Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@08:53:12 GMT

‌کرونا نابرابری‌های اقتصادی را تشدید کرد

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۰۵۶۷

‌کرونا نابرابری‌های اقتصادی را تشدید کرد

یک کارشناس اقتصادی گفت: ویروس کرونا با تشدید نابرابری‌های اقتصادی به مردم جهان ثابت کرد که دموکرات نیست و در کشورهایی که مثل ایران که دچار نظام اقتصادی بیمار هستند، اغلب ثروتمندان از ابتلاء به این ویروس در امان ماندند.

مهدی ابوطالبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه میزان تأثیر پذیری قشرهای مختلف جامعه از بیماری کرونا بر اساس تفاوت‌های اقتصادی، اطلاعاتی و درمانی میان آنهاست، اظهارکرد: به رغم اینکه بسیاری از جامعه‌شناسان معتقدند کرونا یک بیماری دموکرات است و فقیر و غنی نمی‌شناسد، تفاوت آمار ابتلاء به این ویروس و فوت ناشی از آن در مناطق فقیرنشین و مرفه‌نشین شهری تفاوت فاحشی با یکدیگر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پژوهش مستند مراکز علمی از وضعیت اقتصادی مبتلایان به بیماری کرونا در ایران و جهان نشان می‌دهد که این ویروس مسری، کاملاً بر شکاف‌های اقتصادی-اجتماعی چندساله در دنیا که اکنون به یک عادت برای بسیاری از اعضای نظام اجتماعی تبدیل شده، منطبق است و از همین رو باید دستگاه‌های مشارکت کننده در شبکه مدیریت بحران دولتی، در هنگام تبیین راهبردهای گذر از یک بحران، به ابعاد اقتصادی و اجتماعی آن نیز توجه ویژه ای داشته باشند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه مهم‌ترین اصل در ارائه راهکار برای گذر از بحران‌های اقتصادی و اجتماعی، فراگیری است، تصریح کرد: در بحران اجتماعی و بهداشتی ویروس کرونا، نابرابری اقتصادی میان شهروندان در بسیاری از کشورها موجب شد، نابرابری و اختلافات اجتماعی افزایش چشمگیری پیدا کند؛ زیرا بسیاری از افراد در جوامع مختلف به دلیل ناتوانی مالی و ضعف اقتصادی قادر به استفاده از تجهیزات آموزشی و درمانی نبودند.

ابوطالبی اضافه کرد: از ابتدای تبدیل شدن ویروس کرونا به یک اپیدمی فراگیر، اقلام مورد نیاز برای پیشگیری از ابتلاء به این ویروس به شدت کمیاب و گران شد و به همین دلیل بسیاری از اقشار ضعیف و کم‌درآمد جامعه قادر به استفاده از این تجهیزات برای حفاظت از خود در روند فعالیت‌های روزمره نبودند؛ از این رو نمی‌توان کرونا را یک ویروس دموکرات و بدون توجه به فاصله‌های طبقاتی دانست.

وی ادامه داد: یکی دیگر از مواردی که دموکرات نبودن ویروس کرونا در بستر نظام اجتماعی را به پژوهشگران اقتصادی ثابت کرد، شرایط قرنطینه خانگی و لزوم تبعیت همه شهروندان از این سیاست بود؛ در قرنطینه خانگی همه افراد ملزم به حضور و ماندن در خانه شدند اما بسیاری از کارگران و اقشار ضعیف جامعه با توجه به محدودیت‌های اقتصادی و درآمدی خود قادر به رعایت این دستورالعمل نبودند و به همین دلیل آمار ابتلاء و فوت ناشی از ابتلاء به ویروس کرونا این افراد تفاوت فاحشی با آمار فوت و ابتلاء در میان سرمایه‌داران و قشر ثروتمند جامعه داشت.

این کارشناس اقتصادی در پایان خاطر نشان کرد: ویروس کرونا با تشدید نابرابری‌های اقتصادی به مردم جهان ثابت کرد که دموکرات نیست و در کشورهایی که مثل ایران که دچار نظام اقتصادی بیمار هستند، اغلب ثروتمندان از ابتلاء به این ویروس در امان ماندند.

کد خبر 421628

منبع: ایمنا

کلیدواژه: اقتصاد ایران نظام اقتصادی ویروس کرونا کرونا ویروس آخرین اخبار ویروس کرونا کرونا پیشگیری از کرونا ابتلا به کرونا شیوع کرونا کرونا و اقتصاد کرونا در ایران ویروس کرونا در ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ابتلاء به این ویروس ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۰۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی

به گزارش خبرگزاری مهر، بشیر حاجی بیگی، با اشاره به دستاوردهای نوین سازمان انتقال خون که در سال گذشته آغاز شد، گفت: اقدامات نوین سازمان انتقال خون باعث شد رتبه اعتباری ما در میان کشورهای پیشرفته تثبیت شود و در منطقه نیز کماکان با فاصله بسیار زیاد به عنوان مرجع آموزش سازمان بهداشت جهانی در زمینه طب انتقال خون باشیم.

وی افزود: از جمله اقدامات ارزشمند، انجام آزمایشات غربالگری مولکولی (NAT) است که نقش اساسی در حذف انتقال ویروس‌های خطرناکی نظیر ایدز و هپاتیت از طریق خون و داروهای مشتق از پلاسمای خون دارد. همچنین، انجام آزمایش غربالگری آنتی بادی جهت انطباق صد در صدی گیرنده و اهداکننده و پیشگیری از بروز عوارض ناشی از تزریق خون و نیز آزمایش توالی یابی ژنتیکی (HLA) به روش (NGS) جهت بررسی سازگاری بافتی و تسهیل انجام پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برای بیماران نیازمند به آن در داخل کشور از فعالیت‌هایی بود که از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته و گسترش خدمات نوین و توسعه کمّیت و کیفیت این خدمات وابسته به این حمایت و تخصیص اعتبارات مناسب برای تأمین ملزومات مرتبط است.

حاجی بیگی با اشاره به جایگاه ممتاز سازمان انتقال خون در تأمین خون سالم و صد درصد داوطلبانه در میان کشورهای منطقه و جهان و تأمین صد درصدی نیازهای بیمارستانی در مورد خون و فراورده، گفت: تمامی این افتخارات مرهون همراهی مردم نوع دوست و حمایت‌های مسئولان اجرایی کشور و نمایندگان مجلس است و انتظار داریم در آینده نیز از این حمایت‌ها برخوردار شویم.

کد خبر 6091919 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید
  • پس‌لرزه‌های جنبش دانشگاه کلمبیا و بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • از زلزله دانشگاه کلمبیا تا بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند
  • حمایت از فلسطین؛ خواسته اصلی دانشجویان معترض آمریکایی
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس/ رسیدگی به مسائل نابرابری اجتماعی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد