Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-05@20:49:44 GMT

◄ کرونا و پساکرونا در صنعت هوانوردی کشور

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۴۱۳۰

تین نیوز علی لطفی :

 باور و تصور حجم تخریب و اثرات یک ویروس ناقابل بر صنعت عظیم و پیچیده هوانوردی، برای افراد عادی و حتی کارشناسان در چند ماه قبل از شیوع کرونا دشوار بود، اما این ویروس ناباورانه کار خودش را کرد و شاید تعلیق پروازها و بسته شدن مرزهای کشورها، ابتدایی‌ترین تبعات آن بود.

البته که در کلام محاوره‌ای لغو پروازها موضوع پیچیده‌ای نیست، اما با دقیق‌تر شدن به تبعات مختلف آن، مشکلات عدیده آن نیز بیشتر هویدا می‌گردد و در کنار مشکلاتی که برای عوامل انسانی شبکه پروازی و شرکت‌های هواپیمایی به وجود آمده، بخش‌های مختلفی از کشور از جمله گردشگری، دیپلماسی، شبکه حمل‌ونقل بار و مسائل بازرگانی، سوخت و ده‌ها حوزه دیگر نیز پس‌لرزه‌های آن را احساس کرده و با لغو پروازها دچار خسارات سنگین شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیری در آمارها نشان می‌دهد؛ در شرایط کرونایی حدود 90 درصد پروازها لغو شده‌اند. از منظر صلاحیت پرواز هم اگرچه این ویروس به خودی خود توانایی آسیب رساندن به بدنه ناوگان هوایی را ندارد، اما علیرغم دستورالعمل‌های مربوط به محافظت از این پرنده آهنین در زمین، ارگونومی آن طوری طراحی شده که باید دائم پرواز کند.

عدم پرواز هواپیماها را باید به عدم امکان پرواز پرنده‌ها تشبیه کرد که مدتی است با توقف پرواز آن‌ها، طعم غذای تازه در لانه چشیده نمی‌شود. با این حال، فقط هواپیما نیست که در بحران شیوع کرونا دچار آسیب می‌شود. چرا که به‌طور اجمالی، در این رویداد؛ آستانه تحمل در صنعت هوانوردی کشور، کاهش یافته و بی‌شک در دراز مدت اثرات این شکنندگی، بخش‌های زیادی از جمله اقتصاد کشور را دچار مشکل می‌کند.

جالب توجه است که قریب 45 هزار نفر در بخش‌های مختلف صنعت هوانوردی کشور به‌صورت مستقیم فعالیت دارند که با ادامه روند تعلیق پروازها، این رقم در شرایط بازار کار امروز کشور و با احتساب خانوارها، بسیار زیان‌بار خواهد بود و این تنها تشریح یکی از تبعات ادامه روند توقف پروازهاست.

یقینا صنعت هوانوردی کشور کمتر این وضعیت را تجربه کرده و در این شرایط هم نمی‌توان پیش‌بینی کرد که چه موقع اوضاع حداقل به‌صورت نسبی تثبیت می‌گردد و حتی پس از شرایط عادی خود نیز، سودآوری و بازپرداخت هزینه‌های این ایام هم سنگین و دشوار خواهد بود. لذا، قبل از بروز هر کدام از رخدادها، باید سناریوی‌هایی را برای احیای هر چه بهتر هوانوردی کشور تدوین و اجرایی کرد.

تزریق حمایت‌های مالی، مالیاتی و بیمه‌ای بخشی از راهکارهاست که در شرایط فعلی می‌تواند برای استمرار پروازها، احیاء شرکت‌های هواپیمایی و بالطبع صنعت هوانوردی تدبیر نمود. اگر چه، مؤسسات مالی و اعتباری، شرکت‌های دولتی مرتبط با فعالیت شرکت‌های هواپیمایی از جمله شرکت‌های حوزه فرودگاهی و سوخت‌گیری و متولیان حوزه عوارض و مالیات‌ها نیز برای هر گونه مساعدت نیازمند ضوابط و مقررات هستند.

در شرایط امروز کشور و با هدف تسریع در تصویب مقررات حمایتی در این زمینه، ستاد ملی مقابله با کرونا مناسب‌ترین ظرفیت برای طرح موضوعات و تصویب راهکارهای پیشنهادی است که باید توسط هر یک از عناصر ذی‌ربط صنعت مطرح و در چارچوب ضوابط آن مورد پیگیری قرار گیرد تا بتوانیم در آینده‌ی بعد از کرونا از صنعت هوانوردی به‌عنوان عالی‌ترین بازوی بی‌بدیل گردشگری استفاده و سیاست اقتصاد بدون نفت را در این سرزمین مقاومت محقق سازیم.

*جانشین  رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در مدیریت بحران و پدافند غیرعامل

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: علی لطفی صنعت هوانوردی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۴۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز فروش هواپیمای برقی عمود پرواز ارزان تر از هلی کوپتر

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، پرواز با وسیله نقلیه شخصی هم اکنون به سرعت در حال پیشرفت است زیرا فناوری های جدیدی توسعه یافته اند. مرحله بعدی صنعت پروازهای شخصی به زودی آغاز می شود که شامل تولید نسخه ای از این نوع هواپیما است.

در سال ۲۰۱۶ میلادی هنگامیکه «فهرست جهانی هواپیماهای برقی عمود پرواز» (World eVTOL Aircraft Directory) اعلام شد، فقط تعداد کمی هواپیمای برقی با این مشخصات ثبت شده بودند. اکنون ۸ سال از آن تاریخ گذشته و بیش از هزار طرح اولیه هواپیمای برقی عمود پرواز ثبت شده اند.

بسیاری از هواپیماهای جدید قرار است در ۳۶ ماه آینده عرضه شوند اما به نظر می رسد شرکت Pivotal Helix زودتر از بقیه بازار را تصاحب کند. این شرکت قصد دارد به زودی ارسال محموله های نخستین هواپیمای برقی عمودپرواز تجاری خود را آغاز کند.

نخستین مرحله تحویل هواپیماهای برقی عمودپرواز این شرکت در ماه جولای سال جاری انجام می شود. البته فروش تجاری محصولات این شرکت از اکتبر ۲۰۲۳ میلادی آغاز شده و آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی هوایی آمریکا ۴ هواپیما و همراه ۲ شبیه ساز پرواز را سفارش داد که در فوریه ۲۰۲۴ میلادی تحویل شدند.

این آزمایشگاه هم اکنون مشغول ارزیابی پتانسیل هواپیمای برقی عمود پرواز مذکور برای طیف وسیعی ازماموریت ها از جمله نظارت، عملیات نیروهای مخصوص، تامین ذخایر برای مناطق دور افتاده و عملیات های نجات است.

این یکی از طرح های مربوط به خودروهای عمودپرواز است که تحت بررسی آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی هوایی آمریکا قرار دارند. شرکت مذکور بخشی از نقشه مسیر توسعه محصول خود را منتشر کرده که شامل یک نسخه ۲ نفره از هواپیمای عمود پرواز هلیکس با ۱۲ پروانه (به جای هلیکس ۸ پروانه ای در حال تولید) و یک نسخه با قابلیت حمل بار ۴۵۰ بار یا فرد به طور خودران است.

هواپیمای برقی عمود پرواز این شرکت با بهای ۱۹۰ هزار دلار، نسبت به هلی کوپترهای معمول ارزان تر است.

کد خبر 6096273 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • حکمرانی داده‌ها در عصر اینترنت اشیاء/ پلتفرم‌ها خود را مالک داده‌ها می‌دانند
  • سقف ۱۵ میلیارد تومانی تسهیلات برای شرکت‌های دانش‌بنیان صنعت هوانوردی
  • آغاز فروش هواپیمای برقی عمود پرواز ارزان تر از هلی کوپتر
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • هفتمین سفر فضایی «ویرجین گلکتیک» ماه آینده انجام می‌شود
  • پیروزی تیم فوتسال در مسابقات شرکت‌های تابعه منطقه پنج صنعت نفت
  • بازگشت پرواز تهران ـ خرم‌آباد ‌به مبدأ در پی شرایط بد جوی
  • یزد؛ میزبان غول‌های صنعت نساجی
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه