Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر پوریا حق جو، متخصص اورولوژی کلیه را یکی از ارگان های مهم بدن دانست که وظیفه دفع مواد زائد را بر عهده دارد و اظهار کرد: نحوه دریافت مایعات نقش اثرگذاری در عملکرد کلیه دارد. در واقع اگر دریافت مایعات از حد معینی کمتر باشد، سلول های تشکیل دهنده کلیه دچار آسیب می شوند.

وی تنظیم عناصر بدن از جمله پتاسیم، سدیم و فسفر را یکی دیگر از وظایف کلیه دانست و افزود: یک فرد بالغ در طول روز باید حداقل دو لیتر آب معمولی معادل هشت لیوان بنوشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مایعات جایگزین مانند میوه جات، سبزی جات و چای نیز جزو مایعات هستند و می توانند بخشی از آب مورد نیاز بدن را تامین کنند.

این متخصص اورولوژی، با تاکید بر لزوم مصرف متعادل موادی که موجب افزایش دفع کلیه ها می شود، گفت: مصرف بیش از حد مواد پروتئینی مانند گوشت و تخم مرغ و مکمل های ورزشی در یک مدت طولانی به کلیه ها آسیب وارد می کند، زیرا موجب افزایش دفع پروتئین می شود.

حق جو، کاهش ادرار تولیدی، کف آلود شدن ادرار، افزایش غلظت ادرار و عفونت های ادراری را نشان دهنده عملکرد نامطلوب کلیه و مجاری ادراری دانست و اضافه کرد: مشاهده خون در ادرار می تواند ناشی از وجود سنگ کلیه یا بافت های بدخیم باشد و لذا نیازمند پیگیری است.

وی با اشاره به شرایط روزه داری و خودداری از نوشیدن مایعات در طولانی مدت، خاطرنشان کرد: فرد روزه دار در ماه رمضان تنها در دو وعده می تواند مواد غذایی دریافت کند لذا در فاصله افطار تا سحر باید نیاز بدن به مایعات در ساعت هایی که امکان دریافت مایعات وجود ندارد، تامین شود.

این متخصص اورولوژی، با بیان اینکه مصرف کافی آب، استفاده کمتر از مواد پروتئینی، کاهش مصرف مواد قندی و مصرف نمک کم در ماه رمضان توصیه می شود، عنوان کرد: روزه داران در این ایام بیشتر از میوه جات و سبزی جات استفاده کنند تا آسیب ناشی از عدم دریافت آب کافی در طول روز جبران شود.

حق جو، با تاکید بر لزوم عدم دریافت ناگهانی عناصری همچون سدیم، پتاسیم و فسفر به ویژه در وقت افطار، متذکر شد: مصرف ناگهانی و بیش از حد عناصر مذکور تعادل الکترولیت بدن را بر هم می زد و برای کلیه مشکل ایجاد می کند.

وی روزه داری برای بیماران کلیوی مزمن، دیالیزی و پیوندی را ممنوع دانست و خاطرنشان کرد: بیمارانی که فشار خون، دیابت، مشکلات قلبی و عروقی، نارسایی کلیوی و زخم معده فعال دارند نیز روزه نگیرند.

این متخصص اورولوژی، کلیه را از جمله ارگان های بدن دانست که گردش خون محیطی در آن فعال بوده و اظهار کرد: زمانی که قلب پمپاژ می کند، ۲۲ درصد گردش خون در عروق کلیوی انجام می شود. در واقع کلیه ها بیشترین دریافت خون را دارند و لذا ورزش کردن خود به خود در بهبود عملکرد کلیه موثر است.

حق جو، پیشگیری از ایجاد سنگ کلیه را منوط به کاهش مصرف نمک، پروتئین، آجیل، شکلات، قهوه و اسفناج دانست و تصریح کرد: کلیه و کبد از جمله ارگان های بدن با بیشترین سوخت و ساز هستند لذا مصرف بیش از حد و خودسرانه دارو به ویژه آنتی بیوتیک ها می تواند در عملکرد کلیه اختلال ایجاد کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کلیه روزه داری آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۱۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدارس چند شهر خوزستان سه‌شنبه غیرحضوری شد

 به دلیل تداوم گرد و غبار، فعالیت مدارس کلیه مقاطع تحصیلی نوبت صبح در شش شهر خوزستان در روز سه‌شنبه غیر حضوری اعلام شد.

به گزارش ایسنا؛ داود میرشکار دبیر کمیته اضطرار آلودگی هوای استان خوزستان شامگاه دوشنبه اعلام کرد: فعالیت مدارس کلیه مقاطع تحصیلی نوبت صبح در شهرستان‌های اهواز، باوی، کارون، آبادان، خرمشهر و شادگان در روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه به صورت غیرحضوری است.

وی افزود: فعالیت آموزشی مدارس در این شهرستان‌ها در بستر سامانه شاد انجام می شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سریع‌ترین راه‌های از بین بردن بوی سیر دهان
  • دستگاه پرکن مایعات چیست و چند نوع هستند
  • فواید باور نکردنی مصرف روزانه پیاز
  • مصرف روزانه ۸ هزارتن شکر در ۶ ماهه نخست سال
  • ۵ راه حل خانگی درمان مسمومیت
  • جوان رفسنجانی ناجی جان بیماران شد
  • آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید
  • مدارس چند شهر خوزستان سه‌شنبه غیرحضوری شد
  • ضربه مهلک قاچاق کالا بر پیکر اقتصاد