جاری پیگیری وحتما در حوزه آموزش این سازمان قرار گیرد.

کمربندی‌های آمل سبز می‌شود

شهردار آمل از رویکرد سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری آمل به سمت بومی کردن کاشت درخت در این شهر و نیز بکارگیری شیوه‌های جدید آبیاری در حوزه فضای سبز شهری را ارزشمند خواند و تصریح کرد: سندخوردن و پلاک کوبی درختان در بلوارها، اصلاح روش‌های سنتی فضای سبز و اجرا کردن برنامه‌های جدید در این بخش برای شهروندان با توجه به سلایق متفاوت امری مهم است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

هاشمی با اشاره به اینکه توجه جدی به پارک هلومسر و ایجاد تفرجگاه و حضور بیشتر شهروندان را دراین پارک داریم وحتی با سازمان جنگل‌ها وارد مذاکره و خبرهای خوبی برای این پارک در راه است، اظهار کرد: کمربندی‌های برون شهری آمل به لحاظ فضای سبز انصافا جلوه‌های نازیبایی دارد و در تعامل با اداره راه و شهرسازی و پیشنهادی که شهرداری ارائه کرده، به دنبال ایجاد فضای سبز مناسب در کمربندی‌های آمل هستیم و انشاله امسال اجرایی خواهد شد.

یکسان سازی ایستگاه‌های تاکسی

وی با بیان اینکه درسال های گذشته حجم بالا و بدون کارشناسی و نیاز شهر آمل پروانه‌های فعالیت برای تاکسی صادر شده و این حجم بیش از نیاز واقعی شهر بوده است، به رییس سازمان حمل ونقل بار ومسافرشهرداری دستور داد تحت هیچ شرایطی درسال جاری و سال‌های آینده پروانه‌های جدید برای ورود تاکسی صادر نشود چراکه به اندازه سال‌های آینده درآمل تاکسی شهری وجود دارد.

هاشمی درعین حال از طرح‌های یکسان سازی ایستگاه‌های تاکسی و بازسازی ایستگاه‌های قدیمی با همکاری شرکت‌های تبلیغاتی و ایجاد تعمیرگاه مرکزی برای تاکسی و الکترونیکی کردن پرونده‌های رانندگان تاکسی توسط سازمان حمل ونقل، بار و مسافر شهرداری آمل درسال جاری استقبال کرد.

هزینه‌های رایگان برای خانواده‌های کرونایی

وی با اشاره به اینکه به منظور همدردی با خانواده‌های متوفیان کرونایی همه هزینه‌های مربوط به غسل، کفن و دفن اموات توسط سازمان آرامستان این شهرداری رایگان اعلام کرد، گفت: خوشبختانه این ایده باعث همراهی دیگرسازمان های آرامستان سراسرکشور نیز شده واعتقاد داریم که دراین ایام باید درکنار مردم بود.

پیگیری تعریض ۴۰ ساله بلوار امام رضا (ع) با کمک منتخب مجلس شورای اسلامی

شهردار آمل به تعریض نشدن  بلوار امام رضا(ع) بعد حدود ۴۰ سال اشاره کرد وگفت: در نشست اعضای شورای اسلامی شهر با منتخب مردم آمل درمجلس شورای اسلامی تصمیم ها وقول های خوبی گرفته وداده شد. امیدوارم که درسال جاری اتفاق های خوبی برای این بلوار بیافتد.

هاشمی با بیان اینکه متاسفانه شرایط اقتصادی کشور با وجود تحریم‌های ضالمانه غرب و شروع سال با بیماری کرونا، اجرای برخی طرح های کلان شهری را با دشواری مواجه می‌کند، گفت: با این وضع، اعتقاد داریم که با همکاری و همدلی شورا و مجموعه بزرگ شهرداری و سازمان‌های وابسته و اراده قوی، طرح های عمرانی شهرداری را رو به جلو پیش خواهیم برد.

وی با اشاره به اینکه پارسال و به خصوص در سه ماه پایانی سال ۹۸ بیش از ۱۰۰ هزار مترمربع آسفالت جدید و نیز روکش آسفالت درمناطق مختلف شهر انجام شده است، افزود: امسال با حمایت شورای اسلامی شهر حدود ۱۴ میلیارد تومان برای خرید قیر و آسفالت خیابان‌ها و کوچه‌های جدید شهر و نیز روکش آسفالت اختصاص داده شده و در ماه‌های آینده با انتخاب پیمانکار اجرایی خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استان مازندران شهرستان آمل شورای اسلامی درختان جنگلی شهرداری آمل درسال جاری شهردار آمل سازمان ها آتش نشانی فضای سبز سال جاری سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۰۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود

مدیریت صحیح پسماند می‌توتند تهدید انبوه زباله‌ها را به فرصتی جهت ثروت‌آفرینی تبدیل کند اما متاسفانه در چهارمحال‌ و بختیاری نبود مدیریت صحیح پسماند به سمت یک چالش و تهدید برای محیط زیست در حال حرکت است.

⁴به گزارش خبرگزاری ایمنا از چهارمحال‌وبختیاری، امروزه زباله‌ها را می‌توان به معدن‌های طلا تشبیه کرد که بازیافت آن‌ها را به پول تبدیل می‌کند، اگرچه این فرایند، فرایند بسیار سختی است؛ اما نباید به سادگی از کنار ارزش آن عبور کرد. از زباله‌ها به عنوان روش‌هایی عالی برای درآمدزایی یاد می‌شود که پتانسیل بالایی در چرخه اقتصادی کشور دارند.

در حال حاضر از صنعت بازیافت به عنوان صنعتی پول‌ساز یاد می‌شود که موجب شده است تا شهرهای پیشرفته این فرصت را غنیمت بشمارد و از آن بهره‌های بسیار زیادی ببرند.

شهرهای پیشرفته تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا از فناوری و تکنولوژی‌های پیشرفته استفاده کرده و زباله‌ها و ضایعات دور ریختی را بازیافت کنند و با بازیافت این زباله‌ها شرایطی فراهم کنند تا آنها را مجدداً مورد استفاده قرار دهند.

اما همین معدن طلا اگر به درستی مدیریت نشود می‌تواند باعث تخریب زیستگاه‌ها، از بین رفتن تنوع زیستی، کاهش کیفیت هوا و آلوده شدن خاک و آب شود و می‌توان گفت محیط زیست قربانی خاموش زباله‌ها است.

احداث کارخانه زباله که در جهت کاهش حجم دفن زباله بسیار مؤثر است، یکی از راهکارهای مناسب مدیریت پسماند است، مجوز احداث کارخانه بازیافت زباله در شهرکرد در حدود یک دهه قبل به بخش خصوصی واگذار شد، اما متأسفانه این سرمایه‌گذار نتوانست به تعهدات خودت عمل کند و در حال حاضر تمام زباله‌های چهارمحال و بختیاری دفن می‌شود و در بسیاری از مناطق بوی زباله‌ها بسیار آزاردهنده شده است.

طرح جامع پسماند گره کور شهر شهرکرد

محمد حسین واحدیان شهردار شهرکرد، در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان این‌که از مهم‌ترین رسالت وظایف شهرداری‌ها بحث مدیریت پسماندهای شهری است، اظهار می‌کند: عمده تناژ زباله‌ها از نوع خانگی است و درگیری شهرداری‌ها بیشتر بر سر پسماندهای خانگی است، در شهرکرد بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ تن زباله خانگی به صورت روزانه تولید می‌شود و این مقدار به اقتضای نیاز مصرف مردم در فصول سال تغییر می‌کند.

وی ادامه می‌دهد: برای این میزان تناژ تولیدی زباله باید برنامه‌ریزی دقیقی توسط مدیریت شهری صورت پذیرد و اولین گامی که شهرداری باید انجام دهد تدوین طرح جامع پسماند است که در سال ۱۳۸۶ گام‌های در جهت اجرای آن برداشته و اتفاقات اولیه نیز انجام شد اما متأسفانه وسط کار رها شده است.

شهردار شهرکرد اضافه می‌کند: شهری که طرح جامع پسماند داشته باشد اولاً یک خط راهی برایش وجود دارد دوماً جامع‌نگر و کلی‌نگر است، نه تنها شهر را در نظر می‌گیرد بلکه شهرهای اطراف مجموعه‌ای شهرکرد را در نظر می‌گیرد.

واحدیان تاکید می‌کند: یکی از چالش‌های حوزه پسماند این است که باید توجیه اقتصادی داشته باشد و یکی از بخش‌های که در توجیه اقتصادی تأثیرگذاری بالایی دارد، تناژ زباله است یعنی زمانی که شما تناژ را افزایش می‌دهید توجیه اقتصادی برای سرمایه‌گذار یا برای بخش خصوصی که آن را انجام می‌دهد، وجود دارد.

وی می‌افزاید: چند سالی است که وزارت کشور هر استان را به پهنه‌ها و مناطقی تقسیم کرده است و اعلام شده که در حوزه پسماند منطقه‌ای نگاه شود و اگر طرح جامعی نوشته می‌شود، منطقه‌ای باشد، این موضوع تا حدی می‌تواند بحث تناژ و سرمایه‌گذاری را حل کند.

شهردار شهرکرد می‌گوید: چهارمحال‌وبختیاری در حوزه مدیریت پسماند به شش پهنه تقسیم بندی شده که یکی از پهنه‌ها شهرستان شهرکرد است، شهرکرد به عنوان مرکز استان و با توجه به این‌که بیشترین تناژ زباله در این شهر وجود داشت، شهرداری شهرکرد متولی تدوین طرح جامع پسماند شهرستان شهرکرد شد.

واحدیان با بیان این‌که مشکل اصلی شهرداری شهرکرد در بحث مدیریت پسماند این بوده که طرح جامعی در این خصوص وجود نداشته است ادامه می‌دهد: با تدوین طرح جامع پسماند شهرستان شهرکرد بلاتکلیفی شهرهای کوچک و بزرگ، دهیاری‌ها و شهرداری در حوزه پسماند حل خواهد شد، در طرح جامع پسماند سیاست تفکیک از مبدا، کارخانه بازیافت و ساماندهی محل دفن زباله دیده شد و باید برای هر کدام از این بخش‌ها یک طرح تفصیلی نوشته شود.

وی با اشاره به محل دفن زباله در شهرکرد تصریح می‌کند: در حال حاضر سعی شده است محل دفن زباله با نظارتی که اداره کل محیط زیست در حال انجام آن است بر اساس اصول محیط زیستی، بهداشتی و هم مبناهای طرح جامع پسماند جانمایی دفن زباله باشد.

شهردار شهرکرد با بیان اینکه دفن زباله راهکار مناسبی برای مدیریت پسماند نیست، می‌افزاید: با شرایط فعلی اداره کل محیط زیست از محل دفن و شیوه دفع رضایت دارد ولی دغدغه این سازمان راه‌اندازی کارخانه بازیافت است که بشود این میزان دفن زباله را کاهش دهد.

واحدیان با بیان اینکه با راه‌اندازی کارخانه بازیافت شهرکرد تناژی دفن زباله به مراتب کمتر خواهد بود می‌افزاید: کارخانه بازیافت شهرکرد با فضای ۱۰ هکتاری در محل دفن زباله به‌صورت ناقص به دلیل شکل قرارداد با کارفرما و مشخص نبودن مجری رها شده است و در هر برهه‌ای یا به دلیل عملکرد بخش خصوصی و یا تعامل نداشتن شهرداری دچار مشکل شده است.

وی با اشاره به تلاش‌ها برای راه‌اندازی کارخانه بازیافت شهرکرد، اظهار می‌کند: شهرداری قصد دارد با خرید دستگاه‌های موجود و واگذاری زمین از طریق اداره صنعت، معدن و تجارت به شهرداری و با نگاهی به طرح جامع پسماند کارخانه بازیافت را راه‌اندازی کند.

شهردار شهرکرد می‌گوید: به صورت منطقی ۱۰ الی ۱۵ درصد از تناژ زباله‌ها بازیافت می‌شود ولی تاکنون هیچ شهری نتوانسته به این مقدار برسد و تقریباً هفت تا هشت درصد محتمل‌تر است و برای داشتن صرفه اقتصادی حداقل بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن زباله باید وجود داشته باشد که تناژ زباله شهرستان شهرکرد می‌تواند به این رقم برسد.

اشتغال ۱۰۰ نفر با راه‌اندازی کارخانه بازیافت

واحدیان تاکید می‌کند: با راه‌اندازی کارخانه بازیافت شهرکرد به طور مستقیم در محل کارخانه ۲۵ نفر و به صورت غیر مستقیم ۱۰۰ نفر مشغول به کار می‌شوند.

وی با اشاره به اهمیت تفکیک زباله از مبدا اضافه می‌کند: تفکیک زباله از مبدا بهترین راه‌حل مدیریت پسماند است و می‌تواند در کاهش هزینه‌ها همچون هزینه جمع‌آوری، حمل و دفن و زباله بسیار مؤثر باشد و باعث کاهش زباله گردی‌ها در سطح شهر شود.

شهردار شهرکرد با اشاره به راه‌اندازی کارخانه بازیافت، تاکید می‌کند: سعی شده از نیمه دوم سال آینده یک پیمانکار توانا که بتواند بحث تفکیک زباله از مبدا و کارخانه را مدیریت کند به کار گرفته شود.

واحدیان می‌گوید: در بلندمدت برنامه‌ریزی شده است که کارت شهروندی راه‌اندازی شود و در بحث تفکیک زباله به‌کارگیری شود.



تفکیک زباله بهترین راهکار جهت مدیریت پسماند

سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت‌محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با بیان اینکه وظیفه سازمان محیط زیست در حوزه پسماند نظارتی است، اظهار می‌کند: قانون مدیریت پسماند و آئیننامه مشخص کرده است که متولی تولید پسماند، هر بخش مسئول مدیریت آن پسماند نیز خواهد بود. مثلاً در حوزه محدوده روستاها و شهرها، دهیاری‌ها و شهرداری‌، در حوزه بهداشت و درمان، دانشگاه علوم پزشکی مسئول خنثی‌سازی و بی‌خطرسازی پسماند هستند.

وی با بیان اینکه دفن ناصحیح پسماند باعث آلودگی آب، خاک و حتی هوا می‌شود، می‌افزاید: دفن سنتی پسماند شهری و روستایی که منطقی و کارشناسی هم نیست، یکی از چالش‌های استان در این حوزه است.

مدیرکل حفاظت‌محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری، ادامه می‌دهد: سازمان حفاظت محیط زیست با این شکل مدیریت پسماند که در استان در حال انجام است، موافق نیست و طبیعی است که از همه ابزارهای قانونی که در اختیار است، برای تغییر شکل نحوه مدیریت پسماند در استفاده خواهد شد.

یوسف‌پور بیان می‌کند: اصلی‌ترین و بهترین راهکار که منافع اقتصادی هم برای مردم، دهیاری‌ها و شهرداری‌ها دارد، تفکیک از مبدا زباله‌های شهری و روستایی است در همین راستا طرح مدیریت اجتماعی پسماند پیشنهاد شده است و قرار است این طرح در ۱۰ روستا و پنج شهر استان به صورت آزمایشی صورت گیرد.

وی تصریح می‌کند: در صورت اجرایی شدن طرح تفکیک زباله از مبدا در پایان کمتر از ۲۰ درصد زباله‌ها نیازمند دفن هستند و ۸۰ درصد قابلیت بازیافت، درآمدزایی و اقتصادی شدن دارد.

مدیرکل حفاظت‌محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری می‌گوید: در خیلی از کلان‌شهرها بر سر سطل زباله دعوا وجود دارد و می‌توان از این طلای کثیف درآمدزایی میلیاردی به دست آورد، اما نیازمند یک کار اصولی است.

یوسف‌پور بیان می‌کند: موضوع تفکیک زباله از مبدا یک تکلیف قانونی بر دوش شهرداری‌ها بوده که باید سال ۹۳-۹۲ به نتیجه می‌رسید اما متأسفانه این قانون معطل مانده و دستگاه‌های نظارتی در این خصوص باید ورود پیدا کنند.

به گزارش ایمنا، چهارمحال‌وبختیاری سرچشمه دو رود مهم کشور و دارای طبیعت بکر و هوای سالم است که در صورت ادامه روند دفن زباله به صورت سنتی ممکن است، منابع آبی، طبیعت بکر و هوای سالم استان در معرض خطر قرار گیرد.

کد خبر 746387

دیگر خبرها

  • درددل‌هایی از جنس کارگری؛ دستانی که پاکیزگی را به شهر هدیه می‌دهند
  • درددل‌هایی از جنس کارگری؛ دستانی که پاکیزگی را به شهر هدیه می‌کنند
  • به کارگیری اتباع مجاز منع قانونی ندارد
  • توضیح مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره قیمت خرید زباله در «نوماند»
  • واکنش شهرداری تهران به ارقام خرید پسماند خشک در قالب نوماند
  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • ۷۰ درصد پسماند‌ها در کشور به صورت غیر اصولی دفن می‌شود
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • با افتتاح نیروگاه زباله‌سوز، معضل زباله ساری حل می‌شود