Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@10:13:39 GMT

سهام عدالت خود را به صورت وکالتی بفروشیم؟

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۰۹۵۹

طبق آخرین آمارهای رسمی ذکر شده توسط پایگاه اطلاع رسانی سهام عدالت، مشمولان دریافت این سهام 49 میلیون و 152 هزار و 742 نفر می­ باشند که از این تعداد حدود 2 میلیون و 585 هزار و 392 نفر فوت شده اند.

به گزارش تابناک اقتصادی، تا تاریخ 6 اردیبهشت ماه سال جاری، 49 شرکت در پرتفوی سهام عدالت حضور دارند که ارزش مقطع واگذاری آنها ۲۶ هزار و 636 میلیارد و 300 میلیون تومان بوده است که به دلیل وجود تورم اقتصادی و در پی آن رشد شاخص و افزایش قیمت سهام شرکت‌ها در بازار سرمایه، ارزش روز پرتفوی به 370 هزار و 182 میلیارد و 600 میلیون تومان افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین تقریبا ارزش کل پرتفوی سهام عدالت بیش از 14 برابر شده است.

از 49 شرکت حاضر در سبد سهام عدالت تعداد 36 شرکت بورسی هستند که ارزش مقطع واگذاری آنها ۲۲ هزار و 782 میلیارد و 500 میلیون تومان بوده و هم اکنون ارزش آنها به 366 هزار و 586 میلیارد و 100 میلیون تومان افزایش یافته است. همچنین در این پرتفوی، 13 شرکت غیربورسی نیز حضور دارند که ارزش مقطع واگذاری آنها 3 هزار و ۵69 میلیارد و 500 میلیون تومان و ارزش روز آنها نیز همین مبلغ برآورد شده است.

آزادسازی سهام عدالت با ابلاغیه رهبر انقلاب

در مورخه 9 اردیبهشت ماه 1399 رهبر انقلاب با صدور ابلاغیه‌ای ضمن موافقت با درخواست رییس‌جمهور برای آزادسازی سهام عدالت و با اشاره به نقش سهام عدالت در گسترش عدالت اجتماعی و توانمندسازی خانواده‌های کم درآمد، موارد سه‌گانه‌ای را به عنوان امور لازم الرعایه در این واگذاری‌ها مورد تأکید قرار دادند و خاطرنشان کردند: دولت هر چه زودتر اقدامات مقتضی را به عمل آورد تا مردم سریعتر از منافع سهام خود بهره‌مند شوند.

روش مستقیم یا غیرمستقیم؟

بعد از این ابلاغیه بود که سهام عدالت دوباره به تیتر یک رسانه ها تبدیل شد و سازمان خصوصی سازی اعلام کرد که هر یک از سهامداران محترم سهام عدالت می‌توانند با مراجعه به سایت  WWW.Samanese.irبا انتخاب یکی از دو روش مستقیم یا غیرمستقیم نسبت به تعیین نحوه مدیریت سهام عدالت متعلق به خود تصمیم‌گیری نمایند.

بعد از این ماجرا، پرسش اصلی برای بسیاری از مردم این بود که کدام روش برای آزادسازی سهام عدالت مناسب تر است؟ روش مستقیم یا غیرمستقیم؟ بعد از افزایش پرسش ها و ابهامات، مسئولین سعی کردند در سامانه سهام عدالت تغییراتی را ایجاد کنند و گزینه روش غیرمستقیم به نوعی به صورت پیش فرض فعال گردد و تنها کسانی که تمایل به مدیریت سهام عدالت خود دارند روش مستقیم را انتخاب کنند.

رئیس جمهور با یک پیامک مشکل مردم را حل کنید

این کار هم نتوانست ابهامات را برای مردم برطرف کند تا اینکه رئیس جمهور در جلسه هیات دولت در مورخه 17 اردیبهشت ماه سال جاری از وزارت اقتصاد خواست که سهام عدالت را به سادگی برای مردم توضیح دهد. رییس‌جمهور در تشریح روش‌های مشخص شدن فروش یا نگهداشت سهام عدالت گفت: مردم باید بدانند دو تا راه دارند؛  اگر می‌خواهند سهام‌ شان را بفروشند و امروز به پول برسند و نیاز به پول دارند، آماده است و می توانند اعلام کنند که ما سهام خود را می خواهیم بفروشیم. سازوکار آن به راحتی آماده می‌شود که چگونه و چه روزی این سهام فروخته و پول آن به حساب‌شان واریز شود. عده‌ای هم ممکن است اعلام کنند که هم اکنون نیازی به پول ندارند و می خواهند سهام خود را نگهداری کنند و قصد فروش آن را ندارند و سالانه سود آن را دریافت کنند و اگر نیاز بود در آینده آن را بفروشند. این مسئله را به سادگی به مردم توضیح دهید. کسانی که خواهان فروش سهام عدالت هستند، بنویسند من خواهان فروش هستم و کسانی که خواهان عدم فروش هستند، بنویسند من خواهان فروش نیستم. وی ادامه داد: من خواهش می کنم وزارت اقتصاد و شورای بورس، خیلی روان و ساده و با یک شکل کاملا روشن به عنوان نمونه با یک پیامک به این 50 میلیون نفر خطاب کنند که عزیزان شما صاحبان این سهام هستید اگر نیاز به پول دارید و دلتان می خواهد بفروشید، گزینه آری و اگر نه، گزینه خیر را ارسال کنید. پاسخ یک آری یا نه است.

آیا سهام عدالت خود را به صورت وکالتی بفروشیم؟

به هر حال با این صحبت های رئیس جمهور حالا باید منتظر ماند و دید که وزارت اقتصاد با یک پیامک می تواند مشکل مردم را در این زمینه حل کند یا خیر؟

اما نکته بعدی این است که این روزها عده ای به دنبال خرید سهام عدالت دیگران هستند و این در حالی است که هنوز ساز و کار و نحوه فروش سهام عدالت توسط شورای عالی بورس تعیین نشده است. پرسش این است که آیا باید این سهام را به صورت وکالتی به این افراد بفروشیم؟

حسین فهیمی مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی طی گفتگویی در 17 اردیبهشت ماه سال جاری در این باره گفت: از هفته گذشته خبرهایی به دست این سازمان رسیده که با اینکه هنوز سهام عدالت در مرحله‌ای نیست که امکان خرید و فروش داشته باشد اما عده‌ای سودجو در حال خرید این سهام از مالکانشان به صورت وکالتی با قیمت‌های پایین هستند که ما از همین جا به مردم اعلام می‌کنیم که این کار قطعاً کلاهبرداری است که مشکلاتی را برای خریدار و فروشنده به وجود خواهد آورد و چنین معاملاتی مطلقاً اعتبار ندارد و از مشمولان خواهشمندیم تا برای فروش سهام خود تا آزاد سازی کامل سهام دست نگهدارند.

همچنین اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نیز در دیدار خود با معاونین و مدیران ارشد وزارت کار در مورخه 18 اردیبهشت ماه 1399، با اشاره به تلاش برخی سودجویان و دلال‌ها برای تصاحب سهام عدالت مردم، گفت: فروش سهام عدالت به‌صورت وکالتی قانونی نیست و نباید اجازه دهیم که عده‌ای دلال و سودجو از سهام عدالت مردم سوء‌استفاده کنند و مردم نیز جز از مسیر و روش‌هایی که دولت اعلام می‌کند برای آزادسازی و فروش سهام عدالت خود اقدام نکنند.

به هر صورت در پایان اشاره به این نکته ضروری است که به توصیه کارشناسان اولا اگر اطلاعات کافی و تجربه فعالیت در بازار سرمایه را دارید بهتر است روش مستقیم را انتخاب کنید و در غیر این صورت روش غیرمستقیم بهترین گزینه است و ثانیا هنوز ساز و کار فروش سهام عدالت تعیین نشده است و خرید و فروش این سهام به صورت وکالتی غیرقانونی است و برای خریدار و فروشنده مشکلاتی را به همراه خواهد داشت.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ویروس کرونا زلزله زلزله تهران نماز آیات دعای روز پانزدهم رمضان سهام عدالت روحانی رهبر انقلاب شورای عالی بورس ویروس کرونا زلزله زلزله تهران نماز آیات دعای روز پانزدهم رمضان فروش سهام عدالت سهام عدالت خود صورت وکالتی میلیون تومان اردیبهشت ماه روش مستقیم رئیس جمهور سهام خود عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۰۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات بر سوداگری، صیاد دلالان نه مردم عادی

اصلاح ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی از سه‌شنبه هفته گذشته در دستور کار مجلس قرار گرفت و امروز هم برخی مواد آن تصویب شد. بر خلاف ادعاهای برخی رسانه‌ها، محتوای این طرح نشان‌دهنده حجم گسترده‌ای از معافیت‌ها برای محافظت از معاملات روزمره مردم است.

به گزارش ایسنا، رفع اصلاحات طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی از سه‌شنبه هفته گذشته در دستور کار مجلس قرار گرفت و بخش‌های قابل توجهی از آن مورد تصویب نمایندگان مجلس قرار گرفت. بعد از موجی از روایت‌های غلط یا ناقص توسط رسانه‌ها و برخی مسئولین دولت یازدهم به راه افتاد. در این روایت‌ها طرح مذکور، روشی برای اخذ مالیات از آحاد مردم و سودجویی دولت از شرایط تورمی عنوان می‌شد؛ این درحالی است که در طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی مالیات‌های گسترده‌ای برای مردم عادی و سرپرستان خانوار در بازار املاک و خودرو دیده شده است، همچنین در معاملات شفاف طلا و ارز نیز حجم چشمگیری از معافیت‌ها گنجانده شده است.

از زمان شروع بررسی طرح برخی رسانه‌ها و افراد از پرداختن به هدف اصلی طرح که تمرکز آن بر معاملات سوداگرانه است، خودداری می‌کنند. درواقع سیاستگذار در این طرح قصد دارد در کنار مهار سوداگری و سفته بازی به عنوان یکی از عوامل ایجاد تورم، مردم عادی را از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف نماید. بررسی برخی معافیت­های این طرح میتواند این ادعا را اثبات کند.

معافیت‌های مالیاتی برای مردم

در چهار سال ابتدایی اجرا معافیتی دیده شده که اصطلاحاً دوره تنفس گفته می‌شود و در این دوره اولین فروش دارایی­‌های ملک و خودرو مشمول مالیات نخواهد بود؛

فروش یک ملک مسکونی و یک خودرو سواری شخصی برای هر شخص معاف از مالیات است یعنی فروش ملک مسکونی و خودرو سواری شخصی به تعداد اعضای خانوار معاف است.

سرپرست خانوار از معافیت بیشتری نیز برخوردار است و فروش یک ملک مسکونی و یک خودرو سواری شخصی بدون مالیات به صورت اضافی به سرپرست خانوار تعلق می‌گیرد؛

به جهت حمایت از تولید مسکن، ساخت و فروش املاک نوساز مشمول این مالیات نمی­‌شود؛

انواع طلا که به صورت رسمی خرید و فروش شده‌اند و دارای صورتحساب الکترونیکی هستند مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌شوند؛

انواع ارز که به صورت رسمی خرید و فروش شده‌اند و دارای صورتحساب الکترونیکی هستند مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌شوند؛

عایدی سرمایه حاصل از فروش کلیه دارای­ی‌ها در بازار اوراق بهادار (بورس و فرابورس) مشمول مالیات نیست؛

دارایی­‌هایی که به صورت بلاعوض منتقل می شوند، از پرداخت مالیات معاف هستند؛

انتقال دارایی‌­ها به صورت ارث معاف از مالیات است؛

اراضی با کاربری کشاورزی معاف از این مالیات هستند؛

جهت تشویق اجاره املاک، درآمد حاصل از اجاره تا سقف 50 درصد از عایدی سرمایه املاک کسر می‌­شود.

معافیت‌ها هدفمند در طرح

معافیت های ذکر شده تحت عناوین مختلف و با اهداف مختلفی در این طریح دیده شده که در ادامه به برخی از این موارد اشاره می‌شود. به عنوان نمونه دوره تنفس معافیت مالیاتی جهت فروش دارایی‌های مازاد خریداری شده قبل از قانون دیده شده، معافیت فروش یک ملک مسکونی و یک خودرو سواری شخصی برای هر شخص بر اساس این منطق که نیاز مصرفی اشخاص مشمول مالیات نشود دیده شده است.

همچنین تخفیف‌هایی برای ایجاد انگیزه اجاره دادن املاک و جلوگیری از خالی ماندن آن دیده شده و بر اساس آن درآمد حاصل از اجاره از کل عایدی سرمایه حاصل از انتقال ملک مسکونی اجاره داده شده کسر می‌شود.

معافیت عایدی سرمایه حاصل از فروش کلیه دارایی­ها در بازار اوراق بهادار (بورس و فرابورس) با هدف حمایت از بازار سرمایه لحاظ شده و معافیت فروش انواع طلا و ارز که به صورت رسمی خرید و فروش شده‌اند و دارای صورتحساب الکترونیکی هستند با هدف حمایت از توسعه شفافیت اقتصادی در نظر گرفته شده است.

مردم عادی، خارج از دایره شمول این مالیات

معافیت‌های گسترده و هدفمند دیده شده در این طرح که از ابعاد مغفول مانده در فضای رسانه است، نشان می‌دهد تلاش قانونگذار عدم درگیری آحاد جامعه است و صرفاً اشخاصی که دارای فعالیت‌های سوداگرنه، غیرمولد و آسیب‌رسان به اقتصاد هستند مشمول این قانون شوند و اساساً مردم عادی که فاقد این گونه فعالیت‌های اقتصادی هستند، از دایره شمول این طرح خارج هستند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مالیات بر سوداگری، صیاد دلالان نه مردم عادی
  • دستگاه‌های نظارتی مشکلات شرکت پیش فروش خودرو را هشدار می‌دادند
  • خبرخوش برای سهامداران عدالت/تا این تاریخ سود را پرداخت می‌کنیم
  • سود مرحله سوم سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده‌اند بخوانند
  • تاریخ دقیق واریز مرحله سوم سود سهام عدالت مشخص شد
  • دارندگان سهام عدالت برای دریافت سود عجله کنند / فرصت یک هفته‌ای برای دریافت معوقات سود سهام عدالت
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده اند این مطلب را بخوانند
  • پتروشیمی‌ها حق مردم استان بوشهر را بدهند/ لزوم رعایت عدالت