Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-05@10:07:23 GMT

شوک موشکی ترامپ به بن‌سلمان

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۵۹۹۴

شوک موشکی ترامپ به بن‌سلمان

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ همچنین ده‌ها نظامی نیز از این کشور بیرون می‌روند؛ زیرا اعلام شده که دیگر خطر مستقیمی علیه منافع استراتژیک آمریکا در منطقه وجود ندارد. همچنین واشنگتن در حال بررسی کاهش «سایر قابلیت‌های نظامی» خود در عربستان سعودی است. دو اسکادران از جنگنده‌های آمریکایی هم پیش‌تر منطقه را ترک کرده بودند و مقام‌های آمریکایی اعلام کرده‌اند که در حال ارزیابی کاهش نیروهای دریایی خود در خلیج فارس هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمریکا تلاش دارد تا سامانه‌های موشکی پاتریوت را از عربستان خارج و حضور نظامی خود را در این کشور هم کاهش دهد. روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از مسوولان آمریکایی اعلام کرد که آمریکا چهار سامانه‌ پدافند موشکی پاتریوت را از عربستان خارج می‌کند. همچنین ده‌ها نظامی خود را از این کشور بیرون می‌آورد و دلیل این اقدام هم چنین اعلام شده که ایران دیگر خطر مستقیمی بر منافع استراتژیک آمریکا در منطقه ندارد. الجزیره در گزارش دیروز جمعه ۱۹ اردیبهشت ماه اعلام کرد که روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از مقام‌های آمریکایی بی‌نام روز پنج‌شنبه در گزارشی نوشت که نقل‌و‌انتقال این سیستم‌های پاتریوت از قبل اعلام نشده بود. دو اسکادران از جنگنده‌های آمریکایی هم پیش‌تر منطقه را ترک کردند و مقام‌های آمریکایی اعلام کردند که در حال ارزیابی کاهش نیروهای دریایی خود در خلیج فارس هستند. گفته می‌شود که این کاهش‌ها به این دلیل صورت می‌گیرد که بر اساس ارزیابی‌های مقام‌های آمریکایی، ایران دیگر تهدید فوری برای منافع استراتژیک آمریکا محسوب نمی‌شود. الجزیره می‌نویسد، مقام‌های سعودی به سوالات رویترز پاسخی ندادند. این گزارش همچنین اعلام کرد که ایران هر گونه مشارکت در انجام حمله به مراکز سعودی را رد کرده است. مقام‌های آمریکایی می‌گویند حمله ماه ژانویه در کنار شیوع کرونا باعث شده قابلیت‌ها برای اعمال تهدید کاهش یابد. تصمیم‌گیران و برنامه‌ریزان پنتاگون در نظر دارند یک تغییر جهت و تغییر رویکرد برای پرداختن به اولویت‌های دیگر به وجود آورند از جمله تلاش برای خنثی کردن نفوذ چین در آسیای شرقی. روابط سنتی و گرم آمریکا و عربستان به تازگی رو به سردی رفته و به نوشته الجزیره «خدشه‌دار» شده و دلیل آن هم جنگ قیمتی بر سر نفت میان روسیه و عربستان بود. بسیاری از شرکت‌های نفتی آمریکایی در حال ورشکستگی هستند و سیاستمداران آمریکایی از ترامپ تا رده‌های پایین‌تر زیر فشار هستند تا واردات نفت از این پادشاهی را محدود یا قطع سازند.

براساس گزارش هفته گذشته رویترز، ترامپ به ولیعهد سعودی در اوایل آوریل گفته بود که تا زمانی که اوپک قیمت‌های نفت را کاهش ندهد او نمی‌تواند قانون‌گذاران را از تصویب قانون برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از این پادشاهی بازدارد. پس از اینکه عربستان سعودی اعلام کرد که قیمت‌ها را برای بهبود اوضاع بالا می‌برد، قیمت‌های نفت روز پنج‌شنبه ۱۱ درصد بالا رفت. این افزایش قیمت بر عکس آن چیزی است که اوایل سال جاری رخ داد یعنی زمانی که عربستان نفت خود را با تخفیف‌های بالا می‌فروخت و باعث شعله ور شدن جنگ قیمتی شد. در هر حال، اگرچه وال‌استریت اعلام کرده بود که چهار سامانه پدافند موشکی از عربستان خارج می‌شود اما برخی منابع به سایت هیل آمریکا اعلام کردند که واشنگتن تعداد پاتریوت‌ها در عربستان را از چهار پاتریوت به دو کاهش می‌دهد و همچنین دو پاتریوت دیگر را از کشور دیگری در منطقه خارج می‌کند. یک مقام آمریکایی گفت که قرار بود خارج کردن پاتریوت‌ها در مارس گذشته انجام شود، اما در پی حملات موشکی به اردوگاه التاجی در عراق این امر به تعویق افتاد. وی تاکید کرد که ۱۲ آتش‌بار از موشک‌های پاتریوت و یک آتش‌بار از موشک‌های پدافند هوایی تاد در منطقه باقی می‌ماند.

الجزیره می‌افزاید، بخشی از سخت‌افزارهای نظامی که اکنون از عربستان خارج می‌شود، سپتامبر گذشته و به‌دنبال حملات که به مراکز نفتی سعودی صورت گرفت وارد این کشور شده بودند. مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که این اقدام [انتقال این سیستم‌ها به عربستان] برای حفاظت از زیرساخت‌های نفتی سعودی حیاتی بود. الجزیره همچنین به نقل از روزنامه وال‌استریت ژورنال نوشت که این تصمیم دولت آمریکا می‌تواند به مثابه پایان تقویت نظامی عربستان در مقابل ایران تلقی شود. در این گزارش همچنین آمده است که آمریکا در حال بررسی کاهش «سایر قابلیت‌های نظامی» خود در عربستان سعودی است. وال‌استریت ژورنال نوشته است که دولت آمریکا طی یک سال گذشته، حضور نظامی خود در منطقه را تقویت کرده بود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: دونالد ترامپ محمد بن سلمان پرتاپ موشک وال استریت ژورنال مقام های آمریکایی عربستان خارج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۵۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل

منابع مطلع به خبرگزاری رویترز گفته‌اند توافق امنیتی میان عربستان سعودی و آمریکا رو به نهایی شدن است در شرایطی که چشم‌اندازها برای عادی‌سازی روابط ریاض-تل‌آویو مبهم است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در حال نهایی‌سازی توافق امنیتی دوجانبه با عربستان سعودی برای ارائه ضمانت‌های امنیتی و همچنین کمک‌ به برنامه هسته‌ای است و این در حالی است که هنوز چشم‌اندازهای مبهی برای تحقق توافقی جهت عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو وجود دارد.

دولت آمریکا به ریاست جو بایدن از چند ماه پیش به دنبال میانجی‌گری برای عادی‌سازی روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل  در ازای موافقت با توافقی دیگر با عربستان سعودی برای ارائه کمک در زمینه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و همچنین ضمانت‌های امنیتی و دفاعی به این کشور خاورمیانه است.

دو منبع مطلع روز پنجشنبه به خبرگزاری رویترز گفته‌اند در پیش‌نویس یک سند، اصول و طرح‌هایی برای احیای تلاش‌های ایالات متحده آمریکا جهت شکل‌دهی به «منطقه ناپایدار خاورمیانه» که بعد از عملیات 7 اکتبر موسوم به «طوفان‌الاقصی» از ریل خارج شدند مشخص شده است.

رویترز نوشته مذاکره‌کنندگان آمریکا و عربستان فعلاً توافق امنیتی دوجانبه میان دو طرف را در اولویت قرار داده‌اند و این توافق قرار است در مرحله بعد، بخشی از بسته گسترده‌تری باشد که به «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل ارائه می‌شود. نتانیاهو آنگاه بایستی در خصوص دادن امتیاز برای برقراری رابطه با عربستان تصمیم بگیرد. 

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت: «به حصول توافق بسیار نزدیک شده‌ایم.» وی همچنین تصریح کرد که اختلاف‌ها در جزئیات مربوط به این توافق ممکن است «به زودی» حل و فصل شوند.

دیپلمات‌های مطلع در کشورهای حاشیه خلیج فارس و چند منبع در واشنگتن به رویترز گفته‌اند توافق امنیتی آمریکا-عربستان خواستار ارائه ضمانت‌های رسمی از سوی ایالات متحده برای دفاع از طرف سعودی است. به موجب این توافق همچنین ریاض در ازای توقف خرید سلاح از چین و محدود کردن سرمایه‌گذاری‌های پکن در آن کشور از سلاح‌های پیشرفته آمریکایی برخوردار خواهد شد. 

منابع مطلع مضاف بر این می‌گویند توافق امنیتی دوجانبه میان دو طرف تبادل تکنولوژی‌های نوظهور از جمله در زمینه هوش مصنوعی را شامل خواهد شد. یک مقام آمریکایی به شرط عدم افشای نام گفت: «مفاد توافق طی چند هفته نهایی خواهند شد.»

از طرف اسرائیل، نتانیاهو برای پیوستن به این توافق بایستی با بازگرداندن آرامش به نوار غزه و مسیری جهت تشکیل کشور مستقل فلسطین موافقت کند. این دو شرط مواردی هستند که بنیامین نتانیاهو و بخش‌هایی از کابینه جنگی او تاکنون سرسختانه در برابر آنها مقاومت نشان داده‌اند.

وزیر خارجه عربستان: قبل از توقف جنگ در غزه هیچ بحثی درباره عادی‌سازی با اسرائیل نمی‌کنیمرسانه سعودی: تبلیغات آمریکا و اسرائیل درباره عادی‌سازی با عربستان برای تحریف افکار عمومی استعربستان سعودی شروط «عادی‌سازی» با رژیم اسرائیل را اعلام کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • عضو سنای آمریکا: سنا توافق با عربستان را بدون سازش با اسرائیل تصویب نمی‌کند
  • بلومبرگ: عربستان فعالان منتقد اسرائیل را دستگیر می‌کند
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • اندونزی و عربستان سعودی با مصادره دارایی‌های روسیه مخالفت کردند
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • هشدار جدی عربستان به اسرائیل | خطای بزرگ را انجام نده تا ما خائن نشویم!
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین