Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-27@05:42:05 GMT

مستند «تئوریسین خشونت» عرضه اینترنتی شد

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۸۶۳۳۴

مستند «تئوریسین خشونت» عرضه اینترنتی شد

مستند سینمایی «تئوریسین خشونت» به کارگردانی محسن کوقان که به روایت زندگی و اندیشه سیداحمد فردید می پردازد، به شکل اینترنتی عرضه شد.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از روابط عمومی سازمان هنری رسانه‌ای اوج، احمد فردید که به دلیل نبود هیچ‌گونه سند مکتوب از آثار و مطالعاتش به فیلسوف شفاهی ایران شهرت دارد از جمله متأثرین از اندیشه هایدگر فیلسوف قرن گذشته است و «تئوریسین خشونت» به کارگردانی محسن کوقان برای اولین بار به آراء و نظرات فردید از دریچه سینمای مستند می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محسن کوقان کارگردان «تئوری خشونت» در توصیف ساخت این مستند گفت: فردید مثل سقراط بود که نوشته‌ای نداشت اما فیلسوف آفرین بود. او با وجود اینکه چیزی ننوشت، در موسیقی، سینما، تئاتر، ادبیات، فلسفه و علوم انسانی موثر بود. در سینما اولین تاثیر او بر داریوش مهرجویی بود، در واقع داریوش مهرجویی شاگرد فردید بود به طوری که امام خمینی (ره) فیلم «گاو» از ساخته‌های مهرجویی را پسندید. مهرجویی نیز الگویی برای عباس کیارستمی شد که آثار او مایه افتخار جمهوری اسلامی ایران است.

سید احمد فردید با نام اولیه سید احمد مهینی یزدی در سال ۱۲۸۹ در یزد زاده شد و دروس مقدماتی و زبان فرانسه را در این شهر خواند. در ۱۳۰۵ به تهران رفت. در مدرسه سلطانی به تحصیل ادامه داد و سال ۱۳۰۷ از دارالفنون دیپلم گرفت و سال ۱۳۱۴ از دانش‌سرای عالی تربیت معلم لیسانس علوم تربیتی گرفت. وی نام خانوادگی خود را در سال ۱۳۱۸ به «فردید» تغییر داد.

او مدتی درس طلبگی خواند و با فلسفه اسلامی آشنا شد. اندکی بعد در دانش‌سرا در رشته ادبی مدرک لیسانس دریافت کرد و ضمن اشتغال به تدریس، زبان‌های پهلوی و آلمانی را نیز آموخت. او بعد از جنگ دوم جهانی به فرانسه و آلمان رفت تا به تحصیل فلسفهٔ معاصر اروپایی به ویژه اگزیستانسیالیسم و فلسفهٔ مارتین هایدگر فیلسوف آلمانی بپردازد اما پس از سال‌ها اقامت در اروپا موفق به اخذ هیچ درجه تحصیلی نشد.

فردید را متفکر اصلی مفهوم «غرب زدگی» می‌دانند و عنوان «تئورسین خشونت» را عبدالکریم سروش و همفکران او رواج دادند به گونه‌ای که سروش در سخنرانی‌های متعددی از فردید به عنوان مجسمه نفاق و نفاق مجسم نام برد. مستند «تئوری خشونت» در یک بخش خود به این موضوع پرداخته است که آیا واقعا اتهام خشونت گرا بودن به فردید وارد است؟ و در ادامه به برخی از مهمترین مسایل پیرامون او نظیر مسئله غرب زدگی، شفاهی بودن فردید، جلال آل احمد، یهودیت، نظریه‌پردازی و فیلسوف بودن فردید، رابطه او با انقلاب، جدال با سروش و … می‌پردازد.

مستند سینمایی «تئوریسین خشونت» به کارگردانی محسن کوقان و تهیه‌کنندگی مهدی مطهر تولید شده در خانه مستند انقلاب اسلامی و محصول سازمان هنری رسانه‌ای اوج است و هم‌اکنون در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

انتهای پیام/4143/

منبع: آنا

کلیدواژه: مستند سینمای آنلاین اکران آنلاین مستند تئوریسین خشونت تئوریسین خشونت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۸۶۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی شکایت از تاکسی‌های اینترنتی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مشاور رئیس شورای رقابت گفت: کارگروه اقتصاد دیجیتال شورای رقابت، در این جلسه، شکایات مربوط به میزان کمیسیون رانندگان و هزینه سفر‌ها را بررسی کرد.

به گفته آقای ذوالفقاری، پس از جلسات کارشناسی این کارگروه، نتیجه برای بررسی بیشتر و صدور رای، به صحن شورای رقابت می‌رود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • آیت‌الله مطهری فیلسوف زمان و یکی از متفکرین انقلاب بود
  • آخرین تصویر به جامانده از داریوش مهرجویی پیش از قتل/ عکس
  • آخرین تصویر به جامانده از داریوش مهرجویی پیش از قتل
  • دستگیری استاد فلسفه دانشگاه کلمبیا نماد سیاست سرکوب سیستماتیک در غرب است
  • بررسی شکایت از تاکسی‌های اینترنتی
  • «هامون» داریوش مهرجویی به تئاتر می‌آید/ زنده نگه‌داشتن یاد بزرگان
  • مستند «عشق و فلسفه» در مورد زندگی «نادیا مفتونی» استاد فلسفه دانشگاه تهران
  • قابهایی شبیه به زندگی از جنس فلسفه و شعر و عرفان
  • روایت عشق و فلسفه در شبکه چهار
  • شولتز: پوتین حق ندارد از امانوئل کانت نقل قول کند!