Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@14:31:22 GMT

حاشیه‌های خاکستری بندر اقیانوسی جهان

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۳۲۱۵

حاشیه‌های خاکستری بندر اقیانوسی جهان

چابهار- بندر چابهار یا همان تنها بندر اقیانوسی ایران که از آن به شاهراه اقتصادی دریایی نیز یاد می‌شود هرچند دارای عناوین پرطمطراقی است اما شاید باورتان نشود که نیمی از جمعیت این شهر در حاشیه و یا همان سکونتگاه‌های غیررسمی سکنی گزیده و از حداقل امکاناتی هم چون آب، برق، بهداشت و فضای تفریحی یا آموزشی محروم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قدس آنلاین- گروه استان ها: نیمی از جمعیت ۱۱۲ هزارنفری شهر چابهار حاشیه‌نشین‌اند و در سکونتگاهی غیررسمی حاشیه شهر شامل کمب، هوت‌آباد، نوک‌آباد، جنگلوک، مرادآباد، عثمان‌آباد، رمین و محله پشت پمپ‌بنزین زندگی می‌کنند.

چابهار بالاترین نرخ حاشیه‌نشینی نسبت به جمعیت یک شهر را در کشور دارد و بنا بر اعلام کارشناسان ملی الگوی زیست حاشیه‌نشینی و سرعت رشد حاشیه‌نشین چابهار در ایران بی‌سابقه و حتی در جهان کم‌سابقه است.

«جنگلوک» یکی از همین محله‌های کپری و حاشیه‌نشین در بندر اقیانوسی چابهار است که البته به دلیل آتش‌سوزی در آخرین روز از هفته گذشته حالا به تلی از خاکستر تبدیل‌شده است اما ساکنانش هنوز امکان رفتن از همین خرابه سوخته را نیز ندارند.

خانه‌های کاغذی

ساکنان این محله که با استفاده از تیرهای چوبی و کمی حصیر و تخته پیش‌ازاین سرپناهی برای خود ایجاد کرده بودند، بیش از ۲۵ سال  است که در این منطقه بدون هیچ امکاناتی حتی انشعاب آب و برق زندگی می‌کنند.

سرپناه این شهروندان تا قبل از آتش‌سوزی چادرهای پوسیده و با سقفی از جنس کیسه گونی وصله شده با تیرهای چوبی علم شده بود که در این سرپناه‌های کاغذی تعدادی آجر و کمی چوب گز حکم اجاق‌گاز را برای زنان داشت.

مردم این منطقه افزون بر ۲۵ سال است که در گرمای ۴۰ درجه چابهار کولری به خود ندیده و به‌عنوان شهروند رسمی شناخته نمی‌شوند و حالا آتش همان اندک دارایی آن‌ها را نابود کرده است.

ساکنان حاشیه‌نشین چابهار پایین‌ترین شاخص‌های زندگی رادارند و لذا اگر سری به مناطق حاشیه بزنید عمق محرومیت را حس می‌کنید و دیگر نیازی به قلم‌فرسایی در این گزارش نیست.

ساماندهی محله جنگلوک

عصر پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت‌ماه جاری براثر آتش‌سوزی خانه کپری و تمام اموال و اثاثیه منزل بیش از ۳۰ خانوار در آتش سوخت و خاکستر شد و لذا موجب شد تا بسیاری از مسئولان و مردم برای کمک به نداشته های این مردم بسیج شوند و نگاه‌ها به سمت این مردم محروم دوخته شود.

«جنگلوک» یکی از همین محله‌های کپری و حاشیه‌نشین در بندر اقیانوسی چابهار است که البته به دلیل آتش‌سوزی در آخرین روز از هفته گذشته حالا به تلی از خاکستر تبدیل‌شده است اما ساکنانش هنوز امکان رفتن از همین خرابه سوخته را نیز ندارندفرماندار چابهار در همین راستا بابیان اینکه این مردم در تنگنای مالی شدیدی قرار دارند اظهار کرد: پس از وقوع آتش‌سوزی شخصاً از محل حادثه بازدید و تمام نیازمندی‌های این خانوارهای محروم از نهادهای مختلف تأمین شد و جمعیت هلال‌احمر نسبت به اسکان و برپایی چادر و تحویل اقلام ضروری اقدام کرد.

رحمدل بامری اذعان کرد: اهالی محله جنگلوک از حدود ۲۰ تا ۲۵ سال پیش در این محل در کپر و بدون امکانات رفاهی زندگی می‌کنند.

فرماندار چابهار بابیان اینکه مردم این محله و حدود ۱۴ سکونتگاه غیررسمی با جمعیت حدود ۷۰ هزار نفر در شرایط سخت و بدون برق، بهداشت، مدرسه و سایر امکانات رفاهی زندگی می‌کنند افزود: برای همین دستور داده‌شده تا برق موقت توسط اداره برق به تمام چادرها نصب شود.

وی گفت: مهم‌ترین نیاز این افراد آسیب‌دیده از آتش‌سوزی مواد غذایی، پوشاک، رختخواب و سایر اقلام زیستی است که امیدواریم باهمت خیران و نهادهای دولتی تأمین و تحویل آنان شود.

بامری با اشاره به این موضوع که در طول دو سال اخیر ساماندهی مناطق حاشیه شهر در دستور کار دولت قرارگرفته است ادامه داد: تاکنون یک هزار و ۵۰۰ هکتار در حاشیه شهر چابهار از سازمان ملی زمین و مسکن به بنیاد مسکن واگذار و طی یک سال اخیر بیش از ۱۲ هزار پرونده برای افراد ساکن در نقاط حاشیه شهر تشکیل‌شده تا ساماندهی اصولی شوند.

در جست‌وجوی یک‌لقمه‌نان

ساکنان حاشیه‌نشین چابهار پایین‌ترین شاخص‌های زندگی رادارند و لذا اگر سری به مناطق حاشیه بزنید عمق محرومیت را حس می‌کنید و دیگر نیازی به قلم‌فرسایی در این گزارش نیست.

به گفته فرماندار ویژه چابهار افرادی که از روستاها و شهرهای گوناگون به امید یافتن کار و درآمدی بهتر در منطقه آزاد تجاری به چابهار مهاجرت کرده‌اند، اکنون در مناطق حاشیه شهر ساکن هستند و توسعه نامتوازن و گسترش حاشیه‌نشینی یکی از پیامدهای ایجاد منطقه آزاد تجاری و صنعتی در چابهار است.

با آغاز سال‌های خشک‌سالی عملاً درآمد مردم سیستان و بلوچستان کاهش‌یافته و این موضوع موجب شده تا بسیاری از مردم منطقه برای کسب درآمد به شهرها مهاجرت کنند و لذا  ۴ شهر زابل، زاهدان، چابهار و ایرانشهر حالا افزون بر یک‌میلیون نفر حاشیه‌نشین دارند و در این میان رتبه نخست حاشیه‌نشینی در کشور را نیز شهر چابهار به خود اختصاص داده است .

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان بندر اقیانوسی زندگی می کنند مناطق حاشیه حاشیه نشینی حاشیه نشین حاشیه شهر آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۳۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب‌گرفتگی بندر امام باید دغدغه اول همه مسؤولان باشد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام جاسم عبادی ظهر امروز جمعه در جمع نمازگزاران بندر امام اظهار کرد: موضوع آب‌گرفتگی بندر امام نباید به فراموشی سپرده شود و نباید دچار غفلت شویم و بی‌تفاوت از کنار آن بگذریم بلکه باید دغدغه اول همه مسئولان مربوطه همین موضوع باشد و برای رفع معضل آب‌گرفتگی بندر امام چاره‌اندیشی کنند.

وی افزود: هیچ مسأله‌ای نمی‌تواند موضوع دفع آب‌های سطحی و فاضلاب بندر امام را به حاشیه براند. موضوع دفع آب‌های سطحی بندر امام از مهم‌ترین موضوعات این شهر است. همه مسؤولان بدانند این مساله در صدر همه مشکلات است و برای برطرف کردن آن باید همه ظرفیت‌ها را پای کار بیاوریم.

خطیب جمعه بندر امام عنوان کرد: نبود بودجه و اینکه زیر ساخت بندر امام مشکل دارد، جواب قانع کننده‌ای برای مردم نیست و نمی‌توان دوباره شاهد تکرار این حوادث تلخ و اسفناک برای مردم بندر امام باشیم.

حجت‌الاسلام عبادی یادآور شد: شورای راهبردی پتروشیمی، مدیریت استانی و شهری از امروز با مشاوران و متخصصان این امر جلسات هم‌اندیشی برگزار کنند و بودجه لازم را در نظر بگیرند و می‌شود آن را به ترتیب اولویت و نقاط بحرانی فازبندی و طرح جامع دفع آب‌های سطحی را اجرا کرد.

امام جمعه بندر امام تصریح کرد: موضوع دیگری که انتظار می‌رود سریع‌تر تعیین تکلیف شود، جبران خسارت مردم متضرر و آسیب دیده از آب‌گرفتگی است چرا که مردم همچنان منتظر پرداخت خسارات ناشی از آبگرفتگی‌های قبلی هستند.

کد خبر 6095785

دیگر خبرها

  • امام جمعه اهواز : طرح حجاب «نور» محله به محله اجرا شود
  • آخرین خبر درباره جابجایی مهمانشهر رفسنجان
  • آب‌گرفتگی بندر امام باید دغدغه اول همه مسؤولان باشد
  • بزرگ‌ترین فرودگاه جهان در دبی/ هلند میزبان آینده‌نگرترین محله دنیا
  • (تصاویر) بندر شهید بهشتی چابهار
  • رنگارنگ‌ترین محله‌های شهری جهان
  • هند در قرارداد بندر چابهار کمتر از یک چهارم مبلغ به تعهد خود عمل نموده!
  • نماینده چابهار: ماجرای باغ ازگل که بدون اطلاع امام جمعه به نام او زده شده، بر دین اثر منفی دارد یا چند تار موی زنان؟
  • طرح همیاران آرامش اجتماعی فراجا در محله‌های قزوین
  • هلند میزبان آینده‌نگرترین محله جهان