Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-08@22:47:53 GMT

حکایاتی از کرامت و گشاده دستی امام حسن مجتبی(ع)

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۲۴۶۷

حکایاتی از کرامت و گشاده دستی امام حسن مجتبی(ع)

امام حسن مجتبی (ع) در بین ائمه اطهار (ع) به عنوان کریم اهل بیت شناخته می شود که این ناشی از کرامت و گشاده دستی ایشان است.

خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام مظفر سالاری،‌ نویسنده کشوری

به مناسبت میلاد فرخنده آن حضرت، چند حکایت شنیدنی از کرامت و گشاده‌دستی ایشان را مرور می‌کنیم تا دریابیم چرا به کریم اهل‌بیت شهرت یافته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این روزهای مواسات و همدلی، این حکایت‌ها می‌تواند چراغ راه باشد.

*

آورده‌اند که دو بار دارایی‌اش را نصف کرد و در راه خدا به نیازمندان داد تا آن‌جا که جفتی کفش را به مستمندی بخشید و جفتی را برای خود برداشت. (بحارالانوار،ج 43، ص 342)

*

روزی بر فقیرانی گذشت که بر زمین نشسته بودند و تکه نان‌هایی را می‌خوردند. به او تعارف کردند. از اسب پایین آمد و نشست و با آن‌ها غذا خورد. آن‌گاه ایشان را به خانه دعوت کرد و پس از پذیرایی، لباس پوشاند و گفت: با این همه، برتری از آن شماست که جز آنچه تعارف کردید، چیزی نداشتید! (بحارالانوار، ج 43، ص 352)

*

مردی از شامیان گفت: پس از واقعه‌ی صفین وارد مدینه شدم. نگاهم به مردی زیبا و باوقار افتاد. پرسیدم: او کیست؟ گفتند: حسن بن علی(ع) است. من به علی(ع) رشک بردم که چنین فرزندی دارد. نزدش رفتم و از او و پدر بدگویی کردم. او با بزرگواری و بردباری حرفی نزد و ساکت ماند. سخنانم که تمام شد گفت: گویا در این شهر غریبی و برای کاری آمده‌ای. اگر از ما کمک بخواهی کمکت می‌کنیم. اگر درخواستی داری بر می‌آوریم. اگر راهنمایی بخواهی راهنمایی‌ات می‌کنیم. اگر باری بر دوش داری بر می‌داریم.

درحالی که از آن حضرت دور شدم که کسی نزدم محبوب‌تر از وی نبود. (تاریخ ابن عساکر، ح 250)

*

وضو که می‌گرفت، چنان لرزه بر اندامش می‌افتاد که بندهای استخوان‌هایش به هم می‌خورد و رنگش زرد می‌شد. سبب را پرسیدند. گفت: هرکس در پیشگاه پروردگار بزرگ می‌ایستد باید اینگونه باشد. (احقاق الحق، 11، 112)

*

به حسن بن علی(ع) گفته شد: ابوذر می‌گوید: من نداری را از دارایی دوست‌تر دارم و بیماری را از تندرستی.

فرمود: خدا ابوذر را رحمت کند؛ اما من می‌گویم: هرکس به آن‌چه خدا برایش خواسته راضی باشد، آرزو نمی‌کند که در حالت دیگر باشد. (ابن عساکر، ح 2(ع)1)

*

معاویه کسی را فرستاد تا دختر امام حسن(ع) را برای یزید خواستگاری کند. حضرت فرمود: ما کسانی هستیم که دخترانمان ازدواج نمی‌کنند مگر آن که با ایشان مشورت کنیم و خودشان راضی باشند.

دختر آن حضرت در پاسخ به پیشنهاد ازدواج با یزید گفت: به خدا سوگند که این ازدواج صورت نخواهد گرفت، چرا که معاویه در میان ما همچون فرعون است در میان بنی‌اسرائیل که پسرانشان را سر می‌برید و زنانشان را باقی می‌گذاشت. (فرهنگ جامع سخنان امام حسن، ح 347)

*

مشغول طواف بود که مردی خود را به او رساند و گفت: این فرزند پیامبر! کسی از من طلبی دارد و چون نمی‌توانم آن را بپردازم می‌خواهد زندانی‌ام کند.

فرمود: اکنون مالی ندارم که بدهی‌ات را بپردازم. گفت: اگر مصلحت می‌دانی از او بخواه که به من مهلت دهد.

امام حسن(ع) طوافش را نیمه کاره گذاشت و با او رفت و پس از انجام کارش بازگشت. یکی پرسید: آیا برای کار دیگری، طواف خانه‌ی خدا را رها کردی؟

گفت: چرا نروم درحالی که رسول خدا فرمود: هرکس به دنبال کار برادر مسلمانش برود و نیاز او را برآورد، ثواب یک حج و یک عمره در نامه‌ی عملش نوشته شود. بنابر این من یک حج و عمره به دست آوردم و به طواف خود بازگشتم. (ابن عساکر، ح 253)

*

روزی معاویه هدیه گران‌قیمتی به امام حسن(ع) داد. موقع رفتن امام، خدمتکاری کفش آن حضرت را برایشان جفت کرد. آن حضرت در پاسخ به نیکی او، آن هدیه را به او بخشید. (مناقب ابن شهر‌اشوب، 4، 18)

*

روزی پیرمردی به خانه‌ی آن حضرت وارد شد و گفت: ای فرزند امیرمومنان! تو را سوگند می‌دهم که حقم را از دشمنم بگیری که او سر به هوا و بیدادگر است. نه پیر را احترام می‌گذارد و نه به کودک رحم می‌کند.

امام که تکیه داده ‌بود راست نشست و گفت: دشمنت کیست تا حقت را از او بگیرم؟

پیرمرد گفت: دشمنم فقر و نداری است. امام اندیشه‌ای کرد و به خادمش گفت: سکه‌هایی را که نزد توست بیاور. او پنج هزار درهم آورد. امام آن پول را به پیرمرد بخشید و گفت: تو را به همان‌ها که سوگندم دادی سوگندت می‌دهم که هر وقت این دشمن بیدادگر به سراغت آمد، نزدم بیا و دادخواهی کن! (بحارالانوار، 43، 350)

*

معاویه در سفرش به مدینه بذل و بخشش فراوانی کرد تا بزرگان آن دیار را با خود همراه کند. هدیه‌ی فراوانی برای امام حسن(ع) فرستاد و پیام داد که: ای ابامحمد! این‌ها را بگیر که من پسر هنده‌ام.

امام آن هدیه‌ را پس فرستاد و پیام داد که: من هدیه‌ات را به تو بخشیدم که پسر فاطمه‌ام! (مناقب ابن شهرآشوب، 4، 18 )

پایان پیام/449

منبع: شبستان

کلیدواژه: حجت الاسلام سالاری میلاد امام حسن مجتبی ع شبستان یزد امام حسن ع آن حضرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۲۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات برنامه دهه کرامت

رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت دهه کرامت گفت: همه اعتاب مقدسه و دستگاه‌های فرهنگی در یک اتاق عملیات تمام عیار برای عملیات بزرگ فرهنگی در دهه کرامت برنامه ریزی کردند - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام خداداده رئیس ستاد مرکزی گرامیداشت دهه کرامت در دفتر مرکزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی دهه کرامت را یکی از مهم‌ترین و جریان آفرین ترین مناسکی دانست که در اقصی نقاط کشور دنبال می شود و گفت: شاید بتوان گفت دهه کرامت بعد از ماه های محرم و صفر و برخی از مناسبت‌های ماه مبارک رمضان یکی از مهمترین جریانات فرهنگی کشور محسوب می‌شود که در همه محلات، مساجد و هیئات مذهبی برنامه های ویژه ای به مناسبت ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) و ولادت امام رضا (ع) برگزار می‌شود.

توجه ویژه به خانواده در دهه کرامت

وی افزود: اگر حجم بزرگ برنامه‌ها و جریان آفرینی این ایام با برنامه ریزی و دقت لازم صورت گیرد، می‌تواند در فرهنگ عمومی تأثیرگذاری بسیاری داشته باشد؛ ضمن اینکه تلاش شده است در این ایام به موضوع «خانواده» از سوی دستگاه ها و متولیان فرهنگی اهتمام ویژه ای صورت گیرد، چرا که این دهه بهترین زمان برای  ارائه مفهوم خواهری، دختری، برادری، مادر و پدر بودن است و لازم است، خانواده ها نسبت به مناسبت های این ایام اهتمام داشته باشند.

3500 زائر پیاده در دهه کرامت عازم مشهد می‌شوند

خداداده ادامه داد: این موضوع مهم است که بدانیم احمد بن موسی (ع) چه رابطه عاطفی با برادرشان داشتند تا ما با الگوبرداری از این بزرگوار محبت خود را نسبت به برادر بیشتر کنیم و چه روزی بهتر از روز بزرگداشت حضرت شاهچراغ (ع) برای نشان دادن ارادت خود نسبت به برادر؛ از این رو ضرورت دارد که جامعه اسلامی نسبت به این روزها بازآفرینی، مرور و بازشناسی داشته باشند و این الگوها به جامعه ما معرفی شود.

حجت الاسلام خداداده با اشاره به عنوان شعار امسال دهه کرامت در سال 1403 با عنوان «با شما سربلندیم» برگرفته از روایتی از امام رضا (ع)، خاطرنشان کرد: ستاد بزرگداشت دهه کرامت برای هر روز این دهه نیز عنوانی را انتخاب کرده است، تا بتوانیم در سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) جایگاه ایشان را معرفی کنیم، زیرا کریمه اهل بیت(ع) هجرت‌شان به قم علاوه بر دیدار با برادر یک هجرت سیاسی و احیای شریعت و مبارزه سیاسی تلقی می‌شد.

40 نهاد دینی و اجتماعی عضو دهه کرامت

وی در ادامه با اشاره به اینکه 40 نهاد دینی و اجتماعی عضو ستاد بزرگداشت دهه کرامت شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی هستند، خاطرنشان کرد: همه اعتاب مقدسه و دستگاه‌های فرهنگی در یک اتاق عملیات تمام عیار برای عملیات بزرگ فرهنگی در دهه کرامت برنامه ریزی کردند، تا سرور و نشاط و بعد معنوی زیبایی های این ایام در عرصه فرهنگی مورد توجه قرار گیرد، چرا که برخی ما را متهم می کنند، مجالس عزا در جامعه رونق دارد و با شکوه برگزار کردن جشن‌های دهه کرامت می تواند ضمن بار معنوی در جامعه نشاط و سرور هم به همراه داشته باشد.

تدارک بیش از 120 هزار عنوان برنامه در سراسر کشور

ایشان از تدارک بیش از 120 هزار عنوان برنامه فرهنگی، علمی، ورزشی و خدماتی همزمان با ایام دهه کرامت در سراسر کشور خبر داد و افزود: آیین آغاز جشن های دهه کرامت صبح روز 20 اردیبهشت در آستان حضرت فاطمه معصومه (س) با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رییس دفتر مقام معظم رهبری آغاز می شود.

رییس ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور از تدارک 360 عنوان برنامه از سوی آستان مقدسه کریمه اهل بیت (ع) خبر داد و گفت: پنجمین کنگره بین المللی امام رضا (ع) 24 و 25 اردیبهشت با حضور شخصیت‌های علمی، بین المللی و دینی در مشهد مقدس برگزار می شود.

اجتماعات چندهزارنفری دخترانه

رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت از برگزاری جشن های بین المللی کاروان های زیر سایه خورشید در دو هزار نقطه ایران و جهان با حضور خادمان رضوی خبر داد و گفت: جشن تکلیف دختران و اجتماع دخترانه در حرم حضرت فاطمه معصومه (س) و 200 نقطه  کشور به صورت همزمان به صورت همزمان برگزار می شود؛ ضمن اینکه اجتماع بهترین دختر دنیا و نیز اجتماع پنج هزار نفری دانشجویان دختر در شهرهای مختلف برپا می شود.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • اعلام جشن‌های دهه کرامت در حرم حضرت معصومه(س)
  • افتتاح پروژه ملی آبرسانی قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در ساوه
  • ترویج سیره عملی امام رضا (ع) با برنامه های دهه کرامت
  • میزبانی حرم مطهر رضوی از زائران غیرایرانی در دهه کرامت
  • بازدید موزه فاطمی در سالروز میلاد حضرت معصومه(س) رایگان شد
  • تشریح برنامه‌های خدمت به مددجویان کمیته امداد اصفهان در دهه کرامت
  • ‌اعلام برنامه‌های دهه کرامت در فارس
  • بازدید از موزه فاطمی در سالروز میلاد حضرت معصومه(س) و امام رضا (ع) رایگان شد
  • جزئیات برنامه دهه کرامت
  • «اخت الرضا» راهی شبکه نمایش خانگی شد