Web Analytics Made Easy - Statcounter

 حتی خود کلمه زلزله نیز می‌تواند برای بسیاری از افراد ایجاد رعب و وحشت کند و نگرانی‌های زیادی را ایجاد کند. اما فارغ از زلزله‌های مهیب و مرگبار که خسارات جانی و مالی متعددی بر جای خواهد گذاشت، گاهی زلزله‌هایی مشابه با زلزله اخیر پایتخت رخ می‌دهد که خسارات قابل توجهی ندارد، اما به لحاظ روانی استرس زیادی را به شهروندان تحمیل می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



زلزله نیز مانند هر رخداد ناگهانی دیگر می‌تواند منجر به بار سنگینی بر سلامت روان افراد شود. بر همین اساس است که انجمن روانشناسان آمریکا توصیه‌هایی برای حمایت روانی از افرادی که زلزله را تجربه کرده اند مطرح می‌کند:
_. برای افرادی که با دوستان و خانواده خود در مناطق آسیب دیده از زلزله زندگی می‌کنند، تماشای مداوم پوشش خبری می‌تواند بسیار نگران کننده باشد، به خصوص اگر اطلاعاتی در مورد ایمنی و استاندارد‌های مقابله با زلزله وجود نداشته باشد و خبر‌ها نگران کننده محسوب می‌شوند؛ بنابراین سعی کنید کانال‌های خبری را با فاصله زمانی معین دنبال کنید یا حتی الامکان از خبر‌های ناگوار و ناامید کننده فاصله بگیرید.

_تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی که منبع و منشاء مشخصی ندارند اغلب فایده‌ای به جز تخریب روحیه شما ندارند بنابراین از باز کردن ویدئو‌ها و تصاویر تکان دهنده خودداری کنید.

_اگر تپش قلب بالایی دارید سعی کنید تمرین تنفس را انجام دهید یعنی حداقل ۱۰ نفس عمیق کشیده و در حین نفس کشیدن ذهن خود را آزاد کنید. اگر ریسک زلزله و پس لرزه مجدد وجود دارد از مصرف آرامبخش خودداری کنید تا هشیاری لازم برای پناه گرفتن را داشته باشید، اما اگر شرایط تپش قلب شما قابل کنترل نیست، سوابق حمله عصبی یا بیماری قلبی دارید و سرگیجه و حالت تهوع شدید را نیز تجربه می‌کنید به یک مرکز درمانی مراجعه کنید

_اگر فرزند کوچکی در خانه دارید سعی کنید با آرامش و درقالب داستان و نقاشی به اختصار تعریفی کوتاه از زلزله به او ارائه دهید. مطمئن باشید ارائه تصویری روشن و ساده از زلزله به کودک، بسیار مفید‌تر از آن است که کودک از منابع خبری بزرگسالان و با اطلاعات سنگین و ترسناک با زلزله آشنا شود

توصیه‌های انجمن روانشناسان آمریکا برای مبارزه با استرس ناشی از زلزله / از هم حسی با اعضای خانواده تا دوری از اخبار ناامید کننده
_در ساعات پس از آرام شدن شرایط و کاهش خطر پس لرزه به جای مرور مداوم صحنه لرزیدن زمین و ترس مکرر، سعی کنید روال‌های عادی زندگی خود را طی کنید، مثلا غذا بپزید، حمام کنید، خانه را مرتب کنید، کتاب بخوانید. درواقع به ذهن خود زنگ تفریح بدهید

_استاندارد‌های مهم مبارزه با خطرات پس لرزه‌ها را مطالعه کرده و رعایت کنید. مثلا یک چک لیست تهیه کنید که شامل غذا‌های کنسروی، دارو‌ها و ... است و همه موارد را در یک کوله پشتی قرار داده و در گوشه‌ای امن (و در دسترس) قرار دهید. همین کار می‌تواند تا حد زیادی به شما آرامش ذهنی ارائه دهد

_با اعضای خانواده درباره احساسات خود گفتگو کنید. در اغلب موارد، هم حسی پس از یک حادثه، نقشی موثر در کنترل سطح هیجان و استرس ایفا می‌کند

_اگر سابقه اضطراب و افسردگی شدید دارید و دارو درمانی می‌شوید سعی کنید در اولین فرصت با مشاور یا روانشناس خود تماس بگیرید تا با اضطرابی که تحمل کرده اید بهتر رو به رو شوید.       منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: استرس زلزله کاهش استرس پارسی خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۲۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 کاهش استرس یا تلقین؟

یک رواشناس اجتماعی گفت: قلیان به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

به گزارش ایسنا، علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی  در گفت و گو با خبرنگار برنا درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان باعث تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است. 
 
شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.
 
این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است. 

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راهکارهای کاهش استرس
  • کارگروه چابک و اثرگذار برای کاهش نرخ بیکاری
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 
  • راهکارهای مقابله با زلزله تهران در نهمین کنفرانس زلزله‌شناسی
  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  • خداوندا، ایران را تجزیه و با آتش سوزی، سیل و زلزله نابود کن!